Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minne mennä talvella? Matkabloggaajat kertovat matkakohteensa 2.0

Perinteet kunniaan, sillä tässä tulee jälleen koostepostaus siitä minne matkabloggaajat suuntaavat talvella – viime talven postauksen löydät täältä. Tässä on siis puhtaasti ideana jakaa reissuinspiraatiota teille sekä saada sitä teiltä, sillä toivottavasti käyt kommentoimassa myös minne itse olet suuntaamassa talvea pakoon.

Kyselin eri kategorioihin soveltuvia matkoja muilta matkabloggaajilta ja niitä oli kuusi: perheen kanssa, pariskuntana, soolomatkat, luontoon, lähimatkailu sekä jotain ihan muuta. Toivottavasti löydät itsellesi inspiraatiota ja matkakuumetta tästä postauksesta talven reissuja ajatellen.

Jälleen kerran – luvassa on ihania matkakohteita ja voisin lähteä vaikka kaikkiin. Olisi superia, jos sie osallistuisit tähän myös ja kertoisit omat talven reissut kommenttikentässä. Jaetaan reissukuumetta!

 

1. PERHEEN KANSSA


NEW YORK. New York on lempikaupunkini maailmassa ja tykkään käydä siellä sen monipuolisuuden takia. Seuraava reissu on sikäli poikkeuksellinen, että urheilutapahtumien ja olutbaarien sijasta lomalle lähtee myös perheen pienemmät muksut mukaan. Näin ollen päiväohjelmat tarvitsee suunnitella siten, että pienemmilläkin jaloilla jaksetaan kävellä sopivan pituisia matkoja. Eipä silti, kyllä tälläkin reissulla myös aikuisille on mielekästä päiväohjelmaa ja porukalla mennään ainakin Michelin-tähden omaavaan The Spotted Pigiin hampurilaiselle – itse saatan nauttia samalla pari laadukasta pienpanimo-olutta.

MALLORCA. Talven reissusuunnitelmat näyttävät erilaiselta kuin yleensä, sillä matkustan tällä kertaa lapsuudenperheeni kanssa. Yhden perheenjäsenen yllättävä poismeno kesällä muistutti siitä, miten tärkeää on viettää aikaa läheisten kanssa.

Marraskuussa lähden äitini kanssa viikoksi Mallorcalle — täytyy pitää peukkuja, että lämpötila on silloin vielä lähempänä kahtakymmentä kuin kymmentä. Sesonki Mallorcalla on jo päättynyt ja monet palvelut jääneet talvitauolle. Mielestäni on kuitenkin kiinnostavaa matkustaa turistisesongin ulkopuolella, ja matkustaminen on myös huomattavasti edullisempaa silloin. Rakastuin Mallorcaan toukokuisella pressimatkalla, enkä malta odottaa, että pääsen sinne takaisin.

Reason for Seasons

 

TENERIFFA. Lähden kolmatta kertaa Teneriffalle, joka on huikea matkakohde monipuolisuudellaan. Olen kierrellyt siellä myös lasten kanssa Teneriffan upeita sisämaakaupunkeja sekä tietysti kiipeillyt Teiden lumisilla rinteillä. Vuokra-auto alle ja muksut takanpenkille on toimiva konsepti, varsinkin kun puolet päivästä vietetään usein uima-altaassa.

Perhematkailussa oleellista itsestä on se, että on jokaiselle jotakin. Näin lapset ovat osa matkaseuruetta ja päivät suunnitellaan koko porukalle sopivan mielenkiintoiseksi.

Kohteena Maailma

 

THAIMAA. Tammikuussa perheeni (äitini sekä veljeni perheineen) on lähdössä Thaimaahan. Toinen veljistäni asuu Bangkokissa ja liittyy myös seuraan. Tarkoitus olisi, että minäkin lähden mukaan, pienellä kysymysmerkillä tosin vielä. Thaimaa tuntuu minulle toiselta kotimaalta, ja mielelläni kävisin siellä vaikka useamman kerran vuodessa.

Odotan yhteistä aikaa perheen kanssa, ja toivelistalla on myös nähdä paljon aurinkoa. Matkustaminen on liittynyt viime vuosina niin paljon työhön, että nyt toivon vaihteeksi pääseväni rentoutumaan reissuilla. Kaipaan myös inspiraatiota omaan kirjoittamiseeni, ja maailmalla sitä on varmasti tarjolla. Esimerkiksi kauniit maisemat, kulttuuri, kirkkaat värit ja auringonlaskut inspiroivat minua kovasti.

Reason for Seasons

 

 

2. PARISKUNTANA


VIIMSI SPA / TALLINNA. Lähdetään tuplana pariskuntamatkalle Tallinnaan Viimsi Spahan viikonlopuksi sekä otetaan ensimmäistä kertaa myös auto mukaan Tallinnaan – hotelli on noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta meren rannalla. Toki sinne pääsee myös julkisilla tai taksilla, mutta haluttiin tällä kertaa kokeilla Tallinnaa auton kanssa.

Ihastuin Viimsi Span k18+ kylpylään kesällä, kun oltiin viettämässä täällä polttareita ja päätin, että haluan tuoda joskus Jussin tänne hemmottelulomalle. Varattiin molemmille pariskunnille ’romantiikkapaketit’, jossa hintaan kuuluu muun muassa tuo ihana aikuisten kylpylä, yhteinen hieronta eteerisillä öljyillä sekä yrttikylpy kahdelle sekä myöhäisempi huoneen luovutus. Hemmottelua ja rentoutusta luvassa siis!

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

GAMBIA & SENEGAL. Alkutalvelle on kevyesti mietitty joko Gambiaa + Senegalia, riippuen vähän siitä, että miten Tjäreborgin reissuja tuonne sitten löytyy, sillä heidän matkassaan pääsisi suorilla lennoille eikä tarvitisi rehjuta parinkin vaihdon kautta. Myös Etelä-Amerikan ”puuttuvia” on mietitty (Surinam + Guayanat + jotain kohteita samaan reissuun eteläisellä Karibialla). Ei kuitenkaan ole vielä varattu näistä mitään, odotellaan ja selvitellään..

Meriharakka

 

ISLANTI. Yksi haave toteutuu vihdoin, kun matkustamme joulukuussa pidennetylle viikonloppureissulle Islantiin. Kumpikaan meistä ei ole vieraillut maassa aiemmin ja odotamme innolla, mitä kaikkea ehdimme kokea neljän päivän aikana. Haaveissa olisi ainakin käynti Blue Lagoonissa, ehkä moottorikelkkailua ja olemme toiveikkaita myös revontulien näkemisen suhteen. Huippuvuorilla käynnin seurauksena ihastuimme jäätiköiden kauneuteen ja Islannissa niitä olisi mahdollista nähdä myös.

Ne Tammelat

 

 

KESKI-AMERIKAN KIERROS. Lähdetään Panamasta ja edetään Costa Rican, Nicaraguan, El Salvadorin, Hondurasin ja Guatemalan kautta Meksikoon. Osittain (maabongareina!) uusia maita, mutta myös vanhojen syventämistä, esimerkiksi Panamassa nyt myös Bocas del Toro ja Meksikossa Chichen Itza, joka aikaisemmin on jäänyt tsekkaamatta ja on jäänyt viimeiseksi puuttuvaksi maailman 7 uudesta ihmeestä (https://meriharakka.net/2014/03/14/maailman-seitseman-uutta-ihmetta/) Tähän meneekin sitten melkein koko marraskuu!

Meriharakka

 

JÄRVISYDÄN. Tammikuussa kutsuu Järvisydän, jonne lähdetään Jussin ja meidän Kyösti-corgin kanssa kylpylälomalle. Jussi naureskeli, että mun pitäisi liittää kohta tänne blogiin joku ’kylpylä spesialist -titteli’, sillä tuntuu että vähän väliä lillutaan jossain kylpylässä. 😀 Ei huono titteli vai mitä?

Ollaan pidemmän aikaa haaveiltu Järvisydämenen uniikista miljööstä, maisemasviitistä ja kylpylästä, joten päätettiin suunnata tänne joulun ja uudenvuoden hulinan jälkeen nauttimaan toisistamme ja rauhoittumaan. Pakkaamme mukaan myös sukset, sillä toivon että pääsemme hiihtämään upeisiin maisemiin tammikuussa. Lähellä on myös Linnasaaren kansallispuisto, jossa olisi mukava käydä vaikka hiihtämässä tai kävelemässä koiran kanssa, sillä haluaisin elämäni aikana käydä kaikki Suomen kansallispuistot läpi.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

 

MIAMI & KARIBIAN RISTEILY. Kolmen pariskunnan voimin Miamiin ja Karibian risteilylle. Lähdetään Jussin kanssa viikoksi Miamiin ja tämän lisäksi meidän kaksi pariskuntaa liittyy joukkoon loppuviikosta ja lähdetään yhdessä viikoksi  Karibian risteilylle Oasis of the Seasilla, joka pysähtyy Jamaikalla, Haitilla ja Meksikossa. Syksy on ollut todella rankka töissä, joten tällainen kahden viikon irtiotto ensi kuussa tekee erittäin hyvää ja oikeastaan tämän matkan kuvat silmissä oon jaksanut painaa niin paljon töitä.

En ole koskaan ennen matkustanut tänne puolen maapalloa, joten odotukset ovat todella korkealla ja olen niin innoissani tästä reissusta. Miamiin olemme vuokranneet auton sekä vuokranneet todella kivan Airbnb-asunnon, jossa on kaikki herkut eli uima-altaat, poreammeet, kuntosalit ja ilmainen pysäköinti. Autolla meillä olisi tarkoitus tehdä myös päiväretket Key Westiin sekä Evergladesin kansallispuistoon. Miamista odotan hyvää ruokaa, aurinkoa, shoppailua sekä ihan vain yleisesti kaupunkitunnelman fiilistelyä.

Karibian risteilyä odotan vähän kauhun sekavin tunnelmin, sillä en tiedä osaanko olla viikkoa puhtaasti vain löhölomalla. Toki siellä on paljon kaikkea tekemistä, mutta jännittää että laivan tunnelma on mulle too much. Toisaalta on taas todella ihana heittää aivot narikkaan ja kellua vaan paikasta toiseen kavereiden kanssa eikä tarvitse miettiä mitä tekisi, minne menisi, missä söisi ja mitä kaikkia nähtävyyksiä ’pitäisi ehtiä nähdä’.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

PAKISTAN. Viimeinen talvimatkaksi luokiteltava on sen sijaan varattukin, joskin sijoittuu vasta toukokuulle, eli Pakistan. Ostimme Travellerin valmismatkan ilman lentoja, eli ostamme lennot erikseen ja liitämme Pakistaniin luultavasti myös Sri Lankan.

Meriharakka

 

 

3. SOOLOMATKAT


AUSTRALIA & UUSI-SEELANTI. Lähden lokakuun lopussa matkalle jota olen tituleerannut unelmieni matkaksi, koska pääsen toteuttamaan niin monta pitkäaikaista haavettani. Kolmen kuukauden reissu on ensimmäinen pitkä soolomatkani ja pääosan ajasta omistan Australialle ja Uudelle-Seelannille, joihin olen ollut palavasti etärakastunut jo vuosikausia. Välissä piipahdan ottamassa lomaa lomailusta Fidzin paratiisirannoilla ja lopuksi vietän vielä viikon Hongkongissa, sopivasti juuri kiinalaisen uudenvuoden aikaan!

Aivan tajuttomia paikkoja ja kokemuksia on siis taatusti luvassa. Kaikista eniten odotan snorklaamista Australian Isolla Valliriutalla ja patikointia Uuden-Seelannin uskomattoman kauniissa luonnossa. Saattaa olla että käyn tiirailemassa Uuden-Seelannin vuorimaisemia myös varjoliitimen kyydistä!

Rajatapaukset

 

 

NEPALI. Olen haaveillut Nepalista jo vuosia, ja nyt on vihdoinkin aika toteuttaa suunnitelmat! Lähden marraskuussa soolomatkalle kiertelemään Nepalia. Aikaa on käytettävissä vain pari viikkoa, ja on ollut todella haasteellista tehdä valintaa toinen toistaan upeampien kohteiden välillä. Nepalissa on aivan valtavasti kiinnostavaa nähtävää ja tekemistä koristeellisten nevarikaupunkien ihailusta Himalajan vuoristossa vaeltamiseen ja viidakkosafareista extreme-urheiluun. Nepalissa viettäisi helposti kuukauden tai kaksi!

Kahteen viikkoon tekisi mieli mahduttaa paljon kaikkea, mutta näillä näkymin keskityn kaupunkeihin ja vuoristomaisemiin. Kaikkein eniten matkalta odotankin juuri Himalajan vuoristomaisemia! Valitettavasti tällä kertaa täytyy jättää väliin pidempi vaellus Himalajalla, mutta toivon näkeväni häkellyttävän hienoja vuoristomaisemia myös kaupungeista ja päiväpatikointireiteiltä. Odotan kovasti pääseväni myös aidon paikallisen nepalilaisen ruoan ääreen!

Suunnaton

 

AUSTRALIA. Mä lähden soolomatkalle Australiaan tammikuussa, takaisin kotiin heppatilalle Goulburniin. Odotan reunionia mun vanhan hevosen kanssa ja toivon myös että mun vanha hauva elää vielä. Yritän käydä Australiassa joka toinen vuosi sen jälkeen kun siellä olen asunut, mutta nyt tuli väliä kolme vuotta so it’s about time to go back home. Eukalyptusmetässä on ihmisen hyvä olla. Vähän aikaa meinaan viettää myös Sydneyssä ja jos vaan aika sallii niin vierailen myös ystävällä Brisbanessa.

Veera Bianca

 

 

4. LUONTOON


MAJATALOSTA MAJATALOON HIIHTOVAELLUS POHJOIS-KARJALASSA. Nyt hiihdetään ja kunnolla! Törmäsin viime vuonna ensimmäistä kertaa Majatalosta majataloon hiihtovaellus -konseptiin ja ihastuin silloin aivan täysin tähän. Viime vuonna oltiin liian myöhään liikenteessä ja hiihtovaellus oli loppuunmyyty. Tälle talvelle hiihtovaellukseen oli vielä tilaa, joten lähdetään Jussin kanssa hiihtäen taittamaan välimatkat neljän majatalojen välillä. Iltaisin nautitaan saunasta ja pohjoiskarjalaisesta vieraanvaraisuudesta Karelia á la carte lähiruoan kera. Sain myös neuvoteltua Jussille karjalanpiirakkakoulun, se tulee olemaan hauska näky.

Päivämatkat ovat 15-30 km, omaan tahtiin leppoisasti hiihdellen. Pitää kyllä vähän treenata pidempiä hiihtomatkoja ennen tuota, ettei väsy iske kesken matkan. Mikä parasta, hiihtämisen jälkeen syödään. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015.

Hiihtovaellus sisältää kaiken mahdollisen: yöpymiset majataloissa 2 hengen huoneessa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja reitti-infon. Tästä tulee niin upea matka, jota oon odottanut monta kuukautta ihan sukat makkaralla.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

 

AFRIKKA. Olen ihan valtavan innoissani tulevasta kuukauden syyslomastani lomastani, jolloin pääsen pitkästä aikaa nostamaan ihan rinkan selkään ja suuntaamaan kohteeseen, jonka saan ihan itse valita. Tänä vuonna olen ollut paljon Euroopassa työmatkoilla, joten tuntuu mahtavalta kun voi seurata pitkästä aikaa omia haaveita.

Olen jo pitkään halunnut Afrikkaan ja näillä näkymin ne villeimmät suunnitelmat sisältävät nopean välilaskun Qatarissa, surffausta Madagarskarilla ja roadtripin Keniassa ja Tansaniassa. En malta odottaa näkeväni lemureita Madagaskarilla, villieläimiä Serengetissä tai vuorimaisemia Kilimanjaron lähistöllä. Voisipa jo ostaa lennot, mutta vielä pitää hetki odottaa yhden Saksan työmatkan aikatauluja.

Korkkarit Rinkassa 

 

 

5. LÄHIMATKAILU


SOKOS HOTEL PRESIDENTTI. Äitini tulee Joensuusta käymään meillä marraskuun alussa ja yhdistän tähän synttärilahjaksi äiti-tytär hotelliyön Presidentissä. Meille on varattuna saunallinen sviitti, joten meillä riittää hyvin tilaa sekä sauna on ihan best. Tältä minilomalta odotan yhteistä aikaa äitini kanssa, jota ei ole koskaan liikaa välimatkan takia.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

ST. GEORGE / HELSINKI. Jouluna tehdään pieni lähimatka, eli vietämme joulun St. Georgesissa Espoosta katsoen naapurikaupungissa – ei innosta jouluruokien väsääminen, joten mennään valmiiseen pöytään. Saatamme saada vähän sukuakin seuraksi. 🙂

Meriharakka

 

NAANTALIN KYLPYLÄ. Nyt kyllä riittää kylpylöitä tälle talvelle, sillä lähdetään myös Jussin kanssa minilomalle Naantalin kylpylään. Käytiin viime kesänä kaverin kanssa Naantalissa ja tällöin ihastuin aurinkoiseen Naantaliin – hauska nähdä millainen fiilis Naantalissa on talvella. Lähdetään nyt kunnon hemmottelulomalle ja ollaan varmaan puolet ajasta itse kylpylässä sekä tämän lisäksi meille on varattuna balilainen hieronta.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

 

6. JOTAIN AIVAN MUUTA


KAMBODZA. Mun tämän hetken ainoa matkasuunnitelmani on kuukauden päästä koittava reissu Kambodzaan. Se on mulle jotain ihan uutta, sillä lähden matkaan suomalaisen ryhmän mukana ja jätän muun perheen kotiin. Kyseessä on World Visionin kummimatka, ja lähdemme tutustumaan Santukin alueella tehtävään työhön. Samalla minä pääsen tapaamaan kummityttöni Sreimomin, jonka kanssa olemme kirjoitelleet kirjeitä pari vuotta.

Matka tulee olemaan tiivis sukellus Kambodzan historiaan, kulttuuriin ja oloihin tänä päivänä, ja tulee epäilemättä herättämään paljon tunteita. On myös ihanaa lähteä matkaan ennestään tuntemattoman ryhmän kanssa, joiden kanssa meillä on kuitenkin paljon yhteistä. Kaikki lähdemme matkaan samasta syystä.

Lähtöselvitetty

 

 

ETELÄ-AFRIKKA / MARAKELEN KANSALLISPUISTO. Luvassa on ehdottomasti yksi elämäni upein ja ikimuistoisin matka. Nimittäin ’Viitasalon viinimatkat ja Kinnusen aktiviilomat’ suuntaa vapaaehtosmatkalle Marakelen kansallispuistoon yhteistyössä Ekomatkaajien kanssa kahdeksi viikoksi. Mun on pitänyt nipistellä itseäni moneen otteeseen ja olo on niin kiitollinen, että tällainen yhteistyö ollaan saatu sovittua tulevalle talvelle.

Vapaaehtoismatkalle lähteminen on noussut usempaan otteeseen esille meillä kotona ja nyt siihen tuli täydellinen mahdollisuus. Ekomatkaajien Etelä-Afrikan kohde kuulostaa todella upealle ja monipuoliselle kohteelle, jossa pääsee auttamaan ja tekemään hyvää. Sri Lankassa Uduwalawen kansallispuistossa pääsin ensimmäistä kertaa pari talvea sitten ensimmäistä kertaa safarille, joka oli todella ikimuistoista. Tällä kertaa saan olla keskellä eläimiä huikeat kaksi viikkoa – pitää kyllä päivittää ehdottomasti tähän mennessä kamerakalustoa eläinkuvaukseen sopivalla objektiivilla.

Tässä tiivistetysti millaisia meidän päivät tulee olemaan: ”Työ Marakelen kansallispuistossa on Ekomatkaajien tarkoin valituista projekteista kaikkein monipuolisin. Työpäivät ovat pitkiä ja työtä on paljon, mutta työ ei tunnu raskaalta. Suurin osa päivästä istutaan jeepissä, mutta työtä tehdään myös jalan. Työtehtäviin kuuluu leijonien, leopardien ja hyeenojen saalistamisen ja ruokailun seuranta ja tietopakettien laatiminen näiden tietojen pohjalta. Tärkeä osa työstä on norsujen määrän, terveydentilan ja liikkuvuuden tarkkailu sekä tietopakettien laatiminen. Kaikki havainnot uhanalaisista eläimistä kirjataan ylös ja pääset ottamaan kuvia, joiden avulla rakennetaan kattavia tietopakettia eri lajeista. Työtä tehdään ensin jeepistä käsin ja sen jälkeen projektiorganisaation toimistolla, jossa tiedot ja kuvat käydään tarkasti läpi. Toimistolla myös käydään läpi kamera-ansojen valokuvat ja videot.’ Kuinka siistiä ja tärkeää työtä päästään tekemään!

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa

 

 

Siun vuoro: minne suuntaat talvella matkalle?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia: 

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa)Instagramin (@veerapirita) Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Tepa 22.10.2019 at 13:14

  Aivan upeita matkoja tiedossa, ihana päästä niistä lukemaan eri blogeissa. Itsellä ei ole ainuttakaan matkaa varattuna talvelle. Outo tilanne, sillä yleensä tähän mennessä on hyvinkin ollut matka tiedossa. Onneksi tulevana viikonloppuna on edessä Romanian reissu. Valitettavsti talven reissut joutuvat nyt väistymään muiden asioiden tieltä. Aivan jäätävä matkakuume, mutta onneksi blogien matkassa pääsee fiilistelemään upeita kohteita!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.10.2019 at 09:18

   Oi Romania on kyllä kova! Kävin siellä viime syksynä pidennetyllä viikonlopulla ja mietin, että sinne suunnille olisi kiva tehdä road trip. Matkakuumeeseen onneksi helpottaa blogit, kun niiden kautta pääsee tutustumaan uusiin kohteisiin ja lukea muiden reissufiiliksiä, oon niin samaa mieltä. 🙂

 • Reply Ne Tammelat 22.10.2019 at 16:24

  Mahtava kooste ja upeita reissuja jengillä tiedossa! Nyt tiedän mistä haen sitten matkavinkkejä mm. Afrikkaan. Aivan upeankuuloinen reissu teille edessä 🙂

 • Reply auringonpaistetta 22.10.2019 at 20:10

  Näitä sinun tekemiä koosteita on niin kiva lukea 🙂 Itse haaveilen myös Järvisydämestä, vaikka yleensä kaipuu on ihan johonkin muualle kuin kotimaan kohteisiin 😀 Tarinoita teidän Etelä-Afrikan reissulta jään odottamaan innolla! Itsellä marraskuussa matka kohti Milanoa ystävän kanssa ja toivottavasti johonkin muaallekin pääsen reissaamaan vielä talven aikana <3

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.10.2019 at 09:21

   Voi kiiiitos, näitä on ollut super hauska tehdä. Tämä on nyt neljäs tällainen koostepostaus. Kotimaan kohteet on kyllä nostaneet osakkeita hurjasti meidän taloudessa, tehdään paljon vähemmän ulkomaan matkoja kuin ennen. Järvisydän vaikuttaa kyllä niin uniikilta paikalta ja aina kateellisena kuunnellut, kun kaverit on kertoneet kokemuksia kylpylästä ja siitä maisemasviitistä. Vihdoin pääsee itsekin kokemaan sen. 😀 Oii Italia on kyllä ihana maa, haluaisin kovasti myös Milanoon.

 • Reply Laura 23.10.2019 at 15:25

  Gambiaan ekaa kertaa, vielä ilman miestä eli vaki matkakumppania. Viroon ja Ruotsiin myös talven aikana suuntaa tämä blogaaja

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 23.10.2019 at 19:24

  Kiva silmäillä koostetusti muiden tulevia reissuja! Me lähdetään ensimmäistä kertaa jouluksi pois Suomesta ja kohteena on niinkin eksoottinen maa kuin Espanja. Odotan reissulta rentoa meininkiä ilman jouluhössötystä ja tietysti espanjalaista ruokaa ja viiniä! Muita reissuja talvelle ei vielä olekaan tiedossa, mutta varmaan aika lähiseuduilla tulee pysyteltyä, kun katson jäljellä olevien lomapäivien määrää 😀

 • Reply Jenni | Boarding Time 24.10.2019 at 09:09

  Aina kiva lukea muiden matkasuunnitelmista, hienoja reissuja tiedossa monella. 😊
  Omista tulevan talven matkoista kirjoittelinkin blogiini kattavan postauksen jo kolmisen viikkoa sitten, sen voi lukea täältä https://www.boardingtime.net/yleiset/syksyn-ja-talven-matkat-paketissa/

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.11.2019 at 13:40

   Sulla on kyllä kanssa kivoja matkakohteita luvassa tälle talvelle ja osa on samoja kuin itselläkin – Miamia ja Karibiaa odotellessa. 😉 Aa kappas, oot Inkun kanssa Balilla – siistiä!

 • Reply Anni | Rajatapaukset 25.10.2019 at 12:29

  Kiitos kun pääsin mukaan! Ihan mahtavia matkasuunnitelmia tiedossa niin teillä kuin muillakin! Toi Majatalosta Majataloon hiihtovaellus kuulostaa varsinkin tosi kiinnostavalta, harmi että olen itse aivan umpisurkea hiihtämään 😆

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.11.2019 at 13:42

   Ilo oli kuule miun puolella. <3 Odotukset on kyllä korkealla tuosta Majatalosta majataloon -hiihtovaelluksesta, varmaan aika upea reissu. Hah nooo jos totta puhutaan, niin en mäkään mikään mestari oo mutta pystyssä pysyn 95% ajasta. 😀

 • Reply Terhi 27.10.2019 at 12:55

  Kiva lukea bloggaajien ja muidenkin tulevista reissuista. Itselläni ei ole yhtään reissua varattuna koska matkassa on nyt pari muuttuvaa tekijää. Ensin täytyy kokea sairaalareissu ja katsoa miten kauan paraneminen kestää, vasta sen jälkeen voi harkita muiden matkojen varailemista. Peru ja Bolivia ovat olleet jo kauan listalla, samaten Indonesia, mutta täytyy katsoa jos on aloitettava jostakin lyhyemmästä matkasta, vaikkapa laivamatkasta Tukholmaan tai bussimatkasta Helsinkiin. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.11.2019 at 13:43

   Niin on, tätä on ollut super mukava tehdä nyt neljättä kertaa. 🙂 Terveys ja oma hyvinvointi ennen kaikkea, sitten vasta reissut – näin ainakin itse ajattelen. Oi Peru, Bolivia ja Indonesia kuulostaa kyllä todella upeita kohteilta.

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin 27.10.2019 at 18:46

  Kivaa fiilistelyä ja mukavia matkoja muillakin matkabloggaajilla luvassa. Itsellä tiedossa Espanjan ja Malesian matkat tänä talvena ja niitä jo innolla odottaen 😀😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka 28.10.2019 at 10:44

  Kiitos innoituksesta tätä juttua kootessasi vielä vähän hajallaan olleiden matkasuunnitelmiemme listaamiseen. Sain sitten omankin matkasuunnitelmakoosteen tehtyä ihan vähän tämän jälkeen 🙂
  https://meriharakka.net/2019/10/24/vuoden-2020-matkakohteet/

 • Reply Kohteena maailma / Rami 29.10.2019 at 11:11

  Muiden matkabloggaajien tulevista reissuista on mukava lueskella lyhyesti näin etukäteen, tietää ainakin mistä on postauksia tulossa 🙂 Huikea reissu tulossa teille Etelä-Afrikkaan, varmasti yksi mieleenpainuvimmista matkoista!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.11.2019 at 13:46

   Jep totta, tietää sitten kenen blogia tarkkailla erityisen huolella kun on erityisesti omaa reissumakua vastaavia kohteita tulossa muilla. 🙂 Todellakin on tulossa yksi ikimuistoisista matkoistani, olispa jo maaliskuu.

 • Reply Stacy Siivonen 31.10.2019 at 13:03

  Ai miun vuoro?
  Minusta Meriharakalla on aina parhaat suunnitelmat ja Mielenkiintoisimmat kohteet, mutta siis minua kiinnostaa myös ajatus käydä läpi Suomen kaikki ankallispuistot. Puolet on jo käyty. Yksi on tietysti kestoprojekti käydä geokätköilemässä kaikissa Suomen kunnissa, 301 on käyty. Olisikohan Span aika? Tuo Järvisydän nyt houkuttelee ja sitten on tietysti, tietysti spa ihan minun kotikaupungissanikin.

  Nyt on kuitenkin Pimeä viikonloppu, johon osallistun täysillä ensimmäistä kertaa. No, se on ensimmäistä kertaa ylipäätään. Se siis lähimatkailusta. Ei täällä talvi kuitenkaan vielä ole. Ei ole oikein talvireissua tänä vuonna mietitty, vaan kevään reissu. Vähän olen vaisu sen jäljiltä, että tänä vuonna oli Intia ja vähän muutakin rahan menoa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.11.2019 at 13:47

   Pirkolla on kyllä aina niin mielenkiintoisia matkakohteita, juuri hänellekin totesin samaa. 🙂 Sulla on kyllä hyvä etumatka noissa kansallispuistoissa, mulla on aivan liian vähän käytynä – olisiko kymmenkunta kansallispuistoa takana vasta.

 • Reply Annemaria 1.11.2019 at 22:29

  Kiva lukea näitä muiden bloggaajien reissusuunnitelmia. (Muistin juuri tässä kohtaa, että unohdin itse vastailla sun viestiin.) Ihania kylpylähemmotteluja teillä tiedossa. Sustahan tulee oikea kylpyläspesialisti 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen 2.11.2019 at 12:45

  Olipa kiva kooste, ja ainakin yksi vinkki tarttui itse mukaan; kommentoin juuri Tallinnasta käsin ja pyöriteltiin seuraavalle kerralla Viimsi Spa’ta vaihtoehtona, ehkä pitää lukita se 🙂

  Noin yleensä tänä talvena ei taideta juuri reissata rahan, kiireen ja koulun takia, keväällä kutsuu Lontoo, kesällä Espanja ja Balkan.

 • Reply Sini 2.11.2019 at 21:34

  Talvi vie mua miehen kans Huippuvuorille, soolona Bangkokiin ja Laosiin sekä muksun kans Arabiemiraatteihin. 🙂

 • Reply Heli / Drama On The Road 3.11.2019 at 12:53

  Nää on ihan mun lemppareita nää sun kokoomat koosteet muidenkin bloggaajien suunnitelmista! Ihan sikasiisti lukee näitä aina. Itellähän on kans reissu E-Afrikkaan tulossa, mut eläinten keskellä ollaan vaan sellanen 3pv. Odotan kans eläimiä eniten! Toivottavasti ei leijona syö.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2019 at 15:43

   Ihana kuulla. 🥰 Tätä on kyllä super kiva tehdä aina myös, kunnon matkakuume iskee aina muiden suunnitelmia lukiessa. Toivotaan parasta, ettei leijona syö teitä, eikä meitä. 🦁

 • Reply Eve, Jetlaggies 4.11.2019 at 21:29

  Mainio koonti bloggaajien reissuista ja kivoja seikkailuja monella varmaan luvassa <3 Itse aloitettiin talven matkakausi Etelä-Ranskassa, jatketaan jo hyvin tutuksi käyneellä Amsterdamilla ja päädymme lopuksi Tansaniaan. Tai no lopuksi ja lopuksi. Lopputalven reissuja ei ole vielä mietitty, eli vielä ehtii:D:D

 • Leave a Reply