Nyt se alkaa: 4 viikon road trip Lapissa ja Norjassa telttaillen

Tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa, nimittäin kesälomaamme Norjaan ja Lappiin! Meidän piti lähteä tälle reissulle jo viime kesänä, mutta sitten Kyösti tulikin meidän elämään nopeammalla aikataululla mitä oltiin suunniteltu. Tänä vuonna meitä onkin sitten tällä road tripillä kolme, sillä totta kai meidän koira lähtee mukaan.

Ollaan ensimmäistä kertaa matkassa Kyöstin kanssa näin pitkään, joka tuo varmasti omat lisämausteensa ja -haasteensa reissun päällä. Silti olen varma, että Kyösti tulee viihtymään meidän kanssa hyvin seuraavat neljä viikkoa – se rakastaa luonnossa pyörimistä. Tosin se saattaa tarvita pienen uniloman reissun jälkeen, koska normaalisti se nukkuu tyyliin 1/3 (ellei jopa enemmänki). Onneksi autossa on hyvin aikaa nukkua, sillä meillä on reilut 4 000 kilometriä edessä.

Tulevat kilometrit saattaa kuulostaa hurjalta, mutta iso osa niistä on suurempien kilometrien ajopäiviä (Joensuu-Helsinki-Joensuu jo itsessään 900 kilometriä). Startataan tänään meidän reissu Joensuun kautta, sillä meillä on muutamia tarvikkeita siellä jemmassa perheelläni tulevia viikkoja varten. Eikä tuo loppu 3 000 kilometriä niin paha ole, kun sen jakaa sitten 4 viikolle.

Koska majoitumme teltassa todennäköisesti kaikki muut kuin Levin hotelliyöt, emme ole suunnitelleet sen tarkemmin paikkoja tai alueita, vaan mennään vähän fiiliksen ja sään perusteella. Tällaista kevyttä runkoa oon kaavaillut:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
 1. Hossan kansallispuisto / Suomussalmi
 2. Oulangan kansallispuisto / Kuusamo
 3. Levi
 4. Pallastunturi / Muonio
 5. Kilpisjärvi
 6. Stromssa
 7. Lofootit
 8. Senja (tänne tullaan Andenesin kautta lautalla)
 9. Joensuu

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ajateltiin, jos about reilussa viikossa päästäisiin tuo alkuosuus Suomessa ja sitten loppuaika Norjalle. Saa nähdä miten suunnitelmat toteutuu.

Blogin puolella tulee olemaan varmaan super hiljaista vajaan kuukauden verran, pyrin ainakin muutamaan otteeseen kirjoittamaan reissufiiliksiä tien päältä tai teltan uumenista. Pahoittelut, että oon muutenkin tässä kesä-heinäkuun ollut vähemmän läsnä täällä blogin puolella. Kesä nyt on vaan niin parasta aikaa vuodesta, joten sen takia oon ollut erittäin vähän kotona kirjoittamassa blogia. Palaan normaaliin ruotuun sitten loppukesästä.

Reissun aikana tuun päivittää aktiivisesti Instaa ja stooreja siellä, joten jos reaaliaikainen Lappi ja Norja kiinnostaa, nii löydät miut Instagramista @veerapirita. Nyt farkut ja vastaavat kaapin perälle, verkkarit ja tuulitakki esiin – me tullaan Norja!

Tulevilta viikoilta odotan upeaa luontoa, hiljaisuutta, yhdessäoloa Jussin ja Kyöstin kanssa, patikointia, uusien taitojen opettelua retkeilystä, urheilua, hyviä yönia ja ikimuistoisia elämyksiä. Meillä on ensimmäistä kertaa reissussa myös drone käytössä, joten sillä leikkiessä menee varmaan useampi tunti. Uskoisin, että sillä saadaan aika upeita valokuvia ja videoita aikaiseksi.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Millaisia kesäreissusuunnitelmia sulla on tälle kesälle tai millaisia reissuja oot jo ehtinyt toteuttamaan kesän aikana?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Reissu-Jani 22.7.2019 at 22:35

  Lofooteille kannattaa jättää paljon aikaa. Se on erikoinen ja upea paikka – mm. upeita hiekkarantoja joissa veden väri on kuin tropiikissa mutta vesi jäätävän kylmää. Toki Pallas tunturit ja Kilpisjärvi ovat myös upeita paikkoja — ja niissä kannattaa tehdä vaelluksia ympäristöön. Yksi kohde joka tuosta puuttuu on Pyhä-tunturi — siellä on upea kuru joka kannattaisi käydä katsomassa jos ohi ajatte.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.7.2019 at 14:11

   Totta kai jätetään, se on meidän pääkohde ja varmaan noin puolet lomasta menee sinne. 🙂 Pohdittiin Pyhää yhdeksi vaihtoehdoksi, mutta jostain oli karsittava ja ehdottomasti halusin mummolan seuduille Muonioon sekä Hossaan ja Kuusamoon. Ensi reissulla sit Pyhä!

 • Reply Stacy Siivonen 23.7.2019 at 13:32

  Minusta tuo kuulostaa huonolta suunnitelmalta, sillä tuossa on tarpeeksi vaikka loppuelämäksi. Minimissään tuo olisi ehkä kolmen kuukauden reissu. Oli miten oli, Lofootit on pääkohde ja minusta siihen kannattaisi panostaa yksistään.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.7.2019 at 14:07

   Se on toki matkailijasta kiinni, mutta me halutaan nähdä useampi paikka kun kerta näin kauas lähdetään. Lofootit on meidänkin pääkohde, jossa ollaan noin puolet lomasta. Kaikilla ei välttämättä ole mahdollista noin vain olla kolme kuukautta Lapissa ja Norjassa.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 27.7.2019 at 11:38

  Edellisiin kommentteihin viitaten: me tehtiin viime kesänä vähän vastaavanlainen road trip Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Lofooteilla, ja omasta mielestäni Lofootit oli ehdottomasti vähiten sykähdyttävä osa koko matkaa. 😀 Jopa oikein harmitti, että oltiin varattu sinne niin paljon aikaa, kun ei se niin upea kohde sitten ollutkaan, kuin oli etukäteen luultu. Sen sijaan Kilpisjärvellä olisi ollut kiva viettää enemmän aikaa kuin vietettiin, samoin Tromssassa (molemmissa oltiin valitettavasti vain yksi yö).

  Mutta parastahan roadtripeissä onkin, että jos ei paikka miellytä, senkun jatkaa matkaa seuraavaan. Toinen ihana juttu on se, että myös matkat kohteesta toiseen ovat usein upeita – etenkin noilla seuduin! Kaiken kaikkiaan upealta vaikuttaa tuo teidän suunnitelma siltäkin kantilta katsottuna. <3

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.8.2019 at 09:44

   Joo teidän reissua oli kiva seurata viime kesänä! Mua harmitti kanssa, että oltiin Kilpisjärvellä vain yksi yö. Käytiin siellä vain Saanan huipulla, olisi ollut kiva käydä siellä kolmen valtakunnan rajapyykillä myös. Muutenkin Lapissa olisi ehkä voinut olla enenmän, kun käytiin Suomi-osuus viikossa ja nyt meillä on melkein kolme viikkoa aikaa tänne Norjaan. Saatetaan tosin lähteä vähän aikaisemmin jo Suomen puolelle, Lofootit onkin yllättävän nopeasti koluttavissa läpi. 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 27.7.2019 at 21:18

  Hyvää reissua! Tulee varmasti olemaan ihan huikea! 🙂 Meiltä jäikin tällä kertaa Hossa väliin, harmittaa, mutta ehkä sitten joskus toiste. Lofootit tulee varmasti olemaan ihan mieletön. Ja kesällä todellakin kuuluu nauttia kesästä eikä istua sisällä tietokoneen äärellä. 😉

 • Leave a Reply