Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yksi matkahaave toteutettu kotimaassa: Järvisydän ja maisemasviitti

Kaupallinen yhteistyö + alekoodi: Järvisydän

Järvisydän Saimaan rannalla on pienoisen tovin kuulunut isoimpiin matkahaaveisiini Suomessa ja koska unelmat on tehty jälleen kerran toteutettaviksi, suunnatiin Kyösti-corgin ja avopuolisoni kanssa vuodenvaihteessa Järvisydämeen Poronsalmelle. Olen kuullut paljon kehuja kyseisestä paikasta ja kuolannut Järvisydämen perään Instagramissa toinen toistaan upeamman kuvan jälkeen.

Mennäänpä ajassa taaksepäin reilu 350 vuotta. Kyseisellä alueella on siis vuodesta 1658 alkaen ollut jo majoitustoimintaa ja sillä on super mielenkiintoinen historia: Venäjän tsaari ja Ruotsin kuningas tekivät sopimuksen, että Suomen halki tulee menevän Karjalan viittatiet eli tämä tarkoitti kestikievareita hevosten syöttövälein eli kolmenkymmenen kilometrin välein ja yksi niistä osui Poronsalmeen.

Nyt Järvisydämen puikoissa on 11. sukupolven Heiskanen. Aika upea historia perheyrityksellä vai mitä? Tällä viikolla Matkamessuilla palkittiin Järvisydän vieläpä kaiken lisäksi vuoden kotimaan matkakohteeksi ja sen Järvisydän todellakin on ansainnut.

”Järvisydän on varsinainen elämysmaailma, joka tarjoaa hotelli-, ravintola-, kylpylä- ja muita aktiviteettipalveluita ympäri vuoden. Erikoisuutena on kokonaan kallioon louhittu kylpylä, jonka vesi lämmitetään Saimaan järvienergialla ja maalämmöllä.” – Matkailutoimittajien Killan perusteluita Järvisydämen voitolle vuoden kotimaan matkakohteeksi

Me yhdistettiin matka keskelle Linnasaaren kansallispuistoa eli Järvisydämeen vähän pidemmälle kuin hevosten syöttövälille ja pysähdyttiin Poronsalmelle kahdeksi yöksi matkan varrella Helsingistä Pohjois-Karjalaan perheeni luokse. Emme viettäneet joulua yhdessä, joten oli kiva nauttia yhteisestä ajasta upeissa puitteissa ja ottaa ’menetettyä aikaa’ takaisin.

 

 

 

Onnellinen lomailija

 

 

Maisemasviitti on super romanttinen, jonne lemmikit on myös tervetulleita


Vaikka Järvisydämessä on paljon mielenkiintoisia majoitusvaihtoehtoja, mielestäni niihin on vain yksi ainoa ja oikea vaihtoehto: upeat maisemasviitit, josta avautuu upeat maisemat tähtitaivaan alle. Ja mikä parasta, Kyösti oli näihin myös tervetullut. Harmittaa, kun tosi usein lemmikkihuoneet ovat monissa majoituspaikoissa niitä huonoimpia, täällä ei ollut sitä ongelmaa. Kaiken lisäksi Kyöstiä oli vastassa oma peti sekä ruoka- ja juomakipot. Lemmikkilisä on 30 euroa vuorokaudelta.

Maisesviitti koostuu siis makuuhuoneesta, josta löytyy takka (!) ja katto sekä melkein koko seinä on lasia. Oli ihana nukahtaa tähtitaivaan alle. Lisäksi maisemasviitissä on keittiö perustarvikkeineen sekä kylpyhuone. Kylpyhuoneelle ei hirveästi edes tullut käyttöä, sillä majoituksen hintaan kuuluu upea Järvikylpylä. Mikä parasta, saatiin käydä siellä molempina iltoina.

En keksisi äkkiseltään kyllä täydellisempää paikkaa nauttia matkailusta rakkaan kanssa, maisemasviitti oli super romanttinen. Kynttilät ikkunalaudalla, takan loistae ja kirkas tähtitaivas näkyi yläpuolella – ai että. Jos haluat yllättää oman rakkaasi, niin alekoodilla ’veerapirita’ saat -10% maisemasviitin hinnasta Järvisydämen verkkosivuilta varatessa ja etu sisältää myös tervetuloa maljat, herkullinen aamiaisen (erityismaininta narskujuustolle ja eli leipäjuustolle lakkahillolla) ja kylpylän.

Varaukset pitää tehdä 31.1.2020 mennessä ja matkustusaika on 31.5.2020 saakka.

 

 

 

 

 

 

 

Maisemasviittiin kuuluu myös runsas aamiainen

 

 

 

Järvikylpylä ja savolainen saunamaailma on kylpyläspesialistin unelma


Olen muutaman kerran maininnut täällä blogissa, että sain viime vuonna uuden lisänimen: kylpyläspesialisti-Kinnunen. Olen käynyt puolen vuoden sisällä niin monessa kylpylässä, etten muista enää kohta. Kylpylät on jotenkin salakavalasti vienyt mun sydämen, ne on niiiiiin rentouttavia ja itsensä hemmotteluhan on ihan parasta.

Järvisydämen rakennusmateriaalaisessa on käytetty paljon luonnonläheisiä materiaaleja ja poikkeusta ei tässä tee myöskään Järvikylpylä. Löytyy niin Saimaan raikasta järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja sekä kylpylä lämpenee järvi- sekä maalämmöllä ja aurinkoenergialla.

Yksi parhaista asioista tässä koko elämyspaikassa on se, miten jokainen yksityiskohta on mietitty tarkasti loppuun saakka. Meillä oli välillä oikeasti sellainen olo, että oltaisiin hypätty ajassa taaksepäin kestikievarin tunnelmiin.

 

 

Kylpylä koostuu viidestä eri saunasta, viidestä eri altaasta sekä suolahuoneesta. Oma ylivoimainen suosikki oli höyrysauna ja hakosauna. Jussi jopa uskaltautui Saimaan kylmään veteen pulahtamaan, itse tyydyin testaamaan vain varpaalla Saimaan kylmyyttä.

Kirsikkana kakun päällä on se, että täällä on tarjolla pientä naposteltavaa veloituksetta: pähkinöitä, kuivattua karpaloa, omenaa, appelsiinia, sellaista ruishapankorpun tyyppistä mutta vielä ohuempaa sekä mustaa teetä. Toi on super hyvä lisä, sillä kylpylässä saattaa helpostikin verensokerit laskea.

Muuta mielenkiintoista mainitsemisen arvoista on se, että Järvikylpylässä käytetään aurinkoenergiaa seitsemän kuukautta vuodesta, 75 prosenttia tulisijojen lämmöstä käytetään kylpylän lämmitykseen sekä järvenpohjassa kulkee 3,6 kilometriä maalämpöputkia.

Kylpyläspesialisti-Kinnunen antaa arvosanaksi 10+ Järvikylpylästä.

 

Järvikylpylä ulkopäin

 

Mitä Järvisydämessä tehdään muuta kuin lillutaan kylpylässä ja katsellaan tähtiä maisemasviitissä?


Järvisydämessä on valtavasti tekemistä: omatoimisesti Linnasaaren kansallispuistosta nauttimista tai ohjattuja rektiä ja no tietty syömistä.

On suorastaan rikos jättää testaamatta kestikievarin tulimenut, jossa parillisille ja parittomille päiville on aina omat ruokalajit. Me kävimme testaamassa molemmat tulimenut (uudet tulimenut ovat ehtinyt juuri vaihtua, vaihtuu viisi kertaa vuodessa) ja erityisesti suurena tyrnin rakastajana parittomien päivien menu teki meihin vaikutuksen. Alakuappeeksi oli punajuuri-vuohenjuustokeittoa, piäsyömingiksi oli siikaa tyrni-voikastikkeella ja jäläkimakiaksi tyrnisorbettia ja -vanukasta.

Kestikievarissa ruokalajit vaihtuvat sesongin raaka-aineiden mukaan ja suositaan paljon lähituottajia 100 kilometrin säteeltä. Löytyy muun muassa Putkisalon lammastilaa, kalastaja Kettusta, Viinasen maatilan tuotteita Rantasalmelta sekä Muhosen luomutila Makkosta.

 

Alakuappeeksi punajuuri-vuohenjuustokeittoa

 

Piäsyömingiksi siikaa tyrni-voikastikkeella

 

Jäläkimakiaksi tyrnisorbettia ja -vanukasta

 

 

Syömisten lisäksi meidän aluksi suunniteltu hiihtolenkki Saimaalla / Linnasaaren kansallispuistossa (ei ollut tarpeeksi lunta ja järvikään ei ollut edes jäässä) vaihtuikin metsälenkiksi Kyöstin kanssa. Pakattiin termari mukaan ja lähdettiin maisamatornille katsomaan upeita maisemia. Sää oli vähän utuinen, joten kameraan ei tallentunut se kaunein maisema Saimaalle, mutta maisema kuitenkin.

Tarjolla on myös maksullisia aktiviteettejä, jotka löytyvät muun muassa viikko-ohjelmasta. Jokaiselle kyllä pitäisi löytyä mieleinen laji sesongin mukaan: retkijääluistelua, lumikenkäilyä, jääkalastusta, norpparetkeä, fatbikella pyöräilyä, porosafaria, moottorikelkkoja, SUP-lautailua, melontaa.. Listaa voisin jatkaa loputtomiin. Eli tekeminen ei Järvisydämessä lopu helpolla kesken.

 

 

 

 

 

 

Järvisydän todellakin oli juuri niin uniikki paikka, mitä toivoin. Jokaista pienen pientä yksityiskohtaa myöten. Kiitos Järvisydän, kun teitte meidän kolmen haaveista totta ja kutsuitte meidät ikimuistoisten elämyksien äärelle.

Pakko myöntää, että parasta oli silti yhteinen aika omien rakkaiden kanssa, pitkät yöunet Maisemasviitissä sekä Järvikylpylässä rentoutuminen. 

PS. Muista alekoodi ’veerapirita’, jolla saat sen -10% maisemasviitistä. 😉

 

 

Oletko ollut kotimaassa yhtä uniikissa miljöössä koskaan ja kuuluuko Järvisydän sun matkahaaveisiin myös?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Annukka 19.1.2020 at 23:00

  Tää näyttää kyllä luonnonrakastajan unelmapaikalta (varsinkin jos olis lunta). Patikoinnin jälkeen olisi ihana rentoutua kylpylässä. Ja ruoka on tietysti aina <3. Onks tää miten ilman autoo saavutettavissa?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 20.1.2020 at 19:14

   Luonnon keskellä ollaan, joten todellakin! Eikä tuo kesän ja kunnon talven välimuoto nyt paha ollut, onhan se silti aina Saimaalla. Toki kunnon lumet tai kesäinen Saimaa olisi ollut kivempi.

   Täältä löytyy tarkemmat tiedot, miten päästä Järvisydämeen: https://www.jarvisydan.com/kuinka-saavut-meille/

   .. mutta siis periaatteessa lähin bussipysäkki on 3 kilometrin päässä Järvisydämestä, Rantasalmen bussiasema 10 kilometrin ja lähin bussipysäkki Helsingin suunnasta Hiismäen pysäkki (Helsinki-Savonlinna) 20 kilometrin. Tai vaihtoehtona junalla Savonlinnaan, Varkauteen, Pieksämäelle tai Mikkeliin josta he voi järjestää taksikuljetuksen eteenpäin Järvisydämeen.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20.1.2020 at 08:16

  Meidän ajatuksena on ollut lisätä kotimaan matkailua ja Järvisydän vaikuttaisi todella kivalta kohteelta. Toivottavasti ehditään käymään jo tämän vuoden aikana.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 20.1.2020 at 19:15

   Sama homma itsellä oli pari vuotta sitten ja sen jälkeen on kyllä löytynyt upeita kotimaan matkailun helmiä – Järvisydän mukaan lukien. Suosittelen lämpimästi ja kantsii ottaa käyttöön toi alekoodi jos tässä kevään aikana matkaatte!

 • Reply Anna 20.1.2020 at 15:57

  Järvisydän on vaan niin <3 rakastuin paikkaan ihan totaalisesti myöskin. Oltiin kesällä liikenteessä. Olisi kiva kokeilla talvea myös.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 21.1.2020 at 18:03

  Mielenkiintoinen oli postaus Järvisydämestä, sillä olen tuosta paljon kuullut, mutta en ole majoittunut. Tuo maisemasviitti ois kyllä kiva, joten josko sitten kävisi sen joku kerta testaamassa. Ja samalla menisin kyllä Linnasaaren kansallispuistoon, jossa en ole vielä käy nyt. Tavoitteena kun on kiertää ne kaikki. Tässä olisi hyvä yhdistää molemmat kohteet samaann reissuun.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 22.1.2020 at 08:46

   Hei meillä on sama tavoite: kiertää kaikki Suomen kansallispuistot. Oon kyllä aivan alkutekijöissä tässä, olisinko käynyt vasta noin kymmenessä kansallispuistossa. Saa hyvin yhdistettyä kansallispuistossa käynnin ja Järvisydämen samaan pakettiin. Iso suositus kyllä Järvisydämelle, suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan.

 • Reply Stacy Siivonen 23.1.2020 at 19:38

  Aika moni on käynyt Järvisydämessä ja palaute on ollut todella myönteistä, joten itsekin olen ruvennut miettimään, jahka sinne voisi joskus poiketa. Nuo aktiviteetit ovat kyllä iso plusa sillä kiinnostaa norppa, läskipyörä ja ankallispuisto. Minä en ole mikään kylpyläspesialisti kuitenkaan, mutta taisipa olla juuri kylpyläspesialisti-Kinnusen edellinen juttu syy sille, miksi päätin käydä Hangon kylpylässä.

 • Reply Inka / Ollaanko jo perillä? 24.1.2020 at 11:25

  Oon haaveillut Järvisydämen kylpylästä tässä jo hyvän tovin ja toivottavasti tänä vuonna vihdoin tästä kotimaan matkahaaveesta tulee totta! 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 25.1.2020 at 07:54

  Tämä paikka on ollut minullakin mielessä ja ihan vaan näiden kivojen blogijuttujen vuoksi joita olen nähnyt. Näyttää aivan upealta tuo miljöö. Todella tunnelmallinen ja erilainen kuin muut kylpylät. Jokohan sitä ensi kesänä pääsisi testaamaan tämän paikan.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 25.1.2020 at 11:10

   Miljöö on kyllä super ihana ja uniikki, ei ole toista samanlaista kyllä Suomessa. Tykkäsin niin paljon, että täällä oli kaikki yksityiskohdat viety loppuun saakka. Suosittelen kesällä matkaa tänne Paula!

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 25.1.2020 at 10:59

  On tuttu paikka. Oon noilta suunnilta kotoisin, joten lapsena veneiltiin usein noissa maisemissa. Myös joskus 90-luvulla osallistuin jollekin leirille tuolla lomakylässä. Kymmenisen vuotta sitten vietettiin perheen kanssa yks joulu Järvisydämessä. Kiva, että kohde saa ansaitsemaansa huomiota 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 25.1.2020 at 11:09

   No näinpä juuri, ansaitse kyllä huomion! Hienot lapsuudenseudut sinulla Cilla. 🙂

   PS. Tajusin muuten eilen, että jostain syystä sun kaikki tähän mennessä tulleet kommentit on jostain syystä mennyt roskapostiin. Asia korjattu!

  Leave a Reply