Suomen suurin matkablogiyhteisö

Varlaxudden on kaunis luontokohde lähellä Helsinkiä

Luontokohde lähellä Helsinkiä? Tämän kysymyksen äärellä olin pari viikonloppua sitten, kun halusin viedä äitini jonnekin upeaan, mutta kuitenkin helppoon luontokohteeseen lähellä Helsinkiä. Pienen etsinnän jälkeen Porvoon Emäsalon saaressa sijaitseva Varlaxudden valikoitui meidän päiväretkikohteeksi.

Halusin löytää meille helpon luontokohteen, jossa olisi nuotimahdollisuus sekä merimaisemat. Nämä molemmat täyttyivät Varlaxuddenissa, sillä tänne oli puolisen tuntia ajomatka meiltä Itä-Helsingistä ja nuotiopaikalle oli vain muutaman minuutin kävelymatka parkkipaikalta. Maisemat olivat todella kauniit Suomenlahden ulkosaaristoon, vaikka ilma olikin vähän harmaa ja pilvinen.

Automatka Emäsalon läpi saaren päähän eli Varlaxuddeniin oli kaunis. Matkan varrella oli paljon tunnelmallisia taloja, joista osa oli selkeästi vapaa-ajan asuntoja. Kylläpä kelpaisi näistä maisemista omistaa mökki.

Varlaxuddenista tuli paljon mieleen Uudenmaan suosikkipaikkani eli Porkkalanniemi, joka hurmasi pari juhannusta sitten täysin upealla luonnollaan. Tajusin muuten äskeisen lauseen kirjoitettuani, että olen viettänyt kaksi juhannusta peräkkäin telttaillen: toisen Porkkalanniemessä ja toisen Patvinsuon kansallispuistossa. Hauska sattuma.

Ajateltiinkin täällä käydessä, että voitaisiin kyllä tulla ensi kesänä telttailemaan yhdeksi yöksi Emäsaloon. Tykkään bongailla telttapaikkoja Uudeltamaalta, sillä joskus tekee mieli lähteä helposti yhdeksi yöksi telttailemaan lähellä kotia.

 

 

 

 

 

 

Alueelta löytyi pari nuotipaikkaa sekä keittokatos, ulkohuussi ja iso pino polttopuuta, joten niitäkään ei tarvitse ottaa mukaan. Laitettiin nuotioon tuli, keitettiin kahvit ja nautimme itse graavattua lohta ruisleivällä. Kyllä oli retkieväät ja maisemat kohdillaan tällä reissulla. Kyösti ja Hilla näytti myös viihtyvän luonnossa meidän lisäksi.

Näin löydät perille: Varlaxudden sijaitsee Porvoossa, Emäsalon saaressa. Emäsaloon menee silta, jonka jälkeen tie (1543) jatkuu saaren läpi sen eteläkärkeen noin 20 km. Ulkoilualue on juuri ennen luotsiasemaa, johon tie päättyy. Alueella on selkeä parkkipaikka.

Jos kaipaat enemmän vinkkejäni Uudenmaan luontokohteista, löydät niitä täältä.

 

 

 

 

Vinkkaa omia suosikki luontokohteita Uudeltamaalta kommentteihin, niitä ei ole koskaan liikaa.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 27.3.2021 at 17:51

    Kuvien perusteella itsellenikin tulee Porkkalanniemi mieleen. Kovin paljoa ei Uudellamaalla tule luontokohteissa käytyä, mutta Porkkalanniemi taitaa olla omakin suosikkini. Itse asiassa juuri tänään vähän mietittiin, että oltaisi huomenna lähdetty käymään siellä, mutta todennäköisesti ei tämän viikonlopun aikana kuitenkaan ehditä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 1.4.2021 at 17:25

    Uudellamaalla on ihan valtavasti ihania luontokohteita, joista on jopa vähän vaikea valita. Minä olen viimeksi käynyt Kytäjä-Usmilla, Linlossa ja Kopparnäsissä. Viime pääsiäisenä retkeilin Störsvikissä ja Askolan hiidenkirnuilla. Nyt onneksi saa jo poistua Uudenmaan ulkopuolellekin 🙂

  • Leave a Reply