Suomen suurin matkablogiyhteisö

10x näistä matkakohteista haaveilen

Mitä enemmän tulee blogeja, matkailulehtiä ja matkailuaiheisia televisiokanavia seurattua, sen enemmän maapallolta löytyy toinen toistaan mielenkiintoisempaa nähtävää! Koska matkailunälkäni on rajaton, niin pelkästään tieto kivoista uusista paikoista mahdollisiksi käymiskohteiksi kiinnostaa itseä todella paljon. Näin kirjoitti Kohteena Maailma -matkablogin Rami postauksessa, jossa hän haastoi muun muassa minut kertomaan kymmenen reissu-unelmaani ja tässä nyt sitten tulee minun vastaukseni haasteeseen.

Allekirjoitan kyllä niin nuo Ramin sanat, sillä myös ruudun tällä puolen tunnetaan katkeamatonta matkailunälkää ja en hirveästi liioittele, jos sanon että useampaan kertaan päivässä tulee haaveiltua eri matkakohteista.

Miun matkahaaveet muuttuu aika tiuhaan tahtiin, sillä maailmassa on niin paljon paikkoja, joista ei aina edes tajua haaveilla. Osa on kuitenkin sellaisia, jotka pitää pintansa vuodesta toiseen. Kun lukee paljon matkablogeja, se on samalla myös hyvin petollista, sillä matkahaaveiden lista vain kasvaa ja kasvaa, kun lukee itselleen täysin tuntemattomista paikoista. Samalla se on myös rikkaus, sillä ilman matkablogien antamaa inspiraatiota minulle, olisi moni paikka jäänyt myös näkemättä.

Laitan vielä muutamia vinkkejä blogipostauksista / vastaavia jokaisen kategorian alapuolelle, jos sua kiinnostaa lukea enemmän aiheesta. Itse aion ainakin imeä kaikki matkavinkit talteen erityisesti Norjaan, Lappiin ja Lontooseen tällä hetkellä.

Kymmenen reissu-unelmaa & mikä kiinnostaa eniten juuri nyt


1. Paikka – Lofootit

Luontomatkailu on nostanut osakkeita mun silmissä viimeisen parin vuoden aikana ihan huikeasti ja Lofootit on yksi mun märkä uni, joka kohdistuu juuri johonkin tiettyyn paikkaan. Meillä on suunnitteilla kesälle road trip Lappiin ja Norjaan, joten saattaa olla että Lofootit ja sen upeat vuonot toteutuu hyvinkin pian.

 

 

2. Tapahtuma – Corgien rantapäivät Yyterissä

Nyt on kyllä sellainen söpöysvaroitus että! Eli siis Yyterissä järjestetään kesäisin corgien rantapäivät, johon kokoontuu lähemmäs 1000 karvanakkia. Siis TUHAT! Meidän Kyösti sopisi tuonne kuin nenä päähän.

Samaan reissuun voisi yhdistää muutenkin vaikka pidemmän viikonlopun Yyterissä, sillä onhan se ihan huikea kesäkohde ja ajomatka Helsingistä on hyvinkin kohtuullinen sinne.

 

Kyöstin ensimmäiset rantapäivät.

 

3. Kotimaan kohde – Saariston rengastie

Tähän kohtaan olisin voinut listata erittäin monta kohtaa, mutta toisen suuren kotimaan kohdehaaveen laitoin kohtaan seitsemän. Kesä on mun suosikkiaikaa ehdottomasti ja Saariston rengastie olisi varmasti täydellinen kesämatkakohde.

Sieltä mua kiinnostaa saaristolaiselämä, majakat, upeat maisemat, erilaiset aktiviteetit joita saaristo tarjoaa, hyvä ruoka, erikoiset majoitukset, omaan tahtiin kulkeminen autolla (sekä pyörällä olisi kiva mennä joku osuus), auringosta nauttiminen sekä oletan (en ole ottanut selvää), että sieltä löytyy Vanhan Porvoon kaltaisia hurmaavia pikkuputiikkeja.

 

 

4. Kaupunki – New York

New York, New York. Kaupunkilominen kaupunkiloma mun mielestä, ehdottomasti sellainen vähintään kerran elämässä -matkakohde, mutta epäilen vahvasti että ihastuisin New Yorkiin niin paljon, ettei se jäisi vain yhteen kertaan.

New Yorkissa mua kiinnostaa urbaani kaupunkikulttuuri, huikeat pilvenpiirtäjät, Central Park, Carrien kotirappuset (no totta kai hei), hampurilaiset ja ylipäätään kaikki herkullinen ruoka, Brooklyn, jäätävät ostosmahdollisuudet sekä lukuisat erilaiset nähtävyydet. Toivottavasti New York toteutuisi tässä parin vuoden aikana viimeistään, sillä en tiedä miten pitkään kestän tätä matkakuumetta.

 

 

5. Maa – Australia

Australian olisi siistiä matkustaa joskus vähän pidemmälle reissulle – tyyliin parin kuukauden. Täällä haluaisin ehdottomasti reissata ympäri maata jollain hippipakulla, joka olisi meidän koti tien päällä. Australiassa kiinnostaa rannat, kansallispuistot, eläimet, aavikkoa – luonto ylipäätään. Uskoisin, että Australian matkalla kokisin miljoona sellaista wow-hetkeä, jolloin luonto vetäisi minut hiljaiseksi.

Oon aina tiedostanut, että Australia on iso, mutta tiedostin kunnolla maan suuruuden vasta ihan tässä pari vuotta sitten. Sehän on siis aivan jäätävän iso maa, joten matka sinne pitäisi hyvin suunnitella etukäteen – rajalliseen aikaan ei mitenkään voisi nähdä ’kaikkea’.

Jussin eno perheineen asuu Australiassa, joten senkin puolesta olisi mielenkiintoista käydä Australiassa. Lisäksi myös Muuttolintu -matkablogin Anna on aika roimasti nostattanut vuosien varrella mun matkakuumetta Australiaa kohtaan. Hänen blogiinsa voin uppotua välillä tuntitolkulla ja haaveilemaan Australiasta.

 

 

6. Saari – Malediivit

Paratiisien paratiisi, nuo kaksi sanaa kuvaa mun ennakko-odotuksia Malediiveja kohtaan. Malediiveille saa nykyisin lentoja hyvinkin edullisesti, mutta unelmamajoitus onkin jo vähän hintavampaa. Tutkailen aktiivisesti Booking.comin kautta tätä tiettyä resorttia Malediiveilta, josta tiedän ystävääni lykästäneen viime vuonna. Hän bongasi todella, todella edullisen meren päälle rakennetun bungalowin all inculsivena.

Heidän viikon loma maksoi vain parisen tonnia ja tähän siis kuului kaikki ruuat ja juomat, lennot Malesta pienlentokoneella sekä se itse bungalowi kaikessa komeudessaan. Luotan siihen, että kun aktiivisesti bongailen kyseistä hotellia, saan napattua saman tarjouksen.

 

 

7. Extreme – road trip Norjassa ja Lapissa telttaillen 

Pari kesää sitten oltiin road tripillä Balkanilla telttailen, joka oli aikamoinen extreme minulle, joka ei ole mikään kokenein retkeilijä. Lisäksi oman mausteensa toi ihan uusi kulttuuri sekä pienet epäilykset turvallisuudesta. Kaikki ennakkoluulot meni romukoppaan ja ihastuin täysin tuohon matkustustyyliin (okei, välillä oli kiva päästä hotelliin oikeaan sänkyyn) ja nyt meillä onkin suunnitteilla The Kesäloma Norjaan ja Lappiin.

Muutamista virheistä Balkanin suhteen on otettu opiksi, joten osataan parannella meidän varusteita tulevalle road tripille sen mukaan. Helpotusta matkaan tuo se, että ollaan Suomessa ja naapurimaassa, joten ei tarvitse lennellä minnekään ja kulttuurit ovat tutumpia. Eli nyt uskaltaa helpommin myös telttailla leirintäalueiden ulkopuolella, kun ei ole esimerkiksi mitään miinavaaroja.

Road tripin ja telttailun lisäksi odotan innolla upeita luontoelämyksiä, päivävaelluksia Jussin ja Kyöstin kanssa sekä luonnossa rauhoittumista.

 

 

8. Majoitusmuoto – Harrinivan glampingia Aurora Domessa Torassiepissä.

Meidän piti jo viime kesänä Jussin kanssa tulla majoittumaan Harrinivan Aurora Domeen, mutta tuli pieni muuttuja (Kyösti) ja jouduttiin perumaan reissu. Pakkomielle on ehtinyt muhia nyt vuoden verran ja haluan entistä enemmän kokea glampingia keskellä Lapin erämaata. Uskoisin, että tämä haave toteutuu nyt tulevana kesänä.

 

Glambingia Filippiineillä

 

9. Luontokohde – Botswanassa eläinsafari

Vuosia olen haaveillut eläinsafareista ja Sri Lankassa Uduwalawen kansallispuisto antoi viime talvena hyvät maistiaiset tähän. Muistan pari-kolme vuotta sitten lukeeni lehtiartikkelin Botswanasta, jossa kerrottiin nimenomaan sen eläinsafareista ja siitä lähtien Botswana on kuulunut matkahaaveisiini.

Eläinsafareiden ja Botswanan matkakuumeeseen olen hakenut lukuisia kertoja helpotusta Vaihda Vapaalle -matkablogista.

 

 

10. Ruoka & juoma – Lontoo

Urbaanin kaupunkikulttuurin lisäksi miellän Lontoon myös täydelliseksi kohteeksi, jos on hyvän ruuan ja juoman ystävä. Kaikki ruoka- ja juomavinkit Lontooseen onkin erittäin tervetulleita, sillä vapun aikoihin suuntaamme Lontooseen ensimmäistä kertaa.

 

 

Kymmenen reissu-unelmaa #blogihaaste

Haastan seuraavat viisi bloggajaa kertomaan omista reissu-unelmistaan tämän listan kohtiin:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

 

 

Jaetaan yhdessä matkahaaveita – nyt on sun vuoro kertoa (vaikka kommenttiosioon) mistä matkakohteista sie haaveilet!

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Martina 27.2.2019 at 17:40

  Jee, kiitos haasteesta! Miten ihmeessä tähän osaa valita vaan yhden paikan per kohta..? Yritän tehdä karsintaa. 😀

 • Reply Milla 27.2.2019 at 19:02

  Itse olen lapsesta asti haaveillut Havaijista. Ehkä vielä jonain päivänä… Muista haaveista olen päässyt toteuttamaan mm. Uuden-Seelannin ja Australian.

 • Reply Sateenmuru 2.3.2019 at 10:22

  Pidän näistä matkahaavelistauksista! Ihana corgi-kuva, serkullani on nyt kaksi söpöäistä, pitää hänelle vinkata Yyteristä. Kävitkin jo kommentoimassa Lofoottien postaustani, ja huom. huom. Sateenmuruista löytyy vinkkejä myös Turun saariston rengastielle sekä hieman myös Lontooseen. Omalta listaltani löytyisi myös New York ja Australia sekä Japani.

 • Reply Emma 3.3.2019 at 08:51

  En kestä tota kakkosta! Mäkin olin ekana laittamassa siihen meinaan kultaistennoutajien tapaamista Skotlannissa, josta näin viime vuonna jutun, mutta se ei sitten ilmeisesti ollutkaan jokavuotinen joten vaihdoin 😆

 • Reply Terhi 3.3.2019 at 10:03

  Näistä haaveista olisivat Australia ja Botswana minunkin haaveitani. Saariston rengastie on jokakesäinen suosikkini, tosin veneellä toteutettuna, silloin ei saarten järjestyksellä ole niin väliä. https://fammomatkalla.blog/2018/08/13/rengastien-varrelta/

 • Reply Christa /Traveldreamer 3.3.2019 at 10:51

  Jos nimenomaa resorteista haaveilette Malediiveillä niin suosittelen katsastamaan myös Reethi Farun sisarresortin Reethi Beachin. Oltiin siellä 2016 ja ihastuttiin. Hyvin samanhenkinen kuin Reethi Faru kuvien perusteella. Reethi Beach vain on vanhempi ja edullisempi. Reethi Farua vielä rakennettiin tuolloin 2016, mutta kertoivat, että resorteilla on sama ekologinen taustafilosofia ja sama tyyli. Reethi Beachistä on juttu mun blogissakin.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:01

   Joo taisikin tutkailla tuota myös, mutta mulle on nyt joku päähänpinttymä tullut tuosta Reethi Farusta, aion päästä joskus löhöilemään sinne. Pitää tutkailla toi sun postaus kuitenkin paikasta, kiitos vinkistä Christa.

 • Reply Katja 3.3.2019 at 11:13

  Tää oli kyllä kiva haaste! Ja aivan ihania haavekohteita sulla.
  Toi corgien tapahtuma on kyllä hurjan iso, siis tuhat koiraa kääk <3 Se on ilmeisesti siis joka vuosi, ja aina samassa paikassa?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:03

   Eikö ollutkin! Tätä oli kiva tehdä ja vielä kivempi on lukea toisten reissuhaaveita. Mun maanpäällinen taivas: 1000 corgia samalla rannalla. Joo se siis järjestetään Yyteriin rannoilla joka vuosi – ilmeisesti siellä on joku tietty spotti juuri ja se on lähellä sitä leirintäaluetta, koska sinne varataan joka vuosi tietty kiintiö Yyterin corgi biitsipäiviä varten.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 3.3.2019 at 15:44

  Olen juuri itse alkanut listata omaa haavelistaani, ja koko ajan tulee mieleen uusia haaveita <3. Minunkin haaveeni on road trip Lappiin ja Lofooteille, ja näyttää siltä, että kesällä tämä haave toteutuu.
  Ja New Yorkin kanssa minulle kävi juuri niin, että eka kerran jälkeen sinne piti päästä pian toisenkin kerran. Nyt samalla tavalla on käymässä safariunelmalleni. Tulin juuri Etelä-Afrikasta safarilomalta ja olen viettänyt koko päivän selaillen nettiä ja etsien uutta safarilomaa :D.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:04

   Oi toteutuuko! Milloin sun reissun ajankohta on? Etelä-Afrikan safariloma kuulostaa kyllä niin täydelliseltä, en ihmettele yhtään että oot alkanut ettimään jo uutta! 😀

 • Reply Antti / Lanttimatkat 3.3.2019 at 17:35

  Upeita kohteita ja juttuja! Nämä haasteet on siitä kivoja että saa hyvin koottuja ideoita, tosin matkakuumetta on jo valmiiksi enemmän kuin tarpeeksi.

  Nyt lukemaan Balkanin telttailusta!

 • Reply Heli / Drama On The Road 4.3.2019 at 12:13

  Australia!! Hippipaku koettu ja maa kierretty, mutta eipä se yksi kierros riitä mihinkään 😀 Sama haave täällä siis, haluan palata entiselle kotikadulle käppäilemään ja palata tiettyihin paikkoihin ja kokea vielä niin monta asiaa, jotka kokematta jäivät! Ja ihanat noi corgipäivät, saako sinne tulla ilman koiraa?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:06

   Eikäää, oon niin kateellinen Heli sulle!! 😀 Saa varmasti tulla ilman koiraa ja eihän siellä varmaan edes kukaan tajua ettei oo koiraa mukana, kun siellä on niin pirun paljon niitä. :’D

 • Reply Emilia 5.3.2019 at 09:11

  Vitsi mikä reissukuume tulee näitä listoja lukiessa! Mun ultimatehaaveet on risteily etelämantereelle ja monen kuukauden reppureissu lattareissa. Ah!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:07

   Okei Emilia: allekirjoitan nuo molemmat tähän. ❤️ Tuon risteilyn Etelämantereella olisin halunnut toteuttaa aikoja sitten jo, mutta on niiiiin pirun kallis että pitäisi olla kyllä jo enemmän sukan varressa, jotta raaskisin toteuttaa sen. Varmaan niin upea kokemus.

 • Reply Jenna / Huge passion for life 6.3.2019 at 07:39

  Sulla on tosi paljon samoja kohteita kuin mulla! Mutta voi söpöysöveriys! Corgien rantapäivät <3

 • Reply Merja / Merjan matkassa 6.3.2019 at 17:42

  Mun listalta löytyy myös Australia 🙂 Se taitaa olla monen all time favourite place. Toinen vaihtoehto olis ollut Uusi-Seelanti. Afrikan safareista ei vaan saa tarpeekseen. Laitoin omalle listalleni Etelä-Afrikan (tai lähinnä Kapkaupungin) mutta Botswana kelpaisi myös vallan mainiosti.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:09

   Jep totta! Olisin halunnut kirjoittaa Uuden-Seelannin myös tähän postaukseen, mutta jostain oli karsittava. 😀 Kapkaupunki on käynyt mielessä myös monta kertaa, se kuulostaa myös huikealta matkakohteelta.

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 7.3.2019 at 22:52

  Näitä matkaunelmia on ihana lukea! 🙂 Muutaman noista on olen kokenut, ja muutaman haaveen jaan täysin kanssasi. Määkin olen halunnut pitkään Malediiveille ja safarille! Eniten mun päässä tällä hetkellä pyörivät reissu-unelmat ovat kuitenkin Jordanian Petra, Bali ja Kolumbian Cartagena, joista viimeiseen onneksi pääsen ens kesänä 🙂

 • Reply Sofia / Project Forever 8.3.2019 at 10:17

  Näitä haavepostauksia on kiva lukea, mutta koin että omaa listaa oli hankala koostaa niistä kymmenistä matkahaaveista joita olen ehtinyt vuosien mittaan kehitellä! 😀 Lofootit, Malediivit ja Australia on minullakin haavekohteissa. Australiassa pysähdyimmekin maailmanympärimatkalla vajaaksi viikoksi, mutta eihän se riitä niin isossa ja monipuolisessa maassa mihinkään!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.3.2019 at 07:11

   Samoja haasteita koin myös – tosi hankala oli karsia haaveet vain kymmeneen. 😀 Joo Australiassa viikko jättää kyllä varmaan aikamoisen nälän maata kohtaa ja tahtoisi lisää.

 • Reply Sini 9.3.2019 at 17:14

  Corgien rantapäivä kuulostaa hauskalta. Luontokohteista omakin valinta olisi safari, mutta missä maassa…sitä en tiedä.

 • Reply miraorvokki 10.3.2019 at 14:20

  Hey hey tulin lukeen tätä uudelleen ja missä mun kommentti on!? Olen varmasti sellaisen tänne kirjoittanut, ehkä mulla on ollut hunot yhteydet. Toi teidän Lontoo tulee kyllä oleen niin ihana, ihan huikeeta että pääset sinne viimein <3.

 • Reply Eve, Jetlaggies 10.3.2019 at 23:02

  Botswana! Ha!Kiitos, kun muistutit. Sen bongasin jokunen aika sitten itsekin, mutta olin jo unohtanut. Sri Lankan Udawalawen jälkeen on just nyt loistava safarihönkä päällä unelmoida uusista <3 <3 <3 Kiva oli lukea sun haaveita, kun juuri sain postattua meidän haaveet yhdeksi paketiksi:) Nämä on ihan parhaita matkainspispostauksia!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 13.3.2019 at 22:22

  Mahtava lueskella tällainen haavepostaus, missä oli tehty taustatyötä lisäilemällä mielenkiintoisia blogilinkkejä aiheesta – ja kiitos myös omista linkeistä 🙂

  Meillä on muuten aikalailla samanlaisia matkailuhaaveita! Eli suurin osa näistä on sellaisia kohteita, joihin olen suunnitellut matkoja. Näistä kahteen on matkat varattuna eli lempikaupunkiini New Yorkiin ja Lontoseen. Lontoon edellisestä reisusta on liian paljon aikaa, New Yorkissa voisi vaikka asua. Botswana, Lofootit ja Australia näistä isoimmat haaveeni, jotka haluan toteuttaa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.3.2019 at 05:36

   Jee kiitos Rami, ajattelin laittaa vähän lisämaustetta peliin. 🙂 Meillä on hyviä reissuhaaveita siis, toivottavasti päästään molemmat toteuttamaan niitä joskus.

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin 16.3.2019 at 15:23

  Botswana on ollut safarihaaveena täälläkin ja tänä vuonna se toteutuu! Odotamme reissua hirmu paljon. Olemme yhdistäneet 6-7 safarimaata samaan reissuun. Useammalla safarilla on jo tullut käytyä ja kokemukset ovat aina olleet upeita.

  Olimme kuukauden Australian itärannikolla ja paljon jäi näkemättä. Tuo sinun suunnittelemasi 2kk on varmasti parempi aika.

  Malediiveja suunnittelimme tälle vuodelle, mutta tilalle vaihtui Indonesia sen vielä hienompien snorklauspaikkojen vuoksi. Vaikkakin Malediivien rannat voittavat Indonesian rannat…

  Blogilinkit olivat mukava lisä tähän postaukseen lisäinspiraatiota tuomaan! Lofoottien matka olisi täälläkin haaveena.

 • Leave a Reply