Matkahaaveista totta – Filippiinien paratiisisaaret kutsuvat

Ensi kuussa täyttyy yksi matkahaave, josta mie oon unelmoinut niin monta vuotta etten muista edes tarkkaan. Nimittäin me lähdetään Filippiineille kolmeksi viikoksi tammikuun lopussa. Aiai. Filippiinit on monta kertaa olleet kamppailussa mukana matkakohteen valinnassa, mutta mulla on ollut joku höpsö periaate etten voi lähteä sinne vain parin viikon lomalle ja sen takia se on useasti sitten jäänyt laskuista pois.

Nyt saatiin järkkäiltyä mun minimitoive eli kolme viikkoa Filippiinien suhteen ja oon kyllä niin super innoissani. Löysin todella järkevät lennot: Qatar Airwaysin lennot, jossa alle kahden tunnin pysähdys Dohassa eli lentoaika pysyy alle 18 tunnissa. Tähän vielä lippujen hinnoista pieni hehkutus eli ne maksoivat vain 470 euroa. Not bad!

Ajattelin ennen meidän reissua maksaa elämäni ensimmäisen kerran päästöhyvityksen YK:n Climate Neutral Now -palvelun kautta, sillä se on läpinäkyvä ja sertifioinnilla on varmistettu suora päästökompensaatio. Ootteko te maksaneet päästöhyvityksiä lentämisestä? Jos ootte, niin mitä palvelua oot käyttänyt?

Filippiinit on pelkästään jo yli 7 000 saaren ja niiden tarjoaman rantaloman takia kiinnostaneet vuosia, mutta myös entiset työkaverini ovat sytyttäneet ison mielenkiinnon Filippiineihin. Työskentelin 3-4 vuotta neljän filippiiniläisen kanssa sekä osasta meistä tuli todella läheisiä – he kertoivat paljon mulle maasta ja sen myötä kiinnostui kasvoi entisestään. Katsotaan, luistaako mun kielitaito vielä ja muistuuko mieleen mun filippiinin ’opiskelut’.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarihyppelyä luvassa


Vaihtoehtona on siis 7 000 eri saarta, joten lievästi tuottaa vaikeuksia päättää mitä kaikkea halutaan nähdä tuon kolmen viikon aikana. Lennot meillä lähtee Manilasta, aluksi haluttiin lentoja Cebuun mutta ne oli useamman satasen kalliimpia sekä olisi joka tapauksessa lentänyt Manilan kautta, niin ajateltiin antaa pari päivää myös maan pääkaupungille.

Samaiselta Luzon saarelta eli ’pääsaarelta’ löytyisi myös Banauen riisiterassit Manilan lisäksi, jotka ovat Aasian suurimpia – kuulemma isompia kuin Vietnamissa, joten Sapan alueelle olisi iso haastaja tässä. Tämä kohde on vähän kysymysmerkin alla, että halutaanko me painottua täysin rantalomailuun vai käydä vähän sisämaassakin.

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Manilan jälkeen nokka kohti Boholin saarta, jossa meitä kiinnostaa luonto. Täältä löydät kuuluisat suklaakukkulat ja kummituseläimet sekä täällä olisi aika varmaa nähdä myös delfiinejä. Pitää tutkailla vielä tuo reilun matkailun puoli tuosta delfiineistä, mutta jos se puoli näyttää vihreää valoa, niin haluttaisiin nähdä delfiinejä.

Entinen työkaverini vinkkasi, että Boholin saaren vieressä on hänen suosikki rantakohteensa Filippiineiltä eli Camiguinin saari. Upeiden rantojen lisäksi täältä löytyy paljon tulivuoria – kuulemma täällä on eniten pinta-alaan nähden tulivuoria kuin missään muualla maailmassa.

Lisäksi Camiguinilta löytyy vesiputouksia sekä kylmiä ja kuumia lähteitä. Kuulostaa aivan täydelliseltä paratiisilta. Hän suositteli paljon myös Siargaota, mutta se jää sen verran sivumpaan meidän reitiltä, niin se varmaan jää välistä.

Viimeisenä on meidän grande finale, jossa halutaan viettää meidän loppuloma eli yllätys yllätys – Palawan. Kai siellä kuuluisassa El Nidossa pitäisi käydä, vähän vain mietityttää miten ruuhkaista siellä tulee olemaan. Toisaalta luvassa olisi varmaan maailman kauneimmat rannat, joten kyllähän ne on näthvä.

Palawanilta (tai no koko Filippiineiltä jos sellainen sopii meidän reitin varrelle) saa vinkata myös muita kivoja rantakohteita, jos sellaisia sulla on takataskussa. 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Ootko käynyt Filippiineillä – mitä tykkäsit? Mikä sulle on sellainen paikka mistä oot haaveillut vuosia?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 4.12.2018 at 18:34

  Teillä tiedossa niin upea reissu. Filippiinit on ihana paikka <3
  Me yövyttiin Bohlilla Alona beachilla pari vuotta sitten, voin suositella jos tykkää rantaelämästä ja meritähdistä. Käytiin myös katsomassa suklaakukkuloita ja kummituseläimiä. Siitä reissusta voi lukea täältä: https://www.rantapallo.fi/suvinmatkassa/category/bohol/

  Yksi juttu minkä olen Boholilta bongannut nyt vasta jälkeenpäin, on saaren osa Anda, missä näyttää olevan vitivalkoista hiekkarantaa, cave pool ja joku ihana vesiputouskin. Noh, onpahan syy palata joskus takaisin 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 14:56

   Kiitos, niin miekin uskon! 🙂 Joo mä oonkin jo tutkaillut noita sun Filippiinien juttuja, monia mielenkiintoisia paikkoja ja ideoita tuolta bongasin. Okei, pitääpäs laittaa toi Anda tutkinnan alle, mulla ei oo mitään hajua vielä missä tarkalleen ollaan mut suurin piirtein ideaa vain.

 • Reply Henna Brandt 4.12.2018 at 18:52

  Näyttää kyllä niin kauniilta paikalta ja varmasti upea reissu tiedossa! Oon itse haaveillut Vietnamista jo jonkin aikaa ja ensi vuonna olisi tarkoitus sinne päin reissu toteuttaa. Filippiinit on kans sellainen paikka mihin on pakko joskus päästä! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:03

   Nii miekin uskon, oon aivan super innoissani! 🙂 Vietnam on kyllä todella kiva paikka myös, yksi lemppareistani, Iso suositus siis sille.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 4.12.2018 at 21:42

  Innostuin katsomaan tuota Climate-palvelua, mutta totesin sen verran haastavaksi, että tuskin ainakaan sitä päädyn käyttämään. Olisin tiennyt vuoden lentomääräni ja sen myöt CO2-päästöt ja jos ne olisi voinut antaa suoraan, niin olisin ehkä voinut maksaakin niistä, mutta ne kaikki muut osiot, jotka olisi pitänyt myös täyttää olivat liikaa – etenkin kun asuntomme on kaukolämmössä, joten mikähän sen lämmitysvaihtoehto nyt olisi …?
  Pitää jatkaa etsintää, jos vaikka löytäisi jonkun muunkin luotettavan ja helppokäyttöisemmän.

  • Reply Jenni / Boarding Time 5.12.2018 at 12:32

   Pirkko käy tutustumassa tähän http://www.atmosfair.de/en. Kompensoin tätä kautta omia lentämisestä aiheutuvia CO2-päästöjäni ja tämä on toiminut loistavasti.

   • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:05

    Pirkko, hyvä tietää kokemuksista. En oo vielä sen enempää tutustunut aiheeseen, kuin mitä Adalmina’s Adventuresin Anna-Katri oli kirjoittanut tuosta palvelusta ja sen takia ajattelin käyttää sitä. Pitää tutkailla millainen se olisi omaan käyttöön.

    Kiitos Jenni vinkistä myös, pitää tutkailla tuo! Katsoin nopealla vilkaisulla ja vaikutti ainakin vaivattomalta ja asianmukaiselta. 🙂

   • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 10.12.2018 at 09:19

    Sori, kommenttini meni vahingossa jonnekin tuonne alle, mutta siis tiedoksi Pirkolle, Jennille ja Veeralle, että Atmosfairillä menee kompensointisummasta 9 % hallinnointi- ja markkinointikuluihin, kun YK:n Climate Neutral Now vähentää päästöjä suoraan koko kompensointisummalla. Tosin nuokin on CER-päästövähenemiä mitä Atmosfair tarjoaa, eli ei sinällään ole väliä jos mielellään vähän ekstraa kompensoinnista haluaa maksaa. 🙂

    • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 13:45

     Kiitos tarkennuksista ja lisäinfoista Anna-Katri! 🙂 Näissä eri palveluissa on kyllä hurjasti eroja, hienon työn oot tehnyt kun oot vertaillut kattavasti noita.

  • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 10.12.2018 at 09:14

   Pirkko, oletan että olet yrittänyt sieltä Climate Neutral Now -sivuilla laskea hiilijalanjälkeäsi ja siitä syystä joutunut täyttämään tietoja ties mistä asioista? Suosittelen laskemaan pelkät lentomatkailun päästöt koko vuodelta käyttäen kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAOn laskuria ja sen jälkeen valita tuolta Climate Neutral Now:sta suoraan projekti päästöjen kompensointiin ja klikata päästötonnit ostoskoriin. Tässä linkki esimerkkinä yhteen projektiin, jossa tosiaan suora ostomahdollisuus:
   https://offset.climateneutralnow.org/nueva-aldea-biomass-power-plant-phase-2-346

   Ja kaikki projektit löytyvät täältä: https://offset.climateneutralnow.org/allprojects?q=

   • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 09:59

    Kiitos hyvästä tarkennuksesta Anna-Katri!

 • Reply Ananas2go / Popot pogoillen 5.12.2018 at 08:23

  Ihanaa matkan odotusta ja oleskelua Filippiineillä!

  Haaveita on tietysti vaikka kuinka paljon, mutta toteutumassa on ensi vuonna Kanada! Se onkin vasta toinen matkani Euroopan ulkopuolelle.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:06

   Voi kiitos! <3 Oon niiiiin innoissani tulevasta lomasta. Oi, Kanada on varmasti aivan upea. Kelpaisi!

 • Reply Jenni / Boarding Time 5.12.2018 at 12:28

  Upeankuuloinen reissu tulossa teillä!
  Viikon kuluttua toteutuu oma pitkäaikainen matkahaaveeni kun lähdemme kuukaudeksi Australiaan Sunshine Coastille ja sieltä eteläisen Tyynenmeren saarille. 🙂

  Kompensoin omia lentämisestä aiheutuvia CO2-päästöjäni saksalaisen Atmosfairin kautta, tsekkaa http://www.atmosfair.de/en. Luotettavaa ja helppoa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:07

   Niinpä, tulisi jo nopeasti tammikuun loppu. Tahdon palmun alle! Ooo eikäääää – Aussit! <3 Ihanaa matkaa, tulee olemaan varmasti upea matka.

   Kiitos vinkistä, tutkailen Atmosfairin kanssa. 🙂

  • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 10.12.2018 at 09:17

   Jenni: Atmosfairillä menee kompensointisummasta 9 % hallinnointi- ja markkinointikuluihin, kun YK:n Climate Neutral Now vähentää päästöjä suoraan koko kompensointisummalla. Tosin nuokin on CER-päästövähenemiä mitä Atmosfair tarjoaa, eli ei sinällään ole väliä jos mielellään vähän ekstraa kompensoinnista haluaa maksaa. 🙂

 • Reply Anskubansku 5.12.2018 at 20:25

  Oiiii! Palawan! Jes! Mie niiiiin innolla ootan teidän reissua ja postausta tuolta..se on kuulemma todella upee paikka!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:10

   Oi kiva kuulla! 🙂 Postauksia on aivan varmana tulossa sitten reissun jälkeen varmasti.

 • Reply Piyya 9.12.2018 at 09:54

  Ihanaa että yksi unelmistanne toteutuu nyt ! Nyt saa Hehkuttaa ja suunnitella. Tuollaisen matkan suunnittelu on jo iso osa matkaa ja sitä ihanaa odotuksen tunnetta.
  Minun haaveissani on ollut Karibian saaristo mutta tällä hetkellä se näyttää kääntyvän Singapore-Kuala Lumpur-Penang-Langkawi-Singapore seikkailuksi.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 13:46

   No eikö! Unelmat on tehty toteutettaviksi vai miten meni? 😉 Oh, no mutta Karibia sekä Singapore-Kuala Lumpur-Penang-Langkawi akseli molemmat kuullostaa hyviltä. Voisin lähteä molempiin!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta 9.12.2018 at 18:11

  Kaakkois-Aasia on jotenkin siitä jännä alue, että kaikista paratiisimaisemistaan huolimatta (ne ovat kylläkin todella upeita) en ole koskaan innostunut siitä niin paljon, että olisin edes harkinnut matkaa sinne. Se on jotenkin outoa, koska kaikki tutut käyvät jatkuvasti Thaimaassa, Indonesiassa, Filippiineillä ja ties missä, mutta isellä se ei vain kolahda. Uskon kuitenkin, että se johtuu eniten siitä, kun ei ole mitään tarttumapintaa paikkaan. En syö filippiiniläistä ruokaa enkä tunne ketään, kuka olisi sieltä kotoisin, joten mikään ei yhdistä minua siihen paikkaan. Siksi uskonkin, että maasta muodostuu helpommin unelmakohde, kun on jokin ”hyvä syy” mennä sinne, kuten esimerkiksi itsesi kohdalla nuo työkaverisi :).

  On mahtavaa, että pääset vihdoin toteuttamaan tuon haaveesi, koska tiedän omakohtaisesta kokemuksesta kuinka upeaa sellainen on. Toivottavasti se on kaikkea sitä, ja enemmänkin, mitä kuvittelit :).

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 13:50

   Paljon hyviä pointteja Jerry! Onneksi meidän kaikkien ei tarvitsekaan tykätä kaikista paikoista, ei tuu niin isoa tungosta jos osa jättää suuntaamasta jonnekin. :’D Tuolla tarttumapinnalla on kyllä varmasti pointtinsa, sen perusteella on useampaankin otteeseen tullut valittua matkakohdetta. Oon kyllä super innoissani tulevasta Filippiinien reissusta!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta 10.12.2018 at 18:25

    Juurikin näin! Maailma olisi kamalan tylsä paikka, jos jokainen tykkäisi aina samoista asioista. Sen takia on kiva kuunnella muiden kertomuksia matkakohteista, joihin ei ole itsellä intressejä, koska silloin oikeasti oppii jotain uutta. Jos puhun aina vain niille, jotka rakastavat Japania, maailmankuvani jää aika paljon pienemmäksi 😛

    • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:23

     Heh totta! 🙂 Toi Japani on kyllä alkanut kiinnostamaan mua salakavalasti – en ennen ollut yhtään kiinnostunut maasta, mutta nyt voisin jo harkita matkaa sinne.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 10.12.2018 at 09:20

  Palawanin osalta El Nido oli ainakin itselleni pettymys, siellä parhaimmat paikat löytyvät päiväretkien turvin kaukaisemilta saarilta. Ja jos aikaa on, niin suosittelen tekemään useamman päivän retken Coronin saarelle! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.12.2018 at 10:08

   Kiitti vinkistä! Joo se Coron onkin jo suunnitelmissa El Nidon lisäksi tuolta, en tainnut sitä ehkä kirjoittaa tähän. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa 10.12.2018 at 20:20

  Oi, Filippiinit kuulostaa huikealta! Työkaverini poika asui siellä jonkun aikaa ja sitä kautta kuulin kaikista upeista kohteista mitä maa tarjosi. Manila ja Cebun saari vilahtivat ainakin usein puheissa. Hauskaa reissun suunnittelua! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:21

   Kiitos paljon Merja! Tuota Manilaa odotan myös mielenkiinnolla – siellä on esimerkiksi Aasian isoin ostoskeskus. 😀

 • Reply Aino Aloha 11.12.2018 at 16:27

  Filippiinit on kaikkien aikojen suosikkikohteeni! Saarien välillä hyppely voi tosiaan olla melko aikaanvievää puuhaa, siksi parin viikon lomamme sijoittui melko pienelle kaistaleelle alueellisesti. Ehdottomasti päästävä vielä uudestaan! Luzonin lounais-puolella sijaitsevan Mindoron kupeesta löytyy ihastuttava Pandan Island, sille iso suositus! Toisaalta ihania paikkoja on varmasti maa pullollaan:) Huikeeta reissua!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:22

   Oi kiva kuulla Aino, odotukset ovat todella korkeat Filippiinien suhteen tällä hetkellä, kun niin moni kehuu! 🙂 Joo tuota ollaan pohdittu kanssa ja sen takia haluttaisiin rajata mahdollisimman yksinkertaiseksi meidän reitti. Pitää tutkailla tuota Pandan Islandia, ei olla ostettu vielä jatkolentoja Manilasta, joten kaikki suositukset ovat erittäin tervetulleita.

 • Reply Anni|Rajatapaukset 12.12.2018 at 22:28

  Ooh, kuulostaa aivan ihastuttavalta! Muutamaan kertaan olen Filippiinejä harkinnut, mutta en oo onneks vielä kehittänyt niistä vielä mitään päähänpinttymää, noita matkahaaveita kun riittää muutenkin 😉
  Jaan kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan sun juttuja!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:24

   Hah, tiedän tunteen Anni. Matkahaaveita kyllä riittää, hirmu hankala aina päättää seuraava kohde kun miljoona paikkaa missä haluaisin käydä. 😀

 • Reply Anna | Muuttolintu 13.12.2018 at 10:40

  Ihanaa!!! Niin kuin just kirjoitinkin omaan blogiin, Filippiinit kuuluu meidän lemppareihin 🙂 Boholilla ihan ehdottomasti kantsii tehdä se veneretki Balicasagille. Me nähtiin siellä snorklaillessa kilppareita. Ja Boholilta löytyy jotain pieniä eläintarhoja joihin paikalliset saattaa yrittää teitä kuskata, ne kantsii kiertää kaukaa. El Nidossa jos teette saarihyppelyn niin kandee vaan yrittää tähdätä saarille eri aikaan kuin ne kaikki turrelaumat. Ja Palawanilta löytyy ihan varmasti vielä rantoja, mitkä ei oo täynnä turisteja 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:26

   Joo luinkin sen, olisi tosi kiva bongata se sun suosikeista kun käyt aina niin ihanissa kohteissa, joten Filippiinien on pakko olla ihana jos se on päässyt sun listalle. 🙂 Laitetaan toi Balicasagi korvan taakse, kilpparit kuulostaa superilta! Joo, me sanotaan aina ei kiitos oikeastaan kaikille eläintarhoille, mutta hyvä tietää vinkistä silti. Oioi, oon niin innoissani tulevasta!

 • Reply Emilia / Merkintöjä maailmasta 13.12.2018 at 21:08

  Aivan huippuja reissusuunnitelmia teillä, omakin matkakuume ponkaisi kattoon tästä! <3 Filippiinit on alkanut kiinnostamaan, kun useampi on niistä kirjoittanut blogissaan. Aivan varmasti luen sit sun matkakertomukset sieltä 🙂 Tykkään muutenki tästä sun blogista kovasti, ihana on ollut löytää se 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:26

   Oi ihana kuulla Emilia, kiva jos oot tykännyt ja saanut jotain irti itsellesi blogistani. <3

 • Reply Jaana / jaanaandteemutravels 14.12.2018 at 08:10

  Ihana reissu sulla tiedossa, sillä Filippiinit on kyllä juuri niin ihana kuin sitä hehkutetaan! Itse oltiin vajaa viikko Nagassa (jos et satu olemaan wakeboardingin harrastaja niin en suosittele. Jos taas olet tai haluat kokeilla niin tämä on ehkä maailman paras paikka siihen), viikko Malapascualla ja viikko Boracaylla. Malapascua oli aivan mahtava rantaparatiisi, vedessä näkyvyys 50m ja kauneimmat meidän näkemät rannat ikinä. Boracay oli myös mukava ja käymisen arvoinen. Siellä oltiin tyytyväisiä valintaamme majoittua saaren hiljaisemmalla Bulabog beachin puolella. Sieltä kuitenkin pääsi kävellen vartissa vilskeeseen jos sitä kaipasi.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 14.12.2018 at 10:28

   Eikää en kestääääää, kaikki kehuu nyt niin paljon Filippiinejä ja haluaisin nyt skipata kaikki joulut ja muut ja lähteä REISSUUUN! 😀 Kiitos vinkeistä Jaana – tutkailen ihan ajan kanssa tuon Nagan ja Malapascuan, ne oli ihan uusia tuttavuuksia mulle. Rantaparatiisi kuulostaa enemmän kuin hyvälle. 😉

 • Reply Jenna / Citylights & sunsets 14.12.2018 at 16:15

  Oi viude mikä reissu teille on tulossa! Eikä ollenkaan pahan hintaiset lennot tosiaan. Ai että, nauttikaa! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15.12.2018 at 21:00

   Me nautitaan varmasti! 🙂

 • Reply Eve, Jetlaggies 15.12.2018 at 20:38

  Hei, me kävimme Boholilla muutama vuosi sitten nimenomaan suklaakukkuloilla, snorklailemassa ja kummituseläimiä ihastelemassa. jos kiinnostaa, niin postauksia löytyy blogistamme. Filippiinit on kiva paikka, ihmiset äärettömän ystävällisiä ja luonto moninainen. Balicasangin snorklausreissu oli ihan mahtava. Toivottavasti teillekin tulee upea reissu 🙂

  Pari vastuullisuusvinkkiä, joista jälkimmäinen itse opittiin valitettavasti kantapään kautta: Kummituseläinvierailu kantsii tehdä sellaisessa paikassa, joissa ovat mahdollistaneet mahdollisimman luonnonvaraiset olot pikkuotuksille, eikä niitä oteta syliin. (ps. Pikkueläinten luut eivät kestä sylistä syliin nostelua, mutta joissain paikoissa tätä tehdään). Delfiiniretket saattavat olla aikamoista eläinten jahtaamista ja tuntuivat miltei rääkkäykseltä. Meidät yllätti se, miten rauhallisesta eläinbongailusta tuli yhtä rallia, jossa delfiiniparat sukelsivat hädissään karkuun (tästäkin kirjoittelin meidän blogiin oman postauksensa).

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15.12.2018 at 21:00

   Joo oonkin itse asiassa lukenut teidänkin juttuja Filippiineiltä. Bohol vaikuttaa kivalle paikalle ja ilman muuta vastuullisuus tulee huomioitua aina kun on jotain eläimiin liittyvää – ei kävisi mielellässäkään ottaa eläimiä syliini. 🙂 Muutamia yrityksiä oonkin jo löytänyt, pitää katsoa vielä paikan päällä heidän toimintaa.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 16.12.2018 at 11:06

  Uijui, nyt on kyllä talvilomakohde kohdillaan. 🙂 Filippiinit kiinnostavat kyllä tosi paljon, nyt vaan me ei haluttumennä rantapainotteiselle lomalle niin tuli valittua tällainen kaupunkilomamatka. Pääseehän uima-altaalla onneksi viilentymään. 😀 Mutta voin kyllä kuvitella, että ihan käsittämättömän upeita maisemia teillä tiedossa. Ja kiittos tuosta päästökompensaatiovinkistä, täytyy tutustua siihen.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 18.12.2018 at 16:03

   Uijui, niin on – pakko itsekin myöntää! 😀 Teidän talven lomasuunnitelmat vaikutti kyllä kanssa todella kivoille, kaupunkilomat on just hyviä kanssa. Meillekin tulee sitä jopa neljän päivän verran Manilassa. Muu aika oli pakko uhrata palmuparatiiseille. Hei hyvä muistutus, voiskin katsoa Manilasta hotellin uima-altaalla! 😉

 • Reply Nora 15.6.2021 at 12:05

  Heippa! Löysin tämän postauksen googlen kautta, kiitos hienoista vinkeistä! En ihan kaikkia postauksia ehtinyt lukea, mutta millä liikuitte Pawlan – Bohol väliä? Katsoin että melkoinen matka välillä! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.6.2021 at 22:13

   Moikka Nora! 🙂 Me lennettettiin Cebuun Puerto Princecasta ja siitä sitten taksilla satamaan ja paatti Boholille. Tosi helppoa oli liikkua!

  Leave a Reply