Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähetä minut maailmalle: ensimmäinen soolomatkani jonka sinä päätät

Päätin hypätä tänä vuonna erittäin kauas mukavuusalueeltani ja toteuttaa elämäni ensimmäisen SOOLOMATKAN. Minä, joka inhoaa olla yksin ja ahdistuu jo pelkästä ajatuksesta ravintolassa yksin istuen. Saati se, että super sosiaalisena suomalaisena (not) joudun erilaisiin sosiaalisiin kanssakäymisiin yksin. Tässä kohtaa sä astut mukaan, sillä ajattelin valita matkakohteen äänestyksen kautta.

Tein tätä varten lyhyen kyselyn ja olisi mahtavaa, jos kävisit vastaamassa siihen 29.2.2020 mennessä. Siihen ei mene kuin minuutti sun elämästä, mutta on mulle super tärkeä asia. Lupaan toteuttaa matkan  tämän vuoden aikana sinne, joka on saanut eniten ääniä. Jos eniten ääniä saanut kohde on sellainen, joka on jo tuttu minulle, valitsen seuraavaksi eniten ääniä saaneen.

Muuten ei ole mitään rajoituksia, paitsi että sen tulisi olla joku Euroopan kaupunki. Mietin tovin myös voisiko se olla joku luontokohde, mutta sellaisessa mulla saattaisi tulla aivan liian tylsää yksin vaikka kuinka ihastelisin kauniita maisemia. Plus mua saattaisi alkaa yksin pelottaa mökissä tai teltassa. 😀

Itse ehkä elättelen toivoa bussimatkasta Riikaan tai Krakovasta, mutta olen avoin koko Euroopalle. Jännää! Ja itsehän en ole siis niin nero, että varsinaisesti olisin keksinyt tämän idean itse. Mira teki samantyylisen kyselyn kotimaan matkailuun liittyen viime vuonna ja oli mielestäni erittäin hyvä idea.

 

Koska hyvät ideat on tehty kopioitaviksi, käy vastaamassa tähän soolomatka-kyselyyn 29.2.2020 mennessä ja lähetä minut maailmalle!

 


Veera

Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Taina 2.2.2020 at 14:20

  Jee, tsemppiä ekaan soolomatkaan! Soolomatkailun ei onneksi tarvitse tarkoittaa sitä, että olisi koko ajan yksin. Suosittelen esim. majoittumista kivassa hostellissa, josta voi hyvinkin löytää kivaa seuraa kaupungin tutkimiseen ja aterioille. Myös esim. Couchsurfingin kautta voi löytää kivaa paikallista hengausseuraa. Oma kokemukseni on, että soolona reissatessa on ollut jopa helpompi tavata muita ihmisiä, koska yksin matkustavaa on ehkä helpompi lähestyä.

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 4.2.2020 at 08:15

  Ihana idea tälläinen ”soolomatkakamppis.” Etkä pääse olemaan siellä reissussa yksin kun ainakin mä seuraan sun stooreja. 😀 <3 Kävin äänestään ikuisuussuosikkiani Innsbruckia, haha.

 • Reply Sini matkakuumeessa 5.2.2020 at 18:33

  Äänestetty. Hauska idea. Mielenkiinnolla odotan, mihin päädyt. 😏

 • Reply Jenni | Boarding Time 5.2.2020 at 20:29

  Äänestin! Täysin samalla tavalla päädyin itse ekalle soolomatkalleni viime vuonna, eli some-äänestyksen kautta. 😀
  Enjoy!

 • Reply hannamarihenrika 6.2.2020 at 21:39

  Onpa hauska idea! Kävin jättämässä äänen. 😀 Tämä oli itseasiassa niin hauska idea, että voisin joskus itsekin käyttää kun mietin useamman matkakohteen välillä – tai jos vaikka lähtisin joskus myös ekaa kertaa soolomatkalle!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 8.2.2020 at 09:08

  Äänestetty! Tämähän hauska idea valita seuraava matkakohde. Piäisiköhän mun turvautua tälläiseen myös, joskus on nimittäin ihan kauhean vaikea päättää minne euraavaksi menisi. 🙂

 • Reply Laura Laakso 9.2.2020 at 09:28

  Ihan huippu idea! Minä lähdin ihan yksin Köpikseen muutama vuosi sitten ja yksin reissaamisessa oli kyllä puolensa. Uskon, että sun reissusta tulee huikea ja on ihana myös oppia itsestään uusia puolia. Nyt jännitetään minne päädyt 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen 9.2.2020 at 10:15

  Mahtava idea! Tämä olisi hyvä kopioitavaksi – varsinkin silloin, kun itse ei meinaa vapaaehtoisesti poistua mukavuusalueeltaan. Menenpä äänestämään.

 • Reply Katja 10.2.2020 at 08:47

  Kööpenhaminassa ja Lissabonissa olen käynyt noista vaihtoehdoista yksin. Lissabonissa oli outo ukko, jotka seurasi perässä ihan keskellä päivää. Toinen hiippari oli Portossa. Kööpenhaminassa sai kulkea rauhassa. Kamalin paikka on ollut Tangier. Siellä varmaan päivän aikana 20 tyyppiä kyseli, mitä kuuluu ja suuttui, kun ei jaksanut alkaa juttusille. Yhden kanssa matkasin bussilla 50 km matkan ja kävin sen jälkeen juomassa teetä. En päässyt millään koko tyypistä eroon, kun antamalla puhelinnumeron. On laitellut sitten pari vuotta WhatsApp-viestejä kolmesta eri numerosta, vaikka yhteenkään en ole vastannut 😅

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 10.2.2020 at 10:05

  Mahtava idea! Mä astuin mukavuusalueeltani viime syksynä ja lähdin Keniaan yksin. Se oli kyllä upea matka, vaikka siihen kuului myös vaikeita ja yksinäisiä hetkiä. Mutta suosittelen, hamuan mielessäni jo seuraavaa soolomatkaa! 🙂

 • Reply Tanja / Please Be Seated for Takeoff 18.2.2020 at 05:05

  Tämäpä oli niin hauska kysely, että kävin jättämässä vastaukseni. En paljasta kaupunkia tässä, mutta vinkkaan sen verran, että lähes sadan maan kiertämisen ja nomadielämän jälkeen tämä eurooppalainen kaupunki sai minut pysähtymään ainakin toistaiseksi lähes kokonaan ja jäämään fiilistelemään tänne.
  Mulla meni päin vastoin: Reissasin vuosia yksin, sitten eri työparien kanssa ja lopulta päädyin täysipäiväiseen nomadielämään avopuolisoni kanssa.
  Molempi parempi, kaverin/puolison kanssa voi jakaa reissun ilot ja surut, yksin taas keskittyy enemmän itse kohteisiin ja usein tarkkailee ympäristöään aktiivismemmin ja näkee enemmän.
  Hyvää sooloreissua!

 • Leave a Reply