Suomen suurin matkablogiyhteisö

Upea Saariselkä Lapin huipulla ja Euroopan pohjoisin kylpylä

Kaupallinen yhteistyö: Holiday Club Resorts Oy* / Lomatestaaja-yhteistyö*

Saat -15 % alennuksen koodilla ’VEERA’ Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan. Hyvin ehtii siis vielä lomailla! 😉 

Reilu tuhat kilometriä sinne on matkaa, mutta ajomatka Holiday Club Saariselän kylpylähotelliin oli kaikkien niiden kilometrien arvoinen. Neljäs lomatestaaja-matkakohde on Euroopan (ellei koko maailman) pohjoisin kylpylähotelli ja Lapin upea luonto olikin hienosti läsnä Saariselällä.

Lapin ruska road tripin grande finale eli Holiday Club Saariselkä sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston eli Suomen toisiksi suosituimman kansallispuiston kupeessa ja oli niin siistiä saada taas yksi rasti ruutuun Suomen kansallispuistoissa. Tavoitteena on käydä kaikissa kansallispuistoissa elämäni aikana.

Luonto olikin ehdottomasti se juttu, minkä takia alunperin haluttiin Saariselälle. Täällä on paljon hyvin merkittyjä patikointireittejä tunturimaastossa upeiden maisemien kera. Syksyisen matkan jälkeen suuntasin ajatuksia talviseen Holiday Club Saariselkään, sillä täällä on myös noin 200 kilometriä hiihtolatuja, 14 laskettelurinnettä ja viimeisenä mun pakkomielle: Euroopan pisin pulkkamäki, joka on 1200 metriä pitkä.

Holiday Club Saariselän kylpylähotellin sijainti oli todella hyvä, sillä kaikki palvelut on aivan vieressä sekä iso osa patikointi-, pyörä- ja hiihtoreiteistä lähtee ihan nurkilta. Laskettelurinteet ovat myös ihan vieressä. Ei voisi enempää lomalainen toivoa luontomatkaltaan.

 

 

 

Holiday Club Saariselkä sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston kainalossa.

 

 

 

Holiday Club Saariselkään on myös lemmikit tervetulleita (10€/vrk lemmikkimaksu) ja meidän lemmikkihuone oli todella siisti ja tilava. Hillaa ja Kyöstiä oli vastassa huoneessa oma iso vesikuppi sekä viltti. Hotellihuoneiden läheisistä sivuovista pääsi kätevästi ulkoiluttamaan koiria. Hotellissa oli meidän aikaan paljon muitakin lemmikin kanssa matkaavia, joka oli kiva huomata. Matkalle on niin mukava ottaa koirat mukaan.

Hotellin sisustus oli todella tunnelmallinen ja erityisesti respan vieressä olevat sohvat takkatulen ääressä testattiin toimiviksi. Vaihdettiin siellä kuulumisia useamman tunnin verran meidän kaverin kanssa, joka on työharjoittelussa Saariselällä. Syttyipä itsellekin pieni kipinä Saariselkää kohtaan.

Lapin road tripin paras ravintola ehdottomasti oli Holiday Club Saariselkän ravintola Rakka, joka tarjosi herkullisia lappilaisia makuja. Meidän oli tarkoitus käydä toisena iltana kylpylähotellin päivällisbuffetissa, muttei maltettu pysyä erossa Rakasta. Ehdottomasti kannattaa käydä testaamassa Rakan makuja. Erityismaininta pitää antaa kyllä leipäjuustojälkkärille, joka oli taivaallista. Syötiin sitä molempina iltoina. Oho. 😀

Jos reilun tuhannen kilometrin ajomatka ei ole sinun pala kakkua, niin tännehän pääsee tosi näppärästi myös lentäen. Holiday Club Saariselän parkkipaikan vastapäätä näkyi olevan myös Finnairin lentokenttäpysäkki ja olen kuullut paljon kokemuksia, että Saariselkä on mainio kohde myös ilman omaa autoa. Kaikki on aika hyvässä paketissa lähekkäin.

 

Iloiset matkaajat Holiday Club Saariselän lemmikkihuoneessa.

 

 

 

 

 

Päivän patikoinnin päätteeksi kelpaa lähteä Holiday Club Saariselän kylpylän lämpöön


Parhaita asioita Holiday Clubeissa on kyllä kylpylät. On aika ihana päivän patikointien ja pyöräilyjen päätteeksi pujahtaa porealtaaseen ja sauna lämpöihin. Holiday Club Saariselän kylpylä oli todella positiviinen yllätys ja etenkin saunat oli täällä parasta.

Suihkutiloista pääset saunamaailman joko perinteiseen, aromaattiseen tai höyrysaunaan. Saunat oli juuri rempattu ja siellä oli todella kauniit leveät lauteet. Kelpaisi kyllä vaikka kotiin tuollaiset. Tällä kerralla en mennyt vahingossa alasti sekahöyrysaunaan niinkuin Kuusamon Tropiikissa, vaan tajusin mennä pyyhe päällä sinne. Huomattavasti miellyttävämpi kokemus.

Kylpylän puolelta löytyy pari poreallasta, uima-allas aaltokoneineen sekä vesihierontapisteitä. Aikuisten lippu maksaa 20 euroa kylpylään ja lasten 15 euroa.

 

 

 

TOP 5 luontovinkit Holiday Club Saariselän lomalle


Saariselällä olisi helposti viihtynyt vaikka viikon ja teki aika tiukkaa rajata omat aktiviteetit pariin päivään. Tässä meikäläisen TOP 5 luontovinkit Saariselän ympäristöön:

 1. Kaunispään huippu – tänne pääset kävellen, pyöräillen tai vaikkapa helposti autolla. Maisemat on todella upeat Kaunispään huipulta ja täällä on myös kiva ravintola, jossa käytiin päiväkahvilla.
 2. Vuokraa e-fatbike (2h 36€ / koko päivä 68€) – Saariselällä on loistavat reitit maastopyöräilyyn. Kannattaa esimerkiksi käydä Kiilopään lenkki.
 3. Patikointiin on melkein rajattomasti vaihtoehtoja Saariselän alueella sekä Urho Kekkosen kansallispuiston alueella. Me käveltiin Ahopään 14km rengasreitti, jossa maisemat oli todella upeat.
 4. Melontaa Inarijärvellä ja Lemmenjoella tai koskenlaskua Ivalojoella.
 5. Revontulet – Saariselkä on erittäin hyvää aluetta revontulien bongaukseen ja niitähän alkaa näkemään taivaalla elo-syyskuun vaihteesta lähtien. Voit metsästää revontulia omatoimisesti tai sitten osallistua ohjatulle revontulisafarille.

Saariselän valttikortti on kyllä ehdottomasti sen luonnossa ja en yhtään ihmettele, miksi alue on niin suosittu matkailijoiden keskuudessa. Tässä kovaa vauhtia yritetään pähkäillä minne lähdetään joulun jälkeen lumilomalle ja Saariselkä on aika vahvoilla tässä kamppailussa (lue: 1200 m pulkkamäki kiinnostaa).

Kurkkaa täältä fiiliksiä ja vinkkejä myös Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin ja Sallaan.

 

Holiday Club Saariselän respasta voit vuokrata e-fatbikeja.

 

Ahopään rengasreitti oli todella kiva. Suosittelen!

 

 

 

 

 

Mikä sua kiinnostaisi eniten Saariselällä?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 17.10.2020 at 22:53

  Saariselkä tosiaan on helppo kohde, jossa kaikki on lähellä. Kävimme siellä elokuussa ja sitten ruska-aikaan syyskuussa. Tuo Ahopään lenkki oli meidänkin mielestämme kiva, joskin se ”keskimmäinen” soratietä mennyt pätkä oli vähän tylsempää maastoa. Sompion luonnonpuisto ja Pyhä-Nattanen saa meiltä myös suosituksen!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 19.10.2020 at 16:37

   Nojjoo totta, nyt kun sanoit niin muistin sen keskimmäisen pätkän taukopaikan jälkeen. Se olisi voinut kiertää vähän muualla. Meidän piti lähteä Pyhä-Nattaselle lähtöaamuna, mutta satoi ihan kaatamalla vettä niin se jäi ensi kertaan. Harmitti ihan sikana!

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 18.10.2020 at 13:31

  Kiinnostaa nämä ruskamaisemat. Olin viime talvena sesonkityöläisenä yhdessä Saariselän hotellissa ja pääsin näkemään paikan lumisena. UKK:ssa oli ihan mielettömän kaunista ja Kaunispään huipulta kelpasi katella vuoden viimeisiä auringnlaskuja ennen kuin kaamos otti vallan. Jos menette talvella uudelleen, niin se pulkkamäki on kyllä ihan ehdoton 😀 Vauhti yltyi jossain vaiheessa ihan superkovaks ja tein sen virheen, että aloin jarruttaa jaloilla. Lulivyöryhän siitä lenti naamalle, mutta mitäpä pikku lumisuus Lapissa nyt haittaa 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 19.10.2020 at 16:38

   Ruskamaisemat olivat kyllä i-h-a-n-a-t. Kaunispään huipun maisemat on kyllä upeat, varmaan vielä megaupeat auringonlaskujen ja -nousujen aikaan. Haha voin vain kuvitella sut pulkkamäessä, kiitos vinkistä. 😀

 • Reply Maapalloilija 18.10.2020 at 15:20

  Upeat maisemat ja ruska kiinnostavat 🙂

 • Reply Mari /Kodinvaihtaja 18.10.2020 at 16:33

  Oltiin kuukausi sitten ihan samassa superior lemmikkihuoneessa rempatussa osassa hotellia – ja ei vaan meillä ollut vesikuppia eikä vilttiä koiralle… Eli taisi olla vähän kaupalliseen yhteistyöhön liittyvää liehikointia?! Vähän tylsä fiilis tulee. Muuten kyllä hieno hotelli ja fatbiket oli huiput.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.10.2020 at 21:41

   Pahoin pelkään, että vanha päiväpeitto ja tavallinen muovikippo ei kyllä liity mitenkään siihen oliko tämä kaupallisen yhteistyön ’liehittelyä’ vai ei. Veikkaanpa vain, että kaikkiin huoneisiin niitä ei ole tarjolla vielä, kun lemmikkihuoneiden kapasiteettiä on lisätty kysynnän perusteella. Kannattaa esittää toiveet respaan varausta tehdessä jos toivoo kippoja, yleensä niihin vastataan aika hyvin – oli yhteistyö tai ei. ☺️ Lähes aina on ollut vastassa kaikkialla kipot, kupit, pedit ja kakkapussit kun olen vielä erikseen maininnut että on koiramatkaaja mukana.

 • Reply Sanna I Seven Seas 21.10.2020 at 16:55

  Tuo Saariselän Ravintola Rakka on kyllä ihan mielettömän hyvä! Me syötiin siellä joka päivä, koska kaikki oli vaan niin hyvää 🙂 Pulkkamäki revontulivalaistuksessa houkuttelee kovasti, joten se olis nyt tavoitteena tosiaan kokea tänä talvena. Viime talvena kun se tuli laskettua pimeässä ;DDD

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 26.10.2020 at 07:36

   Olin kyllä ihan ällikällä lyöty, sillä en oikeasti osannut odottaa noin herkullista ravintolaa. Ai että mitä makuja. Musta tuntuu, että seuraavalla Saariselän reissulla syön myös joka päivä siellä. 😀 Sie oot kyllä niin kovan pulkkamäkiaddiktion saanut mulle aikaiseksi, PAKKO päästä sinne.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 21.10.2020 at 21:58

  Onpa hieno ruska! Tuli niin ikävä Lappiin. Tänä kesänä meillä jäi pitkästä aikaa Lappi väliin uuden asunnon rempan ja muuton takia. Saariselkä on monipuolisuutensa ansiosta yksi mun lemppareita. Oli vuodenaika mikä vaan, siellä on aina tekemistä.

 • Reply Sandra / The Present is Perfect 23.10.2020 at 13:48

  Oo, kyösti on mun yksi suosikkisomekoirista, ja olipas kiva, että hänkin pääsi reissuun mukaan. Miten teillä koirat sopeutuu uuteen ympäristöön? Omat koirat on aina olleet jotenkin hermostuneita ja kotiin lähdössä, joten heitä ei usein olla otettu mukaan.

  Kaunis ruska ja Lapin annokset näytti superhyviltä!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 26.10.2020 at 07:39

   Kyösti kiittää kommentista. <3 Se on ihan super sopeutuva tyyppi, sen takia me sitä aina kaikkialla yritetään aina saada mukaan. Automatkoista ei oo moksiskaan, nukkuu aina omassa kuljetusboksissa koko matkan. Innokkaana ja rohkeana tutustuu uusiin paikkoihin ja etenkin luontokohteista se nauttii. Meillä oli ihan pentuohjelmassa to do -listalla sosiaalistaa sitä mahdollisimman paljon kaikkiin eri paikkoihin ja matkustusmuotoihin tms, että varmasti saadaan retkinakki mukaan kaikkialla minne sen vain saa ottaa mukaan.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 23.10.2020 at 15:14

  Aivan huikean ihana tuo eka kuva – koirat ja ruska mätsää niin hyvin yhteen! Ja nuo pohjoiset maisemat ruskan aikaan olisi kyllä täydellistä päästä näkemään.

 • Leave a Reply