Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vastuullista reissukosmetiikkaa testissä: Lush

Oon jo pidemmän aikaa pohtinut miten voisin helpottaa matkustamista kosmetiikan puolella, sillä inhoan kantaa kymmeniä purkkeja rinkassa painolastina sekä pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaessa on omat haasteensa rajallisten nestemäärien kanssa. Mulla on näihin molempiin ongelmiin ratkaisu: LUSH!

Suuntaisin tammikuun alussa Manskun Lushiin, jossa haaveissani oli löytää jotain puhdistusratkaisua kasvoille sekä mahdollisesti myös hiuksille. Haluan heti tähän alkuun tehdä yhden jutun selväksi, sillä nyt mennään helmikuun loppupuolella ja olen edelleen aivan fiiliksissä asiakaspalvelun laadusta, jota sain tuolloin.

En ole koskaan, en siis oikeasti koskaan saanut niin hyvää asiakaspalvelua kuin täällä. Olo oli kuin Ruotsin kuninkaallisilla viimeistään siinä vaiheessa, kun käsiäni pestiin erilaisilla saippuoilla. Heti kun astuin ovesta sisään, mut otettiin todella hyvin vastaan sekä sain viidentoista minuutin käyntini aikana parhaimmillaan kolmen työntekijän palvelua samaan aikaan.

Palvelu oli super ammattitaitoista, rentoa ja omia käyttökokemuksia kerrottiin kattavasti. Pisteet ropisi myös siitä, että he tekivät lisämyyntiä ja suosittelivat muitakin tuotteita, joita mahdollisesti olisin voinut tarvita matkailua helpottaakseni – tämä oli siis ’ongelma’, jota tulin ratkaisemaan. Olin niin otettu, että laitoin jopa asiakaspalautetta perästä.

 

 

 

Mites se lupaamani vastuullisuus? Lushin valikoima koostuu tuoreesta käsintehdystä kosmetiikasta, joista 80% on vegaanisia ja 100% vegetaarisia. Raaka-aineet ovat eettisesti valittuja. Lush on voimakkaasti myös eläinkokeita vastaan: he eivät testaa mitään tuotteitaan tai raaka-aineitaan eläimillä sekä Lush ei kuluta yhtään rahaa yrityksiin, jotka tekevät eläinkokeita.

Tuotteissamme käytetään paljon ihania, vitamiinipitoisia raaka-aineita luonnosta, sekä turvallisia synteettisiä raaka-aineita. Tuotteemme ovat parhaimmillaan tuoreina, kuten hedelmät ja vihanneksetkin. Käytämme paljon luomuraaka-aineita ja pyrimme ostamaan mahdollisimman paljon raaka-aineita suoraan tuottajilta ja noudattamaan reilun kaupan periaatteita. -Lush

Kierrättimen on otettu Lushilla myös huomioon hyvin: kaikki pakkausmateriaali on kierrätettyä sekä he pyrkitvät tekemään mahdollisimman monen tuotteen kiinteään muotoon, jolloin ei tarvita erillisiä pakkauksia. Voit myös kierrättää ja tuoda tyhjät pakkaukset heille takaisin – esimerkiksi kun tuot viisi mustasta muovista valmistettua pakkausta, jellypurkkia tai meikkiputkiloa saat tuorekasvonaamion hyvitykseksi. Useat kosmetiikkabrändit käyttävät mikromuovia, sitä et löydä Lushin tuotteista.

Lähdetääs katsomaan mitkä kolme (plus yksi ekstra testeri) matkustusta helpottavaa ratkaisua ostoskoriini päätyi: 

 

 

1. Coalface-kasvosaippua (sekä bonuksena Ultrabland-puhdistusaine)


Kasvojen puhdistus oli alkuperäinen syyni tulla Lushiin, sillä halusin jotain pientä, kevyttä ja helppoa tapaa puhdistaa kasvot reissun päällä. Yhtenä kriteerinä oli myös se, että sen pitää soveltua myös käsimatkatavaroihin eli ei saa olla nestemäistä. Ennen nestemäistä kriteeriä myyjä suositteli Ultrabland-puhdistusainetta, jonka nimeen hän ja oikeastaan kaikki muutkin heidän työntekijät vannoo. Palataan tähän kohta, nyt siihen kasvosaippuaan.

Vegaaninen Coalface-kasvosaippua sopii siis hyvin päivittäiseen ihon puhdistukseen, muttei se poista meikkiä kuulemma. Eli se sopii täydellisesti etenkin aurinkolomille tai luontomatkoille, jolloin ainakaan itse en meikkaa käytännössä yhtään, mutta haluan kuitenkin puhdistaa kasvoni. Coalface imee ylimääräistä öljyisyyttä, puhdistaa sekä kirkastaa kasvot.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös se, että saippuassa on hienojakoista hiiltä – siitä tulee kasvosaippuan musta väri. Lisäksi kasvoilla tuntuu pienen pieniä karheita palasia, joista tuli itselle vähän sellainen kasvoja kuoriva tunne myös. Käytön jälkeen kasvoille jäi aika kuiva olo, mutta sitä varten olivat kasvovoide sekä ihanan virkistävä Avénen Therma Spring Water, joka oli myös nyt ensimmäistä kertaa testissä reissussa. Tästä tuli myös ehdottomasti mun luottotuote reissuun – se sopii täydellisesti myös biitsipäivän takia punoittaville kasvoille.

Saippuaa on ostettava vähintään 100 grammaa. Mietin aluksi, että pala on aivan liian iso eikä ratkaise sitä rinkan kevennystä. Ratkaisu tähän on se, että voit leikata veitsellä pienemmän palan reissuun mukaan. Kätevää.

Hinta 12,95€/100g eli todellakaan paha, sillä kasvosaippua on todella riittoisan oloinen. Pesen varmaan viiden vuoden päästä vieläkin tällä saippualla. 

 

 

 

Avénen Sprin Water on täydellinen reissukaveri Coalface-saippualle

 

Sitten vielä hetkeksi siihen Ultrablandiin. Sain tuotteesta kuitenkin testerin mukaan, mutten ikinä kokeillut sitä, sillä en kertaakaan meikannut Filippiinien matkamme aikana. Ajattelin testata kyseisen tuotteen tulevan Lontoon matkan aikana, jolloin lähdetään reissuun pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa sekä meikeille tulee käyttöä, joten tämä pieni testeripurnukka sopii täydellisesti kaupunkilomalle. Tuote lupaa, että se poistaa kaikkein pysyvimmänkin meikin.

Klassinen voidemainen putsari, jonka manteliöljy, hunaja ja ruusu puhdistavat hellävaroen mutta tehokkaasti. Jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi. Tehokas ja kaunis meikinpoistaja, jossa on rutkasti hoitavaa hunajaa ja ravitsevaa maapähkinäöljyä. Levitä paksua öljyä kasvoillesi ja huomaa kuinka taianomaisesti se sulattaa meikin pois kasvoiltasi, pyyhkäise kosteutetulla vanulapulla ja lopputulos on upean kuulas sekä pehmeä iho! -Lush

Hinta 18,95€ / 100g

 

Näitä pikkupurkkeja kun palautat viisi takaisin, saat kasvonaamion

 

2. Godiva-shampoopala


Olen ollut aina vähän epäileväinen etenkin shampoopaloihin, etenkin kun vielä Lushissa kuulin, että voit saada samassa palassa myös hoitoaineen. Voiko sellaisilla muka tulla puhdasta jälkeä sekä voiko merivedessä uimisen jälkeen hiuksista tulla taas elävän näköiset? KYLLÄ!

Rakastuin tähän tuotteeseen aivan täysin kolmen viikon aikana ja aion ruveta käyttämään tätä myös kotioloissa heti, kunhan meidän shampoot ja hoitoaineet nykyiset loppuvat. Tähän on neljä syytä:

 1. Hei hei turhat muovipakkaukset.
 2. Godivan-shampoopala on todella riittoisa, jos en ihan väärin muista niin tuosta palasesta pitäisi saada 150 tai 180 pesua (en muista kuollaksenikaan kumman myyjä sanoi) eli siis selvää säästöä kaiken lisäksi.
 3. Miksi käyttää huonompaa kun on parempi vaihtoehto? Olen käyttänyt vuosia kampaamohoitoainetta ja -shampoota ja oletin eka, ettei shampoopala voi olla parempi. Toisin kävi ja siirryn parempaan vaihtoehtoon.
 4. Säästän aikaa, sillä en tarvitse enää erikseen hoitoainetta.

Godivan-shampoopala tuoksuu todella ihanalle, sillä siinä on jasmiinia. Palasta löydät luonnonvoita ja -öljyjä ravitsemaan, kosteuttamaan ja pehmentämään hiuksia. Tuotteen kaakaovoi, cupuacu-voi, sheavoi, cameliaöljy, luomu macadamiaöljy sekä ekstra neitsytkookosöljy hellivät hiuksia ja hiuspohjaa. Talvella välillä hiuspohjani on kuiva ja niitä ongelmia ei ole ollut ainakaan nyt kolmeen viikkoon, odotan mielenkiinnolla miten kotioloissa ilman aurinkohoitoa hiuspohjani käyttäytyy tämän tuotteen kanssa.

Yllätyin miten hyvin shampoopala vaahtoitui, tuli oikeasti puhdas olo hiuksiin pesun jälkeen. Myyjä suositteli, että aluksi kannattaa hieroa palaa käsiin ja vaahdottaa siinä. Sitten kun oppii paremmin ’annostelemaan’ palaa, sitä kannattaa hieroa vaikka suoraan hiuksiin.

Ostin myös kyseiselle shampoopalalle suunnitellun metallisen rasian, joka on juuri tämän palan kokoinen. Lisäksi palan saa kätevästi kuivumaan rasiaan nojaten. Kannattaa laittaa tuote pystyyn nojaamaan kuivumisen ajaksi ja laittaa rasia kiinni vain matkustamisen ajaksi.

Ainoa miinus pakko sanoa tähän liittyen, sillä välillä shampoopala ei ehtinyt kunnolla kuivua reissun päällä – tästä vähän tosin syytöstä Aasian majoitusten olemattomasta ilmanvaihdosta ja kosteista vessoista. Vaihdettiin sijaintia tiuhaan muutaman kerran ja ärsytti laittaa kostea shampoopala rasiaan ja se muuttui silloin vähän löllömäiseksi. Toisaalta hyvin pieni juttu siihen nähden, miten super hyvä tuote on muuten kyseessä.

Hinta 13,95€ + palarasia 4,5€

 

 

3. Olive tree gourmet-saippua käsille ja vartalolle


Tälle tuotteelle miulla ei varsinaisesti ollut tarvetta, mutta ostin sen testiin pelkästään sen takia, että olin niin fiiliksissä asiakaspalvelun mahtavuudesta. En siis yleensä pakkaa reissuun mukaan erikseen vartalon pesuainetta, vaan yleensä käytän shampoota (tiedän, saattaa kuulostaa hassulta) tähän tarkoitukseen. Laiskuuttani, sillä en jaksa kantaa isoa pulloa mukana.

Herkullisen vihreän värinen saippua tuoksuu oliiviöljylle, joka on myös saippuan yksi pääraaka-aineista. Periaatteessa tykkäsin tästä saippuasta, sillä siitä tuli pehmeä tunne iholle. Kuitenkin sen käyttö oli vähän nihkeää, sillä se ei meinannut vaahtoutua sitten millään, joten saippuan kanssa läträämiseen meni aika pitkään. En tykkää kuluttaa suihkussa aikaa (miusta pitkät suihkut on ajan tuhlausta) kotioloissa – saati sitten läträtä jossain Filippiinien kaltaisessa matkakohteessa, jossa on pula muutenkin vedestä.

 

 

Kolmen viikon käytön jälkeen

 

Toinen miinus oli se, että saippua pehmeni huomattavasti käytössä. Tähän saattoi toki vaikuttaa Filippiinien ilmasto, sillä kotona se on nyt aika kovan oloinen. Jouduin säilyttämään saippuaa minigrip-pussissa rinkassa siirtymisten ajan, sillä se ei ehtinyt kuivua / kiinteytyä missään vaiheessa kunnolla. Se oli myös sen verran pehmeää käytön aikana, että sitä sivellessä ihoon jäi välillä klönttejä saippuasta.

Eli periaatteessa jatkoon, periaattessa ei.

Hinta oli ihan muutamia euroja, sillä tämä tuote oli -50% (en löytänyt saippuaa nettisivuilta eikä ole enää kuittia, josta voisin tarkistaa tarkan hinnan. Tähän hintaan nähden oikein hyvä saippua siis. 

 

 

Onko sulla jotain matkailua helpottavaa kosmetiikkaa suositella? Tai no miksei vaikka jotain luottotuotetta, joka on sulla aina mukana – kotona tai maailmalla.

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Anni | Rajatapaukset 22.2.2019 at 17:34

  Mulla on vähän ristiriitaiset tunteet näitä Lushilta paloja kohtaan. Olen ollut tosi tyytyväinen omaan palashampooseeni kuin myös kasvosaippuaan, mutta ostamani kiinteä hoitoaine taas oli käyttökelvottoman huono. Sitä oli sairaan vaikea saada hierottua hiuksiin ja vaikka lopulta päädyin testaamaan sen tehoa kotioloissa liottamalla palan veteen jotta sain sitä ainakin levitettyä hiuksiini kunnon määrän niin silti se ei hoitanut hiuksiani edes sen vertaa että olisin saanut sormet harottua hiusten läpi.
  Pari voittajaa ja yksi luuseri siis.
  Tuosta harmittavasta kokemuksesta huolimatta tekisi vielä mieli testata Lushin kiinteää vartalovoidetta. En ole varma kuuluuko sitä Suomen valikoimaan mutta jostain netistä sen bongasin. Olen kosteusvoiteen suurkuluttaja joten kiinteä pitkäkestoinen pala olisi tervetullut lisä matkasettiin jos se vaan on toimiva!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 25.2.2019 at 05:25

   Okei, kiitos kokemuksien jaosta Anni. Pitää kyllä välttää tuota kiinteää hoitoainetta. Siinä mun testaamassa shampoopalassa oli myös hoitoaine ja ainakin se toimi moitteetta minun hiuksiin. Uu kiinteä vartalovoide! Pitää tutkailla sitä seuraavalla kerralla Lushissa, jos sellainen on heidän valikoimassa Suomessa. Toi olis kyllä hyvä lisä myös miun matkasettiin – kiitos vinkistä!

   • Reply Anni | Rajatapaukset 25.2.2019 at 14:29

    Vitsi kun en tajunnut että niillä olis ollut joku tollanen kaksi yhdessä pala jossa on sekä shampoo että hoitoaine. Täytyy ehkä melkein ottaa testiin seuraavan kerran kun Lushin lähistölle eksyn!

 • Reply Ode 22.2.2019 at 21:04

  Nuo Lushin palashampoot ovat olleet jo pitkään mun luottotuotteita reissussa. Olen testannut useampaakin erilaista versiota ja huonoimmillaankin pala on ollut ihan OK, parhaimmillaan ihan loistava.

  Mun mielestä myös se kiinteä hoitoaine oli ihan luvattoman huono. Nykyisin mukana kulkee hiuksiin jätettävä hoitoaine, säästää sekä vettä että aikaa, kun ainetta ei tarvitse huuhdella pois.

  Ja hei, noita Lushin näytepakkauksia ei kannata palauttaa. Ne on superhyvät reissussa, eivät vuoda ja helppo täyttää uudelleen. Kokokin on just passeli muutaman päivän tarpeisiin 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 25.2.2019 at 05:32

   Okei, toinen ääni jo kiinteälle hoitoaineelle eli siitä ainakin pysyn erossa. Hiuksiin jätettävä hoitoaine vois olla myös hyvä ratkaisu, käytin niitä ennen mutta nyt parin vuoden aikana jäänyt. Onko se siis Lushilta vai ihan ylipäätään yleisesti joku? No sitä mä itse asiassa mietin, että tollaiseen näytepurkkiin saa täydellisesti laitettua vaikka kasvovoidetta. Yleensä reissuun otan vain päivävoiteen, mutta jos noita käyttäisin niin voisin pakata myös yövoidetta kasvoille mukaan.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 24.2.2019 at 09:10

  Lushin palashamppoo oli mulla tässä syksyllä käytössä, kun sitä niin kovasti kaikkialla hehkutetaan. Oli pieni ja sievä ja siksi näppärä reissussa. Vaahtosi, sekä pesi hyvin. Aiheutti myös aivan järkyttävän HILSEEN. Joten se siitä. Parantelin päänahkaani pitkään ja toiste en noihin koske 🙁

  Tuo Avenen kasvovesisuihke on ollut mulla varmaan 6-7 vuotta käytössä. Ei muuten kannata ostaa Suomesta, vaan Keski-Euroopasta. Espanjassa mm. maksaa tuo pieni koko vain muutaman euron. Himassa mulla käytössä tuosta se oikein iso suihkepullo. Miinusta tullee roskan määrästä, koska eihän tuo pikku koko kestä pitkään…

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 25.2.2019 at 05:38

   Ääh voi ei! Mulla palashampoo taas reagoi jotenkin toisinpäin, se ravitsi miun päänahkaa todella hyvin ja ei oo nytkään ollut kuiva, vaikka oikeastaan aina aurinkolomien jälkeen Suomessa päänahka tuntuu kuivuvan kasaan. Ai kappas, en tiennytkään että tuo suihkepulloa on edes isommassa koossa. Toisaalta se vie vähän idean siltä pieneltä ja keveydeltä, tosin vähemmän roskaa tulee. Ehkä pitää hommata isompi kotioloihin ja pitää tuo pienempi reissussa.

 • Reply Mirka Hannele / Reason for Season 24.2.2019 at 23:52

  Olen käyttänyt Lushin tuotteita suht paljon paljon, ja enimmäkseen kokemukset ovat tosi hyviä. Tuo samainen shampoopala toimi mulla ihan superhyvin silloin, kun tukka oli vähän lyhyempi, mutta hiusten kasvaessa koin tarvitsevani sitten jo jotain muutakin. Nykyään reissaan käsimatkatavaroilla aina, kun se on mahdollista, joten täytyy miettiä näitä kosmetiikkajuttuja tarkemmin. Yritän käyttää luonnonkosmetiikkaa mahdollisimman paljon, mutta ei toistaiseksi ole mitään yhtä brändiä, joka olisi ylitse muiden.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 25.2.2019 at 05:43

   Okei, hyvä tietää jos tästä tää tukka lähtee vielä enemmän kasvuun mitä nyt on. Mulla on lapaan asti tosin hiukset, joten kai ne jo suht pitkiksi voi lukea. Mun pitäisi kyllä enemmän panostaa tuohon luonnonkosmetiikkaan, oon niin kaavoihin kangistunut joten pieni hyppy tuntemattomaan ei olisi ollenkaan pahasta. Lisäksi varsinkin ennen mulla oli sellainen mielikuva, että luonnonkosmetiikka olisi jotenkin paljon kalliimpaa, mutta mitä oon hintavertailua tehnyt, niin luonnonkosmetiikkaa voi irrota yllättävänkin edullisesti.

 • Reply Siiri / Pilkettä 25.2.2019 at 18:36

  Minulla on parin muun kommentoijan tavoin sekä hyviä että huonoja kokemuksia Lushista. Odotukseni olivat korkealla juuri noiden shampoopalojen kanssa, mutta en ikinä löytänyt niiden kanssa kunnollista balanssia – joko hiuksista tuli narskuvan puhtaat ja takkuiset tai sitten ne jäivät lähmäisiksi. Ihonhoitotuotteista on kuitenkin löytynyt suosikkeja, kuten suolapohjaiset vartalonkuorinnat. Tämän hetken suosikkikasvovoiteeni on myöskin Lushin Imperialis. 🙂
  https://blogit.terve.fi/pilketta/lush-imperialis-taman-hetken-suosikkipaivavoiteeni/

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.3.2019 at 07:05

   Okei, käytitkö saippuaa suoraan hiuksiin vai ”annostelitko” alussa käteen eli vaahdotit kädessä? Mulle myyjä vinkkasi, että ei kannata aluksi vaahdottaa palaa suoraan hiuksiin, jolloin välttää lähmäisen vaikutelman ennen kuin oppii käyttämään palaa oikein. En oo vieläkään uskaltanut siirtyä suoraan hiuksiin, jos en osaakaan annostella oikein. 😅 Oo kiitos tuosta tuotevinkistä, laitetaan korvan taakse!

 • Reply Heli / Drama On The Road 26.2.2019 at 16:07

  Kiitti näistä vinkeistä! Juurikin tuo ongelma käsimatkatavaroiden nesteiden kanssa on aina pientä tuskailua, niin taidanpa itsekin ensi kerralla suunnata Lushiin ja testata sekä asiakaspalvelun (oon aika vaativa asiakas :D) ja tuotteet! Tuosta hiilisaippuasta olin kuullutkin, mutta itselle ongelma juurikin se ettei se pese meikkiä pois. Harvemmin kuitenkaan olen täysin meikkaamatta, käyn sen verran harvoin rantalomilla 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.3.2019 at 07:08

   Ole hyvä Heli! 🙂 Sama homma tuon vaativuuden suhteen, sen takia juuri olin niin hämilläni kun sain maailman parasta asiakaspalvelua täällä. Jos käyt, niin kerro sitten kokemuksia myös palvelusta. Joo sit tuo hiilisaippua ei varmaan sovellu niin hyvin siulle. Ajattelin käydä ennen meidän Lontoota ostamassa tuon toisen vinkkaamani aineen, jolla voi pestä myös meikit. Vaikuttaa hyvälle.

 • Reply anmariencfc 26.2.2019 at 22:30

  Ainut mulle sopiva huulipuna, joka ei aiheuta allergisia oireita oli Lushilta, mutta meikit on olleet poissa valikoimista aika kauan ja minä ilman huulipunaa.
  Palasaippuoihin ja -shampoisiin oon ollut jo hetken aikaa ihastunut. Todella kätevää kun menevät pieneen tilaan ja ei tarvitse jättää matkakohteisiin turhia roskia. Itse olen käyttänyt Flow cosmeticsin tuotteita, joista pidän paljon. Palashampoilla kyllä mun tukka jää hieman tahmaiseksi, mutta samalla myös tosi ihanan kuohkeaksi ja sitä on helppo laittaa kun ei ole niin liukas. Pesen tosin myös muilla shampoilla sitten välillä tukkaa, jotta saan pidettyä hyvän tasapainon. Tuohon tahmeuteen tosin taitaa olla jotain niksejä, joita pitäisi ehkä kokeilla kun jaksaa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.3.2019 at 07:12

   Niimpä, tuo pieneen tilaan meneminen on kyllä super hyvä asia + turhaa roskaamista unohtamatta. Mulle tulee kanssa kivasti kuohkeutta tuosta shampoopalasta, paljon ilmavammat hiukset kuin nestemäisellä.

 • Reply Periaatteen Nainen 1.3.2019 at 20:25

  Olen rakastanut Lushin Seanik-shampoopalaa vuosien ajan, mutta kuten joku muukin täällä kommenttiketjussa, todennut palahoitoaineen kaipaavan vielä paljon tuotekehittelyä. Mutta ainakin yksi helmi siellä on!

 • Reply Rosa 2.3.2019 at 23:37

  Käytän vähän kosmetiikkaa, joten ei ole ollut tarvetta vähentää purnukoita. Sitä mietin, että kosteita saippuoita on ällö kuljetella ja silloinhan ne melkein pitää pakata vielä muovipussiin vai saako Lushista kunnon kuljetuskotelot paloille?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.3.2019 at 07:18

   No se ongelma mulla tuli juuri tuon saippuan kaa, kun se ei meinannut kuivua ollenkaan ja pidin sitä minigrippussissa. Tuolle pyöreällä shampoopalalle ostin oman rasian heiltä ja se oli tosi kätevä. Ja siis Lushin valikoimassa oli enemmän kanssa erilaisia rasioita, joten varmasti tuollekin olisi löytynyt omansa. Toi hiilisaippua ehti kuivua aina tosi nopeasti, joten sitä säilytin suoraan tuossa paperipussissa, jossa se myytiin mulle.

 • Reply Jade 20.4.2019 at 19:29

  Suosittelen kokeilemaan famo kosmetiikkaa. Olen ollut tyytyväinen pöllön muotoiseen shampooseen ja heiltä löytyy myös toimiva palahoitoaine! Lushin hoitsikka oli onneton, mutta Famon on erinomainen, kunhan muistaa laittaa sitä maltillisesti. Famo on lisäksi kotimainen, joten siitäkin plussaa.

  Ja reissuun hyvä palasaippua löytyy Carita kosmetiikalta. Ei sula kosteassakaan ilmastossa, eikä myöskään kuivata talvella.

  Nämä on omia luottotuotteita. Dödönä käytän Kaurilan saunaa, sekin reissussa hyvä.

 • Leave a Reply