Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä kesäiseen Helsinkiin: majoitus, ruoka, aktiviteetit ja rannat

Sitä ei aina edes tajua miten hienossa kaupungissa sitä asuu ja pitää helposti kaikkia itsestäänselvyyksinä täällä. En olekaan hirveästi jakanut Helsinki-vinkkejä blogissa, joten tässä niitä tulisi nyt eri kategorioiden muodossa: majoitus, aamiainen, ruokaa, herkuttelua, second hand, uimaan, tekemistä ja koiran kanssa.

Vinkkaappas hei sitten postauksen loppuun omia Helsinki-vinkkejäsi, niitä ei ole koskaan liikaa. Etenkään tänä kesänä, kun tulee oltua normaalia enemmän kotikulmilla. Toki osaa näistä pitää käyttää tänä kesänä vähän soveltamalla ja kaikkia tekemisiä ei välttämättä voi edes tänä kesänä toteuttaa, mutta kyllä ne joskus tulee varmasti taas käyttöön.

6x majoitus


St. George – yksi Helsingin kiinnostavimmista ja uusimmista hotelleista on St. George joka hurmaa etenkin tyylikkyydellään, super laadukkaalla aamupalallaan ja spa-osastollaan.

Sokos Hotel Presidentti – Kampissa sijaitseva hotelli on jaettu kerroksittain eri Suomi-teemoihin Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen toimesta: sisu, juhannus, satumetsä, hiljaisuus ja talvimyrsky. Olimme äidin kanssa viettämässä äiti-tytär aikaa Presidentissä ja Presidenttiin voit tutustua tarkemmin täältä.

Hotel Katajannokka – en äkkiseltään keksi erikoisempaa miljöötä hotellille Helsingissä kuin tämä, sillä Katajannokka on vanha vankila vuoteen 2002 saakka. Täältä aistit laadukasta designia ja pohjoismaista luksusta.

Sokos Hotel Tripla – en ole varma valehtelenko, jos sanon että Pasilassa sijaitseva Sokos Hotel Tripla on Helsingin uusin hotelli, sillä se avattiin tammikuussa 2020. Pääsin tutustumaan matkamessujen aikaan hotelliin ja erityisesti sen sviitti lumosi minut täysin. En ole Suomessa nähnyt vielä niin hienoa huonetta kuin tämä.

Hotel Helka – Kampissa sijaitseva hotelli, joka on kerrassaan lumoava. Helkaa inspiroi suomalainen muotoilu, vastuullisuus ja sen omistaja NNKY ohjaa jatkuvasti hotellitoiminnan tuottoja naisten, nuorten naisten ja tyttöjen parhaaksi ympäri maailman.

Radisson Blu Aleksanteri – löytyy Punavuoresta, jossa olen viettänyt yhden ikimuistoisimman staycationin Helsingissä. Aleksanterin hotellihuoneet jakautuu kahteen eri tyylilajiin: uusrenessanssiin ja uusklassismiin. Radisson Blu hotellien parhaimpia puolia on ehdottomasti sen aamiaiskonsepti eli Super Breakfast.

 

Radisson Blu Aleksanterin huoneista löytyy kylpyamme.

 

6x aamiainen


Early Bird – yksi Kallion ihanimpia kahviloita, joka tarjoilee aamiaista koko päivän. Lue lisää kokemuksia aikaisemmasta artikkelistani.

Tanner – yksi Kallion suosituimpia aamiaispaikkoja on maineensa veroinen. Löytyy valmiita aamupalasettejä tai sitten voit koota mieleisen pienemmistä annoksista. Tannerin dinneri myös testaamisen arvoinen: pitsat on todella hyviä sekä a’la carten pienemmät annokset, joita on kiva tilata porukalla useampi jaettavaksi.

Pauligin Kulma – rakastan Kulman aamiaista (sekä lounasta). Aamiassettiin voit valita pari mieleistä vaihtoehdoista. Esillelaitto on super kaunista ja ihanan värikästä.

Marskin hotelliaamiainen – o la laa, Marskin aamiainen oli todella herkullinen. Astetta parempi hotelliaamiainen, josta löytyy paljon suomalaisia raaka-aineita. Esillelaitosta, astioista ja vohvelipisteestä pointsit kotiin. Mitä tulee muuten Helsingin hotelliaamiaisiin, niin kannattaa tutustua niihin tästä Rantapallon artikkelista.

Oiva – Kolmannen linjan klassikko mitä tulee viikonloppubrunsseihin. Jos mielesi tekee runsasta ja perinteistä brunssia, se löytyy täältä. Oiva on ihan meidän vakiopaikkoja, jos halutaan nimenomaan brunssille.

KUUMA – tykkäsin enemmän Kuuman tunnelmasta silloin kuin se vielä sijaitsi Punavuoressa. Toisaalta aamiainen on edelleen todella hyvää, joten Kämp Galleriaan kannattaa suunnata simppelin, mutta laadukkaan aamiaisen perässä.

 

KUUMA HELSINKI

Kuuman aamiainen on super hyvä – joka kerta.

 

6x ruokaa


Bites – burgereiden aatelia Vallilassa (ja Kampissa). Ulkoapäin ei uskoisi rakennusta katsoessa millainen herkun se kätkee sisäänsä. En voi tarpeeksi suositella Bitesia. Nam.

Lemongrass – isoimpia asioita miksi ikävöin muuttoa takaisin Kallioon on thaimaalainen Lemongrass, joka sijaitsi ihan meidän kodin vieressä. Curryt ja inkiväärikanat, olette vieneet sydämeni.

Via Tribunali – Napolisissa kolme kesää sitten rakastuin napolilaiseen pitsaan ja onneksi sitä saa myös Helsingistä Via Tribunalista joko Senaatintorin läheisyydestä tai Kurvista. Niin herkullisia pitsoja. Margherita ja diavola on mun suosikit.

Sushibar + Wine – voisin tehdä mitä vain Sushibar + Winen susheista, sillä ne on niin laadukkaita ja herkullisia. Rakastan myös ravintoloiden raikasta ilmettä ja sitä, että siellä on paaaaaaaaaaljon Marimekon astioita. Fredan ravintola on suosikkini.

Kippo – sijaitsee Forumin yläkerrassa ja täältä löydät herkullisia salaatteja. Kippo paikkana itsessään ei ostoskeskusympäristön takia ole viihtyisin syömiseen paikan päällä, mutta täältä on kiva napata ruokaa vaikkapa piknikille. Ehdoton suosikki on Sir Pesto sandwich ja Hanoi Bae bowl. Niin hyvää. Salaatit on tosi isoja, itselle riittää niistä kahdelle eri kerralle.

Yes Yes Yes – parhaimpia paikkoja, jos rakastat erilaisia tahnoja ja kaverin kanssa jakamista. Super söötti paikka, josta olen myös kirjoittanut aikaisemmin blogiini.

 

 

6x herkuttelua


St. George Bakery – luksusleipomo hotellin alakerrassa. Erityisesti korvapuustit ihanan rapeita ja rouskuvia täällä. Ihanaa levainleipää myös, joka on testaamisen arvoinen.

Roobertin Herkku – söpömpää karkkikauppaa saat etsiä. Punavuoressa sijaitseva karkkikauppa on niin söpö ilmestys ja rakastan esillepanoa täällä. Löytyy paljon klassikkonameja, mutta myös paljon erikoisuuksia.

Cafe Cardemumma hurmaa söpöydellään ja pienuudellaan, tänne ei nimittäin hirmu montaa ihmistä mahdu kerrallaan. Varsinkin jos brunssille olet tulossa, niin suosittelen varamaan pöydän. Cardemummassa arvostetaan kotoisia, rehellisiä makuja ja tuoreita raaka-aineita, joista huokuu rakkaus. Erityismaininta kaikille leivonnaisille täällä sekä salaateille, joiden täytteet saat itse päättää.

Hakaniemen tori / kauppahalli – ah, rakastan kauppahalleja ja Hakaniemen kauppahalli on oma suosikkini Helsingistä. Torilta löytyy myös vaikka mitä herkkuja.

Fazer Cafe Kluuvi – tämä on se paikka minne vien äidin kun se tulee Helsinkiin ja makean hammasta kolottaa. 1891 perustetusta kahvilasta löytyy pullaa, kermakakkuja, leivoksia – aivan kaikkea. Aamiaista ja brunssia myös, itse tykkään enemmän arkiaamiaisesta.

Cafe Regatta (Sibelius monumentti lähellä) – jos Helsingistä pitäisi mainita vain yksi pullapaikka, niin olisi se ehdottomasti Regatta. Tuoretta korvapuustia pääset nauttimaan kauniissa maisemissa meren rannalla ja paikka on täynnä ihania pieniä yksityiskohtia. Punainen tupa ja perunamaa -fiilistä täynnä.

 

Regattan pullakahvit.

 

6x second hand


UFF – erityisesti vintagemyymälät ovat omat suosikkini. Heiltä löytyy 12 putiikkia Helsingistä, joista osa on vintagea (Freda ja Hakaniemi omat suosikit). Pitääpäs käydäkin lähiaikoina etsimässä upeita kesämekkoja UFF:in liikkeistä.

Relove – Töölössä ja Punavuoressa sijaitsevat second hand -liikkeet, jossa molemmissa myös super söötit kahvilat. Täältä tekee aina löytöjä ja tilat on todella kauniisti sisustettu. Rekeistä löytyy aina jotain upeita erikoisuuksia ja merkkituotteita. Olin alkuvuodesta myös Töölön Relovessa järjestetyttä makrame-illassa ja tämän tyyppisiä käsityöiltoja heillä oli luvassa lisää tulevalle kesälle. Toki korona nyt saattaa vaikuttaa myös aikatauluihin, mutta iso suositus niille sitten kunhan niitä taas järkätään.

Frida Marina – Kallion kirpparisuosikkini on ehdottomasti Frida Marina, jossa on paljon upeita pieniä yksityiskohtia. Täällä on niin syötävän söpöjä vaatteita, erityisesti mekkoja löydän itselleni usein täältä. Putiikissa on myös pieni nurkkaus ’uutta vanhaa tavaraa’, jotka painottuu lähinnä kodin sisustukseen. Oon ostanut myös heiltä joskus aivan ihanan nallen ristiäslahjaksi, jotka valmistetaan ompelijalla vanhoista kankaista. Frida Marinan läheisyydessä on muitakin kivoja second hand -liikkeitä kuten Kinnunem ja Fargo.

Kallio Second Hand – toinen suosikkini Kalliosta on Hämeentiellä sijaitseva Kallio Second Hand. Ainoa miinus, että täällä on jotenkin tosi huonot aukioloajat: tuntuu että ovet on kiinni joka kerta kun tulen tänne. Eli kannattaa tarkastaa aukioloajat etukäteen, niissä on usein poikkeuksia. Liikkeestä löytyy persoonallisia vaatteita, asusteita ja kotijuttuja kuten lamppuja ja keramiikkaa.

Siisti Kirppis – uusin ja yllättävin kirpparilöytöni Jätkäsaaresta Clarion hotellin läheltä. Bongasin tämän kirpparin Jodelin kirppari-kanavalta. En tiedä oliko vain tuuria, mutta löysin varmaan viisi mekkoa ensimmäisellä käynnilläni. Ehdottomasti pitää käydä joskus uudestaan.

Hakaniemen torikirppis – ai että kuinka paljon rakastan torikirppareita ja kaiken maailman siivouspäiviä ja pihakirppiksiä. Hakaniemen torikirppis on kesäklassikko, jonne on ihana suunnata aikaisin aamusta torikirppispäivänä.

 

Relovessa makramekurssilla.

 

6x uimaan ja aurinkoon


Allas Sea Pool – Kauppatorin kupeessa sijaitsevasta Allas Sea Poolista löytyy sauna, merivesiallas ja lämminvesiallas. Sekä tietty paikka on hyvä myös auringosta nauttimiseen yleisesti kivojen terassien, keikkojen ja hyvän ruuan merkeissä. Kertalippu 14 euroa.

Pihlajasaaren uimaranta – ah mikä kesäparatiisisaari Helsingin keskustan edustalla. Tänne pääsee kätevästi vesibussilla. Jos kiinnostaa rajaton auringonotto, niin Pihlajasaaresta löytyy myös nudistiranta saaren itäisestä osasta.

Marjaniemen uimaranta – yksi suosikkirannoistani Helsingistä, joka sijaitsee ihanalla Marjaniemen alueella lähellä Itäkeskusta ja Roivuvuorea. Rakastan Marjaniemeä alueena ja haaveilenkin, että joskus meillä on vielä omakotitalo täällä (kunhan tienataan kiitettäviä summia haha).

Mustikkamaan uimaranta – en yleensä ole virallisella osuudella uimarannasta, vaan vähän sivummalla jolloin saa paremmin omaa rauhaa. Mustikkamaan saarella on hyvä käydä uittaa myös Kyöstiä (huom, ei virallisella uimarantaosuudella).

Aurinkolahden uimaranta – Idän helmi eli Aurinkolahden uimaranta. Täällä ollessa on fiilis, kuin olisi ulkomailla rantalomalla. Lähellä on myös kiva Uutelan ulkoilualue (jossa pääsee myös uimaan ja nauttimaan auringosta) sekä ihan kahvila Kampela, jossa on super hyviä leivoksia esimerkiksi.

Furuvikin uimaranta – pieni ja idyllinen uimaranta Laajasalon perukoilla on hyvä perusranta, joka sijaitsee Furuvikin huvilan läheisyydessä.

.. Uimarantavinkit oli aika itäpainotteisia, mutta täällä on mun mielestä parhaimmat rannat Helsingissä. <3

 

 

6x tekemistä


Ota (kaupunki)pyörät alle – rakastan ajaa pyörällä Helsingin rantoja pitkin. Esimerkiksi rantaviivaa pitkin Merihaka – Kruununhaka – Kauppatori – Kaivari on monta ihanaa pysähdyspaikkaa ja kauniita maisemia. Myös Hietsun suunnalla on ihanaa rantareittiä ja pyörän vai jättää vaikka parkkiin välillä ja käydä kävelyllä Seurasaaressa, jonne ei saa viedä pyöriä. Täältä löytyy muutama kiva pyörävinkki Helsinkiin. Itä-Helsingissä Herttoniemi – Laajasalo – Jollas – Tammisalo – Marjaniemi – Vartioharjunlahden – Meri-Rastila seutu on aika upeaa seutua myös pyöräilyyn.

Talvipuutarha ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha – kesäistä kukkaloistoa Helsingissä Talvipuutarhassa ja/tai Kasvitieteellisessä puutarhassa. Molemmat on myös aika lähekkäin (2km), niin voit käydä ne vaikka saman päivän aikana ja kävellä sinne Töölönlahtea pitkin ja pysähtyä kahvipaussille Sinisen huvilan kahvilaan.

Luontoon – Helsingissä on upeaa luontoa, jossa kannattaa ehdottomasti käydä sekä pakata termariin kahvia mukaan. Omat suosikkini on Uutela, Kallahti ja Lammassaari. Tutustu lisää Uudenmaan luontokohteisiin aikaisemmasta postauksestani.

Suomenlinna ja kesäteatteri – Suomenlinna itsessään on super ihana paikka ja siellä saa helposti kulumaan päivän piknikin merkeissä. Kävimme myös viime kesänä Suomenlinnan kesäteatterissa,

Linnanmäki – kesäkuussa aukeaa myös Linnanmäki, toki tietyillä rajoituksilla.

Saunat – Helsingistä löytyy paljon julkisia saunoja, kuten esimerkiksi Löyly. Muutenkin Löyly on ihana paikka kesäisin ison terassialueen, hyvän ruuan ja juoman sekä keikkojen takia. Tässäkin toki kannattaa noudattaa vielä tervettä maalaisjärkeä tässä tilanteessa.

 

 

6x koiran kanssa


Koirien viralliset uimarannat – Helsingissä löytyy Lauttasaaresta, Rajasaaresta, Tervasaaresta ja Tuorinniemestä. Ollaan vietetty myös paljon aurinkoisia kesäpäiviä Mustikkamaalla – ei tosin siis siinä virallisella uimarannalla.

Helsinki on koiraystävällinen ravintoloiden, kahviloiden ja terassien suhteen – dog mama ystäväni Mira on listannut kattavasti koiraystävälliset ravintolat Helsingissä, johon kannattaa tutustua. Omat suosikkini Kyöstin kanssa on Löyly, Regatta, Carusel, Kuja, Putter ja Meripaviljonki.

Veneretki Vallisaareen upeaan luontoon – koiran kanssa voi myös lähteä venebusseilla lähisaariin. Oltiin viime kesänä Vallisaaressa ja voi vitsit miten kiva kohde tuo oli myös koiran kanssa. Lue lisää Vallisaaresta vanhemmasta postauksestani.

Piknikille Kaivariin, Espalle tai Tokoinrantaan – kaikista paikoista löytyy hyvin myös varjoa.

Pitkospuita pitkin Lammassaareen – Arabiarannan vieressä oleva Lammassaari on kaunis luontokohde, jossa on kiva tarkkailla myös lintuja ja kesäisin lampaita. Toki koirat pitää olla kytkettynä ja ne ei saa aiheuttaa häiriötä lampaille. Paluumatkalla on kiva pysähtyä Koskenrannassa kylmällä juomalla.

Eiran ja Ullanlinnan alueella ihastelu ja kävely – käytiin Kyöstin kanssa kävelyllä pari viikkoa sitten Eirassa ja Ullanlinnassa. Pitkälti lenkillä ihastelin upeita vanhoja taloja. Siitä on kätevä jatkaa matkaa Kaivariin vaikkapa jäätelölle.

 

Kyöstin kanssa Vallisaaressa.

 

Siinäpä Helsinki-vinkkejä. Mitä lisäisit tähän?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 25.5.2020 at 12:00

  Hyvältä kuulostaa! Kesällä olisi tarkoitus Helsinkiin tulla jälleen muutama päivä ainakin viettämään, täytyy laittaa nämä vinkit testiin silloin. Tykkään kyllä kovasti pääkaupungin kahvilatarjonnasta ja siitä, että lyhyen matkan päässä keskustasta pääsee nauttimaan mukavista asuinalueista ja hienosta luontomaisemasta. 🙂

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25.5.2020 at 19:17

  Kiva lista! Pitää laittaa erityisesti nuo ruokapaikat muistiin. Via Tribunalista olen kuullut muitakin suosituksia, mutta vielä ei ole tullut käytyä. Mutta kuulostaa kyllä herkulliselta, napolilaistyylinen pitsa on tosiaan ihan parasta. Omakin valinta tuolla varmasti olisi juurikin Margherita tai Diavola. Sushibar + Winen sushit näyttävät kyllä ihan tosi herkullisilta. Ei oikeastaan eroa kuvien perusteella Japanissa tarjottavista oikeastaan millään tavalla. Ja tuo Bites-kiinnostaa myös, näyttää simppeliltä ja herkulliselta, sellaiselta kuin burgeri parhaimmillaan on!

 • Reply Jenna / Muu maa mandariini 27.5.2020 at 01:18

  Voi mikä Helsinki-ikävä iski!! Piti tulla täksi kesäksi Suomeen, mutta tilanteet muuttui, mutta pitääkin pitää nämä mielessä ensi kesää ajatellen! Listaan lisäisin ainakin Oh my goodness vegaanisen kahvilan, ruoka on ihan super hyvää! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 2.6.2020 at 12:42

   Onneksi Helsinki täällä odottaa sitten kun joskus tänne pääset. <3 Joo se on kyllä super herkullinen paikka, löytyy vaikka mitä herkkuja. Olisin halunnut laittaa sen tohon herkuttelulistaukseen, mutta piti rajata vain kuuteen paikkaan omat suositukset. 😀

 • Reply Ne Tammelat 28.5.2020 at 21:16

  Hieno lista! Helsinki on kyllä huippukiva kaupunki ja nähtävää sekä koettavaa riittää vaikka se onkin kotikaupunkina jo hyvin tuttu. Kotieläintilat Haltialassa ja Falkullassa ovat hienoja myös ja tietysti keskuspuiston pohjoisosan Arboretum on käymisen arvoinen. Vantaanjoen varrella on paljon kauniita maisemia fillariretkeä ajatellen ja Tuomarinkylässä voi pysähtyä kahvikupposelle ihanaan Annan Kartanoon 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 2.6.2020 at 12:41

   Näinpä ja aina täällä vain pystyy näkemään sekä kokemaan uutta vaikka täällä asuukin. 🙂 Hei joo tuo Arboretum on ollut itsellä jonkun aika listalla käydä kurkkaamassa – kiitos muistutuksesta!

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 2.6.2020 at 20:56

  Helsinkiin tulee varmasti suunnattua ainakin kertaalleen tänä kesänä, joten täytyy ottaa vinkit talteen! Talvipuutarha ja Kasvitieteellinen puutarha ovat olleet listallani jo pidemmän aikaa, joten ehkä tänä vuonna vihdoin pääsen niissä piipahtamaan. Ravintola- ja herkutteluvinkitkään eivät koskaan ole hukkaan menneet 😀

 • Leave a Reply