Kuulumisia pukkaa: omaa kotia, matkamessuja sekä Filippiinejä

Jossain vaiheessa kirjoitin tänne, että kirjoitan joka kuukausi kuulumisia blogiin. Arvatkaa olenko siinä onnistunut? Hell no, sillä elämä näköjään pitänyt niin kiireellisenä, joten tällaiset ’lupaukset’ on tullut unohdettua täysin ja viimeisin kuuluminen on syksyltä. 2018 vuoden toinen puolikas toi aikamoisia elämänmuutoksia: oma koira ja oma koti.

Kyösti on muuttanut elämää aika paljon ja myönnän – pieniä rajoituksia on tullut. Tosin hyvin pieniä, sillä ehkä pystyn elämään sen kanssa että Helsinki-Joensuu välillä ei pystytä pysähtymään pitkäksi aikaa yhdessä Jussin kanssa huoltoasemalle syömään, sillä koiria ei saa tuoda sisälle. 😀 Tai kaikkiin majoituksiin ei voi välttämättä ottaa lemmikkejä mukaan. Kuitenkin ne ’rajoitukset’ unohtuu heti, kun tajuaa miten ihana tuo karvainen nakki on ja miten paljon se tuo iloa ja rakkautta elämään.

Oon myös tavannut paljon uusia ihmisiä Kyöstin myötä: sisarusten omistajiin, järjestin corgi meetingin Haltialan tilalla (voiko olla ihanampaa näkyä kuin 15 corgin pentua?) sekä kaikki satunnaiset lenkkeilijät ja naapurit, joiden kanssa tulee juteltua paljon enemmän kuin ennen.

Hauskaa on ollut myös se, että on tullut nähtyä uudesta näkökulmasta entuudestaan vanhoja tuttuja, joilla on myös sopivasti kaveri Kyöstille. Olihan tuossa myös matkamessujen jatkoilla Clarionissa puhe Ne Tammelat -matkablogin, Vaihda Vapaalle -matkablogin ja Pöndekengissä -matkablogin kanssa, että järkätään matkabloggaajien koiradeitit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reissuun ei voi niin yllättäen tosin enää lähteä, sillä pitää vähän miettiä Kyöstin kohtaloa ja hoitopaikkaa. Onneksi moneen paikkaan on voinut ottaa Kyöstin mukaan sekä onneksi lähipiirissä on koirarakkaita ihmisiä. Kyösti lähti toissapäivänä Pohjois-Karjalaan yli kuukaudeksi, sillä lähdetään ensi viikolla (!!!) Filippiineille. Tällä hetkellä kotona tuntuu, että täältä puuttuu iso palanen. Veikkaan kyllä, että ikävä lievittää kunhan yksi suurimmista reissuhaaveistani toteutuu ja astun lentokoneesta Manilan lentokentälle.

 

 

Kallio vaihtui Itä-Helsinkiin


Kyöstiäkin isompi muutos on kyllä marraskuussa ostettu oma koti, sillä ostettiin Mellunkylästä kaunis paritalon puolikas ja samalla Kallio / Hakaniemi jäi taakse. Oon asunut Helsingissä about viisi vuotta ja koko sen ajan olen asunut Kurvin ja Ympyrätalon välissä kolmessa eri osoitteessa, voin kertoa että Mellunkylä alueena on hyvinkin erilaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En kuitenkaan sanoisi, että se olisi mitenkään huonompi ratkaisu, sillä tykkään kyllä niin paljon meidän omasta pihasta (en malta odottaa kesää, jolloin piha pääsee paremmin käyttöön) sekä tunnetta siitä, että maksat itsellesi etkä vuokranantajalle. Aluksi ajattelin, että tulen hulluksi täältä metsän keskeltä, mutta nyt oon ruvennut nauttimaan tästä rauhasta, hiljaisuudesta ja luonnosta, mitä meillä on täällä. Kuinka monella Helsingissä alkaa hiihtoladut 100 metrin päästä kotoa?

Ainoa mitä kyllä on ikävä oikeasti, on ravintolat. Niitä ei kyllä täällä ole tai no Pizzeria Speed. Nimikin kertoo jo tarpeeksi, etten sinne halua mennä. Toisaalta, säästää aika paljon rahaa, kun ei tule woltattua joka viikko sekä käytyä syömässä jossain.

 

Kalliolle on nyt sanottu heipat ja siis en kestä: kattokaa nyt miten pikkunen Kyösti on!

 

Matkamessut – vuoden parhaimpia tapahtumia


Viime viikonloppuna oli vuoden yksi parhaimmista tapahtumista eli siis mikäs muukaan kuin matkamessut. Oon käynyt matkamessuilla vuodesta 2011 alkaen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta joka vuosi ja tällä kertaa oli hyvin erilainen kokemus. Vaikka olin viime vuonna ammattilaisten päivässä bloggaajana, oli tämä vuosi reilusti antoisampi.

Olin katsonut etukäteen muutamat paikat, joissa haluan käydä juttelemassa sekä etsimässä lisää tietoa tuleville reissuille. Tänä vuonna erityisesti menin messuille myös mahdolliset yhteistyöt mielessä – olin teettänyt mediakortteja sekä käyntikortteja, joista oli apua ’itsensä myymisessä’. Yllätyin kyllä positiivisesti, miten moni yritys otti miut mielenkiinnolla vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi esiinnyin myös Norweigian Stagella, jossa keskusteltiin Seven Seas -matkablogin Sannan ja Rantapallon kanssa Balkanin alueen matkailusta. Olin kyllä niin ylpeä itsestäni tuon jälkeen, sillä olen kaikkea muuta kuin mukavuusalueellani, jos joudun esiintymään. Se olikin yllättävän kivutonta, kun oli aihe jota rakastaa.

Ohjelmista parhaiten jäi itselle mieleen Norjassa automatkailusta kertova esitys, sillä meillä on Norja ja Lappi road trip suunnitteilla tulevaksi kesäksi Kyöstin kanssa. Tulevasta kesästä tulee kyllä niin kotimaan matkailun / lähimatkailun kesä!

 

Balkan kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan: bloggaajien vinkit Kroatiaan, Albaniaan, Montenegroon ja Kreikkaan

 

Voidaanko jutella loppuun vielä hetki Filippiineistä?


Vaikka olen aina kaikista matkoista aina innoissani, Filippiineistä olen super innoissani. Oon halunnut niin monta vuotta matkustaa tuonne, mutta joka kerta se on tuntunut liian säätämiseltä parin viikon lomaa varten. Nyt saatiin järkättyä kolmen viikon loma ja tuntuu, että siinä ajassa saan juuri ja juuri nähtyä itseä kiinnostavat paikat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hirvittää kyllä valmiiksi jo tuo lentämisen määrä (kolme sisäistä lentoa) Filippiineillä, mutta en yksinkertaisesti uskalla lähteä pidemmille lauttamatkoille Filippiineillä, sillä oon kuullut kauhutarinoita omilta ystäviltäni niistä. Meidän kolmen viikon reitti on seuraavanlainen: Manila – Palawan (Port Barton, El Nido, Puerto Princesa) – Bohol – Camiguin (- Taal Volcano) – Manila.

Olin vähän Matti Myöhäisenä liikenteessä, sillä vasta tänään soitin terveyskeskukseen malarialääkkeiden takia. Tajusin, että mehän ollaan osittain malaria-alueella, sillä Palawanin saarella esiintyy malariaa. Tiukoille menee, että ehditään saada resepti.

Kuinka moni teistä on käynyt Filippiineillä? Voidaanko fiilistellä Filippiinejä yhdessä ja kerro mikä sun mielestä on parasta siellä. Jos et ole vielä reissaillut Filippiineillä, niin mitä odottaisit eniten? 

 

 

Tässähän tuli iso kasa kuulumisia. Nyt on siun vuoroa kertoa mitä siulle kuuluu!

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Piyya 27.1.2019 at 11:07

  Enpä lähes avautumaan omista kuulumisesta nyt tähän 😂. Vaatisi varmaan oman postauksen. Minä jään vaan fiilistelemään sun kuulumisia ja odottamaan sun juttuja Filippiineiltä.
  Odotan tietenkin itsekin jo kovasti omaa Singapore-Bali-Penang-Kuala Lumpur matkaani. Siinähän ne päällimmäiset kuulumiset onkin 😊

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.1.2019 at 16:28

   Heh, no sitä odotellessa siis! 😅 Filippiineistä varmasti luvassa pieni yliannostus täällä sitten ensi kuusta alkaen. Oi toi siun reissu kuulostaa kyllä yhtä huikealta kanssa, kelpaisi milloin vain.

 • Reply Terhi 27.1.2019 at 11:41

  Olipa suuri pentue tuo 15 corgipentua. Pennut ovat kyllä niin ihania, varsinkin jos ne saa pian oppimaan sisäsiisteiksi. On myös totta, että koirat rajoittavat elämää, varsinkin matkustusta, mutta elämä on valintoja, minulla on nyt ollut 30 vuotta yhtäjaksoisesti koiria enkä kyllä luopuisi niistä.
  Itse kysymykseesi vastaan, että helmikuussa on liput ostettu Bangkokiin ja sieltä sitte eteenpäin.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.1.2019 at 16:32

   Aa siis corgi meeting Haltialassa oli muillekin pennuille, Kyöstin yksi veli oli vain siellä. 15 pennussa olisi ollut aikamoinen tikistäminen. 😅 Muistaakseni Kyöstin sisaruksia on 8 tai 9, sekin aika paljon. Totta Terhi, elämä on valintoja ja en ainakaan sekuntia ole katunut sitä, että otettiin meille karvainen lisäys. Ootko matkustanut ulkomailla paljon koiran kanssa? Meillä olisi sellainen Euroopan road trip suunnitteilla Kyöstin kaa, joten kaikki kokemukset ja vinkit on tervetulleita. Oih Bangkok! Se on mun lemppari big city! 😎

 • Reply Christa 27.1.2019 at 12:36

  Ymmärrän että voi olla vähän sopeutumista Kalliosta Mellunkylään siirtymisessä. Samanlaista oli itsellänikin kun aikoinaan muutin Punavuoresta Kiloon. Mutta kummasti sitä tottui ja vaikka välillä edelleen (13 vuoden jälkeen!) kaipaan keskusta-asumista, niin omaa pihaa ja luontoa en kyllä ole valmis vähään aikaan vaihtamaan kaupunkiin. Meilläkin lähtee hiihtoladut 400m päästä ja kuitenkin keskustaan kestää vain vartti junalla. Suomen ihanuutta.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 28.1.2019 at 05:18

   Joo varmaan aika samanlaisia fiiliksiä ollut molemmilla meillä sitten, Punavuoresta Kiloon kuulostaa aika samalta. 🙂 Luontoa ja omaa pihaa ei kyllä voita Kallion ravintolat, kuppilat, kahvilat ja muut palvelut – odotan innolla kesää, jotta tuo oma piha pääsee vielä paremmin oikeuksiin. Todellakin: Suomen ihanuutta ladut ja keskustan läheisyys! :’D

 • Reply Sini 27.1.2019 at 15:11

  Jos itse olisin menossa Filippiineille, odottaisin varmasti hyviä snorklauspaikkoja ja kauniita maisemia. Samoja odotan myös tulevalta Indonesian reissulta, johon aikaa 2 viikkoa. Meri ja hiekkarannat kiiluvat jo silmissä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 28.1.2019 at 05:22

   Oi Indonesia! Minne päin? Sieltä voi kyllä todellakin odottaa samoja asioita sekä uskaltaisin väittää, että parempaa ruokaa. Filippiiniläistä keittiötä ei ole hirveästi ylistetty missään, joten odotukset ei ole kovat. Indonesialainen keittiö sen sijaan on kyllä 5/5! Hyvää reissua Sini jo etukäteen, nautitaan molemmat upeista hiekkarannoista ja turkoosista merestä!

 • Reply Emma 27.1.2019 at 19:27

  Filippiineillä oon käynyt vain Manilassa (ja siitä päiväretkellä jollain rannalla, en yhtään tiedä millä kun maksettiin taksikuskille, joka sitten vei meidät johonkin auto+venematkan päähän omalle lempirannalleen), mutta se ei kyllä ole pitkänkään pysähtymisen väärti. Oon muuten itse kans miettinyt, että pitäis vähän arkisempiakin juttuja ja kuulumisia joskus kirjoittaa blogiin, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi, kun on niin paljon matkoihinkin liittyviä juttuja luonnoksissa ja lisäksi tuntuu, että ei niitä menneitä kuulumisia jaksaisi enää kirjoittaa.. Ehkä kuitenkin minäkin vielä joku päivä!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 28.1.2019 at 05:25

   Okei voihan, no mutta ymmärtääkseni Manilan läheiset rannat ei oo Filippiinien parhaasta päästä. Ilman muuta Emma kanssa arkisempia juttuja kehiin välillä. Näistä saa kivaa vaihtelua omaan kirjoittamiseen sekä itse ainakin oon niin utelias, että kiinnostaa lukea toisten kuulumisia. 😅

 • Reply Anni | Rajatapaukset 28.1.2019 at 16:53

  Jee, oma asunto! Mullakin on ollut moisen hankkiminen suunnitelmissa aika pitkään, mutta ei olla ihan päästy tuon partnerin kanssa yksimielisyyteen kun yksi haluaisi asua keskustassa ja toinen rivitalossa niin siinä on aika mahdoton yhtälö 😀

  Mulla on tänä vuonna tulossa kaks isoa reissua, USAn länsipuolen roadtrippi ja toinen marraskuussa starttaava 3kk rykäys kohti Australiaa ja Uutta-Seelantia. Jotenkin vaan pitäis jaksaa vielä odottaa! ja säästää! :/

  Filippiinit kuulostaa aivan ihanalta. Jään odottamaan sun postauksia tänne pakkasen keskelle 😀

  P.S. Karvainen nakki on täydellisen huvittava nimitys tuolle kaverille!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:10

   Totta, kuulostaa vähän mahdottomalta yhtälöltä. 😀 Meillä Kyöstin myötä siirtyi kerrostalokaksiosta haaveet omaan pihalliseen asuntoon, niin ei onneksi tarvinnut käydä neuvotteluita. 🙂 Voi luoja, oon niin kateellinen noista molemmista tulevista reissuista! Kiva päästä lukemaan sit sun reissukokemuksia noista maista.

 • Reply Emilia 30.1.2019 at 16:44

  Jee ihanaa Filippiinien reissua, nauttikaa!! <3 Kyllä se Kyösti siellä pärjää ja sitten on taas ihana nähdä pieni pitkän tauon jälkeen :–)

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:40

   Kiitos Emilia! <3

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta 31.1.2019 at 21:14

  Ihania kuulumisia! Itsellä oli vähän vastaavanlainen muutto Helsingissä pari vuotta sitten ja voin luvata, että se oma piha kesällä on ihan mahtavaa, aamukahvit siinä niin :))
  Filippiinit kuulostaa ja näyttää niin upealta, huikeaa reissua!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:41

   Oi, en malta odottaa oman pihan aamukahveja. Tule jo kesä!

 • Reply Sofia / Project Forever 1.2.2019 at 11:13

  On ollut kiva seurata instastooreista teidän alkanutta Filippiinien matkaa! Juuri oli myös Lentodiileissä hyvä tarjous keväälle Filippiineille Hong Kongin kautta, ja melkein tartuin tarjoukseen, mutta koska matkaseurasta ei oo tietoa niin päädyin jättämään tällä kertaa tarjouksen väliin. Odottelen innolla tulevia juttuja Filippiinien saarista! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:43

   Kiitos, kiva jos oot tykännyt Sofia. 🙂 Joo mekin napattiin lentodiilien kautta Filippiinien lennot Manilaan, jossain reilu 400 eurossa pyöri meidän meno-paluut eli ei paha. Juttuja varmasti luvassa Filippiineiltä etenkin sitten kun oon kotiutunut. /:)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 2.2.2019 at 10:58

  Onnea omasta kämpästä! Itä-Helsinki on kyllä kaikkinensa kivaa aluetta. 🙂 Mahtavaa, että olit puhumassa Norwegian Stagella, se on kyllä mahtavaa, kun löytää itsensä epämukavuusalueelta ja onnistuu. Ja ihan mahtavaa Filippiinien-reissua!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:44

   Kiitti Sonja! Niin on kyllä, silloin kun muutin Helsinkiin, olin vähän skeptinen itä-Helsingin suhteen. Jussin kanssa on enemmän tullut pyörittyä täällä ja etenkin tää merellinen itä-Helsinki on ihan parhautta. Totta, tulee sellainen itsensä ylittämisen olo kun astuu oman mukavuusalueen ulkopuolelle. 🙂

 • Reply Sonja / Shining Journey 2.2.2019 at 16:55

  Matkamessuilla oli kyllä huippukivaa ja oli mukava tavata sinut ja monet muut matkabloggaajat! 🙂 Filippiinien reissusuunnitelmat kuulostavat hyviltä. Itselläni reissuvuosi 2019 on vielä aivan auki. Tulin pari päivää sitten Espanjaan ja pidän tätä nyt tukikohtana varmaan kesään asti, mutta varsinaiset reissusuunnitelmat ovat vielä kehitteillä. Ehtiihän tässä vielä hyvin – pitää jättää tilaa spontaaniudelle. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.2.2019 at 02:46

   Totta, se on kyllä matkamessujen yksi parhaimmista puolista kun tapaa muita matkabloggaajia. 🙂 Espanja tukikohtana kesään asti ei kuulosta yhtään hullummalta. Kelpaisi!

  Leave a Reply