Suomen suurin matkablogiyhteisö

Herkuttelijan miniloma Turkuun

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Wiklund / hotelli tarjosi majoituksen

Viikonlopun aikana tuli tehtyä ystävän kanssa miniloma Turkuun ja tällainen pieni irtaantuminen arjesta teki hyvää. Etenkin työelämän puolella on hyvin hektistä ja kiireistä tällä hetkellä, joten kaksi päivää ilman ajatustakaan töistä oli erittäin tervetullut. Turussa olen käynyt rikollisen vähän, sillä tämä oli toinen ’kunnon’ reissu Turkuun ja harmitti kyllä, kun etukäteen suunniteltu ulkoilu- ja sporttiloma muutti muotoaan sateen takia. Toisaalta, Turku on myös mainio ruokakaupunki, joten meidän kahden yön miniloma Turkuun oli hyvin herkkupainotteinen.

Kun ystäväni pyysi, että lähtisinkö hänen kanssaan pariksi yöksi Turkuun, olin ehdottomasti mukana ideassa. Kiinnostusta herätti erityisesti majoituksen valinta, sillä kaupunkiin on avattu pari uutta hotellia ja erityisesti niistä itseäni kiinnosti Original Sokos Hotel Wiklund aivan torin kupeessa.

Uutuuttaan kiiltävä Wiklund osoittautui pienen säädön myötä oikein hyväksi vaihtoehdoksi Turun majoitukseen keskeisen sijainnin myötä sekä tutun ja turvallisen Sokos Hotelsien laadun myötä. Pyydettiin uutta huonetta, koska meidän telkkari ei toiminut ja haluttiin nähdä jääkiekon mm-kisat viikonlopun aikana. Onni onnettomuudessa, sillä uuden huoneen vessa miellytti enemmän itseäni sekä pääsimme 8. kerrokseen, josta näkyi myös Aurajoki.

Erityispisteet Wiklundissa Walo rooftop baarille – Turun ensimmäiselle kattoterassille, joka oli huikea. Sellaisen kun saisi myös Helsinkiin, niin olisin super tyytyväinen. Lisäksi myös aamiaisen miljöö oli tosi ihana, rakastin istua aamupalalla rottinkituolissa sekä tapetti ja isot ikkunat olivat plussaa.

 

 

 

Walo rooftop bar ja proseccoa, toimii!

 

 

3x herkuttelijan Turku


Koska oli huono sää, jäi muun muassa miun suunnittelema veneretki Ruissaloon toteuttamatta sekä hölmönä jätin ostoksien teon sunnuntaille, jolloin käytännössä mikään kiva pikkuputiikki kuten KUI Design, PUF Design Market tai kauppahalli ei ollut auki. Lisäksi Inkun piti toimia sunnuntaina mulle paikallisena Turku-oppaana, mutta sekin jäi huonon sään takia ja päädyttiin vain syömään. Onneksi sitten voitiin hyvällä omatunnolla pysyä sisätiloissa ja herkutella hyvällä ruualla.

 

Kyllä sydäntä särki, kun ovet olikin kiinni sunnuntaina. Ensi kerralla pitää ajoittaa shoppailut Turussa sunnuntain ulkopuolelle.

 

 

Turku tunnetaan ruokakaupunkina Suomessa ja teki vaikeaa päättää ravintolat – liian paljon hyviä vaihtoehtoja. Tässä muutama suositus minilomalta, kaikki kolme Aurajoen varrelta:

Nerå (Läntinen Rantakatu 37)

Aurajoen varrella, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä torilta sijaitsee Nerå, jonka listalta löydät esimerkiksi erilaisia salaatteja, pastaa, burgereita ja todella mielenkiintoisen kuuloisia pitsoja. Jos en olisi vannoutunut burger-kissa, olisin ehdottomasti halunnut testata pitsan – ne näytti tosi hyviltä.

Otettiin alkuun puoliksi burratamozzarella-mansikkasalaatti, joka oli juuri sopiva kahdelle. Salaatti oli ihanan kesäisen raikas ja erityisesti mansikkakastike oli 5/5. Pääruuiksi molemmille valikoitui härkä-pekoniburger, joka tarjoiltiin ranujen ja coleslawin kanssa. Jos yhtään tunnet mua, niin tiedät että oon ihan vannoutunut burger-fani ja tiiättekö, tämä oli ehkä Suomen paras burgeri. Ihan hemmetin herkullinen.

Kannattaa tehdä pöytävaraus, me saatiin varattua pöytä ’vasta’ puoli yhdeksäksi.

 

 

Burratamozzarella-mansikkasalaatti

 

Härkä-pekoniburger

 

Tintå (Läntinen Rantakatu 9)

Jos etsit ravintolaa sunnuntaille Turussa, kannattaa varautua siihen että myös hyvin moni ravintola on sunnuntaisin kiinni. Onneksi tähän löytyi täydellinen vastaus, nimittäin Tintå. Oltiin Inkun kanssa sovittu, että käydään jossain syömässä ja miten hauska sattuma oli, kun kummatkin omilla tahoillaan oltiin mietitty juuri Tintåa.

Ei ole hetkeen tehnyt niin vaikeaa päättää mitä söisi, sillä KAIKKI Tintån ruokalistalla kuulosti niin herkulliselta. Arvoin pitkään rapu-lohiceviche salaatin, Korean härkäbunien sekä pitsojen välillä. Tein kompromissin tarjoilijan suositusten perusteella ja otin alkuun salaatin sekä pääruuaksi tiikerirapu & kampasimpukka pitsan.

Puhutaanko hetki tuosta salaatista? Tuo oli niin hyvää! Tuoretta mangoa, papaijaa, friteerattua banaania, rapuja ja lohichevicheä. Rakastan salaatteja, jossa on paljon eri raaka-aineita ja tässä todellakin oli. En kestä miten hyvä. Harmittaa näin jälkikäteen, etten ottanut pääruuaksi tätä salaattia (vaikka se pitsakin oli tosi hyvää, ei sillä).

 

Rapu-cheviche salaatti sekä tiikerirapu ja simpukka pitsa

 

Art Cafe (Läntinen Rantakatu 5)

Ei matkaa ilman makeaa. Tintån naapurissa sijaitseva taidekahvila ei jätä kyllä herkkuhammasta kolottamaan käynnin jälkeen, sillä valikoimasta löytyy itsetehtyjä kakkuja, pullia ja croissanteja. Lisäksi tarjolla on herkullisen näköisiä suolaisia piirakoita ja salaattia.

Täältä saat myös ammattitaidolla valmistettua kahvia, sillä Vuoden Barista -titteli on osunut Café Artiin jo seitsemän kertaa. Sen kyllä huomasi, sillä espressoni oli täydellisesti valmistettu.

 

Mustikkapiiras ja oreokakku, erityisesti tuo mustikkapiirakka jatkoon!

 

+ pienenä bonuksena mainittakoon vielä lopppuun Wiklundin VENN -ravintola. Kyseinen ravintola löytyy myös Helsingistä, mutten koskaan ole siellä käynyt. Päädyttiin tänne sunnuntai-iltana, kun haluttiin vain jotain pientä ja nopeaa iltapalaa. Vitsit mikä yllätys oli, sillä mun ruisleipä (kylmäsavustettua kirjolohta, katkarapuskagenia, avokadoa, tuorejuustoa) sekä raikas side salad oli toooodella hyvää. Pakko käydä testaa Helsingin VENN -ravintolassa ihan mielenkiinnosta.

Turku, teit kyllä vaikutuksen minuun vaikka olitkin sateinen ja kylmä. Ensi kerralla nähdään lämpimissä merkeissä sekä herkullisten ruokien äärellä. Heitin Inkulle idean, että voitaisiin tehdä asuntovaihdot viikoksi joskus. He voisi avopuolison kanssa tulla meille Helsinkiin ja me heille Turkuun. Ei huono idea vai mitä?

 

 

Mikä on sun suosikkiravintola Turusta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Anna 2.6.2019 at 13:43

  En ole käynyt Turussa niin usein että muistaisin mitään ravintoloita sieltä. Mutta ruoat näytti hyvältä ja majoitus myös!

 • Reply Marttiina | Onioni.fi 2.6.2019 at 13:54

  Ai että onkin ollut ikävä Tintåa, Artia ja muita. En malta odottaa, että pääsee ensi kuussa kotiin lomalle.😄 Kiva yhteenveto, joskin harmi, että teille osui tuommoinen sää… toivottavasti pääset pian uudelleen paremmalla sää- ja shoppailuonnella.☺️

 • Reply Jenni | Boarding Time 2.6.2019 at 14:36

  Paljasjalkaiselle pitkään ravintolaa ja kahvilaa kaupungissa pyörittäneelle turkulaiselle tämä aihe on hyvinkin tuttu. 😍 Tintå ja Nerå toimii aina (terveisiä vaan Jaakko, Jaana ja kumppanit) mutta omia suosikkeja tällä hetkellä ovat ravintoloista Kuori ja mainio kalaravintola Bassi, kaupungin paras kahvila on mielestäni ilman muuta taidemuseon sympaattinen Café Victor, mistä löytyy myös Turun upein kesäterassi. Wiklundin Walo oli kyllä mukava lisä baaritarjontaan ja toinen ihana uusi tulokas on Kristiinankadun supertyylikäs Rica Bar.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 2.6.2019 at 16:02

   Itse asiassa olisin halunnut käydä testaa ton Kuoren, mutta se ei ollutkaan sunnuntaina auki. En ollut tajunnut sitäkään katsoa, ettei sekään oo sunnuntaisin auki. 😅 Moni suositteli tuota Bassia, mutta mulle ei niinkään iskenyt ruokalista siellä. Vois kyllä antaa silti mahdollisuuden joskus. Pitää muistaa myös tuo Cafe Victor, kuulostaa hyvältä!

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 3.6.2019 at 20:13

  Mun viimeisin ravintolaretki Turkuun jäi vähän torsoksi, kun lounaspaikaksi valikoitunut Ludu olikin kiinni viime viikon. Onneksi maanantai-iltana söimme ihanan illallisen Smörissä ja runsas hotelliaamiainen Seurahuoneella ajoi lopulta lounaankin viran. Kuori kannattaa kyllä tsekata, se kasvisruoka on toisesta todellisuudesta ja käsittämättömän hyvää!

 • Reply Anu / Mielilandia 4.6.2019 at 20:32

  Ihania vinkkejä! Tuli nälkä lukiessa 😀 Mullekin Turku on aika tuntematon, oon käynyt siellä ohikulkemista mukaan lukematta vaan kerran. Mutta mielellään lähtisin vaikka viikonloppureissulle tänä kesänä. 🙂

 • Reply Sandra 7.6.2019 at 15:15

  Tää postaus olisi pitänyt olla mukana pari viikkoa sitten, kun mentiin Turkuun. Kohtuuhintaista ja sunnuntaina neljän aikoihin avoinna olevaa sopivaa paikkaa ei tuntunut löytyvän mistään. Varsinkin nälkäisenä menee helpommin paikkaan, joka just ja just täyttää kriteerit. Eikä lopputulos ole sitten melkein koskaan paras mahdollinen 😛

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.6.2019 at 11:15

   Oh voi ei! Toivottavasti seuraavalle kerralle on apua tästä. Toi on kyllä niiiin ärsyttävää että nälkäisenä joutuu tekemään vähän kompromisseja ja sit ei odotukset täyty täysin.

 • Reply miraorvokki 7.6.2019 at 19:37

  Ooh piti tulla taas lukeen tätä, kun se meidän Turun-matka on suunnitteilla nääs! En kestä, tarviin tuhat päivää Turussa, että ehdin käymään kaikki herkkupaikat läpi. Pitää valita näistäkin vinkeistä jotain testiin. 🙂

 • Reply Veera Bianca 8.6.2019 at 16:36

  Ah ihana Turun kesä ja ravintolat, miten mun entisestä kotikaupungista onkin tullut näin hurjan herkullinen kohde? En enää edes tiedä mikä siellä on mun suosikkirafla, mutta NAM!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 8.6.2019 at 17:29

  On tullut käytyä niin hävyttömän vähän Turussa vaikka kaupungista pidän ja paljon! Joten en todellakaan ole mikään ravintolaekspertti mutta viime kerralla Gunnar ja Walo tekivät kyllä vaikutuksen. 🙂

 • Reply Christa 8.6.2019 at 20:09

  Pitäisi ehdottomasti mennä minilomalle Turkuun. Tintå ja Nerå ovat kovin kehuttuja. Yksi syy, miksi ollaan päädytty minilomalle Helsinkiin Turun sijaan on ollut hotellitarjonta. Jospa Turkuunkin alkaa tylla viihtyisiä hotelleja kuten tuo Wiklund niin vois pyrähtää mielellään sillä suunnalla. Viimeksi olen yöpynyt Turussa 6 vuotta sitten.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.6.2019 at 11:18

   Joo Helsingissä on kyllä iso kasa hienoja hotelleja, onneks Turussakin alkaa olla nyt kun tuo Wiklund ja Seurahuone aukaisi ovensa. Siellä voisi käydä myös joskus, moni kehunut Seurahuonetta. 🙂 Ens kerralla Turkuun Helsingin sijaan Christa. 🙂

 • Reply Jenni R 16.6.2019 at 11:05

  Oi Turku..! Nerå ja Tintå oli hyviä valintoja, saman ravintoloitsijan Blankkossa olen myös käynyt paristi lounaalla, mahtavaa ruokaa sielläkin. Nyt viimeksi lounasburgeri (tajuttoman hyvä). Myös Huggen lounasburgeri (kasvis) yllätti. Muita testattuja ja hyväksi havaittuja: Kuori, Gustavo, Kakolan Ruusu, Smör jne jne… Enskerral pitänee testata Ekblom ja Nooa. Walo oli hieno. Ja meilläkin huonon sään vuoksi jäi Ruissalot käymättä, mutta Funi käytiin testiajamassa ja shoppailemaan ehdittiin myös 🙂 ps. VENN hki on yks mun lemppareita: kana avokado levy!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.6.2019 at 11:25

   Oo kiitos vinkeistä! Tässä on ehkä tulossa Turun miniloma jo ensi kuussa uudestaan, joten tuo Kuori kiinnostaisi aika paljon. Hei pitää kyllä käydä sit täällä Helsingin VENN:issä ihan mielenkiinnosta!

  Leave a Reply