Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koira ei estä matkailua – se vain muuttaa vähän muotoaan

Oho, päivälleen kuukausi kun oon viimeksi kirjoittanut tänne. Ei vielä kertaakaan ole ollut tällaista suunnittelematonta taukoa, mutta ajattelin rikkoa kirjoitustauon rakkaalla aiheella: koiran kanssa matkustamisella. Reissuhammasta kolottaa ja vihdoin ollaan pääsemässä taas reissun päälle, sillä loppuviikosta lähdetään road trippailee Lappiin ruskan keskelle.

Moni ajattelee, että koiran kanssa ei voi matkustaa tai että se olisi jotenkin hankalaa. Kyösti on meille kuin perheenjäsen, joten totta kai halutaan ottaa hänet aina mukaan kun vaan voidaan. Usein suunnitellaan matkat myös siten, että se soveltuu myös koiralle.

Elokuu oli aikamoista haipakkaa, sillä ostettiin aika ekstempore kesämökki (tai no se on ollut suunnitelmissa pitkään, mutta kaupat tapahtui nopeasti kun oikea sattui eteen) sekä työpaikka vaihtui, joten uuden työn opettelussa ja remontti-Riitta leikeissä on mennyt kaikki mahdolliset tunnit vuorokaudesta. Tämän jälkeen onkin kiva päästä reissuun ja lähdetään kauan odotetulla lapin road tripille. Mikä parasta – meitä on vastassa upea Lapin ruska.

Tällä viikolla meidän reissuun lähtee mukaan kaksi retkinakkia, sillä otetaan myös Kyöstin serkku Hilla mukaan joka on siis äitini koira. Tehtiin juhannuksena testieräjormailu Hillan kanssa Patvinsuon kansallispuistossa, jotta Hilla pärjää syksyllä meidän kanssa sitten myös Lapissa. Jänskää nähdä, onko vaivalloisempaa matkustaa reilu viikko kahden koiran kanssa vai meneekö se toinen siinä ’samalla vaivalla’ kuin Kyöstikin.

Juttelin äidin kanssa puhelimessa ja hän kyseli miten pitäisi varautua Hillan kanssa ja mitä pakata mukaan. Tämän innoittaman päätin myös kirjoittaa tänne omat vinkki koiran kanssa matkustamiseen.

 

 

 

TOP 10 -vinkit koiran kanssa matkaamiseen meidän matkojen perusteella:


 • Jos lähdet ulkomaille, selvitä ajoissa kaikki tarvittavat lääkitykset ja rokotteet + hanki lemmikkipassi.
 • Pakkaa koiran omaa ruokaa tarpeeksi ja vähän ylikin mukaan – kaikkialla ei välttämättä ole Musteja ja Mirrejä, jos koirallesi pitää löytyä juuri jotain tiettyä merkkiä. Jos edessä on pidempiä ja raskaampia matkoja luonnossa, panosta laadukkaaseen ja proteiinipitoiseen ravintoon + välipaloihin.
 • Onhan koiralla turvalliset puitteet autossa matkaamiseen eli ethän pidä koiraasi irrallaan. Junalla matkatessa kannattaa varata lemmikkipaikka ajoissa, sillä niitä on junassa rajallinen määrä.
 • Veneillessä, meloessa tms pakkaa mukaan pelastusliivit. Lisäksi jos koira on vesipeto, sen on paljon helpompi uida pelastusliivien kanssa – etenkin nakkimallisten.
 • Siinä missä meillä on itselle matkavakuutukset, niin on myös koiralle oma vakuutus tapaturmien ja sairastumisten takia.
 • Pakkaa mukaan punkkilasso/-pihdit, nykyisin tuntuu että niitä pirulaisia on kaikkialla.
 • Perus EA-tarvikkeet kannattaa ottaa mukaan, sillä apu ei aina ole lähellä. Kyösti on niin pörröinen kaveri, joten sillä on mukana aina myös kampa takkujen selvittelyyn.
 • Jos luvassa on paljon kävelyä, on tassurasvaa hyvä laittaa tassuihin välillä. Pitkät liinat tai juoksuhihnat tms on hyvä idea ulkoiluun, kun haluat että koira pääsee pidemmälle tai haluat vapauttaa kätesi.
 • Kuumia päiviä varten meillä on viilennysmatto sekä autoon sellaiset lasten aurinkosuojat ikkunaan – toimii hyvin myös koiralle. Sanomattakin on selvää, että koiraa ei saa jättää yksin autoon kesäpäivänä.
 • Selvittele etukäteen ravintoloita ja terasseja, jonne koirat on tervetulleita.

 

TOP 5 -matkahaaveet Kyöstin kanssa tulevaan:


 1. Autolla Italiaan ja Sloveniaan Euroopan halki.
 2. Hetta-Pallas vaellus kesäaikaan.
 3. Melontaretki yön yli saareen Helsingissä.
 4. Saarinton rengastie ja/tai Puumalan saaristoreitti pyöräillen pyöräkärryn kanssa.
 5. Road trip Baltiassa.

 

 

 

Minne sinä lähtisit matkalla koirasi kanssa / mikä on ollut ikimuistoisin matkakohde tähän mennessä?

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Koirat mukana 10.9.2020 at 14:21

  Mulla aina koira mukana retkellä, kyl se telttaankin mahtuu mukaan nukkumaan. Suosittelen myös muita kokeilemaan, tuo kultainennoutaja ei niin paljoa tilaa teltasta vie 🙂

 • Leave a Reply