Suomen suurin matkablogiyhteisö
thaimaan matka korona-aikaan

Thaimaan matka korona-aikaan – mitä järjestelyjä se vaatii?

Valehtelisin, jos sanoisin että oli helppoa matkustaa Thaimaahan korona-aikaan. Valehtelisin myös, jos sanoisin ettei se ollut sen arvoista. Totta hitossa se oli sen arvoista. Tällä hetkellä koronan takia Thaimaahan on paljon erilaisia sääntöjä ja toimenpiteitä, jotka matkailijan tulee ottaa huomioon jo matkan suunnitteluvaiheessa.

Me matkustimme Thaimaahan tammi-helmikuussa ja kerron tässä postauksessa kerron vinkkejä teille, jotka suunnittelette matkaa Thaimaahan korona-aikaan. Thaimaassa vallitsee maanlaajuinen poikkeustila ja turistilla sinne saapuminen on mahdollista vain ja ainoastaan Thailand Pass -erityisluvalla. Kyseistä lupaa kannattaa hakea hyvissä ajoin, kuitenkin vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Matkustimme juuri pahimpaan omikron-aaltoon ja pari viikkoa ennen matkaa rajasin sosiaaliset kontaktit aivan minimiin varmuuden vuoksi. Ennen matkaa kävin monta kertaa koronatestissä – osa vapaaehtoisia sekä yksi pakollinen testi ennen matkaa. Itse matkalla tunsin oloni koko matkan ajan turvalliseksi Thaimaassa, lentokentillä ja lentokoneessa. Tiesin, että kaikki muut kanssamatkustajat ovat testattu yhtä laajasti ja ruumiinlämpöä mitattiin monessa eri kohtaa pitkin matkaa. Jos se olisi yli 37, ei koneeseen olisi asiaa. Jännitin vielä Thaimaassakin testauksia. Olisi todella huonoa tuuria, jos saisinkin positiivisen testituloksen Thaimaassa. Olin viimeiseen testiin saakka todella tarkka kasvomaskin ja käsihygienian kanssa – uskalsin rentoutua vasta tämän jälkeen paremmin.

Tarkasta täältä Ulkoministeriön matkustusuositukset Thaimaahan.

Karanteenieväät hotellissa Koh Samuilla.

 

 

Thaimaan matka tulossa – sinulla on kolme vaihtoehtoa


Thaimaahan voi tällä hetkellä (12.3.2022) saapua joko lentäen tai maateitse kolmen eri Thailand Pass -ohjelman kautta ja rajoituksia on hieman höllätty meidän matkan jälkeen:

 • Test & Go – minä saavuin maahan tällä. Koronatesti maahan saapuessa ja negatiivisen testituloksen jälkeen olet vapaa liikkumaan. Meillä testeissä meni noin 12 h, mutta yleensä ne tulevat kuulemma nopeammin.
 • Sandbox Programme – avopuolisoni saapui maahan tällä. Koronatesti maahan saapuessa sekä matkan 5. päivänä. Sinun tulee viettää viikko Sandbox -alueella eli tutuista lomakohteista simerkiksi Koh Samuilla, Koh Phanganills, Koh Taolls, Phuketissa, Bangkokissa tai Krabilla.
 • Alternative Quarantine / State Quarantine.

Syy miksi minä ja Jussi tulimme eri ohjelmilla oli se, että yllättäen lyhyellä varoitusajalla Thaimaa päätti joulukuussa sulkea hetkeksi Test & Go -ohjelman ja meillä oli 4h aikaa hakea sitä. Onneksi tarvittavat dokumentit oli jo hankittu, olimme olleet vain saamattomia hakemuksen kanssa. Täysin samoilla dokumenteilla minä sain Test & Go -hakemukseni läpi ja Jussille tuli hylätty.

Jouduimme siis hakemaan hänelle sitten Sandboxia, jossa pitää olla seitsemän päivää Sandbox -alueella sekä ottaa yksi maksullinen testi lisää 5. päivänä. Normaalisti Test & Go -ohjelmalla riittää Thaimaan puolella vain yksi koronatesti, mutta omikronin takia myös Test & Go -ohjelmalla piti poikkeuksellisesti käydä 5. päivänä kolmas koronatesti – joskin se oli ilmainen. Tämäkin on jo muuttunut onneksi.

 

thaimaan matka

 

Test & Go -ohjelman vaatimukset Thaimaassa tällä hetkellä


Jos matkustat Thaimaahan, suosittelen hakemaan Test & Go -ohjelmaa. Säästät yhden koronatestin verran rahaa eli noin 50 euroa sekä et ole sidottu vain Sandboxin alueelle.

 • Koronapassi
 • Negatiivinen testitulos ennen lähtöä, joka sai olla maksimissaan 72 h vanha. Tämä maksoi vajaa 100 € ja Finnarin kautta sen sai varattua hieman edullisemmin Pihlajanlinnasta.
 • SHA+ -hotellista varausvahvistus ensimmäisellä yölle, jossa on myös ennakkoon maksettu lentokenttäkuljetus sekä koronatesti. Tämä pitää hoitaa sähköpostitse hotellin kanssa. Me varattiin hotelli Booking.comin kautta ja hotelli automaattisesti otti yhteyttä meihin ja jatkoimme siellä keskustelua kuljetuksista ja koronatesteistä. SHA+ on hyväksytty ’koronahotelli’ eli jossa varmasti eristys toimii sekä järjestelyt on hyvin organisoitu.
 • Englannikielinen todistus vakuutusyhtiöltä siitä, että koronaan sairastuessa vakuutus korvaa vähintään 20 000 dollariin saakka sairauskuluja. Tämän sain nopeasti soittamalla vakuutusyhtiöstä.
 • Tätä ei lukenut selkeästi missään, mutta lento piti olla varattuna ’sealed route’ tunnuksella eli käytännössä kaikki Finnairin lennot esimerkiksi Samuille ovat tällaisia. Sealed routen tunnistaa lennon numerosta, jonka tulee alkaa PG -kirjaimilla. Tämä johtuu siitä, että maahan saapujat eivät saa vaihtaa kansainväliseltä lennolta kotimaanlennolle ennen negatiivisen tuloksen saamista Thaimaassa. Bangkokin lentokentällä meidät vietiin melkein kädestä pitäen tiettyä reittiä pitkin odottelemaan lentoa. Ei mitään kontakteja muiden matkustajien kanssa.

Sandbox Programme eroaa tästä siten, että majoitus pitää olla maksettu seitsemälle ensimmäiselle vuorokaudelle SHA+ -hotellista sekä 5. päivän koronatesti pitää olla maksettuna. Vinkkinä hakuun: tallenna kaikki dokumentit kuvatiedostoiksi, sillä PDF-tiedostoja ei voi ladata hakemukseen.  Täältä löydät hyvät suomenkieliset ohjeet Thai Pass -hakemuksen täyttöön.

Kaikki tämä saattaa vaikuttaa jonkun mielestä hieman työläältä, mutta on oikeasti aika helppoa, kun on tarvittavat liitteet hakemukseen sekä suosittelen tulostamaan ne myös matkaan. Tässä kannattaa miettiä myös kolikon toista puolta: matkakohteet upeine hiekkarantoineen ovat huomattavasti hiljaisemmat – lähes autiot ja tuet samalla myös paikallisia yrittäjiä. Heillä on raha varmasti todella tiukassa, sillä tietenkin tämä Thai Pass -järjestelmä rajaa osan turisteista pois. Itse ainakin nautin siitä, että oli paljon rauhallisempaa sekä koin turvallisuuden tunnetta siitä, että muutkin turistit on testattu useampaan otteeseen.

Olimme ensimmäisen viikon Samuilla, josta jatkoimme viikoksi matkaa vielä Phanganille. Molemmissa tunsin oloni todella turvalliseksi. Toki jännitin aika paljon tuohon 5. päivään saakka, sillä vasta viimeisen pakollisen testin jälkeen pystyin rentoutumaan kunnolla. Mitä olisi tapahtunut, jos olisin saanut positiivisen koronatestin Thaimaassa? Minut olisi laitettu eristykseen sairaalaan, joka luonnollisesti olisi ollut ikävä tilanne.

Toivottavasti tästä postauksesta oli apua muille, jotka suunnittelevat Thaimaan matkaa korona-aikaan. Vannon, se on sen arvoista!  Jos sulla on jotain postaustoiveita Thaimaan matkan suhteen, niin kerro ihmeessä. 

 

 

Oletko matkustanut korona-aikaan Thaimaahan tai suunnitteletko vasta Thaimaan matkaan?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

InstagramTiktokFacebookBloglovin tai Blogit.fi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 12.3.2022 at 12:44

  Meksikosta palasimme juuri ja matkustimme ympäri maata vajaan neljän viikon aikana. Sinne ei tarvinnut lainkaan koronatestejä, joten kaikki meni helposti. Nyt suunnitelmissa on matka Aasian suuntaan, niin jännittää kyllä kovasti, kun positiivinen tulos kuitenkin on mahdollinen huolimatta siitä, että pyrkisi välttämään kaikkia kontakteja. No, täytyy toivoa parasta!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15.3.2022 at 07:44

   Oi, neljä viikkoa Meksikossa! Kuulostaa erittäin hyvälle. Tietty se jännittää ja onkin hyvä huomioida myös mahdollisen positiivisen tuloksen pettymys. Koronapandemian aikaan oon itse tottunut näihin pettymyksiin ja suunnitelmanmuutoksiin, joten siihen samaan syssyyn meni meidän oman Thaimaan matkan jännittäminen myös. Minnepäin Aasiaa suuntaatte?

   • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20.3.2022 at 16:39

    Käsittääkseni sekä Malediivit ettäSri Lanka ovat nyt luopuneet testivaatimuksista. Se ratkaisi asian noiden maiden hyväksi eli nuo maat olisi tarkoitus yhdistää. Ennen tuota politiikan muutosta Filippiinit oli vahvin ehdokas, mutta jos / kun testivaatimusta ei ole, niin ratkaisu on aika helppo. Ja kiinnostavia paikkoja noissakin maissa kuitenkin on. Näytätkin muuten kirjoittaneen Sri Lankasta aika paljon juttuja.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 13.3.2022 at 21:58

  Kaipa tuostakin selviäisi, edellyttäen, että kaikki menee putkeen – eikä esimerkiksi kahden hengen matkaseurueesta toinen saa hyväksyttyä ja toinen hylättyä 🙂 Puhumattakaan sitten siitä, että testeissä perillä saisi positiivisen tuloksen.
  Mutta siis oikeasti, en ole erityisesti Thaimaan ystävä, joten en todellakaan lähtisi tällaisella säädöllä maahan tilanteessa, jossa maailmassa on jo monia ihan riittävän ”vastaavia” maita, jonne pääsee jopa ilman testejä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15.3.2022 at 07:46

   Totta kai jo matkan varausvaiheessa kannattaa miettiä vaihtoehdot, että mitä jos jompi kumpi sairastuu koronaan. Sen takia me esimerkiksi testattiin aktiivisesti itseämme ennen matkaa, sillä muutoksia lentoihin pystyi tekemään kahden päivän varoitusajalla, joten oltaisiin vain siirretty lentoja eteenpäin. Minusta tämä oli kyllä sen arvoinen, kun Kaakkois-Aasia on itselleni mieluisin paikka ja oli kyllä kaiken säädön arvoinen. Mutta onneksi maapallolla löytyy jokaiselle varmasti mieleinen matkakohde. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 15.3.2022 at 12:22

  Kyllähän tämäkin postaus hyvin kertoo sen, että omat haasteet ovat nyt matkailussa. Toki kun niistä selviää, niin on palkintokin perillä sen mukaista. Mielenkiintoista oli tuo, että Jussin kanssa jouduitte menemään eri ohjelmalla lopulta, pääasia, että kummatkin pääsi perille. Ainahan nuo omat kuumotukset tuo reissuihin.

  Itsellä on tällä hetkellä kokemusta vain länteen päin matkustamisesta taas saa jännittää, saako koko seurue negatiiviset antitestit ennen lentoa, vai joutuuko peruuttamaan matkan lähtöportilla. Kaikkine säätöineen tuo epävarmuus silti isoin ikävä reissuissa tällä hetkellä, siihen kun ei aivan sataprosenttisesti voi itse vaikuttaa mitenkään.

 • Reply Raija / Kohti avaraa maailmaa 16.3.2022 at 10:29

  Oltiin teidän kanssa samaan aikaan Thaimaassa. Meidänkin piti lähteä Koh Samuille alun perin, mutta kun Test & Go sulkeutui juuri ennen kuin ehdittiin hakea Thai Pass, niin vaihtui Phuketiin. Teillä onkin ollut jännää, kun perheen kesken oli eri säännökset!
  Ja kyllä, samanlaiset jännitykset oli ennen lähtöä. Tavaroita en pakannut ollenkaan ennen kuin Suomen testitulos tuli. Onneksi olimme myös tapaamatta esikoistani ja hänen lapsiaan ennen reissua, koska hän ilmoitti kentälle mennessämme saaneensa tartunnan…

 • Reply Sandra/ The Present is Perfect 16.3.2022 at 16:01

  Tämän takia meidän ja monen muun talvireissu suuntautui tällä kertaa Kanariansaarille, vaikka ei sitä voi millään verrata Thaimaaseen. Ei tuo nyt niin hankalalta kuulostanut, mutta ehkä nimenomaan jännitys. säätö ja sen pelko, että jokin muuttuu varauksen ja matkan välissä sai valitsemaan helpon vaihtoehdon, eli Euroopan ja vain paria päivää ennen matka-aikaa tehdyn varauksen.

  Onneksi kaikki meni hyvin ja toivottavasti matkailu sinnekin elpyy pian 🙂

 • Reply Johanna M. / Muu maa mandariini 19.3.2022 at 20:29

  Aika tavalla ylimääräistä säätöä kieltämättä, mutta hyvä että reissu oli kaiken arvoinen! Joutuvatko sairaalakaranteeniin siis myös oireettomat, jotka saavat positiivisen tuloksen Thaimaassa? Ei kyllä tekisi mieli riskeerata sinne joutumista.

 • Reply Pertti 28.4.2022 at 11:47

  Hei! Matkasi kuulosti erittäin eksoottiselle…itsekin haluaisin lähteä reissaamaan lapsienkin kera! Viime matka ei mennyt niin putkeen, sillä lapsenlapseni Jouni juuttui poikittain liukumäkeen… Haluaisin kiertää maailmaa, sillä meikäläisenkin tarina on lähellä loppuaan !

  T. 72-vuotias Pertti Savosta

 • Leave a Reply