Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minä kysyin te vastasitte: kotimaan matkavinkit + lahjakortin voittaja

Luin tuossa juhannuksen alla uusinta Mondo-lehteä, jossa oli paljon juttua kotimaan matkailusta. Innostuin matkavinkeistä niin paljon, että pistin pienen leikkimielisen kisan pystyyn Instagramissani. Kysyin seuraajiltani suosituksia kotimaan matkakohteisiin ja miksi mun pitäisi lähteä juuri kyseiseen paikkaan. Ehdotuksia tuli valtavasti – reilusti yli sata, joten kokoan tähän omat suosikkivinkit kotimaan matkailuun.

Voittajaidealle (jonka aion myös toteuttaa) annan palkinnoksi Holiday Clubin majoituslahjakortin, jonka sain itse Matkamessuilla mutten ehdi sitä käyttää tänä kesänä Lomatestaaja-yhteistyöni takia. Kopioin suoraan julkaisusta teidän vastaukset ja olen tähän listannut osan niistä sekä viimeisenä on myös voittajaidea, jonne yritän jo tämän kesän aikana:

 1. Pohjanmaan lakeuksilta Isokyrö ja Kyrö Distillery Company. Sopivasti matkan varrella esimerkiksi Vaasan suuntaan mentäessä ja pikkukunnan nähtävyydet kiertää sopivasti yhden iltapäivän aikana. Erityisesti suosittelen vierailemaan vanhassa kirkossa!
 2. Saariston Rengastie (pieni tai iso) on ihan super kiva pyöräillen. Ihanat bed & breakfast -paikat, mielettömät maisemat ja vapauden tunne. Saimaalla Puumalan Saaristoreitti pyörällä on myös kaunis ja se menee näppärästi peruskuntoisella päivässäkin.
 3. Rosala ihana idyllinen saari, jonne pääsee Kasnäsistä yhteysaluksella. Saari on niin pieni, että sen voi pyöräillä ympäri päivässä. Saarelta löytyy uimapaikkoja, pieniä idyllisiä ruoka”kauppoja” vanhan ajan tyyliin! Saaren Hiittisen päästä löytyy ihana saaristokylä, jossa herkullista ruokaa valmistaa kahvila Backom. Rosalan puolella on taas leipomo ja sen soma itsepalvelu myymälä, josta löytyy mm. Munkkeja ja Rosalan limppua eli saaristolaisleipää. Rosalan päässä on myös historiaa tursuava viikinkikylä, pieni satama ja tien varella itsepalvelu käsityökoju! Suosittelen ehdottomasti esimerkiksi päiväretkeksi tai yhden yön kohteeksi, myös Kasnäsistä löytyy tekemistä yhteysalusta odotellessa.
 4. Isojärven kansallispuistosta on tullut mun suosikki ja Suomi on pyörämatkailussa ihan huippu! Pitkät hyvät pyörätiet ja liikennekin niin niukkaa, että ei muuta ku pyörän selkään  ja totta kai suosittelen myös rakasta Tamperetta, täällä parasta järvet, eläväiset torit sekä julkiset saunat, oma lemppari Kaupinoja.
 5. Sastamalassa meillä on kauniita rantoja, sekä ihania luontopolkuja! Hyvänä esimerkkinä Ellivuori, jonka reitillä on mm. kivilinna ja päällä ihan huikeet näköalat! Kirjapääkaupungissa on myös kirjapäivät kesällä, sekä esim. Herra Hakkaraisen talo mikäli lasten kanssa matkaa.
 6. Monet paikat on tullu itekin koluttua, mut nyt vedän kotiinpäin ja suosittelen matkaamaan etelärannikolle Kotkaan. Vellamoon katsomaan upeesti toteutettua merimuseota, Maretariumiin tutustumaan kotimaisiin kaloihin.. Torille possolle, tuurilla saaristoon, Vaakkuun syömään (saari Kotkan lähellä) piknikille palkittuihin puistoihin tai omaan rauhaan meren äärelle. Santalahden luontopolku ja Langinkosken kuohut kannattaa käydä katsomassa. Löytyy myös rauhoitettu lehto, jossa pääsee halutessaan ruokkimaan kesyjä lintuja ja oravia.
 7. Ruissaloon. Ihana saari Turussa, jossa riittää tekemistä koko perheelle. Luontopolkuja metsässä kuin meren äärellä, kahviloita, uimarantoja, saunoja, minigolfrata, kylpylähotelli ja sekä alue jossa pystyy yöpymään asuntoautolla. Ja tottakai pitää myös käydä kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa riittää ihasteltavaa sekä parhaat munkkikahvit Honkapirtti kahvilassa.
 8. Järvisydän, rauhallinen paikka luonnonhelmassa ja ihanat maisemat, tosi kiva lasikattoinen mökki, josta löytyi kaikki tarvittava. Kylpylä on piste i:n päälle ja myös saunat, täydellinen rentoutus tsek.
 9. Suomenlinna on meidän perheessä ihan ehdoton joka kesäinen vierailukohde, jonne pääsee kätevästi matkakortilla ja edullinen museolippu käy kaikkiin museoihin siellä ja sukellusveneeseen. Myös ihania ruokapaikkoja ja kahviloita.
 10. Meidän perheen lemppari on Holiday Club Saimaa. Siellä viihtyy miehen kanssa kahdestaan tai koko perheen voimin. Sopiva ajomatka kotoa ja loistava kylpylä + matkalla voi pysähtyä zsarissa ostoksilla!
 11. Herkuttelu-roadtrip Juvalta Savonlinnaan! Ensin Juvan teehuonella kunnon Afternoon Tea, jonka jälkeen tarviikin jo kahvitauon, eli vähän matkaa Savonlinnan suuntaan ihana Rapion myllyn kahvila! Jos aikaa on, niin matkan varrella Järvisydämeen kylpylään ja norpparetkelle ja sitten Savonlinnaan Sulosaarelle Lettukahvila Kalliolinnaan.
  Myöskin Puumalan saaristoreitille iso suositus, jos norppia ei muuten löydy niin ainakin reitinvarrelta Nestorinrannasta löytyy sekä Nestorin että norpan patsaat.
 12. Hyppää maailman vanhimman pitkää reittiä kulkevan matkustajahöyrylaivan kyytiin Tampereelta. Se kulkee historiallista Runoilijan tienä tunnettua reittiä pitkin Virroille. Matka kestää useita tunteja, mutta kesäntuntua tuo haitarimusiikki, Pirkanmaan maisemat ja vesireitin varrella tuotettu lähiruoka, jota laivan ravintola tarjoilee. Kun lähestyt päätepysäkkiä eli Virtain laivarantaa, näet kuinka rantaviivaa värittävien punaisten venevajojen peilikuva heijastuu järven pinnasta. Ehkä haliut heti sataamaan päästyäsi pulahtaa sen vieressä kuumana hohtavalta hiekkarannalta vilvoittelemaan veteen tai istahdat nauttimaan kylmästä juomasta Rantaterassille. Kun nouset ylämäkeä kohti Virtain keskustaa, näet oikealla puolellasi upean kirkon. Ehkä päätät vuokrata auton, sillä vaikka Virrat on pieni kaupunki, se on hyvin laajalle levinnyt. Jos satut vierailemaan paikkakunnalla keskikesän aikoihin, olet oikeassa paikassa, sillä Virrat on Suomen virallinen juhannuskaupunki. Silloin Perinnekylä, yksi Virtain päänähtävyyksistä, täyttyy markkinaväestä ja juhlahumusta. Toinen matkailijoita paikkakunnalle kutsuva nähtävyys on Killinkosken Wanha Tehdas, jossa voit tutustua suomalaisen valokuvauksen suuren mestarin I.K. Inhan teoksiin ja muihin valokuvanäyttelyihin. Matkalla Killinkosken kylään kannattaa pysähtyä katsomassa Ohtolan päremyllyä. Jos päätät tutustua muihin Virtain kyliin, niin voit suunnata vaikka Vaskiveden RasinTuvalle maistelemaan paikkakunnan parhaita pizzoja. Paikallisien käsitöiden ja elintarvikkeiden shoppailu onnistuu vastapäisessä Kesämakasiinissa. Hyviä kuvauskohteita Virroilla on monia, mutta vähemmän tunnettu on Makkaraojan mylly, jossa vierailu onnistuu, kun ajaa Vaskivedeltä Jäähdyspohjan suuntaan. Pienen kuvaushetken jälkeen aja vielä hetki Toriseva-järvien maisemiin ja poikkea Torisevan kahvimajalle, jolta on uskomaton näkymä toiselle rotkojärvistä. Vielä yksi vanha mylky löytyy Jäähdyspohjan suunnalta, mutta olet jo lähellä, kun saavutit Totiseva-järvet. Suosittelen yöpymään luonnonkauniilla Vankkurimännikön leirintäalueella, josta löytyy muutama mökkikin vuokrattavaksi. Samalla koet karavaanareiden keskuudessa vallitsevaa yhteisöllisyyden tunnetta.
 13. Loviisan keskusta on ihana päivän tai viikonlopun retkikohde kesällä. Pieni kaupunki on kauttaaltaan hurmaava vanhoine puutaloineen. Keskustasta pääsee myös Svartholmin linnoitussaareen, mikä on kiireetön kohde, hyvä vaikkapa piknikille (siellä voi myös yöpyä oman teltan kanssa).
 14. Kuopio ja lähiseudut – meillä on täällä kesällä NIIIIIIN kaunista. Esim. Risteily tai suppailu Kallavedellä, Hanna Partasen lihis torilla, Orinoron rotko ja tietysi uskomatonta luontoa ihan joka puolella muutenkin.
 15. Länsirannikon roadtrip. Turusta (+ saaristosta!) eteenpäin: Uusikaupunki-Rauma. Sitten Poriin, jossa ainakin Yyteriin ja Kalloon käymään, ja vielä eteenpäin ainakin Kristiinankaupunkiin saakka. Kesäsuomi on.
 16. Ihan helmi päivämatka kohde on @pulsanasema Lappeenrannan suunnalla. Aivan ihana maalaisidylliä pursuava hiekkatie johdattaa kauniille Pulsan asemalle jossa myös voi yöpyä. Tsekkaa tämä ehdottomasti, uskon että pitäisit tästä.
 17. Seitsemän sillan saaristoreitti Pohjanmaan rannikolla! Upeaa luonnonkaunista maisemaa, rauhallisia pysähdyspaikkoja ja meri-ilmaa.
 18. Kalajoen hiekkasärkät aivan mahtava paikka, jokaisen suomalaisen tulisi käydä. Vetää vertoja ulkomaan rantakohteille, useamman kilometrin mittaisella ja matalalla hiekkarannalla. Löytyy aktiviteettejä vesiurheilusta golfiin ja kiipeilypuiston temmellyksineen. Lapsille oma vesipuisto. Upeat maisemat ja ulkoilumahdollisuudet. Todella paljon nähtävää ja koettavaa! Suosittelen ehdottomasti 6/5.
 19. Saariston rengastien kautta autolla Ahvenanmaalle, matkan varrella pari saaristomajoitusta ja pääsaarella sitten ihanaan Amalia’s bed & breakfastiin.  Viime kesänä kävin tuolla brunssilla ja tänä kesänä toivottavasti pääsisi yöksi asti, söpöin paikka lehmälaitumineen ja limonaditehtaineen. Ahvenanmaa kannattaa ehdottomasti laittaa kotimaan kohteiden listalle!
 20. Ilolan arboretum Salossa. 5 hehtaarin tontti täynnä ihania kasveja ja istutuksia. Tontin läpi kulkee polku ja sen varrelta löytää kaiken niin alppiruusuista surukuusiin. Todella kaunis paikka!
 21. Kyllä lappiin kannattaa lähteä vaikka siellä vähän niitä itiköitä saattaa olla. Levin huipulta kivat näkymät. Ja kun alaspäin tuleecautotietä pitkin niin panoraman sivussa kiva polku missä näköalatasanteita kylälle. Pakasaivo eli Lapin Helvetti on noin kilometrin pituinen rotkojärvi Muoniossa. Ja jos lämmin tulee niin punaisellehiekalle Pallasjärveen uimaan.
 22. Ohtakari Kokkolassa! Söpö kalastajakylä ja aivan upeat hiekkarannat (väitän, että upeammat kuin Kalajoen hiekkasärkät tai Yyterin hiekkaranta). Mielestäni Suomen kaunein ranta!
 23. Kuusamo: karhunkierros, mökkielämä järven rannalla, melonta Oulankajoella, treeniä ja ruokaa Rukalla. Täydellinen kesälomakohde, kuten talvikohdekin.
 24. Tässä päiväretkivinkki Helsingistä: Gumbostrandin Konst & Form (vaihtuva taidenäyttely, bistro, sisustuskauppa). Rantakävely samassa kohteessa ja noin 200 m ennen taidenäyttelyä pienen maatilan ”kellarimyynti” (perunaa, vihanneksia jne – vain käteinen). Kotimatkalla ihana pieni Villa Nokkonen Lifesryle kauppa ja ehkä pullat viereisessä N’avetan puutarhassa? Jos energia vielä riittää Östersundomissa on vielä Ekhome Interior & Design.
 25. Savonlinna on kesän helmi. Siellä voi ihailla vanhoja kivimuureja Olavinlinnassa, herkutella lettukahveilla Sulosaaressa, huristella Punkaharjun mutkikkaita harjuteitä tai vaikka piipahtaa maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä. Koko Savonlinnan seutua ympäröi ihanat järvivedet ja väitän sen olevan Suomen paras paikka mökkeillä.
 26. Vääksyyn! Täältä löytyy rantalököttelijälle piiiiitkä uimaranta, nostalgikolle Vanhan Vääksyn puutalorinne, makumatkailijalle makunystyröitä ja silmää hiveleviä kahviloita sekä oman jäätelötehtaan jätskejä (vegaanisten makujen määrä oli vaikuttava), haikkailijalle mahtavia polkuja järvimaisemilla ja veneilijöille tärkeä Euroopan vilkkaiten liikennöity sisävesikanava. Ja vielä tosi paljon kaikkea muuta, mitä en nyt muistanut mainita. Ainiin, paikallisesta pizzeriasta, ei enempää eikä vähempää, kuin parhaimmat pitsat, mitä oon Suomesta löytänyt.
 27. Meilahden arboretum on aivan mieletön urbaani paratiisi ruusutarhoineen. Täydellinen piknikpaikka.
 28. Monet paikat on tullu itekin koluttua, mut nyt vedän kotiinpäin ja suosittelen matkaamaan etelärannikolle Kotkaan. Vellamoon katsomaan upeesti toteutettua merimuseota, Maretariumiin tutustumaan kotimaisiin kaloihin.. Torille possolle, tuurilla saaristoon, Vaakkuun syömään(saari Kotkan lähellä) piknikille palkittuihin puistoihin tai omaan rauhaan meren äärelle. Santalahden luontopolku ja Langinkosken kuohut kannattaa käydä katsomassa. Löytyy myös rauhoitettu lehto, jossa pääsee halutessaan ruokkimaan kesyjä lintuja ja oravia.
 29. Minäpä vahvasti suositan sinulle Tampereen Teiskon Kaanaassa sijaitsevaa viehättävää Tuulentien tilaa. Heillä voit yöpyä kodikkaissa wanhoissa hirsiaitoissa ja ihastella maalaismaisemaa, villisikoja, lampaita, kanoja jne. Ystävällinen palvelu. Stressi lähtee. Teiskon Viinin viinikioski on toinen Tampereen vinkkini.
 30. Laivamatka pohjoismaiden korkeimmalle majakalle, eli Bengtskärin majakalle ja yöpyminen entisaikojen majakanvartijoiden tyyliin saarella keskellä tyhjyyttä. Tässä magiaa ja menneiden aikojen havinaa
 31. Ehdottomasti Etelä-Savoon! Tertin kartanon elämyksellinen miljöö ja pitopöytä. Kenkäveron pappilamiljöö, jonka maisemanhoitotöissä veikeät lampaat. Myymälässä suomalaista designia, makrameenäyttely ja vaikka mitä. Siitä sitten uudistuneelle Juvan Teehuoneelle ihan huippu. Tästä voikin jatkaa vaikka Puumalaan ja käydä Ruokolahden puolella ihmettelemässä Kummakiveä. Tai Savonlinnan torille kahville ja Olavinlinnan mystiseen historiatunnelmaan.
 32. Naantaliin päiväksi. Kylpylään, ihaniin kahviloihin, pikkusiin kivijalkaliikkeisiin ja muumimaailmaan.
 33. Juuka ja Paalasmaan saaret. Lossimatka ja näkymät Pieliselle aivan minttiä, Paalasmaalla myös tunnelmallinen ja perinteikäs leirintäalue. Helppo yhdistää Kolin reissun kanssa.
 34. Kannattaa matkustaa Kilpisjärvelle. Jylhä Saana tunturi komeilee kirkkaan Kilpisjärven kupeessa. Kilpisjärvellä voi patikoida helpoilla pitkospuilla varustetuilla patikointi reiteillä. Tai sitten voi patikoida suoraan Kilpisjärven erämaastossa, valkoiset porot seuranaan.

 

Kilpisjärven Saana-tunturilta on upeat maisemat.

 

VOITTAJAVINKKI VIE MINUT LOVIISAAN JA RUOTSINPYHTÄÄLLE


Loviisan idylliseen pikkukaupunkiin kannattaa tulla tustustumaan päiväksi tai pariksi! Loviisassa on upea arkkitehtuurien keskusta monine mielenkiintoisine rakennuksineen (mm. Tori, kirkko, suoltarori, vanha seurahuone, kaupunginmuseo, Kappeli, linja-autoasema, poliisiasema) sekä vanhakaupunki puutaloineen sekä laivasilta vanhoine suola-aittoineen.

Loviisasta löytyy myös upeaita puistoja, mm. Lehmuspuistot, Kappielinpuisto, Garnisoninpuisto, Harjun ulkoilureitti näköalatorneineen sekä upea uimaranta Plagen vanhoine vaaleansinisine uimakoppeineen. Loviisa on vanha linnoituskaupunki ja täältä löytyykin 3 linnoitusta; Maalinnoitukset Ungern ja Rosen sekä Suomenlinnan pikkusisko nimeltää Svartholman merilinnoitus Loviisan edustalla. Svartholmassa toimii ravintola, museo ja sinne liikennöi kuljetuslaiva useasti päivässä.

Lapsille järjestetään Lasten seikkailu – risteilyjä saarelle missä etsitään aarteita. Kahvilla ja sunkilla (suolainen munkki) kannattaa käydä Tuhannen tuskan kahvilassa, jossa saat juoda kahvisi sisäpihalla ihanasti omenapuun alla kukkakupeista.

Loviisa-päivän jälkeen kannattaa suunnata naapurikylään Ruotsinpyhtään ruukkiin, jossa voit nauttia yhdestä Suomen vanhimmista säilyneistä Ruukkimiljööstä, tehdä ostoksia käsityöpuodeista, ihastella tallinvintin vaihtuvia taidenäyttelyitä ja syödä maittavaa ruokaa. Ruukissa toimii myös aktiivinen Strömfors Outfoor Factory josta voit vuokrata vaikka sup-laudan, fatbiken tai kanootin ja lähteä ihastelemaan Ruotsinpyhtään kaunista luontoa. Ruotsinpyhtäältä löytynee myös suosittu 8km pituinen Kukuljärven vaellusreitti.

Ahh iso kiitos tästä vinkistä, tekisi mieli nyt heti lähteä Loviisaan ja Ruotsinpyhtäälle. Olet Holiday Clubin lahjakorttisi ansainnut ja superisti kiitoksia vielä muille matkavinkeillä. Olen ihan varma, että palaan tähän listaan monia kertoja. 

 

Mathildedalin ruukkikylä ja Petri’s Chocolate Roomin bed and breakfast on täydellinen matkakohde.

 

Bonuksena vinkkaan omat TOP5 -matkavinkkiäni Suomeen:

 • Kolin kansallispuisto: Mäkränvaaran kierros, Ukko-Kolin huipun maisemat, Koli Activilta vuokravälineitä esimerkiksi melontana Pielisellä, majoitus kansallispuiston huipulla Break Sokos Hotel Kolissa ja lilluminen maisemakylpylässä.
 • Tertin Kartano: upea kartanomiljöö joko taukopaikaksi matkan varrella tai sitten voit majoittua upeassa saunallisessa huoneessa, jossa on kaunis veranta puutarhaan. Ruoka on ihan huippulaadukasta sekä alueelta löytyy myös puutarhaa ja arboretumia.
 • Helsinki-päivä pyöräillen: ota pyörä alle ja aja Helsingin rantoja pitkin pysähdellen mielenkiintoisiin paikkoihin. Täältä löydät ison kasan vinkkejä Suomen pääkaupunkiin.
 • Melontaa Oulankajoella: vuokraa kanootti ja yövy matkan varrella teltassa tai vuokratuvassa – lue lisää täältä. Oulangan kansallispuistossa. Kannattaa käydä myös Pieni Karhunkierros, maisemat on upeat.
 • Majatalosta majataloon -vaellukset: kävin talvella heidän hiihtovaelluksen, mutta he järjestävät myös vaelluksia pyöräillen tai hyvän ruuan merkeissä.

 

Jatketaan matkavinkeillä: kirjoita kommenttikenttään omat matkavinkkisi Suomeen!

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Mari/Kodinvaihtaja 28.6.2020 at 22:09

  Tuulentien tila Teiskossa ja Amalia Ahvenanmaalla tuttuja ja suositukset myös. Tämä vuonna halusin tehdä päiväretken Kotkaan, Porvooseen ja Hankoon. Ensi vuodelle jää Puumalan reitti yhdistettynä pidempään Saimaan saaristoreittiin. Meillä olisi ollut mahdollista tehdä kodinvaihto Kulosaareen, mutta nyt kun Norja avautui, niin pidetään kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta. Merellinen Helsinki kyllä kiinnostaisi sisäpiirin näkökulmasta!

 • Reply Anna | Muuttolintu 29.6.2020 at 04:49

  Ihan mahtavia vinkkejä, tähän tulee varmaan palattua joskus sitten kun sinne Suomeen päästään. Pulsan asemasta en lappeenrantalaisena ollut kuullutkaan, apua! Sastamalassa tulee liikuttua paljon myös, sain tästä sinnekin uusia vinkkejä.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 30.6.2020 at 00:24

  Tosi paljon kivoja vinkkejä sait seuraajilta, täytyypä poimia useampi itselleni muistiin. Moni muuten toimii myös vähintään yhtä hyvin muuhun vuodenaikaan (kevät ja syksy). Sun vinkeistä tuohon ykkösenä olevassa Kolissa tulee käytyä ensi viikonloppuna, jos sää vain on ok. Ollaan aiemmin käyty lyhyesti ihailemassa noita huippuja, mutta nyt olisi tarkoitus kiertää nimenomaan Mäkränvaaran kierros.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 30.6.2020 at 19:12

  Ihan on parhaat palat saatu tähän kiteytetysti. Naantali ja Turku ovat mun suosikkeja. Meidän Suomi reissu seuraava on Ukin 50 km polkupyöräreitti.

 • Reply Johanna 1.7.2020 at 10:50

  Hyviä vinkkejä tätä kesää ja jatkoa ajatellen! Ilolan arboretum täytyy itse käydä tsekkaamassa, kun on vielä ihan lähelläkin. Muistikuvieni mukaan ollaan joskus lapsuudessani käyty noissa arboretumeissa, mutta aikuisiällä en ole muistanutkaan niiden olemassaoloa! Varsinais-Suomessa suosittelisin itsekin Mathildedalia, Kurjenrahkan kansallispuistoa (pääsee bussillakin) ja Turussa voi vesibussilla hurauttaa Ruissaloon idylliselle kahvihetkelle. Liesjärven kansallispuisto Kanta-Hämeen Tammelassa on kanssa mukavan rauhallinen retkikohde.

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 1.7.2020 at 20:56

  Tänä kesänä on eri FB:n ryhmissä pyydetty vinkkejä Lappeenrannan/Imatran/Savonlinnan seudulle ja toinen paljon esiintyvä on Kotka/Haminanseutu. Mutta näistä sinun keräämistä vinkeistä näkee että Suomi on oikeasti ihan älyttömän upea kesämatkailumaa ja joka puolelta löytyy kiinnostavia, hauskoja, herkullisia ja uniikkeja kohteita. Itse aion nauttia Kotka/Haminanseudun tarjoamista elämyksistä sekä Punkaharju/Savonlinna-akselin kokemuksista. Tuskin maltan odottaa. Ja hitsi kun Ahvenanmaa ja länsirannikkokin kiinnostaisi, niin paljon nähtävää, niin vähän aikaa 😬

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 2.7.2020 at 15:01

  Oi, no nyt on kasa upeita Suomi-vinkkejä! Ensin harmitti, ettei pääse ulkomaille, nyt harmittaa, ettei ehdi kiertää koko Suomea loman aikana 😀

 • Reply Tiina / Ihana Ahvenanmaani 3.7.2020 at 07:19

  Ihania kohteita!
  Lapsuuden maisemia Sastamala ja Porin seutu, saariston rengastiet on poljettu lyhyenä ja pitkänä jälkikasvun kanssa ja Naantali on yksi suosikeistani.
  Ja sainpa viikonkin, Amalian brunssi. Vaikka asutaan melkein naapurissa, niin en ole tiennyt brunsseista mitään. Täällä ei aina tuo kommunikaatiotaito ole yrityksien vahvuutta, olen huomannut. 🙂

 • Reply Ailajajuha 4.7.2020 at 11:51

  Oih mikä lista! Nyt tuntuu jo siltä, että oma kesä loppuu kesken ennen kuin ehtii kaiken, mitä mieli tekisi. Onneksi jotkut paikat on jo käyty, viimeisimpänä Meilahden arboretum, joka oli tosi suloinen.

 • Leave a Reply