Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavinkki Bukarestiin: Oborin omanialaiset marketit

Siinä missä korkeille paikoille pitää päästä reissussa, pitää aina päästä myös paikallisten marketeille tai kauppahalliin. Nämä kaksi asiaa on suosikkejani reissussa ja hurjan kuvauksellisia. Pienen googlettelun jälkeen löysin Obor -marketit, joka on Bukarestin suurin ja suosituin paikallisten keskuudessa. Sinne siis!

Oboriin pääsee kätevästi metrolla (pysäkki on Obor), josta oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Matkan varrella näkyy jo erilaisia pieniä kojuja, jonka jälkeen tullaan ensiksi vanhaan markethalliin. Täältä vanhemmasta rakennuksesta löytyi kaikki mahdollinen käyttötavara, mitä nyt voi tarvita – siivousvälineitä, astioita (kannattaa käydä tutkimassa – löysin ihanan hedelmälautasen parilla eurolla), mattoja, vaatteita sekä muutamia elintarvikkeita kuten lihaa.

Vanha puoli oli tavallaan tunnelmallisempi, sillä se oli viehättävästi ränsistynyt ja oli täynnä rappioromantiikkaa. Toisaalta ymmärrän myös sen, miksi tänne on rakennettu kokonaan uusi pytinki torikauppaa varten – olihan tuo vanha aika huonossa kunnossa ja on rakennettu kuitenkin jo 1940.

 

 

 

 

 

 

Tämän jälkeen siirryttiin uudempaan rakennukseen, joka oli täynnä elintarvikkeiden myyjiä. Väriloisto oli upea, sillä halli hehkui värikkäistä kauden hedelmistä ja vihanneksista. Sen päättelyn tein viimeistään tässä vaiheessa, että romanialaiset tykkää valkosipulista.

Kyseinen rakennus oli selkeästi uudempi kuin aikaisempi – etenkin ulkopäin. Villi veikkaus, että uudempi rakennus olisi 5-10 vuotta vanha. Yritin etsiä tästä tietoa, mutta tuloksetta.

 

 

 

 

 

Näiden kahden rakennuksen jälkeen jatkettiin matkaa piha-alueella, joka ympäröi molempia rakennuksia. Aurinkoisena päivänä alue toimi hyvin, en tiedä olisiko se niin mukava sitten viileämmällä säällä. Myynnissä oli paljon kauniita kukkia, joista olisin halunnut puolet viedä kotiin.

Obor -markettien mielenkiintoisin ja erikoisin osio löytyi pihalta, sillä täällä oli myynnissä romanialaista ’kotiviiniä’. Ei tuo kotiviini mitään makujen sinfoniaa ollut, mutta todella kiva paikallinen erikoisuus. En ainakaan itse ole törmännyt koskaan aikaisemmin muilla marketeilla vastaavaan.

Viiniä pystyi ostamaan pulloittain suoraa saavista ja kauppiaat jakoi meille maistiaisia pieniin mukeihin, joita sitten Miran kanssa siemailtiin tuolla. Ootko sie törmännyt koskaan jossain päin maailmaa tällaiseen kotiviini -osastoon?

 

 

 

 

 

Pihalta löytyi myös useampi baari (en ole ihan varma miksi niitä voisi kutsua), jossa romanialaiset miehet kiskoivat olutta sekä joku etäisesti ravintolaa muistuttava viritelmä, jossa myytiin micejä eli romanialaista jauhelihasta valmistettua ruokaa joka muistuttaa muodoltaan makkaraa. Me ei tällä kertaa syöty näitä, vaikka olin lukenut että täällä tarjoillaan parhaimpia micejä koko Bukarestista.

Marketit oli kyllä yksi suosikeistani Bukarestissa, sillä täällä ei ollut yhtään turistia meidän lisäksi – päästiin hyvin kurkistamaan aitoon paikalliseen menoon ja aitoa tunnelmaa loi markkina-alueella kivasti myös haitarinsoitto.

 

 

 

Tuleeko siulla käytyä paikallisten suosimilla marketeilla reissussa? Mikä niissä on parasta?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 2.12.2018 at 10:23

  Onpas aika karuja paikkoja. Aasiassa tykkää. Käydä night marketeissa ja monesti kauppahalleista on matkoilla kiva maistella kaikkea. Budapestissa itse totesin että itä-Euroopan kauppahallit ei ole oma juttu, kun tarjolla on vain lihaisia ja rasvaisia ruokia.

 • Reply Sini 2.12.2018 at 13:34

  Tykkään toreista ja markkinoista. Niissä näkee ihmisten tavallista arkea. Eksoottisinta on ollut Kambodzhan Pshar Leu – nimisillä toreilla, joissa sikojen päät ja erilaiset kuivatut lihat tai kalat tuoksuivat vahvoina kuumuuden keskellä. Silloin tuli vähän huono olo. Meinasin vielä vetää lipat astuessani maahan tippuneeseen ihraan.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 2.12.2018 at 16:31

  Tykkään myös kierrellä niitä 🙂 Niissä on tunnelma kohallaan, vaikkei yleensä mitään ostakaan mukaan 🙂
  Bangkokin markkinat ainakin on jäänyt mieleen hyvin. 🙂

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 2.12.2018 at 18:05

  Sympaattisen oloinen paikka, samoja fiiliksiä tuli kuin naapurimaan pääkaupungin Chisinaun keskustorista.

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 4.12.2018 at 20:29

  Ihanan autenttista torielämää, jota ei ole vielä turha hygienia- ja alkoholilainsäädäntö pilannut! Nuo on aina ihan ykköspaikkoja! 🙂

 • Reply Heidi 5.12.2018 at 09:52

  Mulla on sama, että torit ja kauppahallit houkuttaa aina, vaikkei mitään ostaisikaan. Varsinkin ruoka- ja kukkatorit on suosikkeja 🙂 Ihania kuva ja nää sun postaukset Bukarestista aiheuttaa kyllä suurta halua päästä sinne uudestaan <3

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:12

   Kukkatorit on kanssa ihan super nättejä ja tosi kuvauksellisia. Kiva kuulla, jos oot saanut matkakuumetta Bukarestia kohtaan miun kautta. Kantsii mennä uudestaan, love it! <3

 • Reply Terhi 6.12.2018 at 14:14

  Torit ja basaarit ovat mielenkiintoisia paikkoja maassa kuin maassa. Joskus tori kuitenkin voi olla ahdistava paikka jos siellä on liikaa ihmisiä, näin kävi minulle Bishkekissä. Suomessa ja Ruotsissa on vähän liian steriilejä toreja, mutta asia korjaantuu jo Tanskassa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.12.2018 at 15:14

   Joo, liian täydet torit ei oo miunkaan juttu. Iskee kauhea ahdistus jos joka puolelta sinkoilee ihmisiä. Yhdyn samaan Terhi sun kanssa Suomen ja Ruotsin toreista. Kai siihen tämä meidän ihana lainsäädäntö vaikuttaa ja kai se ihan hyvästä tavallaan on. 🙂

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 6.12.2018 at 19:33

  Joo, munkin on aina päästävä paikallisia toreja tutkimaan. Innostun etenkin vanhoista eurooppalaisista kauppahalleista, Aasian ruokatoreista ja itämaisista sokkeloisista basaareista. Näistä sun kuvista tulee etenkin mieleen tori, joissa käytiin aina vihannesostoksilla, kun asuttiin Serbian Novi Sadissa. 🙂

 • Reply Emma 6.12.2018 at 20:36

  Mulla on sama juttu markkinoiden kanssa, aina ekana bongaan uudesta paikasta kauppahallin tai muut markkinat! Barcelonan La Boqueria on niin kiva, että se taitaa olla ainot, josta olen ihan pelkistä markkinoista kirjoittanut jutun blogiin: https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2018/08/03/la-boqueria-barcelona-kauppahalli/

 • Reply Antti/Lanttimatkat 8.12.2018 at 03:32

  Kauppahallit ja marketit on parasta missä käydä uudessa kaupungissa ja maassa! Siellä on tunnelmaa, herkkuja, kaikkea ihanaa!

  Ihanaa!!

  En oo kyllä vastaavaa kotiviini markkinaa ennen tavannut, mutta olis kyllä kiva tavata. Vedin heti pullollisen mukanani!

 • Reply Jenna / Citylights & sunsets 8.12.2018 at 18:02

  Sama pätee munkin matkoilla, aina pakko päästä näkemään kohde yläilmoista sekä näkemään sitä autenttista kulttuuria – ja just tollasista paikoista sitä löytää! Oon yrittänyt vakuutella miehelle, että meidän täytyy lähteä käymään perhematkalla Bukarestissa, mutta ei jostain syystä innostu Romaniasta. Onhan niitä klassisempiakin kohteita toki Euroopasta meillä vielä näkemättä (Pariisi, Amsterdam, Praha..), joten ehkä Bukarestinkin aika tulee vielä joskus.. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 9.12.2018 at 08:31

   Jatka vakuutteluja – Bukarest todellakin on matkakohteena tosi kiva. Ei nyt voi verrata Pariisiin, Amsterdamiin, Prahaan tms., mutta se oli just Bukarestissa parasta kun ei ollut mitään isoja ennakko-odotuksia sekä ei ollut pakko juoksennella kymmenien nähtävyyksien perässä. 🙂

  Leave a Reply