Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesän (reissu)kuulumiset + vinkit hakusessa Lappiin ja Norjaan

Kesän lapsi täällä hei! Parhaillaan kukoistava vuodenaika on kyllä ehdottomasti suosikki vuodenaikani monestakin eri syystä: valoa, lämpöä, lomaa sekä virkeystasoni kesäisin on aivan jotain eri luokkaa. Aluksi ajattelin, etten tänä kesänä matkusta paljon minnekään, mutta yllättäen näitä reissuja on nyt putkahdellut sieltä ja täältä. Meidän kesän grande finale alkaa heinäkuun lopussa eli Norjan ja Lapin road trippi / telttaretki yhdessä Kyösti-corgin kanssa, johon ollaan kovaa vauhtia alettu varustautumaan.

Tää kesä on niin The Kotimaan matkailun kesä, että oksat pois. Lapin ja Norjan lisäksi reissuja on ollut Turussa ja Tallinnassa (kurkkaa täältä oliko polttarit Tallinnassa uhka vai mahdollisuus) sekä parin päivän päästä lähden Pohjois-Karjalaan viikoksi. Aion syödä paaaljon karjalanpiirakoita, nököttää laiturin nokassa kirjan kanssa, veneillä ja nähdä läheisiä. Elättelen toivoa myös pienestä Kolin päiväretkestä, saa nähdä jääkö aikaa.

Viime viikolla vahvistui myös viikonloppureissut Turkuseen ja Herrankukkaron linnunpönttöön Pöndekengissä Miran kanssa sekä koiramainen viikonloppu Mathildedalin ruukkikylässä kaveripariskunnan ja meidän koirien kanssa. Ja miten mie oikein luulin, että ehdin viettää Helsingissäkin viikonloppuja? 😀 Käykö siulle myös niin, että yhtäkkiä huomaat suunnittelleesi vahingossa lähes jokaiselle kesän viikonlopulle jotakin?

Kesän lopussa olisi vielä suunnitelmissa lähteä viikonlopuksi Ouluun, sillä meidän kaverit menevät siellä naimisiin. Jos on muuten jotain hyviä vinkkejä Ouluun matkailijan näkökulmasta, niin ne otetaan oikein lämpimästi vastaan. Mun tietämys Ouluun rajoittuu toripoliisiin eli esimerkiksi kivat ravintolat ja joku hotelli olisi etsinnässä.

 

 

Heinä-elokuussa kokeillaan omia rajoja: neljä viikkoa koiran kanssa telttailen ja autoillen Lapissa ja Norjassa


Tehtiin toissa kesänä Balkanille auto- ja telttamatka ja tuolloin samaan aikaan ihastuin sekä ministi vihastuin tähän matkustustyyliin. Välillä olisin ollut vähän mukavuudenhaluisempi ja olisin halunnut nukkua hotellin pehmeässä sängyssä. Kuitenkin pääasiassa rakastuin täysin näin vapaaseen matkustamiseen ja nyt pienten välineparantelujen myötä olen valmis lähteä suurelle seikkailulle Lappiin ja Norjaan neljäksi viikoksi.

Aikaisemmasta reissusta otin muutaman asian opikseni muun muassa sen, että makuualustaan kannattaa panostaa, joten ostimme itsestään ilmalla täyttyvät alustat Partioaitasta. Muutenkin meidän suunnitelmissa on alkaa retkeilemään enemmän ihan jo tässä pääkaupunkiseudulla ja senkin takia tehtiin parannuksia meidän retkeilyvälineisiin. Käytiin esimerkiksi Marjaniemen melojien melontakurssi kesäkuun alussa sekä liityttiin samalla jäseniksi, joten luvassa on yöretkiä Helsingin saaristossa.

Käytiin juhannuksena Porkkalassa Kirkkonummella koeajamassa meidän uudet vehkeet ja voin kertoa, että kyllä kelpasi. Vaikka rahapussia kirpaisi aika roimasti uudet tarvikkeet, ajattelen sen niin, että kun kerralla ostaa paremmat (eikä siis lähellekään ostettu edes kaaaaikista parhaimpia vaihtoehtoja, kun kipurajoilla alettiin olemaan), ovat ne meidän käytössä helposti kymmenien vuosienkin jälkeen.

 

Porkkala

 

Juhannuksen iltapalat

 

 

Lähes kaikki uudet hankinnat ovat joko Itiksen Partioaitasta tai Tammiston Scandivanian Outdoorista ja ei voi muuta sanoa, kuin että saatiin molemmista paikoista huuurjan hyvää ja ammattitaitoista palvelua. Etenkin Tammisto löi miut ihan ällikällä, sillä meidän tuuriksi saatiin sellainen asiakaspalvelija, joka oli ollut jonkun parisenkymmentä vuotta partiossa. Jos ja kun oot samanlainen ummikko retkeilyssä kuin meikäläinen (onneksi mulla on myös Jussi), niin kannattaa kyllä avata suu ja pyytää apua. En todellakaan olisi ilman suositteluja päätynyt kaikkiin näihin ratkaisuihin:

 

Uusien retkeilyvarusteiden koekäyttöä Porkkalassa

 

Vinkit varusteisiin ovat erittäin tulleita – erityisesti sellaiset jotka voisi helpottaa Kyöstiä. Meiltä löytyy aika hyvin ruuanlaittoon liittyvät välineet, asianmukaiset vaatteet eri olosuhteisiin sekä kengät, rinkat/päiväreput, otsalamput, retkituolit tms. Tuntuu ehkä vähän välineurheilulta, mutta haluan saada meidän neljästä viikosta mahdollisimman mukavan ja ikimuistoisen meille kaikille. Elättelen myös toivoa, että meillä olisi reissussa drone, jolla saisi varmasti aika ikimuistoisia kuvia ja videoita Lapista ja Norjasta.

Minkälainen reitti meillä on luvassa? Tämä on osittain vielä iso kysymysmerkki, mutta muutamia varmoja tärppejä meillä on. Aloitetaan reissu Joensuusta, josta jatketaan matkaa Hossan kansallispuistoon, Oulangan kansallispuistoon Pienelle karhunkierrokselle sekä Leville.

Levillä ajateltiin hemmotella pari yötä hotellissa, sillä miulla on Sokos hotelsin lahjakortteja muutama kipale. Suomen puolella muuten onkin sitten aika kysymysmerkkiä ja mennään osittain varmasti vähän fiiliksen perusteella. Norjassa käydään ainakin Senjassa, Tromssassa ja Lofooteilla.

Nyt sitten vinkit jakoon Norjaan ja Lappiin liittyen kiitos, oon saanut monta kertaa hyviä vinkkejä ruudun siltä puolen ja veikkaan ettei tämäkään kerta tuota pettymystä. <3

 

 

Tuleeko sulla mieleen jotain missä kannattaisi käydä Lapissa tai Norjassa? Mites noi retkeilyvarusteet – onks sulla jotain luottoasioita joita ilman et lähde luontoon?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Tiuhti 28.6.2019 at 19:59

  Hei! En tiedä kuinka pohjoiseen meinaatte, mutta siellä olis tämmöstä heinäkuun lopulla https://www.inariviikot.fi/

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 29.6.2019 at 08:03

   Kiitti vinkistä Tiuhti! Pitää tutkailla tuota tapahtumaa. Saattaa olla että tuo puoli Lapista jää seuraavaan reissuun kun sieltä Kilpisjärveltä eli ihan eri suunnasta ajateltiin lähteä Norjan puolelle. Toisaalta, eihän sitä koskaan tiedä kun onhan meillä aikaa. 😅

 • Reply Katja / Historia de Viajes 29.6.2019 at 08:36

  Oooh my mitä suunnitelmia! Lapissa en osaa auttaa, mutta jos ja kun tulette Ouluun ja jos jää yhtään vapaa-aikaa niin mulle saa kirjoitella ja musta vois ehkä jopa saada paikallisoppaan tai vaikka kahviseuraa :). Oulu on ehdoton pyöräilykaupunki. Kannattaa siis vuokrata pyörät päiväksi ja lähteä kierrokselle. Oulusta on tehty hyvä kävely (ja pyöräily)kierroskartta, joka kannattaa hakea esim. matkailuneuvonnasta. Se kattaa oikeastaan kaikki must paikat.

  Majoituspaikoista oon jotenkin viehättynyt uuteen de gamlas hemiin, sellainen pieni ja kodikas ainakin kuvista päätellen. Tai sitten Pikisaaren guest house. Jos ketjuun haluaa niin sitten menisin Laplandsiin kirkon viereen.

  Ihanaa kesää!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.7.2019 at 13:23

   Kiitos! Laitetaan korvan taakse, paikallisopas / kahviseura kiinnostaa aina. Pyöräilykierroskartta kuulostaa myös hyvälle, pitää laittaa sekin korvan taakse. Toi De Gamlas Hem oli kyllä tosi symppiksen näköinen, saattaa tosin olla että vuokrataankin jostain läheltä mökki ja tehdään täsmäisku Ouluun häiden jälkeen. Pikisaaren guest house oli ihan uusi, pitää tutkaila sitä myös. Kiitti vinkeistä Katja!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 30.6.2019 at 12:22

  Oulusta kirjoittelin aikanani tämän. Nyt vaan on niin, että kaupunki on suurella järjenjuoksullaa sulkenut kesäksi osan pyöräteistä, tai siis laittanut osan niistä remonttiin, ja se vähän hankaloittaa menoa. Käy nyt ainakin Ainolanpuistossa ja voimalaitoisen padolla, jos et muuta jaksa 😀

  https://tamamatka.fi/oulu-on-paska-kaupunni-mutta-pyorailijan-paratiisi/

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 30.6.2019 at 12:47

  Teillä on varmasti huikea reissu tulossa! Retkivarusteet ovat itselläkin olleet viime aikoina mielen päällä, kun vietin juhannusta patikoinnin ja telttailun merkeissä. Mulla kulkee retkillä mukana pieni, retkikäyttöön tarkoitettu ensiapulaukku, johon olen laastari- ja sidetarpeiden lisäksi pakannut mm. antihistamiinia hyttysten puremiin, sekä punkkipihdit. Toinen hyvä tuote on biohajoava saippua, jolla voi pestä niin tiskit, vaatteet kuin itsensäkin vesistöjä vahingoittamatta.

  Ja hei nähdään Herrankukkarossa, olen suuntaamassa sinne samana viikonloppuna 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.7.2019 at 13:25

   Biohajoava saippua, hyvä vinkki! Mulla on useampi Lushin saippua, sopiikohan ne myös astioiden pesuun? Pitää tutkailla. 😀 Nonni, ylihuomenna nähdään siis. 😉

 • Reply Anna | Muuttolintu 1.7.2019 at 06:32

  Vinkkejä ei ole antaa, mutta suunnitelma kuulostaa mahtavalta. Ia ihania kesäkuvia, kamala ikävä Suomeenhan tässä tulee. Täytynee lähivuosille suunnitella Suomikesää!

 • Reply Jenna / Huge passion for life 1.7.2019 at 09:03

  Ihania suunnitelmia! 🙂 Tromssan huudeilla pitää antaa yksi kahvilavinkki: Bryggejentene. Upeat maisemat ja ihana kahvila, jossa myydään myös sisustuskamaa. Mä oon menossa Mathildedaliin kans nyt kesällä. Fiilistelen sitä reissua jo nyt! Tuo Herrankukkaro on varmasti kans siisti kokemus.

 • Reply Aino Aloha 1.7.2019 at 15:16

  Oi kuulostaapa aivan ihanalta teidän tulevat suunnitelmat! Jään innolla odottelemaan Lappi ja Norja juttuja, itselläkin haaveissa joskus vastaava retki 🙂 Ja neljässä viikossa ehtii kyllä vaikka ja mitä, ihanaa lomaa!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 1.7.2019 at 19:12

  Vinkkejä ei noihin maisemiin oikeastaan ole, Hossaan vasta heinäkuun puolivälin paikkeilla. Mutta siis piti vain sanoa, että ihanilta kuulostaa reissusuunnitelmat! Ja vielä neljä viikkoa telttaillen, todellinen seikkailu teillä edessä. 🙂 Pohjois-Norjassa ja Lapissa kruisailu on kyllä haavelistalla täälläkin.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.7.2019 at 07:11

   Heh, saa nähdä on neljä viikkoa telttailen itelle liian iso seikkailu. :’D Odotan innolla! Mitä suunnitelmia Hossan kansallispuistoon? Laitappas ig stooreja sit paikan päältä, niin voin nostattaa omaa matkakuumetta entistä enemmän. Jos mahdollista nii käykää ’matkan varrella’ Haapalan tilalla Sotkamossa! Siellä on super hyvää ruokaa ja pienpanimo-oluita.

 • Reply Stacy Siivonen 2.7.2019 at 18:17

  Huomaan, että aika moni tekee reissun Kilpisjärvi, Senja ja Lofootit ja sitten Abiskon kautta takaisiin. Itse tein sen 1990-luvulla ja kehottaisin panostamaan Lofootteihin, sillä mikään muu kohde ei ole läheskään niiden veroinen. Toisin sanoen, jos vietätte vaikka aikaa Senjalla, niin Lofooteilla kaduttaa, ettette olleet sitäkään aikaa Lofooteilla. Lofoottien jälkeen siellä kyllä voi piipahtaa.
  Mitä tulee varusteihin, niin menen aika paljon sotilaslinjalla ja aivan erityisesti vihaan vetoketjuja, koska ne jättävät pulaan.

 • Reply Eveliina 3.7.2019 at 21:16

  Saanhan kysyä miten löydätte aikaa lähteä reissuun? Kovasti tuntuu, että kokopäivä työssä on valittava joko työ ja arki tai sitten valita jokin toisenlainen työ, jotta pääsee ja ehtii reissuun. Kesälomamatkat ymmärrän mutta aiheesta ajankäyttö ja reissusuunnitelmat olisi kiva kuulla lisää.
  Kiitos!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 4.7.2019 at 08:34

   Kyllähän se välillä suunnitelua, sumplimista ja ennakointia vaatii. Meidän taloudessa molemmilla on kokopäivätyö Helsingissä ja Espoossa, joka ei silti estä meitä matkustamasta. Ollaan tosin vuorotyöläisiä sekä molemmilla on todella joustavat työnantajat vapaiden suhteen. Välillä painetaan enemmän työtä ja pidempää päivää/putkea, jotta päästään reissuun. 🙂 Pitää laittaa postausidea korvan taakse, mielenkiintoinen aihe ja siihen voisi kerätä myös muiden vinkkejä! Kiitos ideasta Eveliina.

 • Reply Anni | Rajatapaukset 5.7.2019 at 14:09

  Kuulostaa todella upealta toi neljän viikon reissu, en varmaan itse selviäisi niin pitkään teltassa kun kokemusta on niin naftisti. Pitäisi varmaan jossain kohtaa ryhdistäytyä ja alkaa treenaamaan telttailua, koska se kuitenkin kiinnostaisi! Jään kiinnostuksella seuraamaan teidän reissua tänne ruudun toiselle puolelle.
  Täytyy vielä kiittää muuten olen etsinyt juuri tuollaisia Fjällrävenin trekkaillutrikoiden tyylisiä housuja. Hinta on kyllä aika suolainen, mutta ominaisuudet kuulostaa myös erinomaisilta. Ei nyt varmaan ihan välittömästi pysty ostamaan, mutta täytyy laittaa tuo merkki ja malli muistiin!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.7.2019 at 07:16

   Saa nähdä miten itselle käy, ei mullakaan ihan hirveästi telttailusta oo kokemusta. 🙉 Siinä kiehtoo helppous, edullisuus sekä se että pääsee keskelle luontoa ja upeita maisemia helposti. Siis tiiäkkö! Mie oon etsinyt tosi kauan myös tuon tyylisiä housuja ja sitten joskus alkuvuodesta bongasin noi pöksyt. Nyt kun oon kauhistellut hintaa sen puoli vuotta ja tuli kesälomarahat, niin ajattelin hemmoitella itseäni. 😅. Toivottavasti ovat jokaisen euron arvoiset, uskon kyllä.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 6.7.2019 at 08:42

  Siinähän sitä olikin jo reissu poikineen. Kuulostaa ihanalle kesäsuunnitelmalle! Olen ollut joskus Herrankukkarossa työporukalla, ja se on tosi kiva paikka. Me suunniteltiin viime kesänä myös tuota Lofooteille ajoa, mutta siellä tuntuu olevan tunkua nyt ja meidän pienin neiti oli vielä vauva. Siirrettiin sitä sitten eteenpäin. Josko ensi kesänä mentäisiin. Vaikka Norjassa on paljon muitakin paikkoja jotka on yhtä upeita kuin Lofootit.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.7.2019 at 13:29

   Yllättäen niitä tulikin kesälle vaikkei pitänyt mitään kummoista olla. Oho. 😀 Tosi moni on kehunut Herrankukkaroa ja oon vuosia halunnut mennä sinne, mutta kun se on yleensä just erilaisille ryhmille auki niin ei ole ollut mahdollista mennä. Nyt siellä on joku yleinen saunatapahtuma ja sen yhteydessä saatiin jäädä yöksi sinne, joten kiva minimatka luvassa. Lofootit (tai ylipäätään Norja) tuntuu olevan kyllä monen matkalistalla, mutta eiköhän sinne hyvin mahduta. 🙂

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 6.7.2019 at 11:54

  Me ollaan juuri telttailemassa Lofooteilla ja on kyllä ihan mieletön reissu ollut. Turusta asti ajettiin eli 1900km matkaa yhteen suuntaan, vielä 3v reipas reissuneiti mukana 😊 Meidän matka tosin on kestänyt vaan viikon, en kauempaa jaksaisi teltassa ollakaan jos totta puhutaan 😄 Ja näistäkin pari yötä oltiin hotellissa, ai että se tunne kun pääsee hotellin lakanoihin sateisen telttayön jälkeen! Vaikka telttailu Lofooteilla hiekkarannan äärellä oli kyllä varmaan upein kokemus ikinä ja täysin ilmaista! Kirjoitan postauksen tästä reissusta, kunhan päästään kotiin 😊

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.7.2019 at 13:31

   On kyllä varmasti ollut kaikkien noiden kilometrien arvoinen! Käsittämätöntä miten kaunis maa meillä on aivan Suomene vieressä. Saa nähdä miten mie kestä neljä viikkoa teltassa, Balkanilla kaksi viikkoa alkoi tuntua sinnitelyltä lopussa, mutta silloin oli myös välineissä vikaa. Nyt on välineet kunnossa, pitää vaan toivoo ettei ihan kauhean sateista / kylmää olisi koko ajan. Pitää lukea sun postaukset sit teidän reissusta!

 • Reply Iida In Translation 7.7.2019 at 02:33

  Ihania suunnitelmia! 🙂 Etenkin ikuisuushaaveeni Lofootit <3

  Mä haaveilen myös telttailuharrastuksen aloittamisesta, mutta täysin kylmiltään aloittavana tuo välinemäärä huimaa päätä. Tarvitsisin varmaan asiasta innostuneen reissuseuralaisen, jotta tulisi kunnon puraisu aloittamiselle.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 11.7.2019 at 13:33

   Sitten seuraavaksi on sun vuoro tehtä haaveista totta ja lähteä Lofooteille. 😉 Joo yllättävän paljon sitä tarvitsee kaikkea telttailuun. Toki varmasti vähemmälläkin pärjäisi, mutta haluan tehdä meidän lomasta mukavan – oon sen verran mukavuudenhaluinen. Mietin jopa, pakkaisinko chemex-kahvinkeittimen mukaan. Se saattaa olla kyllä liioittelua. 😀

 • Reply Alana 15.7.2019 at 10:50

  Just tultiin parin viikon matkalta, vedettiin perinteinen reitti Kilpisjärven kautta Lofooteille ja Abiskon kautta takasin kotiin. Meille sattui ihan huippuhyvät kelit ja sen takia tulinkin vinkkaamaan, että ottakaa aurinkorasva mukaan! Me ei sitä hoksattu mukaan pakata ja nenät paloi ekoina päivinä. Piti sitten nöyränä mennä ostamaan superkalliilla hinnalla Norjassa aurinkorasva loppumatkaa varten.. 😀 Toinen mikä tuli mieleen on lämmin makuupussi, mutta sen suhteen sulla näyttäiskin olevan homma kunnossa! Me yövyttiin osa öistä leirintäalueilla ja osa ihan vaan luonnossa. Leirintäalueet oli kivoja ja toi vähän luksusta telttailuun, kun käytössä oli suihkut ja pääsi ihan keittiötiloihinkin tiskaamaan. Toki myös kaikkien laitteiden lataus onnistui leirintäalueilla. Tähän aikaan vuodesta ainakin leirinnöissä oli ruuhkaa, jos oli vasta myöhemmin illalla leiriytymispaikkaa etsimässä niin saattoi olla ettei ollut edes telttapaikkoja saatavilla. Yleensä leirintäalueilla kyllä löytyi myös rauhallisia ja hiljaisia telttapaikkoja, kun teltan sai pystyttää minne vaan halusi. 🙂 Sellanen sovellus kun Park4night kannattaa ladata, sieltä löytyy vinkkejä telttapaikkoihin hyvin! Lofooteilla muuten ylipäätään on todella hyvin teiden varsilla levikkeillä yleisiä (ja ilmasia!) vessoja! Niin ja Suomen puolelle vielä toinen sovellusvinkki: Porokello! Ainakin meidän ajomatkalla Kilpisjärvelle poroja oli ihan älyttömästi niin tuosta sovelluksesta oli apua 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15.7.2019 at 16:06

   Oii kuulostaa täydelliseltä! Heh, itse asiassa sen jälkeen kun käräytin posket Islannissa vuosia taakse päin huhtikuussa, oon aina kantanut aurinkorasvaa mukana. :’D Kiitos vinkeistä, tuo porokello ja telttasovellus pitää kyllä ladata itsellekin. Toivottavasti parin kesäruuhka olis helpottanut meillä – epäilen, mutta toivon. Oon niiiiiin innoissani tästä reissusta että!

  Leave a Reply