Kun äiti ansaitsee parasta: äiti-tytär minimatka Presidentin sviittiin

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Presidentti

Äidilläni oli syyskuussa synttärit ja annoin tuolloin lahjaksi hänelle äiti-tytär aamiaisen, kun hän seuraavan kerran tulee käymään luonani Helsingissä Pohjois-Karjalasta. Viime kuussa matkailulehti Mondoa lukiessa silmiini osui Mondo Top 50 -kysely, jossa lukijat olivat äänestäneet Presidentin parhaaksi hotelliksi tänä vuonna. Tajusin, että Presidentti on melkeinpä viimeisiä Sokos Hotelseja Helsingissä, jossa en ole vielä majoittunut ja ajattelin, että pitäisikö äidin aamiainen upgradeta hotelliyöksi.

Marraskuu koitti ja äitini saapui Helsinkiin. Suunnattiin yhdessä matkalaukun kanssa Presidenttiin ja oltiin innoissamme tulevasta hotelliyöstä kahdestaan. Koirat ja miehet saivat jäädä kotiin. Nyt voitaisiin keskittyä täysin toisiimme: vaihtaa kuulumisia kunnolla, rentoutua saunan löylyissä kasvonaamioiden kanssa, herkutella Bistro Manussa ja katsoa elokuvaa. Ihanaa oli päästä antamaan äidille elämys, jollaista hän ei ole ennen kokenut ja nähdä kasvoilta onnellinen hymy.

Olen päässyt aikaisemmin nopeasti kurkistamaan Rantapallon synttärijuhlissa Presidentin huoneisiin, jolloin kovasti tykästyin hotellin eri kerrosten teemoihin. Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen on luonut eri kerroksiin suomalaista tunnelmaa oikein kunnolla: sisu, juhannus, satumetsä, hiljaisuus ja talvimyrsky. Tuolloin oma suosikkini oli sisu ja satumetsä, joten pyysin päästä jompaan kumpaan näistä kerroksista ja meidän onneksi meitä odotti sisukas saunallinen Presidentti-sviitti.

En tiedä kumpi meistä oli loppujen lopuksi enemmän innoissaan huoneesta, sillä se oli aivan mahtava upeiden design yksityiskohtineen. Presidentti-suite by Ivana Helsinki koostui olohuoneesta/ruokailutilasta, makuuhuoneesta (iso parisänky äidilleni), pukeutumishuoneesta (levitettävä sohva minulle), vessasta sekä saunallisesta kylpyhuoneesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

Äidin makuuhuone

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpyhuone

 

Vaalea sauna, joka on tehty laadukkaista materiaaleista.

 

 

Pukeutumishuone, jossa oli miulle levitetty sohva. Täältä on myös ikkuna saunaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

Olohuoneessa oli jäätävän iso telkkari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisu-teema näkyi huoneessa useammalla tavalla, joista hauskin ja yllättävin oli kun löysin infolaatikosta tietenkin teemaan sopivia Sisu-pastilleja. Mitä huoneen varusteluun tulee, niin se oli erittäin hyvä. Löytyi muun muassa neljä telkkaria sekä Genelecin laadukkaat äänentoistot niistä. En ole koskaan ennen hotellihuoneessa törmännyt siihen, että niissä on panostettu näin hyvin äänentoistoon. Ihmeteltiin aluksi, miksi telkkareita oli niin paljon, mutta veikkaan että sviittiä käytetään paljon myös erilaisiin kokouksiin ja muihin tapahtumiin, joissa näille olisi enemmän myös käyttöä.

Meidän huoneesta oli upeat näkymät Luonnontieteelliseen museoon, Kiasmaan ja Eduskuntataloon. Naureskelin, kun äiti perus kyttääjänä tuijotteli tovin ikkunasta ja yritti nähdä kansanedustajia ikkunasta. Presidentti-suite on kulmauksessa, joten sinne tulee valoa upeasti useammasta suunnasta.

 

 

 

Näkymiä huoneesta.

 

Äiti elementissään.

 

Oltiin ostettu illaksi valikoima erilaisia suklaapatukoita (koska ihan best ostaa monta eri pientä patukkaa kuin yksi iso levy samaa makua) leffaherkuiksi, mutta Bistro Manun dinneri sai meidät niin täyteen ja suurin osa leffaherkuista piti säästää myöhemmäksi. En ollut aikaisemmin käynyt Manussa syömässä ja lähdettiin takaisin huoneeseen erittäin tyytyväisinä.

Korttelibistron ruokalistalta miulle valikoitui Mestarin syysmenu eli kalalauta (katkarapuskagen ja lohta kahdella tapaa) alkuun, pääruuaksi poronpaistia herkkutattikastikeella, paahdetuilla juureksilla ja timjamiperunakakulla sekä jälkkäriksi suklaakakkua. Äitini otti alkuun yrtti-valkosipulitanoita, pääruuaksi mehevän grillipihvin ja jälkkäriksi juustolautasen.

Jälkikäteen harmiteltiin, kun ei otettu mustikkatiramisua – se kuulosti mielenkiintoiselta yhdistelmältä myös. Pitäisi kyllä useammin käydä hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissa, sillä nämä on kyllä aina yllättäneet positiivisesti.

 

Alkuruuat

 

Pääruuat

 

Jälkkärit

 

Äitini on ollut aina kova saunomaan ja aina kun nähdään, niin totta kai meidän pitää myös laittaa sauna päälle. Oltiin niin iloisia, kun tämä saunallisen huoneen pyyntö oli toteutettu. Löylyt pystyi hyvin ajastamaan ja kun tulimme Bistro Manun illalliselta, oli sauna valmis. Eikun kasvo- ja hiusnaamiot käyttöön ja saunan lauteille. Sauna on kyllä sellainen asia, joka mielestäni pitäisi kuulua vakiovarusteisiin Suomen hotelleissa. Mitä luksusta.

Saunan lisäksi äitini oli kovin onnellinen myös siitä, että huoneessa oli kahvinkeitin: äitiäni eli perinteisen kahvin ystävää hemmoteltiin sekä itse sain koneesta myös espressoa. Taas huomasi, kuinka pienillä asioilla voi olla isokin merkitys. Sauna pisti sen verran väsyttämään, joten eihän meillä ollut toivoakaan että oltaisiin jaksettu valvoa elokuvan loppuun saakka. Onneksi ollaan molemmat aikamoisia aamuvirkkuja ja illan torkkuja, joten mentiin hyvillä mielin peittojen alle rikollisen aikaisin.

Äiti-tytär hotelliyö oli täydellistä päättää aamulla laajaan aamiaiseen, joka on aina yksi hotellivierailun kohokohdista. Vatsat täytenä, hyvin nukuttujen yöunien ja ikimuistoisen minimatkan jälkeen oli aika suunnata takaisin kotiin Itä-Helsinkiin. Tämä on kyllä yksi sellaisia kokemuksia yhdessä äidin kanssa, jota tulen lämmöllä muistelemaan loppuelämän. Tällaisia elämyksiä pitäisi kyllä jokaisen äidin ja tyttären kokea. <3

 

 

 

 

Millaisia rakkaita hetkiä/matkoja sulla on omien vanhempiesi kanssa, joita muistelet rakkaudella?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin 17.11.2019 at 21:03

  Kivalta näyttää nuo huoneet! Itse kyllä käyn harvoin Helsingissä hotelleissa, mutta kiva lukea välillä myös niistä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 19.11.2019 at 21:27

   Oli kyllä tosi kiva tää kokonaisuus. Täältä löytyy tosi kivoja hotelleja, joten monesti tulee vietettyä miniloma omassa kaupungissa nopeuden ja helppouden takia. ☺️

 • Reply Merja / Merjan matkassa 19.11.2019 at 20:47

  Äiti-tytär reissut on ihan parhaita. Siskoni kanssa ollaan viety äiti muutaman kerran ulkomaille yhteiselle reissulle. Ne ovat olleet hauskoja matkoja. Tätä lukiessa tuli mieleen, ettei Suomessa ole koskaan tehty vastaavaa hotellilomaa. Eihän sitä tosiaan aina tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan 🙂 Olen myös omien lapsien kanssa reissannut ja yhdessäolo on ollut niillä matkoilla myös ihan parasta. Silloin on aikaa jutella kaikesta mahdollisesta taivaan ja maan välillä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 19.11.2019 at 21:29

   No niiiin kyllä on. Oli todella ihana reissu meillä. 🥰 Me käytiin kanssa äidin kanssa toissakesänä ekaa kertaa kunnolla ulkomailla Italiassa ja sekin oli oikein hauskaa. Samaa mieltä: aina ei tarvii lähteä merta edemmäksi kalaan. ☺️

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 21.11.2019 at 10:55

  Kiva viikonloppu teillä! Oon miettinyt Presidentin sviitin varaamista ihan vaan kaveriporukan illanistujaisiin, hinta ei nimittäin ole ollenkaan niin paha kuin mitä voisi luulla.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.12.2019 at 16:33

   Joo totta, tohon tarkoitukseen varmasti myös aivan täydellinen. Mun mielestä kanssa hyvin kohtuullinen hinta siihen nähden miten upean huoneen rahalla saa.

 • Reply Sini 22.11.2019 at 11:39

  Aikanaan vein äitiä eri Äitienpäivinä syömään johonkin etniseen ravintolaan. Hän kun ei omin päin kokeillut uusia, ulkomaalaisia makuja ja oli aina positiivisesti yllättynyt valinnoistani.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.12.2019 at 16:34

   Oi, aika ihana perinne teillä ollut. Etninen ruoka on kyllä niiiin hyvää!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 23.11.2019 at 02:19

  Ihana yöpyminen <3 Tällaista ei ole tullut harrastettua kuin kerran äitini kanssa Flamkngossa. Oikein ihana piristysruiske. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.12.2019 at 16:34

   Kiitti! <3 Flamingo on kanssa aika huikea paikka, kun siellä on niiiin paljon tekemistä.

 • Reply Sanna I Seven Seas 23.11.2019 at 22:35

  Teillä näyttää olleen niin ihana tyttöjen reissu, mahtavaa! Ja tuo hotellihuone näyttää kyllä erittäin kelvolle paikalle minilomailuun! Oon muutenkin Ivana Helsinki fani. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.12.2019 at 16:35

   Sitä se kyllä olikin. <3 Hotellihuone kyllä yllätti todella positiivisesti.

 • Reply Piyya 24.11.2019 at 11:09

  Ihanat päivät teillä. Äiti tytär suhdetta on vaalittava ja tämä vaikutti todella onnistuneelle tapahtumalle. Tee näitä aina silloin tällöin kun ehdit ja kun on vielä mahdollista !
  Presidentti onkin vielä katsastamatta uusiutumisen jälkeen. Syyskuussa tsekkasin työmatkalla uudistuneen Vaakunan, johon ihastuin myös.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.12.2019 at 16:35

   No näinpä juuri, tärkeitä ihmissuhteita pitää kyllä osata vaalia. <3 Presidentti oli kyllä kaikin puolin todella kiva ja näyttävä hotelli. Tykkäsin!

  Leave a Reply