Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turvallista matkaa: miksi minulla on VPN-yhteys käytössä ulkomailla?

Kaupallinen yhteistyö: PR Consultancy

Näyttää kovaa vauhtia siltä, että maailma alkaa jälleen avautumaan. Hetki sitten juuri mietin, että mitenköhän sitä osaa jälleen matkustaa ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ensimmäisellä matkalla, kun viimeisimmästä ulkomaan matkasta on niin pitkä aika. Onneksi yksi asia meillä on jo kunnossa, sillä matkaajan tietoturva. Meillä on ollut vuosia käytössä VPN-yhteys, jonka avulla netissä pyöriminen muuttuu turvalliseksi niin läppärillä kuin puhelimella.

Mitä VPN sitten oikein tarkoittaa? Se tarkoittaa erillistä virtuaalista erillisverkkoa (virtual private network), joka salaa tietoliikenteesi ja peittää verkkoidentiteettisi. Tästä on paljon toki hyötyä myös täällä kotimaassa, mutta erityisen käteväksi olemme huomanneet tämän ulkomailla reissatessa. Yhdellä tilillä saa suojattua jopa kuusi laitetta, joka kattaa sopivasti ainakin meidän talouden: kaksi läppäriä, kaksi puhelinta ja yksi tabletti. Muutamalla eurolla kuukaudessa siis on mahdollista suojata kaikki oman talouden laitteet.

 

Neljä syytä miksi matkaajan kannattaa hankkia turvallinen VPN-yhteys


1. Suoratoistopalvelut laajasti käytössä. VPN-yhteyden avulla saat helposti katsottua vaikkapa Balilta Yle Areenan, Katsomon tai Ruutu+ valikoimaa. Muistan myös miten vuosia sitten ennen kuin minulla oli VPN edes käytössä, juurikin Balilla en päässyt käsiksi Suomen Netflixiin käsiksi. Jäi lemppari tv-sarja tauolle siis hetkeksi.  Toinen hyvä puoli on myös se, että pääsen käsiksi laajasti Netflixin eri maiden tarjontaan – elokuvia ja tv-sarjoja on reippaasti enemmän kuin siis vain Suomen valikoimalla olisi tarjota.

Vuonna 2016 asuttiin Vietnamissa (joka on muuten aika tiukka maa erilaisten rajoitusten kanssa internetissä) ja kiitos hyvän VPN-yhteyden, pääsin katsomaan kotimaista hömppää eri kotimaan suoratoistopalveluista. Olin siis hyvin kartalla mitä esimerkiksi Temppareissa tapahtuu. 😉

 

 

2. Julkisten wi-fi verkkojen käyttö on turvallista niin lentokentällä kuin vaikka kahviloissa. Omassa puhelinliittymässä on onneksi hyvin kattava EU-roaming eli Euroopassa pääsen hyvin käyttämään oman puhelimen nettiä ja harvoin tarvitsee liittyä julkisiin verkkoihin. Toki pidemmillä reissuilla sitäkin on säännösteltävä ja kaukomailla kuten Filippiineillä matkatessa liityttiin julkisiin verkkoihin paljon, mutta se oli onneksi turvallista VPN-yhteyden avulla.

Erilaiset julkiset verkot ovat avoimia tietojenkalastelulle ja hakkereille, jotka voivat pahimmissa tapauksessa saada käyttöönsä esimerkiksi sinun pankkitunnukset. VPN-yhteys salaa siis tietoliikenteen tehokkaasti.

 

 

3. Pääsy estetyille sivustoille. Maailmalla olen eniten matkaillut Aasiassa, jossa esimerkiksi Thaimaa, Myanmar ja Vietnam on rajoittanut erilaisista syistä pääsyäni joillekin nettisivuille. Kiina lienee yksi maista joka rajoittaa isoja määriä nettisivuista (esimerkiksi Facebook, Instagram, Twitter) jo pelkästään poliittisista syistä, joten tässä tarkoituksessa VPN-yhteyden käyttö on myös kätevää. Luokkakaverini vaihto-opiskelussa Kiinassa käytti esimerkiksi VPN-yhteyttä Facebookin käyttöön aikoinaan matkailun restonomiksi opiskellessa.

Kannattaa kuitenkin olla tietoinen siitä, että joissakin maissa voi olla seuraamuksia sillä että käyttää sivustoja, jotka valtio tai virkavalta rajoittaa.

 

 

4. Pääset käsiksi edullisimpiin hintoihin matkaa varatessa. Olet varmaan myös huomannut sen, että joskus lentojen hinnat saattavat seuraavalla kerralla olla kalliimmat, kun tulet katsomaan hintoja uudestaan esimerkiksi Momondolla? Sivustot hinnoittelevat tarjouksiaan reaaliajassa käyttäjien nettikäyttäytymisen perusteella eli esimerkiksi sillä, että vertailet eri sivustoilla hintoja.  Suojatulla VPN-yhteydellä sinun käyttäymisestä ei jää jälkeä, joten myöskään hinnoittelu ei perustu sinun hintojen vertailuun eri matkailusivustoilla. Jokainen säästetty euro majoituksessa tai lennoissa tarkoittaa enemmän käyttörahaa vaikkapa erilaisiin retkiin ja aktiviteetteihin reissussa.

Siinäpä oli muutama hyvä syy miksi meillä on käytössä virtuaalinen erillisverkko eli VPN – turvallista matkaa siis myös sinnekin! 😉

 

 

Mites nyt kun maailma alkaa avautumaan – minne haluaisit suunnata ensimmäisenä?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 1.7.2021 at 01:33

    Tämä olikin hyvä muistutua, tarkoitus on jokin aika ollut käyttöön VPN-yhteys. Mitä tulee tuohon matkakohteeseen, niin kyllä se riippuu pitkälti siitä, että mihin on sitä tästä pääsee. Todennäköisesti se on joku Euroopassa oleva kohde, kunhan olemme saaneet toisetkin rokotteet.

  • Reply Visitor 3.11.2021 at 14:18

    Hyvä muistutus VPN-yhteyden tärkeydestä. Huomasin hyvän vertailun missä on vertailtu yli 200 palvelua.
    https://www.arvomedia.fi/paras-vpn-yhteys-suomeen/

  • Leave a Reply