Suomen suurin matkablogiyhteisö

3x aamiainen Lontoossa – maailman paras avocadoleipä löytyi!

Jos jollekin on nyt vielä jäänyt epäselväksi, niin hyvä ruoka kuuluu oleellisesti meidän reissuihin ja erityisesti tykkään panostaa aamupalaan. Lontoo ei tehnyt poikkeusta, sillä vinkkaan teille nyt kolme aamiaispaikkaa Lontoosta, josta erityisesti yksi näistä taisi olla maailman paras. Aion mennä tänne ensimmäisenä jos ja kun joskus palaan Lontooseen uudestaan.

Esittelen teille super trendikkään ROVIn Fitzroviasta eli Central Lontoosta, klassikko The Breakfast Clubin Spitalfieldistä sekä ylivoimaisen suosikkini Portobello Roadin perältä eli Lowry and Bakerin. Jättäkää omia aamupalavinkkejä kommenttikenttään, sillä veikkaan että uusi Lontoon loma saattaa olla hyvinkin pian edessä ja ruokavinkit on aina tervetulleita.

 

1. ROVI – niin trendikäs että melkein sattuu


ROVIn bongasin tämän tai viime vuoden aikana Mondo-lehdestä, jossa oli esitelty uusimpia trendipaikkoja Lontoossa. Lehdessä oli kuva nimenomaan aamiasesta ja samaisesta shaksukasta, jonka myös miekin söin. Kannattaa tehdä pöytävaraus tänne, sillä paikka on kuulemma super suosittu tällä hetkellä ja erityisesti paikallisten tyylitietoisten lontoolaisten keskuudessa. No me ei ehkä niitä paikan tyylikkäimpiä oltu, mutta hyvin sulauduttiin joukkoon kun pukeuduttiin vähän siistimmin kuin normaalisti.

Keskiössä täällä on kasvikset sekä raaka-aineiden fermentointi, joka on siis hapatettua tai käymisprosessin läpi käynyttä ruokaa. Kokit työskentelevät upeassa avokeittiössä, joka oli itselleni aikamoinen katseenvangitsija ROVIssa.

Me otettiin siis napattiin listalta testiin vihreää shaksukaa ankan munilla ja focaccialla, ROVI full housen perunarostilla, pavuilla, sienillä, paistetulla munalla, makkaralla ja pekonilla sekä jälkkäriksi banana breadin. Jälkkärin kruunasi hillolajitelma, jotka kaikki oli tosi herkullisia ja erikoisia. Ei ollut siis mitään perus mansikkahilloa.

Meidän kahden aamiainen maksoi noin 45 puntaa. Aamiaista tarjoillaan 8-11 osoitteessa 59 Wells Street.

 

 

 

 

 

 

 

2. The Breakfast Club – klassikkoketju päivän tärkeimmälle aterialle


Kun kysyin etukäteen ruokavinkkejä blogin kautta Lontooseen, hyvin moni vinkkasi The Breakfast Clubin, joten olihan tämä paikka tultava testaamaan. Pisteet kotiin siitä, että heiltä löytyy monta paikkaa Lontoosta, joten aamiaisen voi suunnitella vähän päivän ohjelman mukaan. Me lähdettiin aamiaisen jälkeen Warner Brosin Harry Potter -studiolle ja meidän matkan varrella lähtöpaikalle oli kätevästi Spitafieldsin The Breakfast Club Liverpool Street Stationin vieressä.

Uskaltaisin väittää, että tänne ei kannata ilman pöytävarausta tulla, ellet ole valmis jonottamaan. Me tultiin tänne kahdeksan maissa aamulla ja jonoa oli silloin jo kiitettävästi. Onneksi oltiin tehty pöytävaraus pari päivää aikaisemmin ja saatiin ohittaa jono. Meidän parin tunnin aamiaisen aikana jono vain kasvoi ja kasvoi ihan rikollisen pitkäksi. Toisaalta, ruoka on kyllä sen jonottamisen arvoinen.

Sisustus oli todella mielenkiintoinen täällä, tuli vähän sellainen olo että olisin teleportattu retro-aikakaudelle. Valikoimasta löytyy heidän sanojensa mukaan jokaisella jotakin: sinun äidillesi, sinun pomollesi ja sinun mummollesi. Ruokalista oli valtava ja valinnanvaikeus oli edessä.

Meille valikoitui kannullisen appelsiinituoremehun ja kahvien lisäksi the full monty pekonilla, makkaroilla, black puddingilla (eli onko se nyt tarkalleen veripalttua?), perunoilla, sienillä, pavuilla, tomaatilla, kananmunilla ja toastilla. Otettiin myös avocado, kananmuna, juusto sandwhich, joka olikin vähän niinkuin burgeri sekä totta kai pannukakkuja, sillä nää on kuulemma aivan legendaarisia täällä – viime vuonna The Breakfast Clubit paistoivat ’vain’ 928 000 pannukakkua.

Meidän kahden aamiainen maksoi noin 40 puntaa. Aamiaista tarjoillaan 7.30 alkaen osoitteessa 12-16 Artillery Lane.

 

 

 

 

 

 

3. Lowry and Baker – saako tämän siirtää Helsinkiin?


Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä Lowry and Baker Notting Hillissä Portobello Roadin loppupäässä. Siis aivan käsittämätön paikka, elämäni maistuvin aamiainen. Tultiin tänne aamiaiselle ennen Portobello Roadin marketteja ja uskallettiin istahtaa terassille, vaikka ehkä ministi oli viileä. Paikka on tosi pieni – olisiko sisällä noin 20 asiakaspaikkaa ja terassille mahtuu alle 10 ihmistä.

Täällä teki myös hankaluuksia päättää ruoka, sillä kaikki kuulosti niin hyvälle. Otin avocadoleivän uppomunalla, chorizolla harissajogurtilla, chilillä ja korianterilla. Siis tää oli jotain niiiiin käsittämättömän hyvää että! Otettiin puokkiin myös kreikkalaista jogurttia marjoilla ja granolalla ja Jussille valikoitui kanaleipä. En osaa kyllä tarpeeksi hehkuttaa näitä makuja, oli niin hyvää ja pisteet kotiin myös edullisuudesta.

Pelkkää rakkautta.

Meidän kahden aamiainen maksoi noin 30 puntaa. Aamiaista tarjoillaan 8.00 alkaen osoitteessa 339 Portobello Road.

 

 

Maailman paras avocadoleipä.

 

 

Nonni, kerropas mikä olis eniten sun paikka näistä kolmesta Lontoossa? Ja jos on viskata omia vinkkejä myös, niin nekin on enemmän kuin tervetulleita.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Iida In Translation 23.6.2019 at 12:08

  Ooooo nam! ❤️ Aamiaiset ovat itselläkin sydäntä lähellä, joten heräsi kyllä annoskateutta näistä paikoista lukiessa. Olisi kyllä ihanaa tehdä pieni piipahdus Lontooseen jossain välissä, ruoka- ja kulttuurikärjellä mieluiten! 😁

 • Reply Sateenmuru 23.6.2019 at 12:36

  Ah Lontoo ja Lontoon aamiaset! En käynyt noista missään Lontoossa asuessani, The Breakfast Clubin jonoja tosin päivittelin useammankin kerran. Kaikki vaikuttaa kyllä kivoilta vinkeiltä kuvineen. 🙂 Oma aamiaiskohokohtani oli lienee Nopi, joka oli kovassa huudossa – en ole seurannut, onko enää!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.7.2019 at 14:32

   Joo noi jonot on vissiin enemmän sääntö kuin poikkeus. 😀 Toi Nopi on muuten samalta ketjulta / omistajalta kuin tuo Rovi, molemmat löytyy samoilta nettisivuilta. Noiden menu kuulostaa kyllä aivan ihanalle kanssa, pitää laittaa korvan taakse.

 • Reply Sofia / Project Forever 25.6.2019 at 10:36

  Ruokakuvat näyttää todella hyviltä ainakin! Aamupala on monesti omilla reissuilla sellainen pihistä, älä panosta-kategoriaan kuuluva asia, mutta joskus olisi kiva myös istua pitkään kahvilassa aamupalalla. Jos hotellimajoitukseen kuuluu hyvä aamupalabuffet, niin se on toki ihanaa ja silloin siitä otan aina kaiken ilon irti! 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.7.2019 at 14:33

   Tää on kyllä niin hauska miten erilaisia matkaajia voi olla, mutta taas aamupala on sellainen panosta, älä pihistä -kategoriaan kuuluva asia. Rakastan sitä, että aamiaisen voi aloittaa laadukkaasti ja mielenkiintoisessa paikassa. 😀 Hotellin aamupalabuffat on kyllä hyviä! Usein tosin reissussa otetaan just sellainen majoitus, mihin se ei kuulu jotta voidaan panostaa eri paikkoihin aamupala.

 • Reply Marttiina | Onioni.fi 25.6.2019 at 17:10

  Ah Lontoo on kyllä hyviä aamiaispaikkoja täynnä. Kiva, että pääsitte testaamaan The Breakfast Clubin.😍 Se Hoxtonin toimipiste toimi omina Lontoon opiskeluaikoina (eli krhm 10 vuotta sitten…) toisena olohuoneena. Hassua, joskaan ei mitenkään yllättävää, jos paikat ovat tätä nykyä noin suosittuja! Ne pancakesit oli silloinkin ihan parhaita. Ja halloumi-wrap!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.7.2019 at 14:34

   Se oli kyllä toooosi tooosi kiva, siekin taisit muistaakseni suositella miulle sitä vai luinko jostain sun blogipostauksesta. Tuntui olevan monen suomalaisen suosikki Lontoossa. 🙂 Pannukakut oli kyllä taivaallisia.

 • Reply Aino Aaloha 28.6.2019 at 11:55

  Oi oi, aamiainen on kyllä yksi suosikkiasioita maailmassa! Näistä kolmesta viimeinen iskee eniten. Olen käynyt Lontoossa reilu kymmenen vuotta sitten eli kauan ennen avocado-leipien läpimurtoa, aamiaisvinkkejä ei siis tästä osoitteesta löydy. Mutta hyvältä näyttää kaikki!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 28.6.2019 at 13:56

  Tuota maailman parasta uskallan kyllä epäillä 🙂 – maailma kun kuitenkin on sen verran laaja paikka ja ravintoloidenkin skaala on aika suuri. Taisi Bornholmillakin Tripadvisor listata pienellä saarella satoja ravintoloita, joista voisi varmaan löytyä jos ne kaikki kävisi läpi, yhtä jos toistakin – mutta ei nyt millään ehditty käymään 🙂
  Toisaalta mielenkiintoista, että aamiaispaikoissa aamiaiselle tulee kuitenkin kunnolla hintaa. Itse tapaamme nauttia aamiaisen hotellissa ja useimmiten keskimäärin neljän tähden hotelleissa se on ihan riittävän hyvä, mutta joskus kun se ei sisälly huoneen hintaan vaan se maksetaan erikseen se on saattanut tuntua kalliilta, mutta ilmeisesti kalliita ne voisivat olla kaupungillakin!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.7.2019 at 14:36

   Noo ainakin maailman paras miulle mitä reissuilla on tullut vastaan ei varmaan oo enää kaksi vaan kolminumeroinen luku, kuinka monta avocadoleipää on tullut testattua. 😀 Ne on mun heikkous. Mie välttelen hotellin aamiaisia ja yleensä tulee valittua sellainen majoitus, johon se ei kuulu koska juuri nimenomaan halutaan eri paikkoihin aamuisin. Olisi hurjan tylsää omasta mielestä syödä viikon lomalla joka aamu samassa paikassa.

 • Reply Periaatteen Nainen 29.6.2019 at 11:52

  No vau. Ruoan (ja etenkin aamupalojen ja brunssien) ystävänä tää oli ihana postaus (onneksi söin juuri täällä Madridissa ihanan brunssin niin ei iske heti annoskateus). Hintaa kyllä on, mutta taitaa olla ihan linjassa Lontoon yleisen hintatason kanssa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 1.7.2019 at 14:38

   Oi, hei hyvä ystävä siis! Meillä on hyvä maku. 😉 Joo olihan tuolla Lontoossa kalliimpaa ehkä kuin Suomessa välillä ja etenkin tuo Rovi ja osittain myös The Breakfast club oli vähän hintavampaa. Toisaalta, jokaisen punnan arvoinen.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 29.6.2019 at 21:08

  Rakastan aamupaloja 😍 naaaaam! Tänäänkin söin kaksi aamupalaa kotona. 🤣 Tosi herkullisen näköisiä ja kuuloisia valintoja!

 • Reply anmariencfc 29.6.2019 at 21:47

  Aamupala on mulle yleensä se, jonka kiireessä skippaan tai syön pitsanpalaa bussissa. Brunssi sen sijaan alkaa houkuttaa jo enemmän ja varmasti nämä kävisivät myös brunssipaikoista. The Breakfast Club:ssa on tullut käytyä ketjun Brightonin kahvilassa. Harmillisesti heillä ei oikein ole gluteenittomia vaihtoehtoja tarjolla, joten kerta kokeilu riitti.

 • Leave a Reply