Suomen suurin matkablogiyhteisö

20x joululahja matkailijalle

*Sisältää mainoslinkkejä.

Jos on muutamaa päivää vaille kuukausi jouluun, saa hyvällä omatunnolla alkaa fiilistelemään joulua ja miettimään joululahjoja vai mitä? Vinkkaan seuraavaksi kaksikymmentä joululahjavinkkiä, joista varmasti matkusteleva henkilö ilahtuu.

Meillä kotona on tänä vuonna sovittu, että annamme aineettomat joululahjat. Tämän takia ajattelin vinkata puolet joululahjoista tässäkin postauksessa myös aineettomana (avopuolisoni voi sitten päätellä tätä lukiessa minkä noista kymmenestä on saamassa joululahjaksi. 😉 )

AINEETTOMAT JOULULAHJAT


1. Anna lahjaksi ’kummiksi huskykoiralle’ ja tue samalla Lapin yrittäjiä. Vaihtoehtoja on monia, mutta huskykummia tarjoaa esimerkiksi All huskies Kittilässä – erityisesti houkuttelisi huskykummius Rillit Huurussa -sarjan innoittamana nimetyille Sheldonille, Pennylle, Leonardille tai Howardille. Vaihtoehtoja on paljon, kannattaa googlettaa ’huskykummi, adoptoi husky tms’.

2. Luontomatkaajan unelma: majatalosta majataloon -retket Pohjois-Karjalassa ja erityisesti hiihtovaellukselle iso suositus, jossa olin itse viime talvena.

3. Olen useana vuotena suosinut Toisenlaista lahjaa, jonka avulla voi tukea myös kehitysmaiden perheita – vuohi on ollut useamman vuoden kestosuosikkini.

4. Ravintolaillallinen, jonka ruokalistan kautta voi lahjansaaja matkustaa suosikkimaahansa tai vielä parempi: itsetehty lahjakortti, jolla valmistat itse kohdemaan herkkuja kotona ja virität tunnelmaa myös musiikin ja vanhojen lomakuvien avulla.

5. Varaa tunnelmallinen bed&breakfast -majoitus jostain pienemmästä pitäjästä. Voin lämpimästi suositella Petris Chocolate Roomia Mathildedalissa, Kolin Keidasta Kolin kansallispuistossa, Puukarin Pysäkkiä Valtimolla (tänne voit ostaa myös vaikkapa heidän verkkokaupasta karjalaisen illallisen Puukarin Pysäkillä, savusaunailtaa tai verkkokurssin hapanmaitotuotteisiin) sekä Majatalo Pihlajapuuta Nurmeksessa.

 

 

6. Kylpyläloma esimeriksi Holiday Clubin kylpylöihin, Järvisydämeen, Break Sokos Hotel Koliin tai Flamingoon tai Naantalin kylpylään. Alekoodilla ’VEERA’ saat -15 % alennuksen koodilla Holiday Clubin verkkokauppaan* ja tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka. Lue täältä lisää Holiday Clubin kylpylöistä.

7. Lahjakortti BookBeatiin – oon kokeillut nyt sekä Book Beatia ja Storytelliä äänikirjojen kuunteluun ja oma suosikkini on ehdottomasti BookBeat. Täydellinen matkustamiseen ja en malta odottaa, kun pääsen seuraavan kerran löhölomalle palmun alle äänikirjojen kera.

8. Saimaa Gastronomy -ruokamatka, joka oli viime vuoden paras ruokamatkatuote.

9. Seikkailijattaren etukortti ilahduttaa lahjansaajaa varmasti, sillä etukortilla* saa hurjan monesta paikkaa alennuksia – moni paikoista on itselle entuudestaan hyvinkin tuttu. Alekoodilla “VEERA” saat etukortista -10% alennuksen 30.11.2020 asti.

10. Ilahduta kaupunkilomalla ja varaa joku kiva hotelli esimerkiksi Turusta, Tampereelta, Oulusta, Rovaniemeltä, Kuopiosta tai Helsingistä. Vinkki: Tampere on tähän ihan best.

 

 

JOULULAHJAT MATKAAJALLE


11. Varavirtalähde – en koskaan matkusta ilman tätä ja mitä isompi akku, sitä parempi.

12. Bluetooth-matkakaiutin on super monikäyttöinen matkalla: rannalla, piknikillä, telttaillessa, hotellissa, laiturilla – missä vain.

13. HALLA x HALLA kierrätysmuovista valmistetut uikkarit ilahduttaa varmasti seuraavan kerran, kun pääsee palmun alle köllöttelemään tai vaikkapa kylpylälomalle Suomessa.

14. Passin kuoret – saa nähdä tosin milloin passille tulee edes käyttöä. 😀

15. Kosmetiikkaa matkaajalle sekä kestävämpiä ratkaisuja esimerkiksi kestovanulaput, kestokorvatopsipuikot sekä Lushin tuorekosmetiikka (palashampoot ja kasvosaippuat) on itsellä ahkerassa käytössä.

 

 

16. Matkaopaskirja tai muuten vaan matkailuaiheinen kirja, jossa on esimerkiksi lahjansaajan suosikkimatkakohde isossa osassa. Ei muuten huono idea ostaa retkikarttaa, jos tiedät että lahjansaaja haaveilee esimerkiksi Karhunkierroksesta.

17. Vastuullisia vaatteita omista suosikeistani Partioaitasta tai Weekenbeeltä. Partioaitalla on itse asiassa listattuna kivasti joululahjaideoita valmiiksi – sieltä eikun ideoimaan.

18. Valokuvaukseen liittyvät varusteet on aina hyvä idea.

19. Villasukat – vielä parempi jos osaat (tai opettelet) tehdä ne itse. En tiedä mitään mikä on parempaa reissun päällä kuin pukeutua omiin villasukkiin hotellissa, teltassa tai lentokoneessa.

20. Retkeilytarvikkeisiin kun kerran panostaa, niin ne käytännössä kestää loppuelämän – retkikeitin, juomapulloa, riippumattoa, rinkkaa, päiväreppua, kahvipannua, retkiruokaa, kuksaa. Partioaitta on tähän tarkoitukseen kyllä ihan ykkönen.

 

 

Mitkä olisivat sinun TOP 3 joululahjavinkkiä paljon matkaavalle henkilölle?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Laura Linnea 22.11.2020 at 11:24

  Tosi hyviä vinkkejä! Oon miettinyt itsekin tällasen postauksen koostamista, mutta alkaa olla vinkit tän listan ulkopuolta aika vähissä. 😀 mä suosin tänä vuonna erityisesti aineettomia lahjoja. Ensinnäkin, ne on todella käteviä, ja esim lahjakorteilla lahjan saaja saa just mitä haluaa. Ja toiseksi, nyt kun asun Ruotsissa ja en ole vierailemassa Suomessa joulun aikaan, on aineettomat lahjat paljon helpompia kuin postitusrumba! Ostin marraskuussa mun siskolle 30-vuotislahjaksi lahjakortin kauneushoitolaan, jossa hän saa käydä suklaahemmotteluhoidossa. Kiitoksista päätellen oli erittäin onnistunut lahja. 🙂

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 22.11.2020 at 13:16

  Meillä suositaan yleensäkin aineettomia joululahjoja. Tuo hiihtovaellus olisi varmasti sellainen, josta Marika tykkäisi kovasti. Pitää yrittää pitää tuo vinkki mielessä, josko sitä innostuisi toteuttamaan tuollaisen retken. Itse pidän ylipäätään kaikkein parhaimpina lahjoina sellaista, johon liittyy keskeisesti yhdessä tekeminen.

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 22.11.2020 at 15:20

  Tästä listasta löytyy kaikille jotain. Majatalosta majataloon on suosikkini. Mä kyllä olen tosi aineeton, kun en edes osta lahjoja kuin kummilapsille (omien lapsien lahjonta lopetettiin, kun nuorin oli 12v ja olimme joulun Dominikaanisessa. Tyypillisesti heidän lahjansa olleet reissuja mun kanssa, tämän vuoden lahjat kyllä peruuntuneet…

 • Reply Reissu-Jani 22.11.2020 at 20:52

  Vinkkejä kerrakseen. Passin kuorista tuli mieleen, että rajalla vaativat poistamaan koska niitä ei saa olla virallisen passin päällä kun antaa tarkistukseen. Olen siitä kerran saanut todella pitkän puhuttelun. Kannattaa siis muistaa poistaa ne siniset Suomi-Finland tai muut värilliset kuoret ennen kuin annat passia tarkistukseen.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 22.11.2020 at 20:54

  Tavarat ovat kyllä vaikeita lahjoina – itse ainakin haluaisin useimmat tavarani, etenkin reissuun, kun mukaan otetaan vaan ne tarkkaan harkitut, valita itse.
  Meillä päätettiin jo aika kauan sitten, että yli 18-vuotiaita ei lahjota, joten jos aattoiltaan haluaa jotain lahjan tapaista, vaikka uuden kirjan, niin se on syytä itse hommata. Mutta tuleepahan mieleinen. Ja nimenomaan luettavana versiona – en ole äänikirjoihin tykästynyt yhtään.
  Jos ihan pakko olisi jostain syystä jotain keksiä tai ideoida, niin lahjakortti johonkin lähiseudun kahvilaan tai ravintolaan ehkä – sellaiseen, jossa muutenkin tulee käytyä.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 22.11.2020 at 23:18

  Tosi hyviä vinkkejä, ja monille matkaajille varsin sopivia! Itselle kelpaisi varsinkin kotimaan kaupunkiloma tai Saimaan gastronomireissu. Tosin niitä ei tule, koska emme vaihda aikuisten kanssa joululahjoja ollenkaan. Joidenkin kavereiden kanssa vaihdamme viinipullot, se nyt on lähinnä sellainen hyvän joulun toivotuskortti. Itseä harmittaa muutenkin joulun kaupallisuus, mutta en halua sitä iloa ottaa muilta pois. Jokaisen jouluperinteet kuuluu olla sellaisia kuin ne haluavatkin.

  Mutta itse laittaisin top3 lahjavinkiksi:
  -kotimaan kaupunkiloma
  -ravintolaillallinen
  -yhteinen päiväretki molemmille uuteen kansallispuistoon

 • Reply Ode 23.11.2020 at 17:09

  Me ei olla aikuisten kesken vaihdettu lahjoja, säästyneet rahat on käytetty keväällä reissuihin. Tykkäsin myös ystäväni perheen tavasta, jossa aikuisille ei ostettu lahjoja, mutta koko perhe vauvasta vaariin lähti yhteiselle kylpylälomalle heti vuoden vaihteen jälkeen.

  Jos ihan tavaraa mietin, niin ihan mikä vaan merinosta tehty on kiva lahja. Kaikkea löytyy sukista villapaitoihin ihan oman budjetin mukaan. Lehtitilaukset on myös kivoja ja niistä on iloa koko vuodeksi. Kotimaisen Mondon lisäksi mulle on tullut National Geographic ja Sunday times travel.

 • Reply Anna | Muuttolintu 24.11.2020 at 01:36

  Elämykset on parhaita lahjoja, hotelliyöt, ravintolaillalliset, matkat. Eikä sitä varten välttämättä tarvitse pulleata pankkitiliä, vaan yhteinen aika missä vaan muodossa on mielestäni se paras lahja. Nykyaikana ihmisten on sitä jotenkin niin vaivalloista järjestää. Tuo itse kokkailtu illallinen matkateemalla on esim. aika ihana idea! Me ei miehen kanssa vaihdeta lahjoja, vaan yleensä aina käytetään se raha johonkin elämykseen. Tänä vuonna vietetään joulu hotellissa, koska kotona ulkomailla ilman perhettä se tuntuu muuten tosi tylsältä. Omat lahjavinkit löytyy täältä: https://muuttolintu.com/joululahjat-matkailijalle-30-x-reissaajan-lahjavinkit/

  Ihanaa joulunodotusta sinne Suomeen!

 • Reply Maapalloilija 24.11.2020 at 21:07

  Vaimon kanssa viime jouluna annettiin toisillemme lahjaksi yllätysmatkat. Vaimo ehti ennen koronaa viedä minut pitkäksi viikonlopuksi Kiovaan ja Tsernobyliin. Se oli jännä mennä lentokentälle, kun ei tiennyt, minne lennetään 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 27.11.2020 at 17:04

  Kivoja vinkkejä! Meillä vaihdetaan perinteisesti joululahjoja, vaikka lapsetkin jo aikuisia. Minusta se on mukava tapa ja varsinkin nuorisolla on kaikenlaista tarvetta omaan kotiin. Tänään ostin Black Friday -tarjouksesta hotellilahjakortin, kun oli niin hyvällä hinnalla tyrkyllä. En ole vielä päättänyt kenelle sen annan tai sitten käytän itse 🙂

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 28.11.2020 at 15:01

  Moni on tähän kommentoinut, etteivät vaihda aikuisten kesken ollenkaan lahjoja. Omassa lähipiirissäni (perhe, läheisimmät ystävät) ei ole lainkaan lapsia ja minusta on ainakin ihanaa hankkia rakkaille läheisille kerran vuodessa joku tarkkaan harkittu ja mietitty lahja! Olen jo pitkään suosinut aineettomia lahjoja ja tänäkin vuonna paketteihin päätyy kotimaisten matkailutoimijoiden lahjakortteja, ravintolaillallisia ja muita elämyksiä. Hankalimmaksi on osoittautunut lahjan keksiminen ulkomailla asuvalle perheenjäsenelle, mutta nyt kun mainitsit tuon BookBeatin, niin joku vastaava palveluhan voisi olla ihan toimiva etälahjanakin.

 • Reply Veera Bianca 29.11.2020 at 10:34

  Uu tämä oli hyvä lista, lähinnä mietin siis mitä ostaisin itse itselleni joululahjaksi tästä 😀

 • Leave a Reply