Suomen suurin matkablogiyhteisö

10x kotimaan matkailua – matkahaaveita tulevaisuuteen

Kotimaan matkailu on vuosia ollut tärkeä itselle ja erityisesti tämän koronan jälkeen haluan tukea mahdollisimman paljon nimenomaan Suomessa toimivia matkailualan yrityksiä. Äsken koiran kanssa lenkillä ollessa huomasin haaveilevani eri matkakohteista ja paikoista jonne haluan lähteä sukkana, kunhan tämä tilanne hellittää ja matkailu on jälleen sallittua.

En kannusta ketään tällä hetkellä vapaa-ajan matkustamiseen, mutta heti kun niin voi tehdä, tässä olisi teillekin hyviä vaihtoehtoja kotimaan matkailuun:

1. Pohjois-Karjalaan perheen luokse + Nurmekseen Bomballe


En varmasti ole ainoa, joka haaveilee perheensä näkemisestä. Kun Uudenmaan sulku on purettu ja saa taas matkustaa, auton nokka lähtee sukkana Pohjois-Karjalaan Joensuuhun äitini ja pienen Hilla-corgin luokse sekä veljeni luokse keskelle ei mitään metsään järven rannalle. Elättelen toivoa, että kesällä olisi jo ok matkustaa ja haaveilenkin pienestä veneretkestä perheeni kanssa.

Pohjois-Karjalassa olen nyt reilun vuoden verran haaveillut Nurmeksessa sijaitsevasta Bomban kylpylähotellista. Haluaisin hotellin pehmeisiin lakanoihin siellä ja pulahtaa kylpylään. Joensuusta ei ole edes pitkä matka enää ajaa tuonne, joten ehkä tämän saisi hoidettua ’pois alta’ kesällä.

 

2. Kaupunkiloma Tampereelle


Vaikka olen useampaan otteeseen käynyt Tampereella, on kokemukset hyvin pintapuolisia sieltä. Meillä on alustavasti suunnitteilla pidennetyn viikonlopun mittainen kaupunkiloma Tampereelle loppukesästä avopuolison ja Kyöstin kanssa, jossa tarkoitus olisi tietysti syödä hyvin, käydä ihastelemassa Pispalan puutaloja, saunoa Suomen saunapääkaupungissa, tutustua koiran kanssa luontokohteisiin Tampereella / lähiseuduilla sekä tietty nauttia maisemista ja munkeista Pyynikissa.

Jos on vinkkejä Tampereelle, niin niitä saisi heittää kommenttikenttään. Missä syödä? Kivoja putiikkeja ostoksien tekoon? Salaisia paikallisten juttuja? Mikä julkisista saunoista on paras? Minne koiran kanssa luontoon?

 

Pikku-Kyösti ensimmäisellä matkallaan

 

3. Kesäpäivistä nauttiminen Saimaalla


Mökki vuokralle ja Saimaalle, ai että kuulostaa hyvältä. Meillä on itse asiassa Miran kanssa jo alkuvuodesta varattu mökki kesäkuun alkuun Saimaalta, jonne oli tarkoitus suunnata avopuolisoiden ja koirien kanssa. Saa nähdä miten käy, todennäköisesti joudutaan perumaan tai siirtämään matka myöhemmäksi.

Saimaalla toivoisin näkeväni saimaannorpan ja nauttia muutenkin upeista järvimaisemista, saunoa pitkän kaavan mukaan ja syödä hyvin. Meidän mökin lähellä on myös Ollinmäen viinitila, jossa olisi mielenkiintoista käydä.

 

4. Ruskaretki ja/tai lumiloma Lappiin


En tiedä kummasta haaveilen enemmän: ruskan värjäämästä Lapista vai talven ihmemaasta? Jos lähtisin ruskaretkelle Lappiin, niin haluaisin kierrellä useammassa paikassa ja lumilomalla keskittyä yhteen alueeseen.

Ruskaretkellä olisi kiva käydä läpi meidän kansallispuistoja, sillä haaveissa olisi joskus käydä kaikki läpi. Urho Kekkosen kansallispuisto kiinnostaa Suomen kansallispuistoista tällä hetkellä reilusti ylitse muiden. Tämän lisäksi haluaisin käydä Pyhä-Luoston ja Riisitunturin kansallispuistoissa sekä tutustua Saariselkään ja Sallaan. Mukaan ruskaretkelle lähtisi ehdottomasti teltta mukaan ja muutamat yöt olisi kiva nukkua mökissä tai jossain hotellissa.

Lumiloma Lappiin keskittyisi varmaan jonnekin Levin suunnille, sillä siitä olisi lyhyt matka myös Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja Kerässieppiin, josta äitini suku on kotoisin. Haluaisin käydä hiihtämässä Pallaksella, oltiin aina lapsena hiihtämässä, kelkkailemassa ja pororekiajeluilla siellä suunnilla. Levi puhtaasti kiinnostaa rinteiden takia. Toisaalta Sannan Seven Seas -matkablogin postaus Saariselältä ja maailman pisimmästä pulkkamäestä kyllä kieltämättä kuulostaa aika houkuttelevalta myös.

 

 

 

5. PowerParkiin hurjastelemaan


Moni tuttu on sanonut, että PowerParkista löytyy kaikista hurjimmat ja parhaimmat huvipuistolaitteet aikuisille. Haluaisin käydä todistamassa tämän itse paikan päällä, sillä kaikki hurjat laitteen on ihan best. Paikka sijaitsee itselle jotenkin vaan ’hankalassa’ paikassa, sillä tuonne suunnalle Suomea meillä ei oikein koskaan ole mitään muuta asiaa. Pitäisi joskus ihan asiakseen kyllä lähteä tuonne.

Mitä muuta PowerParkin suunnilla voisi tehdä? Ideoita?

 

6. Koli ja Pielisen Retken kalareissu


Koli ansaitsee oman kappaleensa, sillä se on yksi mun suosikkipaikoista Suomesta ja en kyllästy siihen koskaan. Joka kerta Kolista saa jotain uutta irti – viime kesänä käytiin esimerkiksi ratsastamassa Paimentuvalla. Toi oli kyllä tosi jännä kokemus, kun alun jännityksen jälkeen alkoi luottaa hevoseen.

Seuraavaksi Kolilla olisi kiva käydä Pielisen Retken kautta kalastusretkellä. Tutustuin hiihtovaelluksella yrityksen omistajaan Toniin ja hänen kertomukset kalaretkistä kuulosti mielenkiintoisilta. En ole mikään kalastaja, joten tämä olisi mielenkiintoinen uusi tapa nauttia Pielisestä ja Kolista.

Kolilla kuitenkin parasta on sen maisemakylpylä sekä maisemat Ukko-Kolin huipulta. Ei ole kertaakaan Kolilla, ettenkö olisi käynyt ihastelemassa noita maisemia. Joka kerta todella upeat. Toivottavasti kesällä taas pääsee!

 

 

7. Saariston rengastielle pyöräillen ja telttaillen


Saariston rengastie on niin monta vuotta keikkunut haaveissa, että pakko tämä on yksinkertaisesti toteuttaa jossain vaiheessa. Rengastie olisi kiva taittaa pyöräillen ja nyt itse asiassa olen haaveillut, että saataisiin Kyösti myös mukaan jos pyörän perässä olisi sellainen pikku vaunu katolla, niin olisi myös aurinkosuoja. Hah, en tiedä onko tuo edes mahdollista.

Alueella on paljon uniikkeja majoituksia ja olisi kivaa muutama yö viettää sellaisessa, mutta muutoin mielummin telttaillen. Vinkkejä majoituksien suhteen?

 

8. Oulangan kansallispuistoon uudestaan


Rakastuin viime kesänä Oulangan kansallispuistoon Kuusamossa ja harmittaa niin paljon, että oltiin vain pari yötä täällä. Oltiin melontaretkellä Oulankajoella, jossa yövyttiin itikoiden syömänä joentörmässä (en eläissäni ole nähnyt niin paljon itikoita kuin aamulla meidän teltan eteisessä). Maisemat melontaretken aikana oli todella upeat, ikimuistoisia hetkiä jotka tulen muistamaan aina.

Käveltiin myös pieni karhunkierros, joka jaettiin kahteen päivään sillä haluttiin yöpyä teltassa matkan varrella. Seuraavalla Oulangan kansallispuiston matkalla haluaisin käydä karhujen katseluretkellä ja nauttia lisää Kuusamon upeasta luonnosta. Tällä kertaa varaisin kyllä viikon tyyliin Kuusamoon, niin kaunista seutua.

 

 

 

9. Ahvenmaalle kymmenen vuoden odotuksen jälkeen


Matka Ahvenanmaalle olisi ihana, mutta olen aina kokenut sen jotenkin niin hankalaksi kun sinne pitää mennä erikseen laivalla. Tämä ajattelutapa on varmaan ihan väärä ja kaiken lisäksi Ahvenanmaan merellinen luonto olisi varmasti laivamatkan arvoinen. Olen melkein kymmenisen vuotta haaveillut matkasta Ahvenanmaalle, kun aikoinaan restonomiopinnoissa tein esitelmän alueesta. Voisi olla jo ihan aiheellista lähteä matkalle tuonne?

Ahvenanmaan kokemuksia ja vinkkejä voi jakaa kommentteihin – ne olisi super mielenkiintoisia.

 

10. Majatalosta majataloon -vaellus pyöräillen ja meloen


Alkuvuodesta osallistuin majatalosta majataloon -hiihtovaellukselle, joka on minun yksi upeimmista luontokokemuksista Suomessa. Heillä on myös valikoimassa taittaa majatalojen eli Puukarin Pysäkki, Laitalan Lomat, Pihlajapaa ja Männikkölänpirtti väli pyöräillen ja osittain myös meloen. Tuo olisi kyllä niin siistiä!

Lue täältä lisää hiihtovaelluksesta – iso suositus kaikille, jotka tykkää vähänkään hiihtämisestä.

 

 

Millaisista kotimaan matkakohteista haaveilet itse?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 13.4.2020 at 19:49

  Meillä ykkösenä on sinun kohdasta 4 löytyvä kohde, joskin niin, että ehdottomasti ruskan aikaan, mutta pitkälti samalla teemalla kuin sinulla: Lapin kansallispuistot kiinnostaa. Lemmenjoki kiinnostaa rauhallisuutensa vuoksi kovasti. Lisäksi olisi mukavaa nukkua ainakin yksi yö lasi-iglussa, vaikka kovin kohtuuhintaisina niitä tuskin saa.

 • Reply Ode 13.4.2020 at 21:00

  Ahvenanmaa ei ole yhtään hankala! Aikainen juna Helsingistä Turkuun, juna menee ihan satamaan asti. Laivamatka on kivan lyhyt. Satamasta on ihan kävelymatka Maarianhaminan keskustaan. Ja Maarianhamina on ihana! Jostain syystä en itse osannut mieltää olevani vielä Suomessa, olin jotenkin ajatuksissani lipunut jo ruotsin puolelle 🙂

  Suosittelen auton vuokrausta, koska Ahvenanmaalla on paljon kivoja kohteita myös Maarianhaminan ulkopuolella. Me vuokrattiin auto ja ajeltiin yksi tihkusateinen päivä pitkin ja poikin. Oli kirkkoa, linnaa, panimoa, limpparitehdasta, ja ravintolaa.

  Meillä majapaikkana oli Park hotel Ålandia (tai jotain sellaista) Maarianhaminassa. Vähän jäin haaveilemaan Havsvidden resortista Getassa, mutta se oli yli meidän budjetin. Mutta siis majoitusta löytyy perushotelleista BnB paikkoihin ja designiin. Joku ihana mökkikin voisi olla kiva…

  Mulle Ahvenanmaa oli positiivinen ylläri, tykkäsin kovasti eikä ollut yhtään vaikea mennä tai tulla. Ja ehdottomasti menisin toistekin, jos tilaisuus tulisi!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.5.2020 at 08:50

   Okei, kai sitä sitten pitäisi tehdä monen vuoden haaveiluista totta ja lähteä tuonne Ahvenanmaalle. Ei tuo nyt niiiiiin hankalalle vaikuta. 😀 Me otettaisiin varmaan joka tapauksessa auto mukaan ja vuokrattaisiin pyörät sieltä joksikin aikaa. Kiitos Ode kattavista vinkeistä – tässähän ihan matkakuume nousi pintaan.

 • Reply Milla 20.4.2020 at 18:29

  Vielä joskus se saariston rengastie…
  Eniten haaveilen siitä että pääsisi Helsingistä käymään kaakkois-Suomessa tapaamassa perheenjäseniäni ja käymään mökillä. Tänä vuonna todellakin aion kerätä paljon marjoja, toivottavasti tulee hyvä sato.
  Pari kesää sitten olimme yhden yön vanhassa opiskelu kaupungissani Jyväskylässä ja siitä ajoimme pohjois-Karjalaan siskoni perheen luokse pariksi yöksi ja tämän voisi tänä kesänä toteuttaa uudestaan.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.5.2020 at 08:52

   Jep, sama! Vielä joskus.. Viime kesänä sentään sen verran, että ajoin muuhun paikkaan noin 5km Saariston rengastietä ja olin jo siitä ihan fiiliksissä. Haha. 😀 Täällä kanssa toivotaan hyvää marjasatoa, haluaisin pakkasen niitä täyteen sekä opetella loppukesästä/syksyllä hillojen tekoa. Pohjois-Karjalan matkalle aina ääni, niin kivaa seutua. <3

 • Reply Eveliina 25.4.2020 at 19:35

  Filippiinit vasta hankala onkin 😉 Ikuisuus ongelma kun maailma on suuri ja aikaa vähän. Mulla oli aika samat matkakohteet mielessä mutta vaihtaisi muutamat ja lisäsin omalle listalle Fiskarsin ja Kuopion Saanan.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.5.2020 at 08:53

   Haha nojjoo, se oli myös aika hankala mutta sinne olikin meillä monta viikkoa aikaa – Ahvenanmaalle ei. 😀 Toi on kyllä niin totta, maailma on suuri ja aikaa vähän = ei osaa päättää minne menisi. Fiskars on kyllä ihana kesäpaikka, ihastuin siihen pari kesää sitten!

 • Reply Maaria 6.5.2020 at 15:01

  Kuusamo on helppo kohde myös perhelomailuun ja sieltä löytyy hyvin niin mökkejä kuin hotellihuoneitakin. Pieni karhunkierros sujui lasten kanssa viime syksynä hienosti, joten ehkä voisi pikku hiljaa suunnitella isompaakin vaellusreissua. Olisiko suosituksia sopivaksi vaellusreitiksi lasten kanssa? Vaellusta voisi olla päivässä n. 10 km.

  Powerparkia voin kyllä myös suositella. Siisti alue ja paljon laitteita eri hurjuus-tasoilla. Lähistöltä löytyy leirintäalue, hotellihuoneita ja mökkejä. Ehkä yöpyminen siellä lähellä ja sitten muita sopivia kohteita sitten jonkin matkan päästä, niin tulee useamman päivän reissu kasaan, eikä päivittäiset ajomatkat ole liian pitkiä. Esimerkiksi Keskisen Vesan legendaarinen kyläkauppa on sopivan etäisyyden päässä. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.5.2020 at 08:54

   Mulla on ainakin muutama tuttu käynyt lasten kanssa Herajärven kierroksen Kolin suunnilla. En toki osaa sanoa sitten, soveltuuko se oikeasti miten hyvin lapsille kun niistä ei ole kokemusta. 😀

   Power Park kiinnostaa juuri tuon eri hurjuus-tasojen vuoksi. Siellä kuulemma on Suomen hurjimmat laitteet aikuisten makuun, joten niiden perässä mä sinne haluaisin. Kyläkauppa on kyllä legendaarinen vaikkei sieltä mitään tarttuisikaan mukaan.

  Leave a Reply