Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaakkois-Aasian makuja Helsingissä Farangista

Hetki sitten kävimme porukalla syömässä BW-Restaurantsiin kuuluvassa Farangissa, joka painottuu selkeästi Kaakkois-Aasian makuin – eli mun suosikki osaan tältä maapallolta! Haluttiin tälle illalle valita jotain parempaa ja sen takia päädyttiin Farangiin. Jos totta puhutaan, alun perin halusimme Gaijiniin tai Ventunoon, mutta olimme ilmeisesti liian myöhässä kun aloimme miettimään ravintolaa kolme viikkoa aikaisemmin.

Kaikki kolme ravintolaa kuuluvat siis tuohon BW-Restraurantsiin, joista itselleni on tullut tutuiksi aiemmin vain Bronda. Farang on itse asiassa ensimmäinen heidän ravintolansa ja ovet on avattu jo vuonna 2009. Ravintola sijaitsee Helsingin Taidehallissa Etu-Töölössä, joten sinne oli myös näppärä navigoida itsensä Hakaniemestä.

Ruokafilosofiamme perustana ovat alusta saakka olleet tuoreet raaka-aineet, käsityö, vankka kaakkoisaasialaisen keittotaidon osaaminen sekä ennen kaikkea rakkaus lajiin. Valmistamme kaiken omassa keittiössämme hitaasti haudutellen ilman oikopolkuja, autenttisia makuja kunnioittaen. –Farang

Farangissa on tarjolla lounasta (ti-pe 11.30-16)  ja illallista (ti-la 17-00.30), me olimme liikenteessä illallisaikaan. Vaihtoehtoina oli a’la cartea tai maistelumenuja. Meille valikoitui Farang maistelumenu (64€/hlö) ja ei tarvinnut hetkeäkään miettiä etteikö se olisi ollut rahan arvoinen.

 

 

Pinp pong -cocktail

 

Maistelumenu pitää valita siis koko pöytäseurueelle ja kaikki me oltiin super tyytyväisiä ruokaan. Lisäksi osa seurueesta oli gluteenittomalla ruokavaliolla, joka huomioitiin todella ammattitaitoisesti. Lisäksi maistelumenuja oli kaksi muutakin – kausittain vaihtuva ja vegemenu.

Farang maistelumenu on tarjoilijan mukaan klassikko, joka on ollut listalla alusta asti sisältäen sellaisia annoksia, jotka ovat olleet pitkään heillä valikoimassa. Esimerkiksi tuo karamellisoitu possu on kuulemma tarjoilijan mukaan klassikkojen klassikko ja yksi kestosuosikki. En tiedä yllättääkö ketään, mutta palvelu oli siis ensiluokkaista ja todella ammattitaitoista.

Osa meistä otti viinipaketin, joka tuki loistavasti maistelumenua. Tarjoilijat osasivat tosi kattavasti kertoa viinistä jopa pieniä yksityiskohtia. Ihan kauhistelin, jos mun pitäisi olla täällä töissä. Olisin varmaan ihan totaali katastrofi kun unohtaisin varmaan puolet asioista ’mitä pitäisi kertoa asiakkaalle’.

Mitä alkoholiin tulee muuta, otettiin totta kai alkuun cocktailit. Ihastuin jo Brondassa heidän drinkkeihin ja voi että, täällä sitä vasta hyvää olikin! Iso suositus mun ping pong -cocktailille.

 

Nyt siihen pääasiaan eli ruokaan meidän Farang maistelumenu näytti tältä:


 

 

1. CHA PLU, `SMOKED SALMON ́

savustettua lohta cha plu-lehdellä, paahdettua maapähkinää, taimenen mätiä

 

 

2. HAMACHI & SALMON SASHIMI `COCONUT & LIME´

hamachi- ja lohisashimia, kookoskerma-limedressing, rapeaa sipulia,
taimenen mätiä

 

 

3. CRISPY SOFTSHELL CRAB `SALT & PEPPER´

pehmeäkuorista taskurapua, vihreää mangoa, minttua, maapähkinää, `nahm jim´ -dressing

 

 

4. CRISPY PORK & PALM SUGAR CARAMEL

haudutettua, rapeaksi paistettua possua, karamellia, riisiviinietikkaa, korianteria, chiliä

 

 

 

 

5. THAI-ROTI BREAD, MUSSAMAN CURRY

MORNING GLORY, `SALT & PEPPER´ TOFU

vesikrassia, paksoita, rapeaksi paistettua silkentofua

 

 

 

6. RENDANG CURRY & BRAISED VEAL CHEEK

rendangcurrya, haudutettua vasikanposkea, paahdettua sipulia ja kookosta, pikkelöityä inkivääriä, korianteria

THAI JASMIN RICE

 

 

 

7. `HOLA HOLA 30´

Thaityyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, vanilja-kookoskermalientä,
verigreippi-pitaijasorbettia’

 

 

Aika herkullisen näköinen seitsemän ruokalajin illallinen vai mitä? Farangissahan siis idea perustuu siihen, että nämä maistelumenut ovat koko pöytäseurueen kanssa yhdessä jaettavia. Se tuo kivan sellaisen sosiaalisen hetken ruokailuun, eikä kaikki omassa hiljaisuudessaan puputa omaa annostaan.

Kaikin puolin ruuat oli todella, todella hyviä ja oli sellainen olo, että olisin ollut takaisin rakkaassa Kaakkois-Aasiassa. Vasikanposki tosin lihana ei ollut ehkä oma suosikkini, mutta muutoin kyseinen annos oli myös aivan 5/5.

Farang on ehdottomasti sellainen paikka, jonne tulisin uudestaankin jonkun spesiaalimman illan takia – normi ravintolaillalliselle omalle rahapussille ehkä turhan tyyris, sillä meidän kahden ravintolalasku oli 200 euron luokkaa.

 

 

Oletko käynyt Farangissa tai muissa BW-restaurantsin paikoissa – mikä on oma suosikkisi?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Martina 10.12.2018 at 13:51

  Farang ja Farangin karkkipossu! Ihan parasta.

  Gaijin on ehkä mun BW-Restaurantsien lemppari ja Boulevard Social puolestaan vähiten mieluisa, vaikkei sielläkään huonoa ruokaa ollut. Akustiikka vaan oli niin surkea, että oli vaikea kuulla kaverin puhetta toiselta puolelta pöytää, mikä häiritsi ravintolakokemusta tosi paljon. Bronda on jostain siltä väliltä ja sinne meillä onkin pöytä varattuna tulevalle lauantaille. Pikkujoulut, täältä tullaan!

  Farangista mulla alkaa olla niin pitkä aika, että pitäisi mennä sinnekin pian uudestaan. Ventuno on vielä kokematta. Sekin kiinnostaa kovasti. Niin paljon ravintoloita, niin vähän aikaa..

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 15:41

   Oli kyllä, täysin sen kaiken hehkuttamisen arvoinen! Oli niiiiin herkullista.

   Tuosta Gaijinista olen kuullut paljon hyvää, harmitti aluksi kun ei päästy sinne (tai Ventunoon) – toisaalta Farangissa oli kyllä myös todella herkullista. Odotukset ovat siis erittäin korkealla Gaijiniin ja Ventunoon. Toi akustiikka on kyllä ärsyttävä, jos siihen ei ole panostettu niin ei ole kiva syödä / seurustella isossa melussa.

   Makoisia pikkujouluja – oon vähän kateellinen! :’D

 • Reply Kohteena maailma / Rami 16.12.2018 at 21:04

  Kävin Farangissa taannoin syömässä itsekseni maistelumenu, kun sain sieltä paikan puoli tuntia ennen h-hetkeä. Hieman jäi itselle pettymyksesi ruokapuoli, olisin odottanut sen olevan vieläkin parempi kaikkien kehujen jäljiltä. Ei siis missään nimessä sellainen illallinen, mitä olisin mitenkään katunut, mutta jotain jäi puuttumaan. Jossakin vaiheessa uudestaan, tosin silloin voisi mennä isommalla seurueella 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.12.2018 at 16:41

   Ah no voihan, meidän makumaailmat kyllä kohtasi Farangissa erittäinkin hyvin. 🙂 Ensi kerralla sitten isommalla seurueella, se maistelumenun annoksien jakaminen yhdessä on kivaa.

  Leave a Reply