Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maailma aukeaa hiljalleen – matkahaaveita pitkän tauon jälkeen

Hitusen alkaa näkymään valoa tunnelin päässä: maailma näyttäisi oikeasti aukeavan nyt hiljalleen ja matkustaminen alkaa olla ok jossain määrin. Olen vihdoin uskaltanut alkaa haaveilemaan  ulkomaan reissuistakin. Mitenköhän sitä enää osaa käyttäytyä ja olla esimerkiksi lentokentällä, vaihtaa päässään euron kursseja toiseen valuuttaan, tingata markkinoilla tai vaikka edes kävellä valkoisella hiekkarannalla?

Moni tuttu onkin ehtinyt käydä jo ulkomailla. Olisi kiva kuulla teidän kommentteja ja kokemuksia. Millaista oli? Miten korona vaikutti? Tuntuiko oudolta? Millaisia fiiliksiä oli?

Varasin meille tälle kuulle kolmen yön reissun Tallinnaan. Ajattelin aloittaa totuttelun matkailuun askel kerrallaan, saisin varmaan sydänkohtauksen, jos suuntaisin heti jonnekin kauemmaksi. 😀 Varasin meille aivan ihanan majoituksen Airbnb:n kautta Kalamajasta sekä tein viisi pöytävaraustakin jo.

Tästä muistiin itselle ensi kerralla: seuraavan kerran kun maksat matkat, niin tarkasta ennakkoon, että onhan passi voimassa. Mullahan oli mennyt passi vanhaksi syyskuussa, hups. Tämän takia ajelen nyt ensi viikolla junalla Joensuuhun poliisilaitokselle äidin luokse yhdeksi yöksi. Tällä kertaa passiin vaadittiin käyntiä poliisilaitoksella. Jonoa vissiin on, sillä katsoin oikeastaan lähes kaikki 200 kilometrin säteellä Helsingistä olevat poliisilaitokset ja kaikissa jonot oli lähes lokakuun loppuun tai marraskuun alkuun. Toivotaan, että ehdin saada passin ennen reissua.

Hetki ennen koronaa olen viimeksi käynyt Karibian risteilyllä ja Miamissa. Juuri sillä viikolla, kun maailma meni kiinni, olisin lähtenyt vapaaehtoismatkalle Etelä-Afrikkaan. No sehän luonnollisesti peruuntui.  No mutta nyt sinne matkahaaveisiin, missä haluaisin käydä näin 1,5 vuoden tauon jälkeen?

 

 

 

Auringonnousu meidän parvekkeelta Miamissa.

 

Tällä hetkellä haaveilen lähinnä Euroopasta: kaupunkilomasta joko Pariisissa, Venetsiassa tai Lissabonissa. Ruokamatkasta Italiaan joko Veneton alueelle tai Amalfin rannikolle (ja Napoliin). Viimeinen matkahaave on aikamoinen villi kortti: Kanariansaaret. En ole koskaan ajatellut Kanariansaarina itselleni mielenkiintoisena matkakohteena, mutta nyt mua on alkanut kiinnostamaan erityisesti Kanariansaaret luontomatkailun näkökulmasta. Esimerkiksi tämä Lyhyenä hetkenä -blogin Pian postikortti Kanariansaarilta näyttää juuri sellaiselta, joka on toiveissa.

Nämä kaikki kohteet Napolia lukuunottamatta on itselle tuntemattomia ja haluankin ensimmäiseltä Euroopan reissulta sen tunteen, että olen kokonaan jossain ihan uudessa ja tuntemattomassa. Rakastan sitä tunnetta, kun kaikkialla on ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Jos sulla onkin kokemuksia tai vinkkejä noista paikoista, olisi kiva kuulla siun kokemuksia sekä minne itse lähtisit noista matkakohteista?

 

 

Matkahaaveissa (sekä toteutuksessa) on itse asiassa parikin matkaa Tallinnan lisäksi: vuodenvaihteeseen varattiin auto-junapaketti Kolariin ja varasimme tismalleen saman mökin Ylläkseltä, jossa olimme myös viime uudenvuoden. Mökki ei todellakaan ole mikään hieno, mutta todella edullinen. About 500 € viikko neljältä hengeltä. Tammikuun alussa meillä on kavereiden häät Rovaniemellä, joten ajateltiin yhdistää siihen Ylläs. Tosin itse taidan tehdä osan tuosta viikosta etänä töitä Ylläkseltä käsin, eli ihan pelkkä lomamatka tuo ei itselle ole.

Näyttää myös kovasti siltä, että tammikuun matkamessujen jälkeen suunnataan vihdoin Thaimaahan. Tätä reissua on nyt odotettu varmaan sen 2-3 vuotta tyyliin, johon luonnollisesti korona on vaikuttanut. Toiset ystävämme menevät Koh Samuilla naimisiin, jossa Jussi on bestmanina eli meidän olisi ihan suotavaa kai sinne lähteä, jos vain koronatilanne sen sallii. Tähän samaan yhteyteen olisi tarkoitus seikkailla muuallakin Thaimaassa.

Alkuperäisen aikataulun mukaan meidän olisi pitänyt olla Thaimaassa huomattavasti pidempi aika ja seikkailla ympäri maata. Molempien työt ovat vaihtuneet tämän jälkeen, eikä ole juuri nyt mahdollista olla 1-2 kuukautta reissun päällä. Nyt meillä on aikaa varmaan vain parisen viikkoa, joten pitää nyt miettiä pysytäänkö tyylin Koh Samui-Koh Phangan-Koh Tao -akselilla. Tavallaan en haluaisi olla vain noilla, sillä olen kaikilla saarilla käynyt ennenkin, mutta en tiedä sitten jaksaako lähteä toiseksi viikoksi sykkimään minnekään kovin kauas Koh Samuilta, sillä häät kestävät muistaakseni neljä päivää.

Tähänkin otan mielellään teidän vinkkejä. 🙂

Siis ette muuten usko, miten ihanalta tuntui kirjoittaa haaveista ulkomaille. Iso osa blogini sisällöstä on suuntautunut ennen koronaa etenkin Kaakkois-Aasiaan. Tämän 1,5 vuoden ajan on tuntunut siltä, että joku palanen puuttuu minusta. Vaikka rakastan kotimaanmatkailua, niin on kyllä ihana päästä pian taas Kaakkois-Aasiaan. 

 

 

 

Mistä matkakohteista sinä haaveilet nyt?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 3.10.2021 at 13:59

  Vaikka me vuosi sitten kesällä, korona tilanteen ollessa hetkellisesti parempi, vietimme useita viikkoja Euroopassa, tuntuu tämä kyllä todella pitkältä ajalta. Itse olen nyt alkanut miettimään erityisesti reissua Costa Ricaan ja Meksikoon, joihin ainakin juuri tällä hetkellä olisi helppoa matkustaa. Harmittavan nopeasti tilanteet kuitenkin muuttuvat.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 4.10.2021 at 19:44

   Mekin käytiin pyörähtämässä laivalla 2020 kesällä päiväseltään Riiassa sekä Tallinnassa, mutta sitä en kyllä laske edes ’kunnon matkaksi’. Meksiko olisi kyllä mielenkiintoinen. Tuo on totta, tilanteet muuttuvat niin nopeasti, niin ainakaan itse en usko matkan toteutumiseen ennen kuin oikeasti fyysisesti olen matkalla. 😀

 • Reply Sini matkakuumeessa 3.10.2021 at 14:51

  Mä olen matkustanut korona-aikanakin, mutta kukin kohteista oli kyseisinä ajankohtina vihreitä maita (Puola, Ruanda & Islanti). Kyllä sitä itselläkin on ikävä Kaakkois-Aasiaan. Sieltä päin haaveena olisi Malesia ja Borneon saari erityisesti. Ei ole realistinen ensi vuodelle, mutta ehkä 2023. ☺️

 • Reply Reissu-Jani 3.10.2021 at 16:28

  Jos menet Napoliin niin kannattaa toki käydä Pompeijan rauniolla – itse olin siinä kaupungissa pari yötä, ja sieltä jatkoin Amalfille ja Positanoon. Kivoja, mutta ruuhkaisia paikkoja. Thaimaan osalta kannattaa seurata tarkkaan pääseekö niistä ”kuplista” kuinka helposti matkustamaan toiseen paikkaan ylipäätänsä. Itse olen k-aikana matkustanut ulkomaille vain neljästi – Norjaan, Malediiveille, Kreikkaan ja Latviaan. Euroopassa on helppoa liikkua, mutta kaukokohteisiin tai ylipäätänsä EUn ulkopuolelle moni maa haluaa vielä PCR testit tehtäväksi. Seuraavaksi Namibiaan ja vuoden alusta sitten Liettuaan (jonne Ryanair alkaa operoimaan suoraan Helsingistä). Tammikuun lopussa ehkäpä uudestaan Afrikkaan tai Arabian niemimaalle.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 4.10.2021 at 19:46

   Pompeilla kävin viime Napolin reissulla jo, joten tällä kertaa olisin vain siellä kaupungissa hetken ja siitä sitten Amalfin suunnalle.

   Joo ilman muuta katsotaan sitten Thaimaan tilanne tammikuussa ennen lähtöä, tällä hetkellä on ainakin ’kuplatä ilmeisesti Koh Samuilla, josta ei muualla pääse jos ymmärsin ystävieni reissusta oikein. En ole niin tarkkaan tutkinut, koska tuohon reissuun vielä 3-4 kk, joten siinä ajassa tilanteet varmasti muuttuvat suuntaan jos toiseen. Hyviä reissusuunnitelmia sinullakin Jani.

 • Reply Eveliina / Reissukuume 4.10.2021 at 06:22

  Olipa kiva lukea sun ajatuksia aiheesta, sillä itsekin juuri viikonloppuna mietin, että jokohan sitä uskaltaisi alkaa miettiä reissuja Suomen ulkopuolelle 🙂 Tuntuu tämän reilun 1,5 vuoden luontopoluilla samoilun jälkeen oudolta, että jonnekin muuallekin pääsisi…

  Meillä on muuten samat suunnitelmat: matkailu aloitetaan varmaan varovasti juuri Virosta.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 4.10.2021 at 19:48

   Kiva kuulla Eveliina ja Virolla on hyvä aloittaa! 😉 Mie ainakin oon nyt oikeasti ensimmäistä kertaa tosissaan miettimässä ulkomaan matkoja ja on jo silleen semi hyvä luotto siihen, että ehkä ne ei nyt enää peruuntuisi. Eihän sitä toki koskaan tiedä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 4.10.2021 at 11:38

  Palasimme juuri Gdanskista ja saattaa olla että näillä näppäimillä varaamme seuraavan reissun Napolin suunnalla, sillä kaukokohteet, ainakin ne, joista me olisimme kiinnostuneita, mielellään parin maan nipuissa, ovat edelleen vähän haastava juttu. Thaimaakin tuntuu moneen kertaan lykänneen avautumistaan, joten peukut pystyyn nyt sitten vaan teidän reissusuunnitelmille!
  P.S. Passiaikoja ei ehkä saa, mutta menemällä poliisiasemalle aamusta selvinnee ilman aikaakin suht helposti ja nopeasti.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 4.10.2021 at 19:50

   Joo mietin tuota passiaikaa kanssa, mutta oli pakko pelata varman päälle ja ottaa ainoa vapaa aika tälle viikolle, kun sellaisen löysin ja parin viikon sisään on jo tarve passille. Käyn sitten moikkaamassa äitiä yhden yön verran samalla. 🙂

   Toivotaan että onnistuu Thaimaa, ainakin jossain määrin sen luulisi toteututuvan. Välttämättä ei pääse seikkailemaan ympäri Thaimaata, mutta esimerkiksi Koh Samuilla on omat kuplat, joiden ohjeita noudattamalla siellä pystyy olemaan ainakin tällä hetkellä. Toivon, että 3-4kk päästä olisi vapaampaa liikkuminen tai että ylipäätään häät edes saataisiin järjestymään.

 • Reply Mari /Kodinvaihtaja 4.10.2021 at 15:03

  Zagrebin lentokentältä terkut. Tämä nyt kolmas reissu tänä syksynä (Bulgaria, Unkari, Kroatia). Eniten ihmetyttää se, että täällä kätellään jo ihan normisti. Mullekin tuttujen tutut työntänyt kätensä, enkä ole enää kokenut voivani kieltäytyä. Mutta ihanaa olla reissussa. Koskahan pääsisi maahyppelemään Euroopan ulkopuolelle???!

 • Reply Anne | Elämää Nomadina 4.10.2021 at 16:19

  Ihania matkahaaveita! Kaakkois-Aasiaan kaipailen itsekin, sillä edellisestä reissusta sinne suunnalle on jo viitisen vuotta. Haluaisin palata Filippiineille, seikkailla Indonesiassa, nähdä uusia kolkkia Vietnamista ja Thaimaasta, käydä Myanmarissa ja niin edelleen. Mutta kaukomatkat saavat nyt vielä odottaa parempia aikoja. Onneksi Euroopassakin riittää nähtävää ja koettavaa, ja tämänhetkisessä sijaintipaikassa Berliinissäkin on saanut sellaisia uuden ihmettelemisen fiiliksiä.

 • Reply AM 5.10.2021 at 02:15

  Moikka,
  oletko miettinyt sellaista, että nyt koronan jäljiltä toipuva matkailuala ja etenkin matkailusta normaalisti paljolti elävät alueet tarvitsisivat turistien tukea, ja siksi kannattaisi ennemmin valita vaikkapa Tallinnasta hotelli kuin Airbnb? Olisi kiinnostavaa kuulla mitä ajattelet tästä, kun olet usein tuonut blogissasi esiin vastuullisuusteemaa.

  • Reply Milla 5.10.2021 at 11:42

   Katoin Yleltä matkaohjelman Australiasta niin aloin miettiä kuinka kiva olisi käydä siellä uudestaan. Häämatkakin on tekemättä, ei ole tehty edes pientä matkaa kotimaassa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 5.10.2021 at 14:17

   Hei! Hyvä kysymys AM. Teen töitä osan aikaa matkalla ja tarvitaan sitä varten isompi tila, jossa avopuolisoni voi rauhassa nukkua myöhään, kun teen töitä ja pidän esimerkiksi palavereita teamsin välityksellä, joista väistämättäkin tulee melua. Yksittäinen hotellihuone ei siihen tarkoitukseen taitu ja ihan sviitteihin ei ole itsellä varaa, jossa olisi enemmän tilaa. Matkailualaa voi tukea paljon muillakin keinoilla, kuin vain majoituksella – esimerkiksi kylpylöillä, aktiviteeteilla tms, joita on tarkoitus suosia Tallinnassa. Voisimme myös esimerkiksi ihan hyvin kokata asunnossa kaikki ruuat, mutta olen varannut meille useita ravintoloita, sillä haluamme käyttää paljon palveluita tällä(kin) reissulla.

   • Reply AM 25.10.2021 at 23:14

    Kiitti vastauksesta! Tämä olisi ehkä hyvä ja tärkeä aihe pitää esillä blogiteksteissäkin, esim. kertomalla lyhyesti majoituksen valintakriteereistä. Mun mielestä myös itsekriittisellekin reflektoinnille olisi (matka)blogeissa sijaa, koska vaikka kukaan ei tietenkään voikaan aina tehdä vain täysin kestäviä valintoja niin pitäisi olla mahdollista myös pohtia sitä avoimesti. Hyvää reissua ihanaan Tallinnaan!

    • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.10.2021 at 14:25

     Ole hyvä! Ajattelin itse asiassa käsitellä tätä sitten, kun kirjoitan toteutuneesta reissusta enemmän. Tämä postaus oli vaan sellainen yleinen fiilistelypostaus, että maailmalle pääsee taas. 🙂 Totta tuokin, itsekriittiselle reflektoinnille olisi blogeissa sijaa ja on totta tämäkin, että voi olla haasteellista ottaa aivan kaikessa kestävät valinnat huomioon.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 5.10.2021 at 14:38

  Tuossa on liuta ihania kohteita joissa olisi myös huikeaa päästä käymään! 🙂 Itse en ole hetkeäkään katunut päätöstä muuttaa tänne Lissabonin lämpöön korona-aikojen keskellä, sillä tänne tultuani huomasin, että Suomessa ollessa tuli elettyä aikamoisessa koronakuplassa. Täällä elämä on ollut jatkuvasti itse täällä ollessani kohtalaisen normaalia, muuttuvia rajoituksia toki ollut jonkin verran mutta missäpä ei. Joten tänne vaan reissuun heti kun huvittaa! 🙂 Italiassa ja Espanjassa sekä Briteissä asuu itselläni paljon ystäviä, joten niihin tulen matkaamaan ensimmäisenä sopivan välin tullessa. Blogistani löytyy nyt paljon juttua Portugalista/Lissabonista sekä myös Kanariansaarista, joka todellakin on ihana kohde luontomatkailuun ja omatoimikiertelyyn. <3

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 5.10.2021 at 16:02

   Aa katsos, en oo tajunnutkaan, että oot muuttanut Lissaboniin. Siistiä! Mukava kuulla millaista siellä on ollut korona-aikaan, pitääkin tutkailla sun blogista lisää.

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 9.10.2021 at 21:40

  Lissabonille ääni! Piipahdettiin sielä muutama vuosi sitten välilaskun ajan, mutta eihän 12 tuntia riittänyt mihinkään. Kirjoitin kokemuksista tuolloin myös blogiini. Meillä on suunnitelmissa mennä uudelleen nyt paremmalla ajalla – toivottavasti reissusuunnitelmat onnistuu 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 10.10.2021 at 14:44

  Itse haaveilen kovasti matkoista Aasiaan ja Amerikkaan, mutta vielä ei olla uskallettu edes ajatella kaukomatkojen varaamista. Mutta pieni toivonkipinä on että ensi vuonna sinne jo pääsisi, siksi ensi vuoden reissusuunnitelmat pysyvät vielä ajatuksen tasolla hetken ja seurataan tilannetta.
  Meillä on tiedossa loppuvuodelle viikon matka Kanariansaarille ja vuoden vaihde lasketellaan viime vuoden tapaan Levillä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.10.2021 at 14:26

   Kova luotto kyllä on, että ensi vuonna pääsee. Meillä on nyt ainakin lennot Koh Samuille noiden häiden takia ja usko on ensimmäistä kertaa nyt sellainen, että tällä kertaa tämä reissu toteutuu. 😀 Oi Kanariansaaret ja Levi, ei huono!

 • Reply Laura Linnea 13.10.2021 at 13:34

  Ihania haaveita! Mulla on kokemusta Kanariansaarilta, tarkemmin Las Palmasista. Ei ollut varsinainen luontomatka, mutta kävimme kyllä yöllisellä vuorivaelluksella sekä kävelyllä kasvitieteellisessä puutarhassa. Täällä kaikki Kanaria-postaukseni. 🙂

  Tulin itse juuri matkalta Islannista ja oli kyllä ihanaa päästä pitkästä aikaa reissuun! Olin sitä ennen käynyt Suomessa ja samalla lentänyt ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Kieltämättä jännitti, osaanko enää tehdä check iniä ja mitä sinne matkalaukkuun saikaan pakata. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.10.2021 at 14:27

   Oo, kiitos vinkistä ja postauksista! Pitää lueskella niitä ajatuksen kanssa. 🙂 Islanti on myös aivan mieletön. Heh, mie oon miettinyt ihan samoja, että ninkö sitä enää osaa check-iniä tehdä ja pakata järkevästi.

  Leave a Reply