Suomen suurin matkablogiyhteisö

Myöhästyneet onnittelut: matkablogi 3 vuotta!

Jotenkin hupaisaa oli eilen tajuta, että blogini täytti tällä viikolla kolme vuotta. Oon siis pitkin tätä vuotta ollut todella hajamielinen läheisteni syntymäpäivistä (anteeksi) ja jälleen kerran tuli yksi unohdus. Hyvää syntymäpäivää siis Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa! Numero kolme on tässä synttäritpostauksessa läsnä vahvasti, sillä kerron erilaisista aihealueista aina kolme merkittävintä asiaa näin synttäreiden kunniaksi, jotka liittyy jollain tavalla bloggaamiseen.

3x parasta asiaa


Kolmeen vuoteen on mahtunut paljon parhaita hetkiä, jotka tämä blogi on mahdollistanut tai että se on jollain tavalla ollut siellä taustalla. Mainitsemisen arvoisia on ehdottomasti verkostoituminen yleisesti ja sen kautta solmitut oikeat ystävyydet. En olisi koskaan uskonut, että löydän oikeasti tätä kautta lähipiiriini uusia henkilöitä.

Olen vuosien varrella tullut paljon rohkeammaksi ja löytänyt oman juttuni. Viime matkamessuilla tuntui niin siistiltä, kun minä pikkunössykkä-Veera, joka inhoaa olla huomion keskipisteenä julkisesti, osallistun Rantapallon keskustelupaneeliin Balkanin matkailusta lavalla mikrofoni kädessä. Omasta jutusta oli helppo puhua ja oli niin siisti fiilis, kun esityksen jälkeen ihmiset tulivat kyselemään lisää vinkkejä.

Rohkeuteen lasken myös sen, että laitan itseni aina hetkeksi epämukavuusalueen ulkopuolelle kun osallistun erilaisiin tapahtumiin, jonka osallistuja en välttämättä tunne ollenkaan. En yhtään tykkää mennä ’yksin’ johonkin kissanristijäisiin, mutta se unohtuu aika nopeasti kun löytääkin ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella yhteisistä mielenkiinnon kohteista.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa ei ole missään vaiheessa ollut muuta kuin harrastus itselle, mutta onhan se ollut silti kivaa, että tällä on päässyt ansaitsemaan lisäeuroja tai olen saanut rahanarvoisia etuja omaan harrastukseen eli matkailuun. Yhteistyöt ovat aina olleet sellaisia, joiden tuotteita tai palveluita käyttäisin muutenkin ja on ollut niin siistiä päästä tekemään yhteistyötä tällaisten yritysten kanssa.

Mulla on alkuvuodelle lyöty lukkoon niin upea ja siisti yhteistyö, josta oon aivan mehuissani ja haluaisin kaikille kertoa jo minne oon menossa. En vieläkään käsitä, että sain aikaiseksi itselleni näin siistin yhteistyön. Tästä kotimaan upeasta seikkailusta kuitenkin sitten loppuvuodesta lisää! 😉

 

Lisäeuroja on ansaittu muun muassa Rantapallon ja Eckerö Linen yhteistyöllä Tallinnan suhteen. Matkakohde on aina ollut mun kestosuosikki, joten totta helkkarissa yhteistyö kanssa kiinnosti.

 

3x mikä on yllättänyt


Bloggaaminen vie hurjasti aikaa, etenkin kun haluaisin että postauksia tulisi 2-3 viikkoon. Ajankäytön hallintaa on ollut pakko opetella eri tavalla ja joistakin muista asioista on ollut pakko nipistää. Oon kuitenkin yllättynyt siitä, miten tehokas voi olla palkkatyön, matkablogin ja muun elämän osalta – kaikki mahtuu samaan pakettiin jos haluaa.

Pitäisi koputtaa puuta, mutta en oo vielä kertaakaan joutunut ’paskamyrskyn silmään’ tai en ole saanut ilkeitä kommentteja. Ainoa vähänkään ilkeä kommentti on ollut kysely siitä, oonko raskaana ja sekin on vähän 50-50 oliko se edes tarkoitettu ilkeäksi kommentiksi. Todellisuudessa olin vain hyvinsyönyt ruokamatkaaja Tallinnassa tuolloin.

Mun mielikuvitus ei keksi kolmatta. Oon miettinyt tätä kohtaa moneen otteeseen ja palannut pitkin postauksen kirjoitusta tähän kohtaan, mutta ei. En keksi kolmatta seikkaa mikä olisi yllättänyt miut.

Edit: nyt keksin!! Eli siis oon yllättynyt siitä, mihin erilaisiin tilanteisiin matkablogi on tuonut minut ja millaista ’ammattitaitoa’ se on antanut vähän vahingossa mulle. Palkkatyössäni on ollut paljon hyötyä tästä harrastuksesta, sillä työnkuvani on laajentunut myös sosiaalisen mediaan sekä teen paljon yhteistyötä meidän markkinointihenkilön kanssa.

 

 

3x matka


Tämä on kyllä paha, sillä kolmeen vuoteen on mahtunut todella paljon matkakohteita. Jos näistä kuitenkin pitäisi nostaa vain kolme jalustalle, olisi ne matkakohteet Balkanin road trip telttaillen ja Sri Lanka. Ikimuistoisin matkani on kuitenkin se, miksi myös tämä blogi on alunperin syntynyt. Vietnam.

Irtisanouduin vuonna 2016 mun vakkarityöstä ja lähdin Jussin perään Vietnamiin, kun sillä oli Huessa vaihto-opiskelu. Asuttiin siellä kimppakämpässä kolmen muun suomalaisen kanssa ja vaihdon jälkeen lähdettiin vielä seikkailemaan Kaakkois-Aasiaan. Vietnam, Laos, Thaimaa ja Myanmar, teistä on ihania muistoja. <3

 

Vietnam oli ikimuistoinen matka, jossa pääsin todella hyvin kurkistamaan paikalliseen kulttuuriin.

 

 

3x haavetta tulevaisuuteen


Apua mullahan on paljon haaveita ja ne vaihtuu aika tiuhaan tahtiin. Ne mitkä liittyy matkustamiseen tai bloggaamiseen ovat ehdottomasti se, että haluaisin oppia lisää valokuvaamisesta ja tulla huomattavasti paremmaksi siinä. Tämän lisäksi haluaisin muuttaa Jussin ja Kyöstin kanssa jonnekin päin Eurooppaa noin vuodeksi töihin.

Hmm, mikäs olisi kolmas haave. Kai se oma reissupaku tähän kohtaan pitää mainita. Ei mikään sellainen räkäinen rötiskö sisältä, vaan että se olisi tyylikkäästi (mutta sopivan hippi kuitenkin) rempattu toimivaksi. Ulkopuolelta saa ollakin sitten enemmän luonnetta, mutta eteenpäin pitää päästä.

 

Vaikka telttailu on tosi kivaa, reissupaku olisi helpompaa kun ei joka päivä tarvitsi purkaa ja pakkaa kotia kasaan.

 

3x hauskinta hetkeä


Tässä tulee heti mieleen mun ja Miran tekemät yhteiset reissut eli tutummalta nimeltä Viitasalon viinimatkat ja Kinnusen aktiivilomat, joita kaikkia yhdistää hauskuus ja nauru. Erityisesti kesäviikonloppu Turkuun ja Herrankukkaroon saa mun hymyn huulille jo pelkästä ajatuksesta. En varmaan koskaan oo nauranut niin paljon kuin tuona viikonloppuna.

Hauskoja hetkiä on ollut roimasti myös Pietarin lehdistömatkalla, jossa oltiin yhdessä. Erityisesti hytin sisällä käydyt keskustelut on tältä reissulta jäänyt mieleen sekä Miran ’yökkäri’ eli sellainen pornouikkari. 😀 Eikä pidä unohtaa myöskään meidän Bukarestin matkaa, jonne lennettiin Miran Rantapallon synttäriarvonnan lentopalkinnolla. Tämä oli ensimmäinen Viitasalon viinimatkat ja Kinnusen aktiivilomat – siitä se ajatus sitten lähti.

 

Viitasalon viinimatkat ja Kinnusen aktiivilomat yöpyy luksuslinnunpöntössä Herrankukkarossa.

 

3x yhteistyöhaavetta


Tätä oli vähän hankala miettiä ja leikittelin nyt siis ajatuksella ’jos aivan kaikki olisi mahdollista’. Olisi siistiä päästä jonkun vastuullisen yrityksen brändilähettilääksi jonka tuotteita käytän jo entuudestaan, kuten esimerkiksi Partioaitan.

Toinen mikä olisi siistiä (ja edellyttäisi että edellä mainittu reissupaku-matkahaave olisi toteutettu jo), olisi siistiä tehdä joku Suomi-tour missä kävisin Jussin ja Kyöstin kanssa erilaisissa Suomi-kohteissa reissupakun kanssa. Suurimman osan ajasta haluaisin yöpyä autossa, mutta sitten kun oltaisiin todella uniikkien majoituksien edessä auto jäisi parkkiin.

Meillä on Pohjois-Karjalassa todella paljon omia paikallisia herkkuja ja yleistäen ollaan aika tietynlaisia ihmisiä. Olisi kiva tutustua Suomessa eri alueiden herkkuihin, tapoihin, historiaan, elämyksiin, erikoisuuksiin ja nähtävyyksiin.

Kolmantena haaveena olisi jonkinlainen hyväntekeväisyysmatka, en osaa sanoa tarkalleen mitä tämä olisi mutta jotain, missä tehtäisiin hyvää joko yleisesti koko maapallolle tai sen asukkaille.

 

Patagonia on tällä hetkellä ylivoimainen merkkisuosikkini ja kaiken lisäksi se on vastuullinen yritys.

 

3x luetuin postaus tältä vuodelta


Vuonna 2019 julkaistuista postauksista suosituimmat ovat olleet Bukarest – kaupunkiloman vinkit Romanien pääkaupunkiin, 5x mikä yllätti Filippiineillä sekä matkalle Kyöstin kanssa eli lemmikkipassin hankinta ulkomaille.

Pakko myöntää, etten siis oo tarkemmin tutkaillut tämän vuoden postauksien lukuja. Kautta aikojen postauksista sieltä keikkuu ekoina Kroatian kokemukset, reppureissut Kaakkois-Aasiassa ja Bali. Yllätyin tuosta Kyösti-postauksesta eli ilmeisesti kysyntää on enemmänkin koiran kanssa matkustamiseen liittyviin postauksiin. Tämä ei varmasti tuota ongelmaa.

Kyösti itse asiassa kirjoitti ihan itse Lofoottien ja Lapin kesälomasta eli hänen ekasta ulkomaan matkastaan oman vieraskynäpostauksen, kannattaa käydä tutustumassa.

 

Kyösti ekalla ulkomaanmatkallaan!

 

3x miten olen muuttunut matkailijana


Voi voi, oon kyllä muuttunut niin paljon viimeisen kolmen vuoden aikana. Näistä ehkä merkittävimpinä mitkä liittyy myös tänne on se, että vastuullisuus on noussut meidän arjessa kuin myös matkoilla ihan erilaiseen mittakaavaan ja tähän tulee käytettyä joka päivä ajatuksia sekä fyysisiä tekoja. Niin kliseeltä kun kuulostaakin, niin matkailu avartaa. Matkablogin myötä oon ottanut paljon enemmän selvää asioista sekä ympärilläni on enemmän ihmisiä, jotka ovat vastuullisia myös, joten heidän tieto-taito tulee myös omaan kotiin helposti.

Luontomatkailu. Oon aina tykännyt olla luonnossa, mutta nyt viimeisen vuoden aikana ollaan ihan hurahdettu tähän ja erilaiset elämykset luonnossa ovat tulleet tärkeämmiksi. Nyt ei aina vain tarvise lomilla olla kaupungin sykkeessä tai rantaparatiiseissa. Toki nekin ovat erittäin ihania ja en ole niitä unohtanut.

Oon aina ottanut ennen matkaa paljon selvää matkakohteesta, mutta nykyisin otan vielä enemmän infoa etukäteen matkakohteesta, koska haluan kirjoittaa tänne blogiin mahdollisimman monipuolisesta matkakohteista sekä vinkata asioista, jotka eivät välttämättä ole vielä valtavirtamatkaajan tietoisuudessa.

 

3x mitä toivon seuraavalle kolmelle vuodelle


Toivon, että lukijat pysyvät mukana ja jatkaa tasaista kasvua. Tätä varten teitä tehdään. <3 Bloggaajana toivon kehittyväni entistä ammattimaisempaan suuntaan, mutta kuitenkin unohtamatta sitä että tämä on hauska harrastus ja teen tätä rakkaudesta lajiin.

Toivon, että edessä on paljon ikimuistoisia hetkiä, elämyksiä ja matkoja.

Toivon, että tutustun lisää uusiin ihmisiin ja kenties solmin myös uusia ystävyyssuhteita.

 

Kippis ja hyvää synttäriä kolmivuotiaalle Aurinkorasvaa ja aloe Veeralle!

 

Kiitos kaikille silmäpareille, jotka tätä blogia lukee. Olette kultaakin kalliimpaa. <3

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Piyya 21.9.2019 at 20:29

  Paljon onnea kolme vuotiaalle blogillesi. Hyvin ammattimaiselta tämä on jo pitkään näyttänyt. Olet hyvin tarkka, asetukset on kohdallaan ja matkailija näkyy postauksissa !
  Hyvä sinä !

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin 22.9.2019 at 16:25

  Onnea blogille! Kiva postaus ja samoja fiiliksiä itselläkin siitä että blogin kautta voi oppia ja saada paljon uutta sisältöä elämään ja toki sitten itsestä on kiinni paljonko lähtee kaikkeen uuteen mukaan jne. Itse en ole kovinkaan paljon verkostoitunut blogin merkeissä, mutta toisaalta en ole siitä mitään paineita ottanut. Itse kanssa teen blogia harrastuksena muun elämän ohessa, joten kiva kuulla sun fiiliksiä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 22.9.2019 at 22:20

   Kiitti Jaakko! Joo eikä täällä verkostoitua varmasti tarvitsekaan jos se ei oo oma juttu. Itse oon tykännyt, kun pääsee keskustelemaan muiden matkailusta kiinnostuneiden ihmisten kanssa.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 22.9.2019 at 22:45

  Hyvää syntymäpäivää! Paljon olet ehtinyt ja varmasti vielä ehdit tulevaisuudessakin.

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 23.9.2019 at 14:05

  Onnea 3-vuotiaalle blogille ja hyvää matkojen ja seikkailujen täyteistä jatkoa 🙂 Sun postauksia on kyllä aina kiva lukea!!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 23.9.2019 at 19:15

  Onnea synttäriblogille! <3

  Huomasin juuri, että itsellänikin taitaa olla blogi tällä viikolla 2-v bileet!
  Tarvitseekin alkaa pikaiseen valmistelemaan postausjuhlia omassa blogissa! 😉

 • Reply Reissu-Jani 23.9.2019 at 19:17

  Onnea blogille, jatka samaan malliin – niitä on aina kiva lukea. Itse kirjoitan blogia vaan harrastuksena ja samalla dokumentoin matkoja – ja on tietysti hyvä jos joku niistä löytää yhdenkin vinkin.

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 23.9.2019 at 20:38

  Onnea 3-vuotiaalle! Sun blogissa mua on viehättänyt se, että tuot sopivassa määrin esille sekä reissuvinkkejä, että omaa aitoa persoonaasi – tällaista omakohtaista tekstiä on aina kiva lukea! 🙂

 • Reply Elsa/Hakunamalife 25.9.2019 at 07:43

  Onnea 3v blogille! Sulla on ihana blogi, jota on ilo seurata 🤗

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 26.9.2019 at 21:22

  Paljon onnea Veera sun hienolle blogille!🤗 Tätä on aina tosi kiva lukea ja kuten ylempänä sanottiinkin, niin tuot sopivasti myös omaa persoonaasi esille 😊

 • Reply hopintomyboots 2.10.2019 at 12:00

  Onnittelut myös täältä Thaimaasta! Uusia postauksia ja tarinoita odotellessa! 🙂

 • Leave a Reply