Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mikä pakopaikka: budjettiystävällinen mökki paljulla Pohjois-Savosta

Itsenäisyyspäivän viikonloppu nautiskeltiin Pohjois-Savon maisemissa Suonenjoella super ihanassa vuokramökissä. Kyseisestä mökistä tuli pidennetyn viikonlopun aikana paljon ihasteluja ja kysymyksiä Instan puolella, joten ajattelin vinkata tästä söpöläisestä myös tänne.

Vuokrattiin siis päivän varoitusajalla Villa Lumo Suonenjoelta, jonne oli noin neljän tunnin ajomatka Helsingistä ja Kuopioon on alle tunnin ajomatka. Mökkiä vuokraa Sauna-villat, joilla on Lumon vieressä vielä hienompi mökki – oikeastaan huvila kahdeksalle hengelle. Meidän mökki oli ihan täydellinen juuri kahdelle, mutta sinne mahtuisi kaiken kaikkiaan neljä.

Villa lumo on 2015 rakennettu hirsimökki, joka koostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta, isosta terassista ja hienosta hiekkarannasta. Mökki on aika jännän mallinen ja osittain tämän takia tämä paikka olikin juuri niin hurmaava, kun se ei ollut perinteinen mökki.

Rakennuksia on kolme erillistä siis: päähuone/päämakuuhuone, kesäkeittiö (täällä ei ole siis erillistä keittiötä, mutta tuo pysyy lämpimänä lämpölampun ja uunin voimalla) sekä sauna/kylpyhuone. Alakerran makuuhuoneen ja saunan yhdistää katolla oleva pieni makuuhuone, jossa on parisänky. Tänne on aika jyrkät rappuset ulkona, joten se ei sovi liikuntarajoitteisille.

Tänne on myös lemmikit tervetulleita ja saatiinkin Hilla eli Kyöstin serkku meille kylään tänne. Hilla tuli itseasiassa meidän mukana myös tänne Helsinkiin ja on jouluun saakka meillä. Noiden kahden kaveruksen menoa on kyllä ihana seurata.

 

 

 

 

Kesäkeittiö

 

Kesäkeittiö

 

Päämakuuhuone, jossa on tunnelmallinen takka sekä telkkari.

 

Maisemat sängystä on kauniit.

 

 

Itsenäisyyspäivän kynttilät.

 

 

Auringonnousut oli semi jees.

 

Parasta täällä ehdottomasti oli saunaosasto sekä PALJU – ainoastaan tämän takia tänne oikeastaan tultiinkin. Saunan lauteet olivat paksua tummaa hirttä ja siinä oli kaunis tumma lasiseinä ja ikkunasta aukesi kauniit maisemat Iisveden järvelle. Käytännössä saunottiin ja paljuiltiin neljä päivää – siinä meidän aktiviteetit pitkälti olikin.

Hintaa mökillä oli 275€ neljältä yöltä sisältäen paljun käytön eli käytännössä puoli-ilmainen. Toki hinnoitteluun vaikuttaa meidän ’äkkilähtö’ seuraavalle päivälle. Katsoin Sauna-Villojen nettisivuilta, niin ei tuo viikkovuokra muutenkaan ole paha: koko viikko edullisimmillaan 370€ ja viikonloppu on 250€.

Naapurin Villa Helmellä on vähän enemmän hintaa, mutta se oli kyllä todella upea (myönnän kävin kurkkimassa ikkunoista, kun tiesin 100% varmaksi ettei siellä ketään ole samaan aikaan meidän kanssa) ja esimerkiksi viikonloppu Helmessä maksaa 500€. Haluan kyllä ehdottomasti joskus tulla tänne uudestaan, ehkä testata Helmen seuraavan kerran isommalla porukalla.

Muita naapureita ei olekaan lähimaillakaan, joten omasta rauhasta saa varmasti nauttia. Ihana pakopaikka tämän hullun maailmanmenon keskellä!

 

 

Maisemat saunanlauteilta.

 

 

 

 

Tuntui vähän hassulta olla vuokramökillä, kun meillä on myös oma Saimaalla. Ehdittiin juuri muutama viikko taaksepäin laittaa oma mökki talviteloille, joten ei yksinkertaisesti jaksettu nähdä sitä vaivaa että oltaisiin voitu siellä viikonloppu viettää. Pakko myöntää, että kyllähän tuo palju myös kovasti houkutteli. Oli se kyllä sen verran mukava, että meni ehdottomasti must have -osastolle omalle mökille.

PS. Ihan muutamien satojen metrien päästä Lumon mökkitien varrelta alkaa hiihtoladut / ulkoilumaastot. Meillä oli toiveikkaana sukset matkassa, mutta ne kyllä valitettavasti sai pysyä autossa koko matkan ajan, kiitos vesisateiden. Käytiin kävelyllä läheisellä laavulla keittämässä pannukahvit sekä paistamassa makkarat.

 

 

 

Tuleeko sulla vuokrattua paljon mökkejä ja mitä niiltä toivot? Jos sulla on vinkata jotain kivoja vuokramökkejä ympäri Suomea, niin laita ihmeessä kommenttiboksiin niitä.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Instagramin (@veerapirita) , Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 13.12.2020 at 13:12

  Eipä kyllä tule itselläni mökkejä vuokrattua. Isovanhemmillani on mökki, niin siellä tulee silloin tällöin aikaa vietettyä. Palju tosiaan on kiva, mutta sen lisäksi savusauna on ihan mahtava. Sen lämmittäminen tosin on varsin raskasta eikä siksi tapahdu ihan joka kerta, mutta aina se on ollut vaivan arvoista!

  Lapsesta saakka kalastus on ollut itselleni asia, jonka vahvasti yhdistän mökkeilyyn. Nykyään mökkeily kiinnostaa muussakin mielessä, mutta silti kalastus on asia, joka itsellä kyllä lähtökohtaisesti kuuluu hyvään mökkiviikonloppuun!

 • Reply Ne Tammelat 13.12.2020 at 15:36

  Tuolla näyttää kyllä olevan fasiliteetit kohdillaan! Eritoten palju on kyllä erittäin kiva juttu viileällä ilmalla. Nyt kun muutaman kerran ollaan päästy sellaista kokeilemaan, niin se ehdottomasti vaikuttaa paikan valintaan. Ihanat Kyösti ja Hilla <3 *rapsutuksia*

 • Reply Vielä yhden kupin kaadan 13.12.2020 at 18:34

  Ihanan näköistä! Täytyykin katsastaa ensi vuoden hinnat, ei olisi hullumpi lahja poikaystävälle (ja samalla pääsisi itse nauttimaan mökkeilystä :p). Onnistuko tuolla kesäkeittiössä kokkailut ihan normaaliin tapaan näin kylmemmilläkin keleillä?

  Terkuin Maijju / https://www.rantapallo.fi/maijju/

 • Reply Maapalloilija 14.12.2020 at 18:31

  En ole mökkejä vuokraillut, mutta hyvin voisin kyllä. Tuo palju olisi kyllä the varuste!

 • Reply Katja 15.12.2020 at 14:13

  Ompa kyllä ihanan oloinen mökki!! Voisikin laittaa kyllä korvan taakse.

  Viime vuosina on aika harvoin tullut mökkejä vuokrattua, mutta yksi mökki meillä on toistunut melkein joka vuosi : Tuusniemellä sijaitsevat Iines-tuvat. Itse mökki ei ole mitenkään erityisen ”ihmeellinen” vaan aika perus, mutta oon ihastunut tuohon paikkaan. Koiranäyttelyiden vuoksi on siellä suunnilla käyty eli meillä on joka kerta mökin vuokratessamme ollut koiria mukana.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.1.2021 at 08:53

   Kannattaa, minäkin laitoin tulevaa varten. 😀 Kesällä en halua itse mennä tuonne, kun on omakin mutta meidän tarpeisiin hyvä näin talvella kun oma ei ole paras talviaikaan. Hei tiedänkin Iines-Tuvat, ajan siitä usein ohitse ja pistänyt kyltti silmään. Kiitos vinkistä Katja.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 16.12.2020 at 22:42

  Täällä länsirannikolla / pohjanmaalla kun ammutaan aina elokuun viimeisenä viikonloppuna raketteja, niin meillä on ollut jo monta vuotta perinteenä lähteä koirien vuoksi ilotulitteita pakoon sisämaahan mökille. Se viikonloppu on aina ollu se kesän ”mökkiviikonloppu”, mut tänä kesänä tuli vuokrattua mökki parina muunakin ajankohtana. Meillä on kriteerinä usein oma rauha, järvi ja puusauna ja sellainen maasto joka miellyttää omaa silmää (ei esim nurmikko mökkiä). Tulevaisuudessa on haaveissa oma mökki, joten haetaan vuokramökeiltä samalla tuntumaa, mikä toimii ja mistä pidetään jne. Omaan tulevaisuuden mökkiin haluan ehdottomasti suuret ikkunat, joista ihailla maisemaa.

  Teidän pitää kyllä nyt hankkia oma palju mökille! Tämäkin oli tosi kivan näköinen mökki! Ja kiva, että tähänkin vuodenaikaan mökkeillään, eikä se ajoitu vaan kesään.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.1.2021 at 08:54

   Heh oon niin samaa mieltä, pitää hankkia palju omalle mökillekin. Toivottavasti saadaan mahdutettua se jo tämän vuoden budjettiin. <3

   Puusauna on kyllä meilläkin ihan ehdoton mökkikriteereissä.

 • Reply Anne/ Matkahetket 18.12.2020 at 08:34

  Onpa viihtyisän näköinen mökki! <3 Voisin vinkata Kettukallion täällä meillä Etelä-Savossa, Mäntyharjussa. Mökki on rinteessä ja auringonlaskut näkyvät järvelle. Kiva paikka myös talvella 🙂 Tiedot ja kuvat löytyy täältä: https://www.lomarengas.fi/mokit/mantyharju-kettukallio-6982.

 • Reply suvinmatkassa 20.12.2020 at 07:43

  Onpas kivan näköinen paikka! Ja tuo palju on ihana tuossa järvenrannassa, kyllä siinä maittaisi istua ja katsella maisemaa 🙂

 • Leave a Reply