Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kylmästä lämpimään: Filippiinien loma alkaa än-yy-tee-NYT!

Tätä tunnetta ei kyllä voita mitään: kaivat rinkan varastosta, repäiset edelliset lentokentän tarrat pois ja alat miettimään mitä kaikkea seuraavien viikkojen aikana voisit tarvita. Kutkuttava tunne ja lupaus seikkailusta on aivan pian edessä. Taas yksi matkahaave toteutumassa. Filippiinit.

Lähdetään tänään illalla Jussin kanssa Qatar Airwaysilla kohti Manilaa ja oon kyllä niin täpinöissäni, että. Monia matkoja olen odottanut kuin kuuta nousevaa, mutta tällä kertaa Filippiinit on erityisen haluttua kamaa meidän taloudessa jo monta vuotta. Ei varmaan koskaan ennen olla fiilistelty etukäteen jotain matkakohdetta kuin tätä.

Jännä nähdä, miten kroppa reagoi kun lähdetään yötä vasten kaukolennolle. Lähes aina tulee lähdettyä pitkille lennoille aamusta tai päivästä, joten mielenkiintoista kokea tällainen lentokokemus. Tavallaan voisin kuvitella, että tykkään matkustaa enemmän yötä vasten, koska silloin muutenkin keho on unirytmissä ja saan entistä paremmin unen päästä kiinni. Mites ruudun sillä puolen? Saatko helposti unta lentokoneessa ja millaisia vinkkejä sulla on mahdollisimman mukavaan lentomatkustamiseen?

Itse luotan rentoihin vaatteisiin, kevyeen meikkiin (jos edes siihenkään), hyvään kirjaan (ah pääsen aivan pian Keplerin kimppuun), tv-sarjoihin, pieneen naposteluun (patukat, hedelmät), silmälappuihin ja ihan vain siihen, että saan missä tahansa unta.

Meikistä tulikin mieleen, kävin aikaisemmin tässä kuussa muun muassa Lushista ostamassa useampaa erilaista kosmetiikkaa, jolla aion helpottaa matkustamista sekä keventää rinkkaa tai helpottaa käsimatkatavaroilla matkustamista. Näistä lisää sitten käyttökokemuksia blogissa reissun jälkeen sekä ajattelin esitellä hankitoja reissun päällä IG storyssa, kunhan ne on tullut oikeasti testiin ja osaan niistä kertoa. Onks sulla jotain luottokosmetiikkaa, jota ilman et matkusta koskaan?

 

 

Filippiinien reittisuunnitelma – palmuja, palmuja ja vielä kerran palmuja


Palmuparatiisit, täältä tullaan! Manilasta lennetään parin päivän jälkeen Palawanin saarelle, jossa ollaan kahdeksan yötä yhteensä Port Bartonilla, El Nidossa ja Puerto Princesassa. Sieltä sitten lennot (jotka muuttuivat meidän lentojen ostamisen jälkeen, argh) Cebua kohti.

Cebulla olisi tarkoitus olla vain yksi yö ja tästä jatketaan sitten matkaa Boholille pariksi yöksi. Viimeisenä on toivottavasti meidän palmuparatiisi, sillä Boholin jälkeen suunnataan vielä Camiguinin saarella, jota filippiiniläiset entiset työkaverini suosittelivat. Sieltä löytyy esimerkiksi kylmiä ja kuumia lähteitä, vesiputouksia, tulivuoria ja totta kai hemmetin upeita rantoja.

Ollaan ladattu Camiguinille kaikki panokset – myös rahallisesti, sillä hemmotellaan aikamoisilla majoituksilla siellä. Ei ne siis mitään super kalliita ole, mutta meidän mittapuussa 100 yöltä euroa Aasiassa on paljon.

Aion snorklata kyllä niin paljon tulevien viikkojen aikana, Filippiinien vedenalaiseen maailmaan on kyllä kovat odotukset. Hommasin elämäni ensimmäisen yksiosaisen uimapuvun myös, sillä en halua että bikinit vaikeuttaa mun snorklaamista (ei sillä, että mulla olisi joskus irronnut yläosa takaisin veneen noustessa..) yhtään.

 

 

 

Rantojen jälkeen on sitten vielä tarkoitus lentää takaisin Manilaan ja pohditaan kovasti vielä, ollaanko siellä pari yötä vai mennäänkö yhdeksi yöks Taal Volcanolle, joka on about 50 kilometrin päässä Manilasta. Kokemuksia Taal Volcanosta? Kannattaako käydä?

Nuo lentämiset kyllä kauhistuttaa etukäteen jo, sillä meillä on kolme sisäistä lentoa edessä. Välimatkat ovat pitkät sekä kaiken lisäksi oon kuullut sieltä kotoisin olevilta ihmisiltä sekä omilta ystäviltäni kauhutarinoita pidemmistä lauttamatkoista, jossa on mietitty että näinköhän sitä selviää lautalta ikinä maan kamaralle. Koska osittain pelkään vettä (en siis silloin, jos olen rannan lähellä), oli paria-kolmea tuntia pidemmät lauttamatkat pois suljettu vaihtoehto.

Työrintamalla on ollut todella hektistä sekä erittäin isoja muutoksia on tapahtunut ja niitä on vielä paljon edessä, joten Filippiinien kolmen viikon irtiotto ja akkujen lataus tulee hyvään saumaan. Helmikuussa aion aloittaa puhtaalta pöydältä sekä mulla on useampi mielenkiintoinen juttu luvassa myös blogipuolella. Oon jotenkin parhaimmillani aina reissussa, silloin saan aina paljon uusia ideoita ja uutta draivia kotioloihin. Saa nähdä mitä kaikkea keksin tulevien viikkojen aikana.

Seuraavat viikot tulee olemaan varmaa vähän hiljaisempia täällä blogin puolella, mutta aion kyllä kevyttä matkapäiväkirjaa tehdä tyyliin kerran viikkoon. Muuten aion keskittyä Filippiineihin ja maailman parhaimpaan reissuseuraan.

Aasia – ihana nähdä siut jälleen. Sinua on ollut ikävä. <3

 

 

Millaisista asioista sua kiinnostaisi lukea Filippiineistä?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply miraorvokki 29.1.2019 at 10:21

  Ihanaa lomaa tyypit! <3 Mulla on muuten Lushilta luottotuotteina ainakin tuo tuo Coalface-kasvosaippua, sekä T'eo-paladeodorantti. Parhaat myös käsimatkatavaroissa, kun eivät olet nestettä!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:23

   Jep totta, sillä silmällä vähän ostin kanssa että helpottaa käsimatkatavaroilla reissaamista jatkossa. 🙂 Musta tuntuu, että mulla on toi sama kasvosaippua nyt testissä. En juuri tällä hetkellä muista nimeä just.
   Onks toi paladeo hyvä?

 • Reply J 29.1.2019 at 18:16

  Ää, oon kateellinen! Googletin Camiguinin ja mulle tuli oikeesti kylmät väreet, näyttää sen verran upealta paikalta. Oon käynyt Filippiineillä, mutta vaan Palawanilla. Jotenkin nössöilin silloin ja mua kuumotti ajatuskin matkustaa lähellekään Davaon-saarta 😀 Toisaalta, tapasin kyllä reissussa Siquijorillakin käyneitä, eikä kellään ollut mitään ongelmia.
  Mulla oli viime reissussa Lushin palashampoota ja tykkäsin kovasti. Mukavaa reissua!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:24

   Jep, sama homma oli täällä kun kuulin siitä ekaa kertaa miun työkaverilta! Camiguinia odotetaan eniten tältä reissulta. Camiguin ja Siquijori pitäis molemmat olla ihan turvallisia onneksi, vaikka siinä aika naapurissa ollaankin. 🙂

 • Reply Martina 3.2.2019 at 14:21

  Filippiinit kuuluu omiinkin matkahaaveisiin. Juteltiin kerran Karibian risteilyllä aluksen filippiiniläisen työntekijän kanssa varmaan ainakin tunti Filippiineistä hänen pitämänsä viskitastingin päätteeksi. En tiedä kumpi osapuoli oli enemmän täpinöissään keskustelusta, me vai tastingin pitänyt mies, joka pääsi puhumaan kotimaastaan. Hän piirteli meille karttoja ja me kyselimme ja kyselimme kaikenlaista mieleen tulevaa. Tuolloin syttyi palava halu päästä Filippiineille ja vielä jonain päivänä sinne menenkin.. Sitä odotellessa fiilistelen sun matkaa!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 11:49

   Heh voin niin samaistua sun tunteisiin, tein kolme vuotta töitä neljän filippiiniläisen kanssa päivittäin ja he tykkäsi kertoa paljon kotimaastaan. Voit kuvitella miten suuren halun he sytytti tänä aikana Filippiinejä kohtaan. 😀

 • Reply Jenni | Boarding Time 3.2.2019 at 17:03

  Ai että kuulostaa ihanalta reissulta! Nauttikaahan täysillä!!
  Me lennetään paljon kaukolentoja ja mieluiten just yöllä kun sillä tavalla ei mene matkapäiviä hukkaan. Qatar sattuu muuten olemaan ehdoton suosikki kaikista maailman lentoyhtiöistä: palvelu on vaan ihan omaa luokkaansa ja muutenkin matkustusmukavuus ollut aina ihan täys kymppi.
  Itse en pitkillä lennoilla syö juuri muuta kuin hedelmiä ja suihkuttelen kosteutta naamariin (esim. BTB-13 100 ml kosteuttava tehohoito on ihan super!), bebanthen huuliin ja nenään toimii aina. Vähän lukemista tai leffa, ja sit vaan korvatulpat korviin ja unta palloon…

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 11:51

   Nautittu on ja nautitaan! 🙂 Joo toi on kyllä kätevä tapa, tuntuu vaan että niin usein omat kaukolennot on osuneet päivälle / aamulle. Jaan samat fiilikset Qatarista, omasta mielestäni myös paras. Pitää laittaa tuo kosteuttava tehohoito korvan taakse, kiitti vinkeistä Jenni! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 6.2.2019 at 08:38

  Filippiinit on ihanat! 🙂 nauttikaa vielä lomasta täysin rinnoin ja toivottavasti selviätte lopun ilman sairastumisia enää.

 • Reply Lotta-Maaria / delfiininselassa 7.2.2019 at 15:45

  Ihanaa reissua Filippiineille! Varmaankin varmin tapa on juuri lentää maan sisäiset reitit, itse oon kerran missannut lennon Cebulta Thaimaahan kun Boholin lautta hajosi:( eli suunnitelma b kannattaa aina olla (ja hyvä matkavakuutus) 😄

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 8.2.2019 at 07:03

   Kiitti Lotta-Maaria! Pidemmät varsinkin on ehkä fiksumpaa lentää, tänään 900km lento edessä mutta mennään toi Cebu-Boholv väli lautalla. Toivottavasti ei hajoa matkalle. 🙊

 • Reply Suunnaton 8.2.2019 at 09:24

  Ihanaa reissua teille! Onpa kiva päästä myöhemmin lukemaan teidän kokemuksia. Filippiinit kiinnostaa ehkä iiiihan vähän, joten kaikki vinkit on tervetulleita 🙂

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 8.2.2019 at 23:30

  Nauttikaa lomasta!😎 Kuulostaa täydelliseltä. Ja Suomessa on nyt vetiset loskakelit, joten Filippiinien palmun alla kelpaa varmasti.
  Ihana oli lukea sun fiilistelyä, kun sen tunteen niin tietää! Tykkään ite lähtee öitä vasten. Oon jopa onnistu nukahtaan välillä ennen kuin kone on edes noussut ilmaan 😅 tuo Lush olikin hyvä vinkki, kiitos siitä!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 9.2.2019 at 03:46

   Ei tuota ongelmaa nauttia. Ihan hyvään aikaan lähdettiin, mitä kuullut ystäviltä etenkin Helsingin lumitilanteesta – oon sen verran lyhyt niin varmaan julkisiin sinne lumeen. Heh sama homma täällä, nukahtaminen ei tuota vaikeuksia – edes ennen nousua. :’D

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 9.2.2019 at 09:51

  Täällä alkaa olla sama tunnelma käsillä, kun meillä lähtöön on enää reilu viikko. Arkikiireet kyllä pitävät vielä jalat tiukasti maassa, vaikka pitäisi jo hiljalleen miettiä myös reissua. Meillä on vieläpä edessä täysi vuorokausi matkustamista täysin keskellä päivää, ja tupsahdamme Saigoniin aikaisin seuraavana aamuna. Luvassa on siis aika monta päivää omituisia vuorokaudenaikoja ja jetlagia, mutta onneksi lomalla on aikaa.
  Teidän matkaa on ollut kiva seurata – paitsi tietysti niitä sairastamisosuuksia. Tsemppiä loppureissuun!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 9.2.2019 at 11:38

   Oo en muistanutkaan että teillä oli se Vietnam nyt jo tässä tulossa. Jee mahtia päästä lukemaan Vietnamista juttuja sitten, se on kyllä niin mun rakkaus. Olitko käynyt aikaisemmin? Totta, onneksi lomalla on aikaa, niin ehtii palautua muutamista omituisista alkupäivien rytmeistä. Alkaa olla nää sairastamisosuudet vähän liiankin tuttuja. 😅🤷‍♀️

 • Reply Rosa 9.2.2019 at 16:30

  Käytän vähän kosmetiikkaa, mutta ne muutamat on ihan pakko saada mukaan. Hiusvaha, hiuslakka ja hajuvesi. En olisi uskonut, että hajuvesi on mulle tärkeä, mutta niin vaan pidemmillä matkoilla olen maksanut maltaita saadakseni hajuveden, jota en pakannut mukaan. Olen ajatellut, että ehkä kaukana kotoa tutut tuoksut ovat tärkeämpiä.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 9.2.2019 at 17:33

  Oiiihh, ihanaa reissua teille! Reissusuunnitelmat palmurantoineen kuulostaa kyllä täydellisiltä. 🙂 Ja oma luottokosmetiikkani reissuille on ehdottomasti bepanthen-voide huulille, kuiville kynsinauhoille ja lähes mihin vain käytettäväksi.

 • Leave a Reply