Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohti Karibiaa ja Miamia – meidän kotona alkoi kulut kuriin kuukaudet

Kuuntelin eilen uusimman Yksillä-podcastin raha-jakson ja tästä innoittamana päätin ottaa meidän talouden eurot seurantaan. Ollaan monta kertaa puhuttu, että pitäisi pitää enemmän kirjaa siitä kuinka paljon arjessa kuluttaa. Niin usein tulee pidettyä kirjaa matkojen kustannuksista, mutta tänään meillä alkoi kotona ’kulut kuriin kuukausi’ tai kaksi, jonka avulla yritetään säästää marras-joulukuun Karibian ja Miamin matkaan mahdollisimman paljon.

En tiedä kuinka tää on mahdollista, mutta oon puolivahingossa varaillut meille erilaisia matkoja sekä meille on kotiin tulossa isompia hankintoja kuten ilmalämpöpumppua ja Inkerin tekemää taidetta, joten kaikkiin näihin kuluihin pitäisi kiristää vähän kukkaron nyörejä. Oho.

Etenkin miut siis yllätti se miten kalliiksi meidän Miamin/Karibian matka tulee, kun siihen lasketaan kaikki kustannukset (lennot 1000€, risteily, 1800€, snorklausretket Haitilla 90€, virvokepaketit laivalle 300€, netti laivalle 80€, Miamin viikon majoitus AirBnbB:stä 700€, viikon autovuokra 500€, lentopäästöjen kompensointi ja tähän päälle vielä viikon tekemiset (road trip Key Westiin ja Evergladesin kansallispuistoon, NHL-pelit jne), ostokset ja ruokailut Miamissa.

Uskaltaisin väittää, että meillä on luvassa historiamme kallein kahden viikon lomamatka edessä ja tämän takia on yksinkertaisesti pakko yrittää säästää kaikessa mahdollisessa marraskuun loppuun saakka, kun hypätään Norwegianin kyytiin kohtia Miamia. Toki tiedettiin jo risteilyä varatessa juhannuksena, että tämä matka tulee maksamaan kokonaisuudessaan.

Jollekin tuollaiset lomasummat eivät ole varmasti mitään, mutta kun on tottunut matkaamaan pitkälti Aasian edullisissa kaukokohteissa, tällainen 5000-6000 euron kaukomatka tuntuu super kalliilta. Toivottavasti on jokaisen euron arvoinen!

 

 

 

Ennen kun haettiin viime syksyllä asuntolainaa tehtiin sellaiset maksukykylaskelmat, jonka perusteella mun kuukausittaiset ’pakolliset menot’ on noin 1700 euron luokkaa – tällöin mulle pitäisi jäädä säästöön hyvin. Näihin kuuluu siis lainanlyhennykset, yhtiövastikkeet, pienet säästämiset pahan päivän varalle (ei otettu korkokattoa, mutta sen sijaan laitetaan sama summa sivuun säästöön), netit, puhelimet, vakuutukset, matkakortit, automaksut, opintolainat, ruokaostokset (tähän on kyllä budjetoitu liian vähän, meillä todellakin menee nykyisin enemmän ruokakauppaan kuin 300 euroa kuukaudessa) ja pari sataa yleisiin menoihin.

Eli kaiken järjen mukaan seuraavan kuukauden pakolliset menot ’kulut kuriin kuukaudelta’ pitäisi toivottavasti olla 1700 euroa tai alle. Mun heikkous on ulkona syöminen, toisaalta oon tällä hetkellä dieetillä ja sen ravintolat ovat jääneet vähän vähemmälle. Toinen heikkous on Jungle Juicen smoothiet. Tiedän, ettei tuota ketjua ei periaatteessa pitäisi tukea tämän casen takia, mutta oon aivan heikkona heidän proteiinismoothieisiin.

Tein Google Driveen budjettitaulukon, jossa on viisi kategoriaa: ruokakauppa, ulkona syöminen, polttoaine, ostokset ja muut. Taulukot ovat erikseen mulle sekä Jussille, jotta nähdään omat kulutukset sekä samalla voidaan helposti laskea talouden yhteiset menot. Katsotaan millaisia summia saadaan aikaiseksi, ehdittäisiin juuri sopivasti pitää kuluja alhaalla kaksi kuukautta ennen maailman kalleinta matkaani.

Lupaukseni tuleville säästökuukausille: syön vähemmän ulkona, en käy joka viikko useampaan otteeseen Jungle Juicessa, mietin ruokaostoksia tehdessä edullisia raaka-aineita ja kauden kasviksia, pysyn kaukana nettikaupoista, enkä lähde kaupungille pyörimään kauppoihin. Yritän keksiä ja kehitellä edulliset mutta kivat synttärilahjat Jussille ja äidille (totta kai kahden mun elämäni tärkeimmän henkilön synttärit on säästöliekin aikana), yritän keksiä ilmaista/edullisista tekemistä pk-seudulla, näen kavereita jomman kumman kotona tai vaikka lenkkipolulla (ei aina tarvitse lähteä kahvilaan tai viinille) sekä en osta Kyöstille leluja tai herkkuja niin paljon, sillä on kaapit niitä pullollaan.

Nyt sitten erilaisia säästövinkkejä kehiin! Millä keinoilla sie säästät matkabudjettiin roposia omassa arjessa?

 

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Piyya 23.9.2019 at 13:19

  Kun kuluja laittaa näkyväksi alkaa kulutuskin muuttumaan. Se on kumma kuinka sitä huomaa ja oppii jo kaupassa miettimään oston tarpeellisuutta kun tietää sen joutuvan paperille näkyville.
  Aloitin itse tässä kesällä myös kirjaamaan menojani. Tein vielä muutaman kategorian lisää itselleni…mm. herkut, johon kuuluu useimmiten myös nuo ravintolakäynnit minulla. Eri asia jos lounasaikaan oikeasti menee syömään sen päivän aterian. Lisäsin itselleni myös kotiin ja sisutukseen liittyvät menot, no koska niihin saan helposti uppoamaan ylimääräisiä ropoja, joita ehkä haluaisinkin oikeasti käyttää vaikka juuri matkailuun.
  Tsemppiä, hyvä tuosta tulee !

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.9.2019 at 18:04

   Kiitos! 🙂 Totta toi on eri kun käy erikseen vielä lounaalla. Mulla ei oo niihin tarvetta, joten ravintolaan kuuluu kaikki mahdollinen jonkun muun valmistama ravinto/neste. Heh totta, mun olisi pitänyt laittaa tuo sisustus myös tähän listaan, koska siihen menee yllättävän paljon rahaa .

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 27.9.2019 at 13:19

  Turhat kamat kirpparille. Silleen tulee yleensä muutama satanen extraa matkakassaan. 🙂

 • Reply Ne Tammelat 29.9.2019 at 15:40

  Meillä on aika paljon vähentynyt ulkona syöminen ja ravintoloissa käyminen muutenkin. Se ei ole muuten kovin halpaa puuhaa Helsingissä. Kaikenlaisen krääsän ostaminen on mennyt ihan minimiin, enkä halua kantaa kotiin edes ilmaiseksi mitään, mitä en tarvitse. Vaatteita ostellaan nykyään todella harkiten.

  Ihanaa reissua! Siitä tulee varmasti ikimuistoinen ja jokaisen dollarin väärti 🙂 Noissa hinnoissa meidänkin risteily pyöri vaikka ostettiin se pakettina niin, että lennot olivat mukana.

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin 29.9.2019 at 15:46

  Tuli kanssa tehtyä Miami & Karibian risteily lomamatka ja tosiaan verrattuna Aasian edullisiin rantalomiin rahaa kului paljon enemmän. Yövyimme Miami beachilla missä majoitukset oli helposti lähtien 150 € / yö, mutta silti ei kovin viihtyisiä huoneita ja melua kuului naapurihuoneista. Ja Miamissa ravintolat kalliita tippeineen. Risteilyllä kun ruokaa on kokoajan tarjolla niin huomasi että juomapaketti olisi ollut itselle tarpeeton eikä siis itse tullut otettua mitään pakettia, huomasi että kaloreita tulee jo ruuasta paljon eikä ainakaan mitään energiapitoisia juomia tarvinnut. Hyttiluokkaamme royal carribbeanilla sattui vielä kuulumaan soda paketit, joka tuli yllätyksenä ja niistä automaateista saikin varmaan yli 100 eri makuvettä ja limua, mikä oli kyllä ihan hauskaa. Tsemppiä säästämiseen! Matka tuntuu varmasti ansaitulta sen jälkeen 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 2.10.2019 at 08:53

   Joo samaa katsottiin Booking.comista että tuohon hintaluokkaan ei saanut mitään kummoista ja sen takia päädyttiin AirBnb-asuntoon, jossa hinta-laatusuhde kohtasi paremmin. Me haluttiin ottaa juomapaketit vaikka ne onkin alkoholittomat – matkan aikana tulee varmasti juotua niin paljon kahvi, tuorepuristettua appelsiinimehua ja zero colaa, niin maksaa itsensä nopeasti takaisin. Onneksi nuo ei oo kovinkaan kaloripitoisia juomia, niin voi hyvällä omatunnolla ryystää. 😅 Kiitos, onhan tässä säästämistä!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 6.10.2019 at 08:53

  Kaikki ulkona syöminen ja juominen pois, niin alkaa rahaa säästymään. Synttärilahjaksi riittää kortti ja kakku 🙂 No eihän se oikeasti noin helppoa ole, mutta jo sillä, että tiedostaa omat kulunsa, säästyy monelta turhalta ostokselta. Itse olen vetänyt keväästä asti ”ostolakkoa” ja kyllä se säästää rahaa, kun ei osta joka vaatetta, kynttilää, sohvatyynyä jne. mikä tuntuu sillä hetkellä kivalta.

  Jungle Juice case ei mennyt ehkäpä ihan niin kuin bloggaaja kirjoitti. Hän veti kanteensa pois ja käräjäoikeuden tuomari myös totesi, että aihetta ei ole. Eli kyllä niitä mehuja voi edelleen juoda.

 • Leave a Reply