Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuvahaaste: vuosi 2018 kuvina

Kulunut vuosi on vilissyt jäätävän nopeaa vauhtia – tuntuu, ihan kuin pari kuukautta sitten olisin kirjoittanut tänne yhteenvetoa 2017 reissuvuodesta. Tässä sitä ollaan kuitenkin taas, vuodenvaihteessa. Palataan hetkeksi tämän vuoden ikimuistoisimpiin reissuhetkiin, sillä päätin tarttua myös Muuttolintu -matkablogin Annan kuvahaasteeseen, jossa käydään läpi kymmenen eri hetkeä 2018 vuodelta.

Tein viime vuonna myös postauksen ’onnistuneimmista’ (not) reissukuvista vuodelta 2017 ja sellainen on tällä hetkellä luonnoksissa tällekin vuodelle. Ennen sitä käydään kuitenkin vähän edustavimpien kuvien kimppuun ja palataan myöhemmin vielä todellisuuteen.

 

1. Vuoden suosikkikuva


 

 

Tähän vuoteen mahtui kyllä ennätysmäärä suosikkikuvia, olisin voinut laittaa tähän vaikka kymmenen. Joku oli kuitenkin päätettävä ja yksi omista suosikeistani löytyi Ukko-Kolin huipulta, jonne kiivettiin elokuussa katsomaan auringonnousua Jussin kanssa.

 

2. Arjen luksusta


 

 

Meidän arki muuttui heinäkuussa totaalisesti, kun tälläinen pieni karvapallo astui meidän elämään ja on sen jälkeen tehnyt jokaisesta arkipäivästä luksusta. Nyt on jo valmiiksi etukäteen ikävä Kyöstiä, kun lähdetään ensi kuussa ensimmäistä kertaa kolmen viikon lomalle Filippiineille ja ollaan ainakin neljä viikkoa erossa meidän vauvasta, koska Kyösti lähtee mummolaan Pohjois-Karjalaan.

 

3. Kesäkuva


 

 

Tämän kesän ensimmäiset oikeat helteet koettiin Tallinnassa, kun oltiin siellä touko-kesäkuun vaihteessa päiväristeilyllä. Vuokrattiin pyörät alle ja lähdettiin seikkailemaan merenrantaa pitkin kohti tv-tornia ja ravintola Noaa. Tykkään tämän kuvan fiiliskestä paljon, kun taustalla näkyy meri sekä laiva ja kuvan etualalla on nuo keltaiset voikukat.

 

4. Ihana majapaikka


 

 

Sri Lankassa meidän Tangallen majoitus (Sandy’s Cabanas) oli aivan ihana, sillä tämä näkymä on suoraan meidän terassilta. Majoituttiin kaksikerroksisessa bungalowissa ja joka aamu sai herätä meren ääniin.

 

5. Hauska muisto


 

 

Jatketaan Sri Lankalla eli tämän vuoden yksi hauskimmista reissumuistoista oli jossain Kandyn ja Ellan välillä, kun matkustettiin tuo legendaarinen junareitti. Sattumalta hypättiin sellaiseen junaan, jossa oli vain pelkkiä ykkösluokan vaunuja ja se oli neitsytmatkallaan – tämän takia juna oli täynnä lähinnä paikallisia, eikä turisteja kuten muut junat tällä välillä.

Paikalliset juhlistivat tätä matkaa soittaen, laulaen, herkutellen ja juoden. Myös junan vaunut oli koristeltu tuollaisilla värikkäillä nauhoilla. He kutsuivat meidät myös mukaan ja tässä kuvassa Jussi on juuri ystävällisestä kieltäytynyt laulamasta heille jotakin suomalaista biisiä – olisi ollut hauska, jos Jussi olisi laulanut heille. 😀

 

6. Herkullinen hetki


 

 

Kävin parin kuukauden sisään tänä vuonna kaksi kertaa Roomassa – ensimmäisellä kerralla Jussin kanssa kahdestaan ja toisen kerran oltiin perhelomalla Roomassa sekä Napolissa. Molemmat reissut oli yhtä herkuttelun sinfoniaa, koska Italia ja ruoka. Olisin voinut tähän kohtaan laittaa kaikki mun annoskuvat näiltä reissuilta, sillä mulle ei tullut käytännössä yhtään ruokapettymystä – mikä on muuten todella ärsyttävää reissussa.

Tässä kuvassa oltiin nauttimassa ensimmäiset oikeat italialaiset gelatot Trasteveren kaupunginosassa Roomassa. Ai että, pääsisimpä lipaisemaan tuota tötteröä!

 

7. Se ei-niin-hohdokas muisto


 

Roomassa ollessani näin Damianon, joka oli samaan aikaan Maltalla töissä vuonna 2011 kanssani. Meistä tuli todella hyviä ystäviä, emmekä olleet nähneet seitsemään vuoteen. Kun olin Roomassa, hän kutsui minut käymään työpaikallaan Fendin lippulaivamyymälässä, jossa hän toimi esimiehenä. Hän oli tuolloin seitsemän vuotta sitten jo hurjan kiinnostunut muodista joten työpaikka oli hänelle mitä osuvin.

Miun ulkoinen olemus ei kuitenkaan ollut mitenkään osuvin tuonne Fendin myymälään, sillä Damiano kuljetti mut jonnekin VIP-takatiloihin, jossa oli omat tarjoiljat meille ja todella tyylikäs sisustus. Hän sanoi, että yleensä vain julkkikset pääsevät tälle puolen Fendiä. Voin kertoa, että aiheutettiin Jussin kanssa kummaksuvia katseita, kun tällaisinä Ryönä-Pirkkoina ja Ryönä-Ristoina oltiin veidän VIP-kerroksessaan suljettujen ovien takana.

 

8. Rakkaassa seurassa


 

 

Kesäkuussa koin jotain sellaista, joka ihan tuntematonta minulle: olimme perhematkalla. Meidän lapsuudessa ei koskaan matkusteltu pahemmin, korkeintaan Lappiin sukulaisten luokse ja pieniä kotimaan matkoja. Kesäkuussa yli 60-vuotias äitini pääsi ensimmäistä kertaa lentokoneen kyytiin (ihan kuin olisin katsonut pikkulasta lentokoneen nousun aikana – niin innoissaan äitini oli) sekä Pompein rauniokaupunki jäi kiva muistona itselleni. Äidilleni ei niinkään, sillä hän näki monet painajaiset Pompeissa kuolleista ihmisistä. :’D

Oli kuitenkin super ihanaa olla jakamassa äidin ensimmäinen ’oikea’ ulkomaanmatka ja saada ihana yhteinen muisto tästä.

 

9. Suosikkikuva itsestä


 

 

Syksyn reissu Bukarestiin ihastutti paljon, jonne matkasin yhdessä Pöndekengissä -matkablogin Miran kanssa. Jussin kanssa matkatessa ei saa lähellekään näin montaa kivaa kuvaa yhdestä reissusta – kyllä toisella matkabloggaajalla vain on paremmin silmää kuvan asetteluun (Jussi, olet myös parantanut tässä vuosien varrella hurjasti – ei sillä <3 ).

Tykkään tässä kuvassa tosi paljon tuosta värikkäästä sateenvarjokatosta ja siitä, kuinka samoja värejä toistuu paidassani. Muutenkin kaupunkiloma Bukarestiin oli hurjan kiva kokemus, joten se lisää tämän kuvan pisteitä omissa silmissäni.

 

10. Unohtumaton maisema


 

 

Sri Lankan Ella on kyllä tehnyt todella ison vaikutuksen muhun ja tykkäsin kyseisestä paikasta hurjan paljon. Se oli täynnä upeita maisemia, joista yksi hiennoimmista oli kuvassa näkyvä Nine Arche Bridge.

 

OHJEET KUVAHAASTEESEEN:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!

 

 

Eikun vaan tarttumaan kuvahaasteeseen! Millaisia tapoja sulla on ’käydä läpi’ mennyttä reissuvuotta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply BEMBALYFE 19.12.2018 at 16:23

  Siistejä kuvia! Mekin pyörähdettiin just Sri Lankassa, samoissa mestoissa käyty pyörimässä! Nine Arche Bridge oli ihan huikee. 🙂

 • Reply Asko Leppilampi 24.12.2018 at 21:17

  Nämä kuvakoosteet ovat kivoja katsottavia. Kertovat kaiketi mikä on kolahtanut vuoden matkoilla? Voin harkita tuollaista, mutta pelkään työmäärää, sillä eläkeläisellä on aina kiire 🙂

  Jotenkin nuo Sri Lankan kuvat iskivät eniten, sillä olisi itsekin siellä pari viikkoa vuoden alussa ja ajelin tuolla samalla rataosuudella. En tosin päässyt nauttimaan kuin 2. luokasta ja hirveästä väkimäärästä. Silti suositeltavaa. Sivuiltani löytyy toistakymmentä matkakertomusta tuosta kauniista maasta.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 25.12.2018 at 04:33

  Oi kuinka kivoja kuvia. Etenkin tuo arjen luksusta. Ihana 🐶

  Pitäidi tehdä itsekin tämä postaus. Kiitos ideasta. Tai siis kiitoksia idean keksijälle ja sinulle tästä toteutuksesta!

 • Reply Anna | Muuttolintu 25.12.2018 at 13:42

  Ihania kuvia! Tykkäsin etenkin tuosta sateenkaarivarjokuvasta <3 Ja Pompein kuvasta, sen on täytynyt olla myös ikimuistoinen reissu. Näkisin kyllä itsekin varmasti painajaisia siellä käynnin jälkeen 😀 Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen <3

 • Reply Katja 27.12.2018 at 10:47

  Olen itsekin tykästynyt lukemaan näitä haasteita, nää on hauskoja! Vaikka vielä en olekaan itse saanut aikaiseksi lähteä tekemään omaa haastepostausta…
  Kauniita kuvia sulla ja ihanan paljon oot päässyt matkustamaan eri suunnilla!

 • Reply alohatravels 27.12.2018 at 18:42

  Tosi kivoja kuvia! Ja miten ihanaa että sait viedä äitisi ensimmäiselle ulkomaanmatkalle<3 Varmasti mieletön kokemus teille molemmille 🙂

 • Reply Antti / Lanttimatkat 29.12.2018 at 02:20

  Aivan ihana Kyösti! Olipa kivan näköinen vuosi kuvina.

  Jussille kannustuksena voidaan sanoa ettei matkabloggaajasta kuvan ottaminen ole kovin yksinkertainen tapahtumaketju ja en osaa oikein vieläkään ottaa kuvia Lotan toivomalla tavalla vaikka tiedän mitä haetaan.

 • Reply Sini 29.12.2018 at 19:49

  Tuo sun Arjen luksusta – kuva on ihana. Minäkin laitoin eläinkuvan saman otsikon alle. 🙂

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 30.12.2018 at 10:16

  Sulla on ollut kiva ja värikäs vuosi! Mun lemppareita oli tuo hauska hetki, joka kuulostaa kyllä unohtumattomalta kokemukselta, ja viimeinen kaunis maisema😍

 • Reply Periaatteen Nainen 30.12.2018 at 14:33

  Ihana, todellinen hyvänmielen vuosikatsaus! Tuo Ei niin hohdokas hetki nauratti – toitte ripauksen aitoutta Fendin asiakaskuntaan 🙂

 • Leave a Reply