Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensikosketus Miamiin – parin ensimmäisen päivän tunnelmat

Miami. Amerikka. Minä. Vähän on pitänyt nipistellä itseään. Matkailussa parhaita asioita on ehdottomasti se, että sen avulla pääsee toteuttamaan unelmia. Olen ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa ja voi vitsit, haluan tänne nyt jo uudestaan ennen kuin meidän loma on edes ohi tai edes puolivälissä. Tuosta voitte päätellä, miten myyty nainen täällä on.

Kello on täällä nyt reilu neljä aamulla, huomaa että aikaero tekee tehtävänsä. Olen herännyt nyt molempina aamuina neljän maissa. Ei vaan yksinkertaisesti saa unta. Toivottavasti tää korjaantuu mahdollisimman pian. Ajattelin kirjoittaa tällaisen rennon reissupäiväkirjamaisen postauksen, joten luvassa on vaan ajatuksenvirtaa.

En oikein tiedä edes mistä aloittaisin. Ollaan oltu kaksi yötä täällä ja oon kyllä aivan ihastunut Miamiin. Täällä on niin rento tunnelma, joka tarttuu helposti itseenkin. Lisäksi on niin hassua olla maisemissa, jota on katsellut paljon tv-sarjoista ja elokuvista. Päällimmäisenä tulee mieleen nuoruuden suosikkisarja C.S.I. Miami ja yksi maailman parhaista sarjoista eli Dexter. Little Havanassa oli eilen olo, kun olisit ollut Narcosin kuvauspaikalla. Hassua.

 

 

Kuubalaista kahvia

 

 

 

Kumpikaan meistä ei oo matkustanut koskaan tänne puolelle maapalloa ja onhan täällä kyllä aika erilaista. Hyvällä tavalla siis. En yhtään ihmettele, kuinka ihmiset ihastuu ja haluaa käydä täällä usein. Täällä on myös ihan sikana koiria ja leikiteltiin eilen jo ajatuksella, että muutetaanko Miamiin Kyöstin kanssa.

Meillä on Airbnb-kämppä Downtownista, johon kuuluu myös oma parkkipaikka. Asunto on kyllä todella kiva ja tykkään meidän sijainnista. Katsottiin myös hotelleja Miami Beachilta, mutta ne oli niin kalliita ja meillä on kuitenkin auto alla niin ei haittaa, että ollaan täällä suunnalla. Meidän parvekkeelta on myös aika upeat maisemat, ihastelin auringonnousua eilen sieltä ja tuli kyllä sitä katsoessa aika onnekas olo.

 

Auringonnousu parvekkeelta

 

 

Meidän kahteen päivään on mahtunut paljon: Wynwoodissa herkuttelua, Little Havanan tunnelmasta nauttimista, South Beachia ja art decoa, Haulover Beachin pikainen rantsuaamu ja nyt kohta puoliin lähteään road tripille Key Westiin. Tuota Key Westiä oon kyllä odottanut kovasti, vaikuttaa aika upealta paikalta.

Suunnitelmissa on vielä päiväretket Key Biscayneen sekä Evergladesin kansallispuistoon, NHL-peli ja viereisessä jättiostoskeskuksessa shoppailua, Wynwoodin ja Design Districtin ihastelua aamuaikaan (käytiin vain illalla syömässä, haluan sinne aamulla ottamaan kuvia myös) sekä kiitospäivänä olisi hauska käydä jollain perinteisellä kiitospäivän dinnerillä. Osutaan tänne myös Black Fridayn aikaan, mutta päätettiin suosiolla kiertää kaikki ostospaikat tuolloin ja lähdetään Evergladesiin silloin.

Sittenpä olisi vielä itse Karibian risteilyn vuoro, ai että mikä loma tulossa.

 

Little Havanan Domino Park

 

 

 

 

 

 

Kuubalaista ruokaa

 

 

Meidän auto

 

Muutamat huomiot / ihmetyksen aiheet tähän loppuun:

– annoskoot on ihan jäätävän suuria, juuri eilen puhuttiin Jussin kanssa että pitää tilata ravintolassa vähemmän annoksia kuin normaalisti, koska ei noita vaan jaksa syödä loppuun.

– kaikkialle kuljetaan autolla ja täällä on paljon isoja parkkihalleja ja monien rakennuksien katolla on joko jäätävä a) uima-allas b) parkkipaikka. Ei ihan hirveästi olla nähty ihmisiä kävelemässä paitsi South Beachin seudulla.

– ravintolassa ollessa viereinen pöytä pyysi kertakäyttövälineitä, vaikka heillä oli nenän eessä metalliset. Odottivat 10 minuuttia syömättä ruokiaan, jotta tarjoilija toisi kertisvälineet. Älytöntä. Miksette saman tien ottaneet dogpackiin ruokiakin?

– ruokakaupat on täynnä sokerihöttöä ja maitotölkit on 10000 litran kokoisia.

– käytiin hakemassa vuokra-auto ja ensimmäistä kertaa elämässä meille ei pakkomyyty tiskillä mitään lisävakuutuksia. Tälleen kun toimisi kaikki paikat.

– välimatkat on yllättävän pitkiä. Karttaa katsoessa Miami näyttää suhteellisen pieneltä, mutta esimerkiksi ajettiin eilen 20 kilometriä rannalle. Tää on ihan jäätävän iso kaupunki.

– asiakaspalvelu on hyvää ja nopeaa. En oo tottunut näin hyvään asiakaspalveluun, kai sitä pitää olla mahdollisimman mukava asiakkaille, jotta saa mahdollisimman suuret tipit. Itse tippaamiseen on myös totuttelu, siitä tulee yllättävän iso osa laskun loppusummaan.

 

 

Miltä Miami vaikuttaa susta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Jenni | Boarding Time 26.11.2019 at 14:21

  Oi, kiva lukea Miami-fiilistelyjä kun tasan kuukauden päästä ollaan itsekin siellä!

  Mahtavaa kun ootte tykänneet Jenkeistä, mähän oon siis myös aivan fani, ja tuolla suunnalla tulee käytyä tuiki tiheään. Tosin viimeisimmästä Floridan visiitistä on yli 20 vuotta joten mielenkiinnolla odotan.

  Tuo on niin totta, että annoskoot on kyllä Pohjois-Amerikassa aivan omaa luokkaansa. Muistan kun tultiin vähän pidemmältä länsirannikon ja Nevada-Arizona kierrokselta kotiin Suomeen, ja oltiin jossain ravintolassa ihan et ai niin yhdestä satsista ei riitäkään neljälle. Tai et hetkinen, nää Subwayn leivät on n. kymmenesosan kokoisia siitä mitä jollain random-huoltarilla ajomatkan varrella.

  Pitäkää hauskaa, ja huippuhetkiä sinne jatkossakin! 😘
  Terkut Seychelleiltä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.12.2019 at 16:38

   Oioi, viimeiset viikot tuntuu niin tuskallisilta kun on kiva matka tiedossa. Tsemppiä! 😀

   Musta tuntuu kyllä, että meistä tuli aikaimoisia faneja ja pitää kyllä toistekin tulla tänne. No huhhuh, yhdestä annoksesta neljälle. Meidän olisi kyllä pitänyt kanssa käyttää samaa taktiikkaa. Hirveästi tuli hävikkiä kun ei vaan yksinkertaisesti jaksanut syödä niin paljon mitä nenän eteen tuli. Lopussa onneksi tajuttiin tilata jo vähemmän, kun opittiin että annokset on VALTAVIA. 😀

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26.11.2019 at 19:47

  Yhdysvallat on kyllä mukava reissukohde. Kaikki toimii keskimäärin varsin hyvin ja asiakaspalvelu on yleensä tosiaan oikein hyvää. Evergladesissa olisi todella kiinnostavaa päästä käymään. Samoin olisi mukava piipahtaa Key Westissä. Sinne saakka ette ole suunnitelleet lähtevänne? Ilmeisesti käytte nimenomaan Panthersin pelissä?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 16.12.2019 at 11:07

   No niin kyllä oli, tykästyin kyllä! Asiakaspalvelu oli todella hyvää. Kävimme myös Key Westissä, lähdettiin aamulla aikaisin sinne ja palattiin iltamyöhään takaisin. Panthersin peli oli kyseessä, oli kyllä kovin mielenkiintoinen kokemus vaikken mikään jääkiekkofani olekaan. 🙂

 • Reply Johanna V. 3.12.2019 at 10:45

  Miami uusi tuttavuus, mutta ehkä joskus tulee sinnekin mentyä. Toinen rannikko paljon tutumpi, koska matkaamme pääsosin syksyllä ja pelkään hurrikaanien osuvan kohdalle.. Kävelijöitä ei kyllä tosiaan pahemmin nää missään päin Amerikkaa, ehkä Nycissä? 😀 Samalla tuntuu, että ihmiset katsovat hassusti kun itse taittaa matkaa kävellen pisteestä a pisteeseen b. Ihan mahtava tuo auringonlasku, ah! Karibian risteilystä jään innolla odottamaan kirjoituksia 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 4.12.2019 at 05:18

  Huikeat alkumetrit reissulla. 🙂 paljon ihanaa tekemistä ja maisemia! Hauska tuo 10000litran maitotölkit. 🙈 Voin vain kuvitella kuinka suurta kaikki on!

 • Reply Katja 4.12.2019 at 13:53

  Miamissa olen ollut kahdesti, mutta kummallakaan kerralla itse kaupunki ei ole tehnyt isoakaan vaikutusta. Koen että jenkeissä kaikki kaupungit on enemmän tai vähemmän samanlaisia ja koska en ylipäätään oo kaupunki ihminen, ei ne vaan jotenki iske.
  Muutoin oon kyllä aivan menettänyt sydämeni jenkeille ja taas on uutta reissua tiedossa toukokuussa.
  Key Biscanessa käytiin tämän vuoden helmikuussa ja siitä kyllä tykättiin kovasti, samoin Everglades on kiva ja erilainen! Jostain syystä tässä viimeisimmät kuukaudet olen kovasti kaivannut taas Floridan roadtripille, vaikka muutoin sydän sykkii enemmän tuonne villin lännen puolelle.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.1.2020 at 11:27

   Aijjaa, mulle taas iski just Miamin fiilis kovasti ja itselle se tuntui kovin uniikilta muihin kaupunkikohteisiini. Toki en oo ollut muualla Jenkeissä, joten en tiedä onko ne miten samanlaisia Miamin kanssa.

   Everglades oli kyllä super kiva, upea luonto siellä!

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 4.12.2019 at 22:15

  Itse rakastuin toukokuisen San Franciscon matkani myötä myös Amerikkaan, se oli oma ensikosketukseni maahan. Miami vielä odottelee vuoroaan, mutta toivottavasti se tulee pian. 🙂 Amerikka toki jakaa mielipiteitä, mutta itse tykästyin myös ikihyviksi! Jokainen paikka on erilainen ja niissä on omat juttunsa, mikä tekeekin kaupungeista niin erityisiä. Tuo aikaero sai minutkin heräämään joka aamu seitsemältä virkeänä kuin peipponen. Nautin niistä niin paljon, että harmittaa kun ei osaa herätä täällä Suomessa samalla tavalla. Pitänee muuttaa muualle, taas. 😛 Miami vaikuttaa mielenkiintoiselta ja värikkäältä kaupungilta. Innolla odotan tulevia reissupostauksianne! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.1.2020 at 11:31

   Miami oli kyllä mielenkiintoinen ja värikäs, varmasti tulossa lisää postauksia jatkossa! 🙂

   San Franciscossa tai ylipäätään Jenkeissä olisi kyllä kiva käydä enemmänkin – sama homma täällä, että ihastuttiin ikihyviksi. Tossa aikaerossa on kyllä hyvä se tuonne päin matkustaessa, että kun herää aikaisin niin saa paljon tehtyä päivän aikana.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 7.12.2019 at 08:56

  Minulle Amerikan meininki on hyvin kotoista lukioaikaisen vaihto-oppilasvuoden ansiosta. Olen toki palannut maahan sen jälkeenkin muutamia kertoja, ja aina on kuin kotiin menisi.

  Miamissa pyörähdimme muutama vuosi sitten, mutta kaupunki jäi minulle vähän vieraaksi. Vietimme enemmän aikaa ylempänä Pompano Beachillä ja Orlandossa, mutta seuraavalla kerralla viettäisin mielelläni pidemmänkin aikaa Miamissa. Miamin rannat olivat pohjoisempien rantojen ja Karibian jälkeen pettymys, mutta kaupunki vaikutti ihanalta.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.1.2020 at 11:33

   Oi, vaihtarina! Varmaan aika ikimuistoinen kokemus ollut.

   Mietittiin hetki, jos oltaisiin yhdistetty päiväretki Orlandoon Miamin yhteyteen. Päädyttiin jättämään se seuraavaan kertaan, kun oli jo suunnitelmissa kaksi muutakin päiväretkeä Miamista Evergladesiin ja Key Wastiin. Karibialla on kyllä upeammat rannat heittämällä myös omasta mielestä. 🙂

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 7.12.2019 at 08:57

  Sun innostus tarttui muhunkin😍 Vaikuttaa valloittavalta paikalta ja ihania kuvia! Mukava lukea ajatuksenvirtaasi. Mahtavaa loman jatkoa😊

 • Reply miraorvokki 7.12.2019 at 11:43

  Miamiii <3 En malta oottaa, että tuutte bäkkii ja voidaan vaihtaa vielä lisää kuulumisia. Miami ei oo ollut mikään mun unelmakohde, mutta kuka tietää, jos sinne tulis joskus eksyttyä! Teidän reissu näyttää ainakin parhaalta.

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 7.12.2019 at 13:43

  Näyttääpä siistiltä nuo rannat. Ei taida olla sargassum-levää siellä päin?
  Tuli mieleen tosta auringonnousukuvasta ihan CSI Miami ja alkoi soimaan se tunnusmusiikki päässä 😀

 • Reply Jenna 7.12.2019 at 15:23

  Vaikuttaa kivalta reissun startilta! Palasin itse juuri Losista ja nuo aamuneljän herätykset tulivat tutuiksi. Itse en ole Nyciä lukuunottamatta kauheasti Jenkeissä reissannut. Losissa järkytti autojen määrä ja ruuhka sekä ne annoskoot. USA ei mee kyllä suosikeihin tänkään reissun jälkeen, mutta kyllä siellä vaan kaikki on suurempaa kuin täällä! 😀 Nauttikaa reissusta!

 • Reply Travelloverin Annika 7.12.2019 at 21:40

  Ihana lukea postausta, jossa kirjottaja on ihan superfiiliksissä kohteesta. 🙂 Olen ollut Miamissa muutaman kerran just ennen tai jälkeen risteilyn mutta en oikein tiedä, mitä mieltä olisin siitä. Ei ole sytyttänyt roihua, mutta olen viihtynyt kuitenkin. Miami Beachin art deco -korttelit ovat kyllä kivoja. Siinä olisi kiva joskus asua, mutta 300 dollaria yöltä on vähän liikaa…

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.1.2020 at 11:36

   Miamista olin kyllä superfiiliksissä, ihan yllätti miten kiva kaupunki oli kyseessä. 🙂 Joo tuo 300 euroa yöltä oli ihan liikaa myös meille, sen takia otettiin kämppä downtownista edullisesti Airbnb:n kautta.

  Leave a Reply