Suomen suurin matkablogiyhteisö

Poikkeusajan matkakohteita talvelle – minne mennä?

Eipä ole ihan hetkeen näyttänyt näin lähimatkailulta tuleva talvikausi matkailun suhteen – kiitos koronan. Toisaalta näen tässä myös paljon hyvää, sillä nyt on hyvä aika tutustua enemmän kotimaan matkakohteisiin. Kyselin muilta matkabloggaajilta talven matkasuunnitelmia, joten nyt on hyvä aika poimia ideoita itselle talteen – jos koronatilanne sen sallii.

Itse olen monta vuotta lykännyt pidempää lumilomaa Suomessa, sillä olen aina halunnut lämpimään talvella pidemmälle lomalle.  Nyt onkin hyvä käyttää tämä kortti tänä talvena, toivottavasti viimeistään ensi talvena pääsee jo lämpimään kauemmaksi. Tilanteet elää niin paljon, ettei tiedä oikein mitä edes uskaltaa toivoa.

 

Minne mennä talvikaudella 2020-2021?


Tässäpä teikäläiselle matkabloggaajien suunnitelmista ideoita oman talviloman suunnitteluun tälle vuodelle – kannattaa toki huomioida, että mitä vain voi tapahtua koronan suhteen suuntaan tai toiseen. Kerro myös kommenttikentässä sinun talvisuunnitelmia – onko miten normaalista poikkeavat suunnitelmat?

Seven seas: suunnitelmissa mennä Saariselälle eli Lapin taika kutsuu – jälleen! Ironista kyllä, viimeisin matka maaliskuussa, kun olen lentänyt, suuntautui Saariselälle, enkä todella olisi silloin uskonut, että elän näköjään Lappi-loopissa.

Kohteena maailma: itse aion mennä joko Rukalle tai Leville viikoksi sydäntalvella. Mahdollisesti kevättalvella voisi harkita äkkilähdöllä pitkää viikonloppulomaa Euroopan kaupungissa, jos maailman tilanne antaa myöden. Joka tapauksessa pari kaupunkilomaa viikonloppuisin kotimaassa kuulostaa hyvältä.

Appa matkustaa: viimeistään maaliskuussa Lappiin, mutta itseni tuntien reissuja tulee useampia. Siitä olen varma, että Helsingin museot tulevat tutuiksi. Varmistaakseni asian ostin muutaman hotelliyö+illallinen -paketin valmiiksi. Ja Holiday Clubin brändilähettiläänä reissua pukkaa. Mielenkiintoista mitä talvi tuo tullessaan.

Boarding time: nyt ollaan siinä pisteessä, ettei suunnitelmia ole. Lappiin tosin lähden ensi viikolla ja yksi kylpyläviikonloppu (Naantalin kylpylä) tulossa, mutta sen lisäksi ei mitään. Ei vaan yksinkertaisesti tee mieli reissuja edes suunnitella kun matkustusrajoitukset, karanteenit yms. muuttuvat koko ajan. Jos nyt joku ihme tapahtuu, niin Thaimaa tai Sri Lanka kutsuvat vahvasti sydäntalvella.

Huge passion for life: meillä on luvassa ainakin yksi Lapin reissu loppuvuodesta ja toinen keväthangilla. Lisäksi ajateltiin testata jotain uutta kylpylää (esim. Imatra), seikkailla Hailuodossa ja ehkä jossain kaupunkilomallakin voisi käydä talvella kotimaassa. Ulkomaille tuskin tulee lähdettyä ennen ensi kesää.

 

Ruokamatka Tampereella toimii aina.

 

Suvin matkassa: pakettimatka Leville, vuodenvaihde viikoksi – kivaa sinänsä, kun ei koskaan pakettimatkailla enkä ole koskaan käynyt Lapissa. Viikon matka sisältäen lennot Kittilään, lentokenttäkuljetukset ja yöpymisen Hullussa Porossa puolihoidolla (eli sis. aamupala & illallinen) maksoi 1000 e per naama. Otettiin puolihoidolla, kun ajateltiin että säästetään vähän siinä ettei tartte maksaa ruoasta kun vaan lounas rinteessä ollessa – ravintoloihin kun saa niin helposti suomessa upotettua rahaa.

Lyhyenä hetkenä: me mennään todennäköisesti ensilumille Sallaan ja tammikuun lopussa/helmikuun alussa Pyhälle, jos korona vaan suo. Tuttuja ja sopivan pieniä kohteita molemmat ja kun sesongin ulkopuolella menee, välttää väenpaljouden. Molempiin pääsee myös yöjuna+bussi-yhdistelmällä näin autottomanakin. Yhteysbussissa ollaan oltu hyvin usein ainoat matkustajat, joten sekin lienee suht turvallista. Ulkomaille en ennen kevättä uskalla edes haaveilla lähteväni. Sitten kun mennään, ekana listalla ovat Köpis ja Noma (jonne meillä oli pöytä varattuna toukokuuksi, nyt rahat on sisällä odottamassa parempia aikoja) sekä Etelä-Ranska.

Äiti yrittää: tarkoitus mennä Tallink Siljan risteilylle, joka ei mene maihin ja joulu Saimaan kylpylässä

Pää pilvissä: eletään jatkossa kuukausi/kuukausi Rovaniemellä ja Tampereella. Rollossa ollessa on helppo käydä Lapin kohteissa ja varmasti mennään tälle talvelle monta kertaa uudelleen Saariselälle. Kittilän/Levin suunnalla kiinnostaisi Säreistöniemi-museo. Onneksi sekin on nyt lähellä. Hei vinkkinä Lapin matkailijoille! VR:llä on nyt autojunatarjous 139 euroa kahdelle hengelle makuupaikalla. Normaalisti hinnat on noin satasen kalliimpia.

Mitä omiin matkasuunnitelmiini tulee, niin kotimaan matkailua olisi luvassa oikein urakalla. Minulla olisi vielä yksi Holiday Clubin lomatestaaja-yhteistyö tulossa, joka näillä näkymin tapahtuu Holiday Club Caribialla Turussa – eli kaupunkilomaa Turkuseen.

Suunnitteilla on myös lumilomat Saariselälle ja/tai Ylläkselle, hyvällä tuurilla molempiin. Alustavien suunnitelmien mukaan ollaan lähdössä Ylläksen suunnille heti joulun jälkeen. Alueen laajat hiihtoladut ja hyvät laskettelurinteet kiinnostaa. Saariselkä oli tosi kiva meidän ruskaretken perusteella ja haluaisin kovasti kokea Euroopan pisimmän (1200m) pulkkamäen.

Näiden lisäksi kutsuu miniloma Tertin Kartanossa Mikkelissä sekä haaveilen myös Kolin kansallispuistosta ja Koli Relax Spasta joulun tienoolla. Meillähän on nykyisin mökki Saimaalla, joten uhmataan meidän ei-talviasuttavan mökin statusta ja käydään ainakin kerran testaamassa luminen Saimaa.

Olin viime viikolla pressimatkalla Ahvenanmaalla ja ihastuin paikkaan täysin. Silja Line järjestää myös joulukuussa risteilyn jouluiselle Ahvenanmaalle, joka kuulosti myös aika houkuttelevalta. Jos tilanne sallii, niin haluaisin kovasti myös kaupunkilomalle jonnekin tähän lähelle, kuten esimerkiksi Tallinnaan, Riikaan tai Krakovaan. Nämä tosin isoakin isompi kysymysmerkki – en edes uskalla haaveilla kaukolomista.

 

 

Sinun vuorosi – millaisia matkasuunnitelmia tulevalle talvelle?

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 19.10.2020 at 17:02

  Kiva kooste ja hieno idea! Mukavaa lueskella muiden lomasuunnitelmia ja kuinka erilaisia ne kenties voisivat olla ilman koronaa. Mutta kaikesta huolimatta kotimaanmatkailu on kivaa, vaikka ainakin Eurooppaan olisi mukava laajentaa matkailureviiriä kevättalvella.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 26.10.2020 at 07:30

   Jep, veikkaanpa että olisi muuten hyvin erilainen lista ilman koronaa. Allekirjoitan niin saman, kotimaan matkailu on kivaa. Saa nähdä millon laajennus Eurooppaan onnistuu.

 • Reply suvinmatkassa 19.10.2020 at 17:59

  Hei kiitos tuosta erikoisristeily Maarianhaminaan vinkistä. Mä en koskaan ole Ahvenanmaalla käynyt ja kovasti seurasin tuota teidän reissua somessa. Taidan mennä varaamaan itselleni risteilyn sinne 🙂

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 19.10.2020 at 18:41

  Lapissa tulee talvella todennäköisesti käytyä, mutta muuta erityisiä matkasuunnitelmia talvelle ei ole. Jotain muutakin varmasti tulee, mutta sen näkee sitten myöhemmin. Täytyy toivoa, että poikkeusolot olisivat pian ohi.

 • Reply Sari /matkalla lähelle tai kauas 19.10.2020 at 19:51

  Kiva lukea matka suunnitelmista vaikkakin todeta täytyy, että melkoisen samanlaisia. Lappihulluus taitaa iskeä meihin kaikkiin. Luotolle lystinpittoon mieli tekevi. Toivottavasti Lapissa vuodenvaihteessa ei kaikki paikat ole kiinni koronan vuoksi.
  Muusta ei uskalla haaveilla, eikä ainakaan varata mitään, kun on vielä persianlahdestakin risteily rahat ja lentorahat saamatta.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 26.10.2020 at 07:33

   Toivon niin samaa, juuri varailtiin vuodenvaihteeksi mökkiä Ylläkseltä ja tein muutamia varauksia jo lomalle. Saa nähdä miten käy, toivottavasti pääsee matkaan. Sen kanssa pystyy elämään vielä, että Suomen rajojen ulkopuolelle ei pääse, mutta kevään kaltainen Uudenmaan sulku olisi ihan kamalaa taas. Pidetään peukkuja!

 • Reply Maapalloilija 25.10.2020 at 17:52

  Kotimaisuusaste on matkailussa tänä talvena kova. Pohjoiseen on suunta itselläni jo marraskuussa toivottavasti revontulia bongaamaan lasi-iglusta!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 26.10.2020 at 07:34

   Oioi, lasi-iglu ja revontulet! Just itse tuossa tutkailin meille yhden yön vaihtoehtoa Ylläksen läheisyydestä lasi-igluihin. Toivottavasti on hyvä tuuri ja näet revontulia.

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 25.10.2020 at 17:56

  Varsinaisesti talvelle ei ole mitään suunnitelmia. Aloin jo tyytyä siihen, että pääsin elokuussa sentään viikoksi Kööpenhaminaan. Sittemmin perunut taas kaikki syksyn matkat, mutta vielä on avoimena Madeiran kohtalo. Jos sinne pääsee, niin en usko, että tulee muutamaan kuukauteen nyt mitään muita matkoja tehtyä. Alkaa olla niin vähissä ne kohteet, mitä voi edes harkita. Pääsishän sitä vaikka Kyprokselle, mutta sielläkin tilanne alkanu huononemaan viime viikkoina, joten siirrettiin nekin lennot ens syksylle. Ehkä ens keväänä pääsis jo vähän vapaammin valikoimaan kohteita. Kotimaassa on tullut matkusteltua niin paljon tässä elämän aikana, että oikein mitään erityisen vetäviä kohteita ei nyt talvelle täälläkään ole. En jotenkin viihtynyt talvisessa Lapissa, joten sinnekään tuskin tulee uudelleen suunnattua talviseen aikaan. Kotona on ihan jees 🙂

 • Reply Mari /Kodinvaihtaja 25.10.2020 at 19:36

  Kyllä oli aneemista lukea kaikkien suunnitelmat… Ja omat samanlaisia 😅😅😅. Hiihtovaellusta mietin Lappiin,
  uskaltaisinko? Kodinvaihtoa Tallinnaan ehkä viedään eteenpäin heti kun saa (se siirtyi syyslomalta). Haaveena Islanti tai Madeira!

 • Reply Ne Tammelat 27.10.2020 at 16:35

  Onneksi meillä suomalaisilla on upea Lappi. Itsellä ei ole vielä reissua varattuna, mutta sinne palaa aina mielellään etenkin laskettelun merkessä. Loppuvuosi reissaillaan lähempänä, Etelä-Suomessä ja niistä kohteista tulee sitten blogiin myöhemmin juttua 🙂

 • Reply Johanna V. 28.10.2020 at 19:36

  Hyviä vinkkejä, erityisesti tuo Koli Spa olisi kiva pistää testiin ja kävin jo varaussivustolla fiilistelemässäkin. Meillä vielä täysin avoimet suunnitelmat, juuri vasta uskalsin edes laittaa lomatoiveita talvelle ja 3 viikkoa olisi aikaa tutustua paremmin kotimaahan. Ehkä myös voisi vihdoin viettää yhden viikon ihan kotosallakin ja tutustua vaikka parin kilometrin säteellä sijaitseviin kohteisiin, joihin ei (ironista kyllä) ole ”ehtinyt”,

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 31.10.2020 at 10:00

   Koli Relax Spa on ihana, suosittelen kyllä käymään. Varmaan tässä marraskuun lopulla mennään käymään siellä. Heh tiedän tunteen, nyt on ollut hyvä vuosi tutustua lähellä oleviin kohteiisin, joihin ei ole ennen ’ehtinyt’. 😀

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 30.10.2020 at 21:33

  Iloinen asia, että moni näyttää suuntaavan Lappiin. Niin huolestuttava tuo Lapin matkailutilanne, kun ulkomaan turistit puuttuvat. Toivotaan, että kotimaan matkaajat paikkaavat vajeen. Mukavia suunnitelmia sullakin 🙂

 • Leave a Reply