Unelmoida ja haaveilla pitää aina – bucket list tulevaisuuteen

Oon aina ollut aikamoinen haaveilija ja matkakohteiden haaveet vaihtuu melkein samaa tahtia kuin sukat. Siellä bucket listillä pysyy kuitenkin aina ne muutamat tietyt matkakohteet, jonne olisi joku kaunis päivä kiva päästä. Listaan tähän postaukseen kymmenisen matkahaavetta, jonne tällä hetkellä haluaisin joku kaunis päivä matkustaa.

Välillä on kiva tehdä vähän kevyempiä postauksia ja bucket listit sopii tähän kategoriaan täydellisesti. Kerro kommentteihin oman bucket listin kohteita – haaveillaan vähän yhdessä. 😉

 

Kaupunkiloma New Yorkiin


En tiedä mikä vuodenaika kiehtoisi eniten New Yorkissa: talvi, kesä vai syksy. Haluaisin nähdä kyseisen kaupungin jokaisena vuodenaikana. Oon haaveillut kaupunkilomasta tänne niin pitkään, etten edes muista. Ehdottomasti yksi suurimpia matkahaaveitani, jotka on yksinkertaisesti pakko toteuttaa joskus.

Kaikki ne ruoka- ja juomamahdollisuudet mitä kaupungilla on tarjota, maailmankuulut nähtävyydet sekä lukuisat ostosmahdollisuudet tarjoaisi tekemistä helposti 1-2 viikon verran.

 

Autolla Sloveniaan ja takaisin – Kyösti mukana totta kai


Automatka Helsingistä Sloveniaan, jossa matkan varrella stoppeina olisi ainakin Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Itävalta sekä olisi kiva palata kotiin pienen mutkan kautta eli Romanian. Slovenia on kiehtonut pitkään upean luonnon takia ja se on pyörinyt monta kertaa vaihtoehtona seuraavaa matkakohdetta valittaessa.

Matka olisi kiva toteuttaa reissupakun kanssa eli tarkoitus olisi nukkua vain yksittäisiä öitä auton ulkopuolella. Oltiin viime kesänä Kyösti-corgin kanssa ensimmäisellä reissulla Lapissa ja Lofooteilla ja koska kyseinen reissu meni aivan täydellisesti, aletaan suunnittelemaan enemmän sellaisia matkoja jonne voidaan ottaa meidän Köpi mukaan.

 

 

Lumiloma Lappiin


Vuosikymmenen tauon jälkeen olin viime kesänä Lapissa pitkästä aikaa ja puhuttiin avopuolison kanssa, että tänne olisi kyllä niin siistiä tulla kunnon lumilomalle sekä nähdä tietty kliseisesti revontulet. Meillä on yrityksissä päästä vielä tämän talven aikana Lappiin, mutta saa nähdä riittääkö tähän aika.

Kansallispuistot, hiihtäminen, laskettelua, pari yötä eksoottisessa majoituksessa normimajoituksen lisäksi ja hyvä ruoka – ei kuulostaisi ollenkaan huonolta idealta?

 

Thaimaa tour


Samaan aikaan miellän Thaimaan vähän tylsäksi matkakohteeksi tai siis että maapallo on täynnä paljon mielenkiintoisempia kohteita, mutta siitä huolimatta mua on tässä jo tovin kiinnostanut ajatus kunnon kiertomatkasta Thaimaassa. Siellä on niin paljon kohteita, joista on rakkaita muistoja sekä paljon kohteita, jossa olen haaveillut käyväni joskus.

Meidän kaverit menee naimisiin Thaimaassa 2021 ja haaveissa olisi yhdistää tähän vähän pidempi Thaimaa tour. Haluaisin ainakin käydä jälleen kerran Bangkokissa (rakkaimpia kaupunkeja maailmasta), Chiang Maissa, Paissa, Koh Samuilla, Koh Taolla, Ko Lipellä sekä Ekomatkaajien kautta Phra Thongilla vapaaehtoistöissä. Thaimaan lisäksi olisi ehkä kiva tehdä pieni syrjähyppy Laosiin ja Kambodzaan.

 

 

Etelämantereelle risteily


Kun jokunen vuosi sitten luin ensimmäisen kerran Adalmina’s Adventures -matkablogista hänen maailmanympärimatkastaan ja siitä, että hän oli tehnyt risteilyn Etelemantereella. Tuo upea luontoelämys ja valkoinen erämää eläimineen lumosi silloin täysin ja päätin, että vielä jonain päivänä meikä seisoo tuolla myös.

Lue täältä Anna-Katrin postauksia Etelämantereelta.

 

Paratiisiloma Malediiveillä


En tiedä mikä aivopieru meidän Sri Lankan loman yhteydessä kävi, kun ei yhdistetty siihen naapurimaata eli Malediivejä. Haluaisin ehdottomasti kokea Malediiveillä luksusloman eli sellainen merenpäällisen bungalowin. Todellisuudessa en ikinä raaskisi tai edes haluaisi viettää silleen koko lomaa, vaan haluaisin puolet lomasta olla paikallisten saarilla vaatimattomasti ja toisen puolen oman elämän miljonäärinä. 😀

Malediiveilla erityisesti vedenalainen maailma, rentoutuminen ja upeat rannat on se mikä kiinnostaa.

 

 

Saariston rengastie osittain pyöräillen ja loput autoillen


Kotimaan matkailun pitkäaikaisempia haaveita: Saariston rengastie osittain pyöräillen ja loput sitten autolla – ellei jopa koko matka pyöräillen. Koska haluan, että Kyösti olisi tällä reissulla myös mukana, pyörässä pitäisi olla mukana sellainen kärry missä yleensä kuljetetaan lapsia. Viime kesänä sain pienen, pienen maistiaisen Saariston rengastiestä, kun ajoin Herrankukkaroon Naantalissa.

Kyseinen maistiainen oli aivan liian pieni ja nälkä kasvoi syödessä: Saariston rengastie on ehdottomasti koettava.

 

Safarimatka Botswanaan


Luin joskus pari vuotta sitten lehtiartikkelin matkailulehti Mondosta safarimatkoista Botswanaan. Rupesin tämän jälkeen tutkimaan lisää Botswanaa ja tajusin, että hei – tää maa vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja luonto upealta. Erityisesti luontomatkailuun liittyvät kohteet ovat alkaneet kiinnostamaan ihan eri tavalla ja siihen tarkoitukseen Botswana olisi täydellinen matkakohde.

 

 

Legendaarinen Road 66


Road trippien kuningas eli 4 000 kilometrin mittainen matka kahdeksan osavaltion läpi. Rakastan automatkoja, sillä niissä on upea oman aikataulun tuoma vapaus. En oo vielä koskaan ennen matkustanut tänne puolen maapalloa ja nyt tässä kuussa olisi ensikosketus Yhdysvaltoihin Miamin ja Karibian risteilyn kautta. Road 66 voisi olla seuraava tavoite tulevaisuuteen tämän alueen osilta.

 

Reppureissulle Etelä-Amerikkaan


Tälle matkalle meidän piti itse asiassa lähteä aika lailla näihin aikoihin / oltiin aloitettu jo säästämään tähän matkaan, mutta sitten tuli pieni muuttuja: Kyösti astui meidän elämään viime kesänä ja nyt toistaiseksi monen kuukauden reppureissut ovat taka-alalla. Erityisesti Argentiina, Bolivia, Brasilia, Chile ja Peru on ollut omissa haaveissa.

Tätä monen kuukauden Etelä-Amerikan matkaa varten haluaisin opetella vähän espanjaa, sillä veikkaan että se helpottaisi matkustamista kummasti tuolla.

 

Baganin auringonnousu

 

 

Mitkä matkakohteet ovat päässeet sun bucket listille?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

39 Comments

 • Reply idamaria 2.11.2019 at 20:51

  Meillä on haaveissa, että matkustetaan autolla Espanjasta Euroopan halki Suomeen koirien kanssa. Suunnittelu on vielä ihan alussa, ja tällä hetkellä lähinnä totutetaan koiria pidempiin automatkoihin. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.11.2019 at 10:14

  Kivan tasapainoinen lista sikäli, että siinä on kohteita niin läheltä kuin kaukaa ja joka puolelta maapalloa.
  Itse olen vähän skipannut jo sanan unelmia tai haaveita, ennemminkin Listamme on suunnitelma, jonka on tarkoitus myös toteutua – niin pitkälle ainakin kuin terveyttä ja ikää riittää.
  Uusien maiden osalta tätä nykyä 150 tuntuu jo melkein mahdolliselta, joten sitä ajatellen mietitään seuraavia reissuja vähän aina siinäkin mielessä, että ne suuntautuvat ainakin osittain uusiin maihin.
  Muita kohteita tuolla listalla on mm. Okavangon suisto ja Yellowstone, ehkä Egyptin pyramidit ja Tokio, mutta katsotaan nyt, että mihin järjestykseen lista seuraavan talvikauden osalta järjestyy. Tämä talvikausi luultavasti neljän kaukomatkan myötä alkaa jo olla täynnä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:35

   Joo, aika tasapainoisesti tulee haaveiltua matkoista ympäri maailmaa ja halusin listata tähän mahdollisimman erilaisia kohteita. 150 maata on kyllä kova suoritus.

 • Reply Jenni | Boarding Time 3.11.2019 at 10:40

  Kiva lista, ja voisinpa tuosta itsellenikin muutaman haaveen napata, eli Botswanan ja Etelämantereen risteilyn. Omalla kohdalla koettuna on jo Malediivien maanpäällinen paratiisi ja New York, jonka kesämeininkiin rakastuimme niin, että nyt haaveilemme viettävämme siellä ensi kesänä kokonaisen kuukauden. Thaimaakin on jo tullut aika pitkälti koluttua ja Lapin lumiloma on edessä tulevana itsenäisyyspäiväviikonloppuna.

  Omat matkaunelmani liittyvät tällä hetkellä hyvin pitkälti Afrikkaan, haluaisin kokea safarin uudelleen aika monessakin eri paikassa ja käydä Madagaskarilla. Rovos Railista haaveilen myös. Ehkäpä tämä haave jo kevättalvella toteutuukin, katsotaan mitä tuleman pitää. Ensi vuodelle unelmoin myös matkasta Bhutaniin, Brasiliaan ja Boliviaan. Kauheasti B:llä alkavia paikkoja muuten! 😄

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:37

   Oli lumiloma Lappiin! Mullakin kn Thaimaa aika koluttu, varmaan parisenkymmentä kohdetta käytynä sieltä mutta silti haluaisin nyt uudestaan sinne – ei varmaan kolmeen vuoteen ole tullut käytyä Thaimaassa. Alkaa olla ikävä ja nyt olisi kiva toteuttaa sellainen pitkä loma sinne, eikä vain muutamaa viikkoa. Ihania matkahaaveita siulla myös, Bhutan ja Bolivia kiinnostaisi myös itseä. 😁

 • Reply Anna | Muuttolintu 3.11.2019 at 10:50

  Ehdottomasti suosittelen Malediiveja, itse voisin lähteä vaikka kolmannenkin kerran, on se vaan niin ihana! Ja itse oon myös aina ajatellut Thaimaata vähän tylsänä verrattuna muuhun Kaakkois-Aasiaan, mutta on se vaan niin kaunis ja monipuolinen… Ja ruoka niin taivaallista. Myös omalta listalta löytyisi USAn road trip ja reppureissu Etelä-Amerikassa, tosin sitä ennen haluan Väli-Amerikkaan, kun sekin on käymättä… Reissuhaaveet ei kyllä kesken lopu!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:39

   Ja se kyllä ehdottomasti pitää joskus kokea! 😍 Mulla on sama juttu, miellän Thaimaan vähän tylsäksi matkakohteeksi, mutta silti haaveilen sinne menosta jälleen kerran. 🙉 Thaimaalainen ruoka on kyllä niiiin hyvää.

 • Reply Reeta 3.11.2019 at 10:58

  Sun kanssa yhteisiä kohteita mun listalla on New York ja safarimatka, mutta mä menisin Botswanan sijasta Masai Maraan. Se jäi viime Afrikan reissulla välistä.
  Lisäksi mun listalta löytyy muun muassa Skotlanti, San Fransisco, Santiago de Compostelan vaellus ja Italian kiertomatka.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 3.11.2019 at 12:13

  Kuulostaa niin upeilta matkahaaveilta ja moni kohtaa omienkin haaveiden kanssa yksi yhteen! 🙂 Itse toivon lisää matkoja teiltä Kyöstin kanssa luettavaksi, sillä hän on niin suloinen pikku matkailija!

  Tuo New York on ihan ehdoton must. Mietin itsekin ihan samoja asioita, mikä vuodenaika olisi paras ja kuinka pitkään kannattaisi olla.. Vielä toistaiseksi ei ole ollut edes varaa ajatella kohteen nappaamista pois bucket listiltä, mutta ehkäpä sitten kun opinnot loppuvat ja pääsee keskittymään paremmin matkakassan kartuttamiseen ”kokopäiväisesti”. 🙂 Etelä-Amerikan pitkäaikaisempi reppureissu on itsellä myös suunnitelmissa ja aika kokonaisvaltaisesti joka paikka olisi mukava koluta läpi. Rakastan lattarikulttuuria ja espanjankielikin taipuu kohtuullisen hyvin, joten se maailmansuunta luonnollisesti vetää minua enemmän puoleensa kuin mitä esimerkiksi upeasta luonnostaan huolimatta Aasia.

  Australia, Uusi-Seelanti ja Yhdysvallat ovat myös omia top suosikkeja. On niin paljon kaikkea, oma bucket listini on nälkävuoden mittainen ja löytyy blogistani http://www.kookospalmunalla.fi ! 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:41

   Kiitos! 😍 Varmasti on Kyöstin kanssa tulevia reissuja tiedossa, joten niistä saat varmasti myös jatkossakin lukea. Lattarikulttuurit kiinnostaa kyllä kovasti myös, sitä olisi kiva päästä kokemaan paikan päältä. Sulla on kyllä kanssa aivan ihania haaveita. 😍😍

 • Reply Reissu-Jani 3.11.2019 at 12:26

  Kivoja kohteita -ympäri maapalloa. New Yorkiin kannattaa matkustaa – itselleni tuli fiilis kuin olisin kävellyt keskelle elokuvaa tai tv-sarjaa, niin paljon tuttua oli ympärillä mutta fiilis oli vieläkin kovempi. Olin NYCissä helmikuussa, jolloin ei ollut niin paljon turisteja ja kelit olivat 5-20 asteeen (!!) välillä. Olen kerran kesällä ajanut (!!) Manhanttanin läpi kun navigaattori ohjasi jotenkin hassusti… SIinä oli myös tekemistä, enkä tällöin edes uskaltanut mihinkään pysäköidä vaan ajoin autolla niin nopeasti kuin mahdollista pois suurkaupungin ytimestä. Kesällä ilman NYCissa on muuten todella kuuman kosteaa.

 • Reply Christa 3.11.2019 at 17:06

  Me olimme syys-lokakuun vaihteessa Nwe Yorkissa 8 yötä. Se oli ajankohtana ihan täydellinen, sillä ei ollut liian kuuma (on kokemusta myös yli 40 c helteestä heinäkuisessa Nykissä), mutta silti vielä kesäsäät. Turisteja ei ollut ollenkaan liikaa. Näistä kahdesta edellämainitusta syystä suosittelen tuota ajankohtaa. Reissun kestokin tuntui passelilta, vaikka olisihan Nykissä voinut viettää paljon pidempäänkin. Oltiin kumpikin käyty kaupungissa aikaisemmin, niin ei kierretty nähtävyyksiä, vaan lähinnä fiilisteltiin.

  New York ja Malediivit on omalla listalla jo koettu, mutta kumpaankin voisin mennä uudelleen ja uudelleen. Saariston rengastie juurikin pyöräillen tai osittain pyöräillen löytyy bucket listalta, samoin Botswanan safari. Kaikki muutkin sun haaveet kävisi mulle myös oikein hyvin.

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin 3.11.2019 at 17:21

  Kiva postaus ja itse tykkään etukäteen fiilistellä matkoja ja haaveilla. Itsellä nyt haaveena päästä taas hyviin snorklauskohteisiin esimerkiksi Filippiineillä ja sitten Japani ja Australia ainakin unelmissa 😀

 • Reply Saija 4.11.2019 at 03:49

  Itse juuri Perussa reissussa ja en yhtään puhu espanjaa. Espanjan osaaminen auttaa, mutta ei ole välttämättömyys. Vanha kunnon elekieli ja osoittaminen toimii aina.
  Bucket list näyttää hyvältä ja etenkin ku otatte koirulin mukaan. Arvostan!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:48

   Joo ei varmasti ole pakollista, mutta varmasti helpottaa asiaa. Meillä on haaveissa lähteä sinne useammaksi kuukaudeksi ja sen takia haluttaisiin vähän oppia kieltä. Meidän kaverit oli siellä hetki sitten ja sanoi juuri, että voi kumpa olisivat opiskelleet vaikka yhden kurssin verran niin olisi säästyneet korkeammilta hinnoilta tms helpommin. ☺️

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 4.11.2019 at 07:14

  Ihania haaveita! Monta löytyi yhteistäkin haavetta!

  Minunkin täytyisi tehdä taas uusi bucket-lista, ehkä sitten alkuvuonna. Tämän vuoden alussa tein nimittäin listan haaveista ja kappas, nehän melkein kaikki toteutuivat. Täytynee kirjata kasa uusia, kun ne näin helpolla toteutuvat. Matkakohteet ei onneksi maapallolta lopu heti kesken 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 4.11.2019 at 12:29

  Ihania unelmia ja moni varmasti toteutettavissa. 🙂 Itsellä ei myöskään haaveet lopu, mutta viimeaikaiset reissut on kyllä toteutettu todella spontaanisti. Eli en ole kerennyt niitä kauaa suunnitella. 😀

 • Reply Tiia/ReiseReise 4.11.2019 at 14:18

  Haaveilen myös New Yorkin näkemisestä jokaisena vuoden aikana. Kesällä olen jo kaupungissa käynyt, joten varmaan seuraavaksi talvi tai syksy, mutta ei varmaan pariin vuoteen toteudu.
  Mun omalta bucket listalta löytyy ykkösenä varmaan Italia tällä hetkellä. En ole vielä koskaan maassa käynyt, mutta kohteita, joissa käydä on varmaan vähintään se 10. Varmaan lyhyestä viikonloppumatkasta täytyy aloittaa ja se voisi olla Rooma.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:51

   Nyt olisi sitten pari vuodenaikaa edessä siellä. 😉 Italia on kyllä ihana maa, rakastan kaikkea siellä. Toivottavasti pääset toteuttamaan unelmasi Tiia. 🥰

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 6.11.2019 at 17:40

  Reissuhaaveileminen on parasta – aina! 🙂 Nyt kun viimeinen alle kuukauden päästä minun Afrikan haaveet toteutuvat, on minulle on jäänyt kummittelemaan Bhutan, koko Etelä-Amerikka ja Georgia. Ja paljon muitakin, mutta kohteet vaihtuvat melkeinpä viikottain.

  Thaimaa on mukavan varma kohde – ruoka on parasta (ja niiiiin ihanan tulista!) ja esim. Pai aivan ihana kylä, luoto on mukavan monipuolinen riippuen missä on ja kulkeminen on helppoa… mutta on siellä myös aika paljon porukkaa.. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:52

   No niin kyllä on! 😍 Sulla on kyllä ihania haaveita kanssa. Georgia ja Bhutan on käynyt itselläkin usein mielessä. Allekirjoitan kyllä niin saman thaimaalaisesta keittiöstä, se on niin HYVÄÄ. 😍 Paita on kyllä moni kehunut sieltä.

 • Reply Outi / Maa Quzuu-matkablogi 7.11.2019 at 14:57

  Kuulostaa tosi paljon omilta haaveiltani. Hiukan harmittaa että tämön vuoden Norjan road trip jäi tekemättä olosuhteiden pakosta mutta se pitää ehdottomasti toteittaa. Slovenia menee luultavasti ensi keväänä toteututukseen ja siihen liittyy vahvasti pyöräily 😉

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 9.11.2019 at 10:33

  Kivoja matkahaaveita sulla: kylmästä lämpimään, rannalta kaupunkiin ja suurkaupungista luontoon. Luin muuten ite tuon saman artikkelin Botswanan safareista ja samanlainen hinku iski. Vois olla aika makee juttu. Voi tuota tein Kyöstiä, sehän selvästi poseeraa tuossa kuvassa 🙂

 • Reply espanjaan 9.11.2019 at 10:44

  Kivalta kuulostivat. Itse olen näistä kaksi toteuttanut kunnolla ja suosittelen! Eli automatkan Sloveniaan juuri tuota reittiä. Itse asiassa olen jo käynyt useammankin kerran Sloveniassa autolla, tosin pari kertaa matka on siitä jatkunut Kroatiaan asti. Viimeisimmällä matkalla autoilimme, pyöräilimme ja patikoimme Sloveniassa kolme viikkoa, eikä aika todellakaan tullut pitkäksi. New Yorkissakin olimme saman tien kolmisen viikkoa ja tekemistä ja näkemistä todella riitti. Aika riitti silloin kyllä jo myös viikonloppukäyntiin Washingtonissa lainatulla autolla. Saariston rengastie kokonaan on minullakin haaveissa, vain osan olen kiertänyt. Pyöräily olisi ihana ajatus.

 • Reply Periaatteen Nainen 9.11.2019 at 16:20

  Musta on yhtäkkiä tullut tosi laiska, ja tosi harva uusi kohde mielessä, sen sijaan jo tuttuun ja ”turvalliseen” New Yorkiin tahtoisin kokonaiseksi lokakuuksi, ja palata Väli-Amerikkaan. Mutta ehkä Aasian puolella olisi joskus käytävä, Lofootit ja Pietari kiinnostavat lähialueilta.

 • Reply Travelloverin Annika 10.11.2019 at 17:58

  Unelmat on tehty toteutettavaksi! Minä olen tänä vuonna täyttänyt kaksi todella pitkäaikaista omaani: Buenos Airesin ja omalla Vespalla Toscanassa. Olen niin iloinen näistä, etten oikein uskalla juuri nyt hirveästi haaveilla. Etelä-Afrikan yhdistetty viini- ja safarimatka olisi ehkä sellainen, mille olen viime aikoina eniten uhrannut ajatuksia.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:59

   Oon kyllä niin samaa mieltä, todellakin! Vespalla Toscanassa kuulostaa kyllä niin kivalta, pääsispä itsekin. Yhdistetty viini- ja safarimatka ei olisi yhtään hullumpi idea.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15.11.2019 at 00:15

  Paljon upeita ja tuttuja kohteita listalla.

  Etelämantereen risteily on upea, mutta Drakensalmi on kyllä maineensa mukainen ja merenkäynti siellä on hurjaa.

  Etelä-Amerikka on hieno kohde ja siellä on paljon erilaisia luontokohteita. Välimaatkat ovat kuitenkin todella pitkiä ja vievät siksi paljon aikaa (ja rahaa). Englantia tosiaan puhutaan todella heikosti ja espanjasta on siellä kyllä hyötyä useissa tilanteissa.

  Botswana on kyllä hieno kohde ja sekä Okavango että Chobe oat upeita. Botswana on kuitenkin jopa safarimatkaksi myös todella kallis matkakohde ja moneen muuhun upeaan kohteeseen pystyy hienon safarimatkan toteuttamaan huomattavasti edullisemmin kuin Botswanaan.

  Road 66 suosiota en itse ymmärrä. Moni tuntuu sen toteuttaneen ja monilla se on haavelistalla. Kokemusta ei ko. reitistä ole, mutta useat reitin varrella olevat paikat eivät omasta mielestäni ole erityisen kiinnostavia. Sen sijaan road trip Yhdysvaltojen upeita kansallispuistoja kiertäen kuulostaa upealta!

 • Leave a Reply