Suomen suurin matkablogiyhteisö

2020 vuoden paras asia: unelmista totta

Vuosien, oikeastaan reippaasti yli vuosikymmenen haave toteutui vihdoin joka varmasti vaikuttaa tulevaisuuteen: ostimme oman mökin. Heinä-elokuun vaihteessa löydettiin pieni palaa omaa unelmaa Saimaalta ja en ole sen jälkeen osannut oikein mitään muuta ajatella. Odotan oikein ensi kesää, kun pääsen nauttimaan mitä kaikkea meidän mökki voi antaa meille sekä millaisiin matkailuhelmiin päästään lähiseuduille tutustumaan.

Oon saanut paljon kyselyitä mökkiin liittyen ja lupasin, että jossain vaiheessa kerron lisää myös täällä. Käytiin viime kesänä jo katselemassa mökkejä, mutta silloin päätettiin lykätä hankintaa seuraavalle kesälle. Voi vitsit, kun oltaisiin vaan viime kesänä mökki hankittu – tänä kesänä mökkien hinnoissa oli pientä koronalisää. Toisaalta, hyvää kannatti myös odottaa.

Meidän mökki sijaitsee siis Saimaan alueella ja kriteereinä mökin hankinnassa oli, että se olisi noin 2-3 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Olimme kesäkuussa Visit Saimaan kutsumana Mikkeli-Anttola-Puumala akselilla lomailemassa ja silloin päätin, että Saimaa on se meidän alue minne halutaan ’asettua oman mökin kanssa’.

Tässä sitä nyt ollaan. Omalla mökillä Saimaalla.

 

Kesäkuussa tajusin, että näiltä seuduilta haluan mökin meille.

 

70-luvulla rakennettu kevythirsimökki, aitta, sauna, kaksi lauturia, kirkas järvi, ei juoksevaa vettä ja upea niemekärkitontti. Tontti on niin upea, ettei sitä edes tajua ennen kuin siellä seisoo ja ihastelee. Eipä sitä olisi voinut enempää toivoa. Silloin kun tultiin mökkinäyttöön ja oltiin vasta astumassa tontille, tiedettiin että se on nyt tässä. Ei epäilystäkään.

Ollaan aika ahkerasti sata lasissa remppailtu meidän mökkiä 2020-luvulle ja ensi kesänä sitten jatkuu. Meillä kävi viime viikolla myös sähkömiehet päivittämässä aurinkosähköjä parempaan kuntoon ja nyt meillä toimii myös aurinkosähköllä jääkaappi. Ihan käsittämätöntä, en vieläkään voi ymmärtää miten voidaan olla noin ’omavaraisia’ pelkän auringon voimalla.

Mökki ei varsinaisesti ole talviasuttava, mutta aiotaan kyllä Jussin ja Kyöstin kanssa tulla testailemaan miltä mökkeily tuntuu myös talvella. Asenne ja vaatetus ratkaisee.

Odotan ensi kesää monestakin eri näkökulmasta mökkeilyn suhteen: remppailun ja matkailun, sillä suunnitelmissa on lähimatkailla PALJON Saimaan alueella. Ensimmäisten joukossa halutaan käydä Lappeenrannassa atomeilla ja vedyillä, käydä herkuttelemassa Hotelli Punkaharjulla, koluta pikkukirppareita, herkutella Tertin kartanossa sekä ajaa pyörällä läpi Puumalan saaristoreitti.

Ilmianna parhaimmat matkavinkkisi Saimaan alueelle, sillä tässähän on nyt loppuelämä aikaa tutustua Saimaaseen. 

 

Tässä vähän syksyisiä fiiliksiä keskeltä unelmaa:


 

 

 

 

 

 

 

Maailman onnellisin mökkeiljä omilla mustikkapensailla.

 

Tässä on miun ’punaisen maton paikkani’.

 

 

 

 

Meidän mökiltä löytyy myös kaksi kylmäkellaria, jotka ovat saaneet jo nimet vahingossa: putka ja tyrmä. 😀

 

 

 

 

 

Matkailun lisäksi mielessä on remppailut mökillä ja toiveissa olisi jatkaa ensi kesänä terassin laajennuksella, kesäkeittiön rakentamisella, maalaamisella, rantojen tunnelmaa haluaisin muokata jotenkin keidasmaiseksi (en tiedä vielä mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa 😀 ), saunan lauteiden ja katon mustaksi maalaamisella sekä tietty haluan perustaa mökkipuutarhan. Eli projektia riittää, eikä se tekemällä tule loppumaan koskaan. Mökkihän on tällaisen minunlaisen projekti-ihmisen unelmakohde, aina riittää tekemistä.

Toisaalta pitää osata myös rentoutua. Odotan jo kauniita kesäiltoja ja auringonlaskuja. Kanoottiretkiä järvelle, vesipetoilua ja Parolan rottingin riipputuolissa lukemista. Joka kerta kun mennään mökille, mun pitää vähän nipistellä itseäni. En vieläkään voi käsittää, että tehtiin konkreettisesti unelmista totta.

Syksy meneekin sienimetsästä ja tähtitaivaasta nauttien.

 

 

Millaisista unelmista oot tehnyt totta lähiaikoina?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 27.9.2020 at 11:13

  Onnittelut uusille mökkiomistajille! Ihania kesäsuunnitelmia sinulla, niin lähiseutumatkailua, ja lähiluonnossa liikkumista, kuin rentoutumistakin. Punkaharjun seutu on todella kaunista ja siellä on kivasti retkeilyreittejä. Läheltä löytyy myös Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot, ja ensin mainitussa voit käydä bongailemassa saimaannorppia.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:23

   Voi kiitos Marika! <3 Punkaharjulle on kyllä pakko päästä ensi kesänä, niin pitkään haaveillut käyväni Saimin herkkujen äärellä hotelli Punkaharjussa. Kävin viime talvena nopeasti pyörähtää Linnansaareen kansallispuistossa, sen perusteella oli kyllä todella kaunista seutua. Kiitos vinkeistä!

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 27.9.2020 at 13:47

  Tosi nätiksi ja kodikkaaksi olette mökin laittaneet! On ollut kiva seurailla tätä ”projektia” ja sun innostusta Instan puolella ja nyt täälläkin 🙂

 • Reply Lentoonlähdössä by Hannamarielina 27.9.2020 at 15:56

  Kivan näköistä! Hauska tuo kellari 😀

 • Reply Paratiisireportteri 28.9.2020 at 04:21

  Ihanalta näyttää ja kuulostaa – välittyi todella hyvin se, kuinka innoissasi olet. Ja Saimaa on kyllä ihan parasta seutua.

 • Reply Milla 28.9.2020 at 06:52

  Onpa ihana <3

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 29.9.2020 at 17:33

  Onnea uuden mökin omistajille <3 Teidän mökki näyttää ihan unelma mökiltä, lisää fiiliksiä sieltä tulemaan vain!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:33

   Tämä on kyllä ihan totaalinen unelma itselle, en vieläkään käsitä että tämä on meidän. Menee varmaan joku viisi vuotta tyyliin totutellessa ajatukseen. 😀

 • Reply Anna K. - Kaukaa haettua 29.9.2020 at 17:41

  Aivan ihanaa, onneksi olkoon! On aina hienoa lukea siitä, millaisia unelmia ihmiset on onnistuneet toteuttamaan ja tästä jutusta huokui sekä onni että odotus, mitä kaikkea mökki teille vielä tarjoaa.
  Minä onnistuin pääsemään Kreikkaan tänäkin vuonna koronasta huolimatta ja vuokraamaan sieltä unelmieni talon! Viisi viikkoa kului kuin siivillä, onnellisuuskuplan sisällä. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:35

   Kiitos Anna! <3 Ihania sanoja, en malta kyllä odottaa mitä kaikkea meidän pieni pala Saimaata tarjoaa tulevien vuosien aikana. Tästä se matka vasta alkaa. Oi, viisi viikkoa Kreikassa. Ei kyllä kuulosta yhtään huonommalta tuotaan. Millonkohan sitä itse pääsee jonnekin lämpimään? 😀

 • Reply Ne Tammelat 30.9.2020 at 21:22

  Onnea uudesta mökistä! On ollut kiva seurata sun stooreja puutarha- ja mökkijutuista ja saada niistä itsellekin inspiraatiota. Tosin tomaattisato jäi surkeaksi tänäkin vuonna, me ei vaan osata 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:36

   Kiitti! Heh tämä kesä on kyllä ollut hyvin puutarha- ja mökkipainotteinen. 😀 Ensi kesänä sitten uudella yriyksellä tomaattien kanssa. Meillä oli myös todella surkea sato viime vuonna ja tänä kesänä tomaatteja tulee ovista ja ikkunoista – edelleen vaikka on lokakuu. 😀

 • Reply Anna | Muuttolintu 1.10.2020 at 02:42

  Onnittelut mökin omistajille! Tätä projektia hiukan instassa lievästi kateellisena seurailinkin, tosi kivannäköinen mökki. Meidän yksi lähivuosien unelmista olisi asua Suomessa mökissä vuosi.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:38

   Kiitos Anna. <3 Mökki on nyt jo tosi kiva, mutta kyllä täällä vielä on paljon kohtia mihin oma silmä tarttuu ja lisään asioita vähän väliä to do -listalle. Loputon projekti. Ajatuksissa on, että viiden vuoden sisällä tämä mökki kelpaisi vaikka Suomen kaunein mökki -ohjelmaan. 😀 Sinne on vielä matkaa. Ihana unelma teillä, eikun hei omia unelmia kohti. <3

 • Reply Merja / Merjan matkassa 1.10.2020 at 16:42

  Onnittelut tuoreille mökkeilijöille! Meillä on ollut mökki muutaman vuoden ja kesäisin ollaan siellä enemmän kuin kotona. Tänä vuonna tuli ennätykselliset yli 100 päivää mökkeilyä. Pientä pintaremonttia se vaatii jatkuvasti, mutta tulee muistaa, ettei tee siitä työleiriä vaan muistaa myös nauttia. Meillä on joka kesälle yksi isompi projekti ja sen lisäksi lukuisia pieniä. Näin ei mene stressin puolelle. Oman haasteellisuuden tuo myös mökkimme sijainti saaressa. Esimerkiksi paljun kuljettaminen sinne muutama vuosi sitten oli oma hankkeensa ja vähältä piti ettei koko kiulu ollut järven pohjassa 🙂 Ihanaa mökkeilyä! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:41

   Oioi, 100 päivää! Olisipa meilläkin mahdollista tuollainen saldo ensi kesänä. Olisin kyllä maailman onnellisin nainen tuolloin. Näin mekin ollaan kaavailtu: monta pientä projektia ja yksi isompi kesään. Pitää jättää aikaa myös nautiskeluun. Tosin nautin kyllä puuhastelustakin. Miten saitte kuljetettua paljun? Haaveilen siis itse paljusta tänne, mutta meillä on myös vähän tuo logistiikkaongelma. Vaikka mökki sijaitsee mantereella, tämä on sellainen kallion juurella jonne pitää kävellä autolta pientä kinttupolkua muutama minuutti tai soutaa kallion vierestä 100m. Eli jos tänne pitää mitään isompaa tuoda, niin vesiteitse. 😀

 • Reply Periaatteen Nainen 3.10.2020 at 00:16

  Vau, onnea omasta mökistä ja unelman toteuttamisesta! Näyttää ihanalta projektilta!

  Nyt toteutan omia uraunelmia (opinnot aloittamalla), joten ei tämä 2020 ihan pelkkää kuraa ole ollut.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:42

   Uraunelmia, ihanaa! <3 Mitä opintoja aloitat? Mulla on pyörinyt vähän saman tyylisiä ajatuksia ja tekisi mieli aloittaa ihan erilaisen alan opiskelua lähivuosina.

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 3.10.2020 at 18:38

  Onnea mökin uusille omistajille! Kyllä se vaan on ihana etuoikeus, että saa viettää aikaa omalla mökillä milloin haluaa 🙂 Meillä on perheessä ollut kaksi mökkiä sekä äitin että isän puolelta, joten sitä on pitänyt aina itsestäänselvyytenä, että on mökki minne mennä. Aikuisena sitten kuitenkin tajunnu, että eihän se niin ole. Varmasti tuota luonnonrauhaan pääsemistä arvostaa muutenkin enemmän, kun elää pk-seudulla jatkuvassa hulinassa. Ihanaa että löysitte oman piilopirtin just Saimaalta.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.10.2020 at 08:43

   Kiitos Cilla! Ootte kyllä onnekkaita, kun teillä on ollut jopa kaksi mökkiä. Mulla on kanssa isällä mökki, mutta se on niin kaukana Pohjois-Karjalassa, niin sinne ei tule lähdettyä pelkäksi viikonlopuksi. Nyt on ihanaa, kun on oma mökki.

  Leave a Reply