Suomen suurin matkablogiyhteisö

Itsenäisyyspäivä ja kahdeksan rakasta reissuhetkeä kotimaasta

Onnea Suomi 101 vuotta eli hyvää itsenäisyyspäivää kaikille meille! Itsenäisyys merkitsee miulle turvaa, oikeutta omiin mielipiteisiin, vapautta sekä mahdollisuuksia toteuttaa omia unelmiaan. Tämän päivän kunniaksi ajattelin jakaa teille kahdeksan rakasta hetkeä kotimaan matkoilta.

Kotimaan matkailu on tullut vuosi vuodelta tärkeämmäksi ja itse asiassa tämän vuoden ’lupaus’ itselleni oli enemmän kotimaan matkailua. Mielestäni oon onnistunutkin tässä hyvin, sillä tänä vuonna on ollut todella kivoja kotimaan reissuja sekä tälläkin hetkellä olen viikon lumilomalla Vuokatissa Kainuussa. Tällä teemalla on hyvä jatkaa myös vuonna 2019!

Nyt niihin rakkaisiin hetkiin kotimaan reissuilta:

 

 

1. Päiväretki Keravalle

Nyt on hurjan kuuloista, mutta kyllä – päiväretki Keravalle kuuluu rakkaimpiin kotimaan reissuhetkiini. Tämä siksi, koska tämä oli meidän ensimmäinen ’reissu’ Kyösti-neidin kanssa. Käytiin aamiaisella Soul Boul Cafessa sekä kummastelemassa lampaita ja kanoja.

En kestä miten veikeän näköinen Kyösti on tuossa Jussin sylissä – aivan ihana. Tulee hyvä fiilis tätä kuvaa katsoessa.

 

 

2. Kahdentoista järven melontareitti

Otettiin viime kesänä kanootti alle Outokummussa Pohjois-Karjalassa ja lähdettiin melomaan kahdentoista järven melontareitti. Nimi on vähän harhaanjohtava, sillä kyseinen reitti koostuu siis pienistä järvistä ja on melottavissa noin 3-5 tunnissa.

Reitin varrella oli upeita maisemia, söpöjä pieniä puroja ja jänniä kaislikkoja, jonka läpi piti yrittää tunkea toiselle järvelle. Jos vähänkään tulee liikuttua Pohjois-Karjalan / Savon suunnilla, niin kannattaa ehdottomasti käydä melomassa tää reitti. Ei oo fyysisesti liian rankka, sopii myös jos on perheen pienimpiä mukana.

 

Ukko-Kolin huipulla

 

3. Uusi aamu Ukko-Kolin huipulla

Ehkä kotimaan matkailun suosikkihetkeni – auringonnnousu Ukko-Kolin huipulta. Tämä ei kaipaa sen enempää selittelyjä, ikimuistoinen kokemus.

 

 

4. Polttareita ja mökkiviikonloppua

Pari kesää sitten rakas ystävä meni naimisiin ja oltiin kaveriporukalla ennen sitä viettämässä polttareita mökillä. Tää viikonloppu on kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista mitä mulla on koskaan ollut. Meillä oli super hauskaa ja miten kiva oli kokoontua kaikki yhdessä saman katon, kun ei enää asuta samalla paikkakunnalla.

 

 

5. Ensimmäinen Ilosaarirock yhdessä

Ilosaarirock on kuulunut joka kesän ohjelmistoon vuodesta 2003 lähtien ja on ehdottomasti aina yksi kesän odotetuimmista hetkistä. Tää kuva on kolme (vai neljä?) kesää sitten otettu, kun oltiin Jussin kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä Ilosaarirockissa. Satoi tai paistoi – aina on hyvä fiilis.

 

 

6. Kyöstin vesipetoilut

Meidän pieni uitettu rotta oli ensimmäisellä kunnon uintiretkellään, kun oltiin veneilemässä. Ajettiin veneellä omaan saareen, jossa Kyösti kirmaili kuin mikäkin pikkulapsi rannalla ja rohkeasti uskaltautui ihan uimaankin suhteellisen kauas rannasta. Voi että, ihana Kyösti. <3

 

 

7. Lumiloma Vuokatissa

Kirjoittelen tätä postausta siis juurikin täältä Vuokatista, jonne tultiin viikoksi rauhoittumaan kaiken kiireen keskeltä. Olin kyllä niin tämän viikon tarpeessa, sillä töissä on ollut aika kiireistä sekä meillä oli tuossa aika nopealla aikataululla toteutuneet talokaupat, jonka myötä myös muutto tuli aika salamana. Kaaos odottaa Helsingissä, nyt tämän viikon saa nauttia luonnosta, hyvästä ruuasta, urheilusta ja ystävistä.

Oltiin laskettelemassa parin vuoden tauon jälkeen Vuokatin rinteillä ja taas muistui mieleen, miten hauskaa puuhaa laskettelu on. Pitäisi enemmänkin matkustella talvisen Suomen perässä.

 

 

8. Kesäpäivä Suomenlinnassa

Tämä kuva on mun ensimmäisestä kesästä Helsingissä eli onko tästä nyt viisi kesää? Samoihin aikoihin muutti myös pari muutakin joensuulaista ystävääni Helsinkiin ja tämä oli meidän kesän ensimmäinen yhteinen kesäretki Suomenlinnaan. Tätä kuvaa katsoessa tulee aina hyvä fiilis ja varmistus siitä, että olen paljon onnellisempi Helsingissä kuin Joensuussa.

 

Mitä kotimaan matkailu itsenäisessä Suomessa merkitsee siulle? Mitkä on sun rakkaimpia reissuhetkiä kotimaasta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anni | Rajatapaukset 7.12.2018 at 10:36

  Ihanaa että jossain sentään on lunta! <3
  Oon nyt yrittänyt tsempata sen kanssa että matkustaisin Suomessa enemmän sen sijaan että lähtisin aina ulkomaille. Helmikuulle on elämäni ensimmäinen Lapin reissu varattuna, oon todella fiiliksissä!
  Oot aikasemmilla kirjoituksillas onnistunut saamaan mut haikailemaan myös Kolille lähtöä. Täytyy katsoa jos sinnekin pääsisi vielä ensi vuoden aikana 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 9.12.2018 at 08:29

   Ois täällä Vuokatissa hitusen enemmän vielä voinut olla, tultiin ihan talvisesongin alkuun tänne niin ihan kaikkia lumijuttuja ei päässyt toteuttamaan. Mutta parempi kuin Helsinki ainakin. :’D Oi toi Lappi on kyllä kova, haluaisin itekkin kovasti sinne. Kolille kyllä suositukset, se on myös matkan arvoinen paikka.

 • Reply espanjaan 9.12.2018 at 17:50

  Ihanaa, Suomi on täynnä elämyksiä. Asun pääkaupunkiseudulla ja sekin tarjoaa vaikka mitä. Auringonlaskuja, vaellusreittejä, ruskan värejä, pyöräilymahdollisuuksia. Ja sitten toisaalta mikään ei voita auringonlaskumaisemia ja lumpeenkukkia mökillä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 13:44

   Todellakin – Suomi täynnä elämyksiä. <3 Sama homma täällä, pääkaupunkiseudulla on niin paljon tarjottavaa ja samaan aikaan kaikki mökkijutut on ihan parhautta. 🙂

 • Reply Emilia / Merkintöjä maailmasta 13.12.2018 at 21:19

  Inspiroivia juttuja ympäri Suomea <3 Vastustamaton tuo teidän Kyösti! 😀
  Oon myös ajatellut, että olisi kiva matkustella enemmän kotimaassa, mutta sitten lomilla tulee helposti lähdettyä kauemmas. Onneksi pk-seudullaki on ihania paikkoja kierrettäväksi! Mutta tuonne Kolille haluisin kyllä asap, se näyttää niin uskomattoman kauniilta.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:19

   Se on kyllä aikamoinen pallero, jota katsoessa tulee aina hyvälle tuulelle – oli miten huono päivä tahansa. 😀 Itsekin suhteellisen usein päädyn samaan ja lähden kauemmaksi. Pitäisi petrata ainakin itse tässä, sillä tykkään koko ajan enemmän ja enemmän kotimaan matkailusta. Totta Emilia, onneks pk-seudulla on paljon mielenkiintoisia paikkoja myös – sopii hyvin päiväretkiin / yön-parin matkakohteiksi. Kolille iso suositus, kannattaa käydä joskus ehdottomasti. Kaikki neljän vuodenaikaa on todella kiehtovia ja omanlaisia, siitä vain päättämään millaisen Kolin haluat. 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen 14.12.2018 at 01:14

  Tuo ”12 järven melontareitti” näyttää hienolta ja kuulostaa sitäkin kunnianhimoisemmalta – hauskaa, että totuus on toinen. Enkä kestä tuota teidän Kyöstiä! <3

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:20

   Hehe totta, mekin eka vähän kauhisteltiin että ei hemmetissä lähdetä melomaan 12 järveä läpi. Sitten kun tutkailin tarkemmin reittiä, ajattelin että toihan menee helposti. Kyösti on ihana! <3

 • Reply Kohteena maailma / Rami 16.12.2018 at 20:58

  Tosi kivoja juttuja olette puuhanneet tänä vuonna kotimaassa! Melonta ja Ukko-Koli heti kärkeen sellaisia, että kelpaisi itselle koska vaan.

  Itse reissasin Suomessa aika paljon, Lappi ehkä kuitenkin oli monesta loistavasta reissusta kohokohta. Luontonähtävyydet yleensäkin on aina kivoja kotimaassa!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.12.2018 at 16:40

   Melonta ja Ukko-Koli onkin tämän vuoden mukavimmat kokemukset, oli ikimuistoiset. Uskon hyvin kyllä, että tuo Lappi on sun kohokohta, siitä oli super mielenkiintoista lukea sun blogin puolella. Meidänkin piti Lappiin lähteä elokuussa, mutta se sitten peruuntui karvaisen perheenlisäyksen vuoksi. Ensi kesänä uusi yritys!

  Leave a Reply