Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syksy – Mathildedal, Oulu, Pietari, Tallinna, Karibia ja Miami

Syksystä on tulossa super kiireinen ja olin aluksi päättänyt viettää kevyen syksyn. Nyt kun rupesin katsomaan kalenteria, niin eka ajatus on että missä vaiheessa mulla on vain aikaa olla kotona? Ei missään. Oho. Oon yllättävän paljon sopinut kaikkea mahdollista ja työrintamalla työnkuvani muuttuu entistä haastavammaksi ja vastuullisemmaksi.

Meillä on alkanut töissä iso projekti, joka tuo viemään myös ison osan ajasta nyt syksyllä fyysisesti ja henkisesti. Tämän lisäksi aloitin viime viikolla 10 viikon elämäntaparemontin, johon kuuluu ruokavalion lisäksi neljä saliohjelmaa viikkoon plus aerobiset päälle.

Eniten tässä oon harmitellut sitä, että tämä tulee varmasti näkymään erityisesti täällä blogin puolella, sillä yksinkertaisesti vuorokauden tunnit ei tule riittämään mitenkään yhtä aktiiviseen bloggaamiseen kuin normaalisti. Onneksi marras-joulukuun Miami ja Karibianristeily siintää kiikarissa, joten sen voimalla jaksaa painaa pitkälle ja vuoden 2020 puolella alkaa helpottamaan. Ellen sitten keksi jotain uutta kivaa projektia. 😀

Mitä matkustamiseen tulee Miamin ja Karibian risteilyn lisäksi, niin huomenna lähdetään  Mathildedalin ruukkikylään viikonlopuksi ja ensi viikolla olisi luvassa pikapyrähdys Pietariin sekä Ouluun. Lähden lehdistömatkalle Pietariin ja kutsu tänne tuli kuin tilauksesta, sillä juuri edellisenä päivänä katselin matkoja Pietariin. Aivan mahtavaa päästä Pietariin, vaikka se onkin lyhyt reissu.

Mathildedalin vieressä on Teijon kansallispuisto, joten elättelen toivoa että ehdittäisiin käymään siellä myös. Otin nimittäin pienen tavoitteen itselleni loppuelämäksi: käyn kaikki Suomen kansallispuistot läpi. 

 

Oltiin viime kesänä Fiskarsin ruukissa Kyöstin kaa, tänä vuonna Mathildedalin ruukkikylään. 

 

Oulusta olen innoissani monesta syystä: kotimaan matkailua, kylpemistä Oulun Edenissä, ystävän häät (ja pääsen ekaa kertaa juhlimaan häävieraana, en kaasona – jännää!) sekä varasin ekaa kertaa elämässäni Airbnb-kämpän Suomesta. En ole jotenkin koskaan pitänyt sitä edes vaihtoehtona täällä jonkun aivopierun takia, joten kiva kokeilla jotain uutta. Oulussa on ilmeisesti joku tapahtuma tuolloin, koska moni hotelli oli loppuumyyty tai samperin kalliita – nyt meille löytyi tosi kiva majoitus alle 150 eurolla kolmeksi yöksi. Not bad.

Vietettiin kesällä ystäväni polttareita Tallinnassa ja käytiin silloin Viimsi Span 18+ puolella ja silloin päätin, että haluan viedä Jussin joskus tuonne. Lähdetään viikonloppureissulle kaveripariskunnan kanssa Viimsi Spahan ja ajateltiin varata sellaiset ’romantiikkapaketit’, joka sisältää hotellihuoneen, kylpylän vapaankäytön, yhteiset yrttikylvyt ja hieronnat sekä myöhäisen check-outin. Tuplatreffit Tallinnassa luvassa siis! 😀

Tässäpä olisi tähän hätään syksyn reissusuunnitelmat, eiköhän tähän vielä tule jotain ohjelmaa ängettyä vaikka alkaa nyt jo tunnit loppumaan kesken.

 

Kiva päästä häihin ei-kaasona ens viikolla! Nämä kuvat on heinäkuun rakkaan ystävän hääpäivältä ja kaasoilulta.

 

 

Miten sulla on lähdössä syksy käyntiin ja onko jotain reissuja tiedossa? Onko muita, jotka on täyttänyt syksyn kaiken maailman projekteilla?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 29.8.2019 at 14:21

  Kuulostaa ihanalta ja tosiaan myös hyvin kiireiseltä. 😀 Tuo Karibian risteily tulee teillä kyllä hyvään ajankohtaan. Me ollaan samaan aikaan (taas kerran) Afrikassa ja pari lyhyempää reissua on sitä ennen syyskuussa + työmatkat ja kaikki muu, joten kiirettä tulee pitämään täälläkin!

  Ihana pentu-Kyösti tuossa yhdessä kuvassa! <3

 • Reply Jossus Travelpics 29.8.2019 at 17:17

  Karibian risteily kuulostaa aivan ihanalta. Minulla olen tilannut pari matkaa, Mauritius lokakuussa ja Vietnam marraskuussa. Muuten ei ole mitään erikoisia suunnitelmia joten pitäisi olla aikaa syksyn projektiin- saada kroppa parempaan kuntoon.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.9.2019 at 08:02

   Eikö! Odotan tota niin innoissani monesta eri syystä: en oo matkustellut kaveriporukan kanssa, en koskaan lähellekään tuonne päin maailmaa ja en koskaan oo ollut risteilylläkään. Monta syytä siis olla innoissaan! 😅 Hienoja suunnitelmia sielläkin, Vietnam on aaaivan ihana maa.

 • Reply Katja / Historia de Viajes 1.9.2019 at 10:02

  Syksy suunnitelmineen kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Erityisesti tuo Karibia, joka kyllä tulee teillä tosi hyvään väliin ajatellen, että ainakin omasta mielestä marraskuu on kyllä Suomessa yksi masentavimmista kun alkaa olla niin pimeää.
  Itse suuntaan lokakuussa Souliin, mutta muuten velvollisuudet täyttänee arjen.

 • Reply Jenni | Boarding Time 1.9.2019 at 13:27

  Kuulostaa kyllä kiireiseltä syksyltä! Ja ihanaa varmasti lähteä Karibialle kaamoksen keskeltä. 😊 Minne päin risteilette?
  Mulla on tulossa reissujen täyteinen syksy myös. Tässä kuussa tehdään viikonloppukeikka juurikin Pietariin, lokakuussa tiedossa muutaman viikon Indonesian seikkailu ja marraskuussa lähdetään yhden ystävän kanssa Mauritiukselle ja Seychelleille. Ja joulun jälkeen vähän pidemmälle retkelle Miamin kautta Karibialle ja Väli-Amerikkaan.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.9.2019 at 08:05

   Vähän joo, mutta onneksi Karibialla voi sitten ladata akkuja. 😅 Hmm mennään Oasis of the Seas paatilla ja se pysähtyi ainakin Jamaikalla ja Haitilla sekö kahdessa muussa, mutta en muista niitä paikkoja ees. Ups. 🙉

   Oi vitsi mitä reissusuunnitelmia sulla on kanssa, ei tuu aika myöskään pitkäksi siellä päässä!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.9.2019 at 11:01

  Mukavaa Pietarin – ja Karibian – risteilyä. Meillekin kolahti kutsu Pietariin, mutta valitettavasti (?) lennämme jo tänään Ateenaan ja palaamme vasta 10 päivän kuluttua.

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 3.9.2019 at 21:15

  Oi Karibian risteily kuulostaa mahtavalta. Mainitsit, että seilaatte siellä Oasis of the Seasilla. Itse pääsin käymään saman varustamon maailman suurimmalla Symphony of the Sealla viime vuonna, kun se vieraili täällä Välimerelle ja Málagassa. Upeita paatteja!

  Ja aina on pakko peukuttaa myös Oulua (kotikaupunkiani) 😀 Pidä kivaa!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.9.2019 at 15:35

   Oi vähänkö siisti kokemus! En malta odottaa että pääsen tutustumaan meidän paattiin. 🤩

   Oulu oli kyllä kiva, tykkäsin. En tiennytkään että oot sieltä kotoisin, siistiä!

 • Reply espanjaan 6.9.2019 at 15:24

  Teijo on ihana. Hyvää matkaa!

 • Reply Christa 6.9.2019 at 15:50

  Tutulta kuullostaa tuo syksyn täyttäminen erinäisillä projekteilla, niin että muuhun ei oikein aika riitäkään. Meillä on reilun parin viikon päästä edessä New York, mutta ei muita suunniteltuja reissuja.
  Käytiin kesällä Matildedalissa ja Teijossa ja kumpikin oli kiva paikka. Teijossa tosin oli yllättävän paljon porukkaa, eikä siellä siksi ollut kovin rauhallista.

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 7.9.2019 at 10:11

  Ihania reissusuunnitelmia sulla! Etenkin loppuvuodesta siintävä Karibian risteily ja Miami kuulostaa erityisen hyvältä. Mulla on vieläkin sama tilanne kuin kuukausi sitten – ei ole siis yhtäkään matkaa varattuna. Yritän olla tällä kertaa kärsivällinen, etten tarttuisi ensimmäisenä eteen tulevaan matkatarjoukseen, vaan miettisin kohteen kunnolla ja toteuttaisin loppuvuodesta jonkun pitkäaikaisen matkahaaveen. Lokakuun aikana ainakin tehdään ystävän kanssa joku pieni viikonloppureissu Eurooppaan, mutta sen jälkeen loppuvuodesta olisi kiva lähteä ehkä jonnekin vähän kauemmas. Saa nähdä, miten asiat rullaantuu 🙂

 • Reply Cilla 7.9.2019 at 14:44

  Karibia kuulostaa hyvältä. Olin keväällä 10 viikkoa Keski-Amerikassa ja sain maistaa hienoisesti karibialaista elämänmenoa yhdellä Belizen saarella.
  Huomenna lähden sitten ”lähimatkoille” eli kiertelemään Eurooppaa bussilla kohteina Baltian, Itäblokin ja Keski-Euroopan maita.
  Lokakuun alussa alkaa opinnot, joten sitten ei pääse taas vähään aikaan reissuun.

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 7.9.2019 at 19:59

  Kauniita kuvia susta ja ihania suunnitelmia!😍 Toivottavasti ehdit lepäämäänkin.
  Nuo tuplatreffit Viron kylpylässä kuulostaa mahtavalta idealta! Täytyypä pistää korvan taakse 🙂
  Mulla on tulossa eka soolomatka ja vapaaehtoistyöreissu Keniaan syksyksi, jännittää! Keniaa tulee siis nähtyä enemmänkin tulevina kuukausina.
  Iloa syksyy ja mahtavia reissuja sulle! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.9.2019 at 15:40

   Kiitos Emilia. 💕 Viron kylpylä ja tuplatreffit kuulostaa kyllä hyvältä, ois jo loppusyksy!

   Oi tosi mielenkiintoinen reissuprojekti tulossa sulla, pitääpäs ottaa seurantaan ehdottomasti.

 • Reply Outi / Maa Quzuu 7.9.2019 at 21:52

  Kivoja toisistaan erilaisista suunnitelmia mahtuu sun reissusuunnitelmiin. Erityisesti itseä kiinnostaa tuo Mathildedal, jonne olen suunnitellut pyöräreissua. Se tosin siirtynee keväälle 😊

 • Reply Mirva / Albanianlomakodit.com 8.9.2019 at 22:52

  Kivoja suunnitelmia. Tällä kertaa tuo Tallinnan Viimsi spa herätti enemmän mielenkiintoa- sillä suunnittelin pimeisiin iltoihin jotain pikkuretkeä ja kyseistä Viimsi spata katselin. Pitääpä varata & kivaa syksyä! 👌

 • Reply Iida In Translation 15.9.2019 at 21:14

  Kuulostaapa kivalta reissusyksyltä!! 🙂 Itsellä on ajatuksena ottaa nyt iisisti, kun koulun ja työn yhteensaattamisessa on niin paljon puuhaa, mut talvella ois haaveissa jokin vähän pidempi reissu. Saa nähdä, mihin suuntaan!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 22.9.2019 at 22:00

   Eikö, oon niin innoissani tästä syksystä! Koulun ja työn sovittaminen yhteen on kyllä aikamoinen projekti, muistan elävästi edelleen omilta ammattikorkeakoulun ajoilta. Tsemppiä!

 • Reply Eve 17.9.2019 at 14:18

  Tuo risteily kuulostaa hyvältä unelmoinnin kohteelta inspiroimaan syksyn pimeyden läpi. Itselläni on vielä tämän hetkinen matkailu-unelma hakusessa. Vastikään mursin nilkkani ja matkailu ei nyt onnistu ainakaan syyslomalla. Olen yrittänyt googlailla matkakohteita, mutta mikään ei ole suuremmin insprioinut. Joululomalla olisi kiva lähteä jonnekin, mutta minne silloin olisi kohtuullisen hintaista lähteä esim uudeksi vuodeksi ja tammikuun ekalle viikolle? Joka tapauksessa pitää kehittää joku matkaunelma, koska kotona kököttäminen käy kyllä vähän tylsäksi. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 22.9.2019 at 22:02

   Jep eikö, risteilyn kuvat silmissä jaksaa painaa syksyn loppuun! Vuodenvaihde on varmaan melkein minne vain suhteellisen kallista, kun niin moni matkaa silloin. Haluatko jonnekin lämpimään vai kaupunkiin? Lämpimälle lomalle lähtisin itse Thaimaaseen tällä hetkellä, sinne on ollut ikävä jo pidemmän aikaan. Kaupunkiloma vois olla kiva jossain missä on vanhakaupunki ja joulutunnelmaa tuohon aikaan. 😀

  Leave a Reply