Suomen suurin matkablogiyhteisö

Plazan Super Breakfast – voiko hotelliin mennä vain aamupalalle?

Oon tyyliin koko ikäni ajatellut, että ei hotelliin voi mennä aamiaiselle ilman majoittumista siellä. Tai siis voi totta kai, mutta onko siinä nyt mitään järkeä? Sehän olisi ihan hölmöä, ennemmin kannattaa mennä muualle aamiaiselle jos sitä kaipaa. Näin ajattelin vielä hetki sitten, kunnes kävin nauttimassa Super Breakfastista yhden parhaimman ystäväni kanssa Radisson Plu Plazassa.

Monta kertaa korviini on kantautunut kehuja nimenomaan tästä rautatieaseman vieressä sijaitsevasta Radisson Blu Plazasta – ylipäätään koko hotellista, mutta myös myös juuri tästä Super Breakfast -konseptista. Olen ’säästellyt’ aamiaista hotelliyön yhteyteen, mutta oon näköjään ollut liian aikaansaamaton sen suhteen, niin houkuttelin Annan mukaani. (note so self: ala nyt varaamaan se hotellihuone jo täältä tai jos Jussi lue tätä – varaa meille yhteinen hemmotteluyö täältä 😉 )

Miljöö oli todella kiva myös. Tykkään kyllä niin paljon enemmän tällaisista vanhoista arvokiinteistöistä kuin uutuutta hohkavista taloista. Huonekorkeus on ihan jäätävä tuolla aamiaissalissa.

 

 

 

 

 

Takaisin aamiaiseen. Super Breakfast on siis ikäänkuin astetta parempi hotelliaamiainen ja sen kyllä huomaa – en ole koskaan syönyt Suomessa hotellissa näin monipuolista, terveellistä ja laadukasta aamiaista. Toistan vielä kerran yhden sanan: monipuolista. Valinnanvaraa on niin paljon, että ei yksi ihminen yhdeltä istumalta voi edes maistaa kaikkea. Yritettiin, mutta eihän siitä mitään tullut.

Radisson Blu markkinoi Super Breakfastia maalaistorina / delimarkettina ja tässä on kyllä onnistuttu. Juuri sellainen olo mulla oli tuolla aamiaista kasatessa lautalle – aamiaisen esipano on ihan omaa luokkaansa ja tykkäsin siitä, että tuoreita raaka-aineita on käytetty myös somistuksessa, kai niitä sai syödäkin. En ole ennen nähnyt hotelliaamiaiselle näin hyvää panostusta ulkonäköön – syöhän ihminen kuitenkin puoliksi silmillään, joten totta kai siihen puoleen kannattaa panostaa myös.

 

 

 

 

 

 

 

Aamiaselta löytyy varmasti jokaiselle jotakin sekä erityisruokavaliot oli otettu huomioon hyvin. Tarjolla on paljon erilaisia leipiä, croissantteja, levitteitä ja leivänpäällisiä. Iso kasa JUUSTOJA, nam. Hedelmiä, puuroa, erilaisia jogurtteja ja rahkoja, smoothie (nää oli super söpöjä) ja laaja valikoima erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja myslejä. Sai tuunattua aikamoiset puurot ja jogurtit!

Lämpöhauteesta löytyi muun muassa pekonia, makkaroita (erikoismakkaraa, ei ollut mitään perus Pouttu-nakkeja), munakokkelia, lämpimiä kasviksia (näistä pisteet, sillä näki että näissä on käytetty tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita) sekä pannukakkuja. Silmääni pisti tässäkin pieni, mutta tärkeä asia itselle: esillepanoon oli panostettu ja buffee näytti heti paljon freshimmältä, kun sinne oli laitettu tuoreita yrttejä.

 

 

 

Jälkkäripöydästä löytyi myös kaiken maailman herkkuja, mutta aamupalalla tykkään itse enemmän suolaisista jutuista, niin nämä jäi meiltä testaamatta. Hyviltä ne näytti kuitenkin ja jälleen kerran – esillepano oli kaunis.

Kirsikkana kakun päällä: täällä on KOKKI valmistassa juuri sinun mieleisen omeletin (vaihtoehtoina oli ainakin poro ja lohi – muita en muista) sekä vohveleita. Oltaisiin kovasti haluttu testata vohveleitakin, mutta yksinkertaisesti oltiin siinä vaiheessa niin täysiä, ettei ollut toivoakaan. Eli muista jättää tilaa vohveleille!

Kun nautit aamiaisestasi meillä, takaamme terveellisen, runsaan ja herkullisen aloituksen päivään. Tiedäthän sen unelmiesi aamiaisen, jonka syöt herättyäsi levänneenä uuteen päivään? Sellainen Super Breakfast- aamiaisemme on – ja jopa hieman enemmän. – Radissons Blu

Unohdin varmasti luetella puolet aamiaisesta, mutta saatte kuitenkin hyvän käsityksen miten monipuolisesta aamiaisesta on kyse. Juomapuoli oli kanssa kattava – kahvia kaadettiin oikein pöydässä meille useampaan otteeseen. Kahvin kanssa samaan aikaan tarjoilija toi meille myös karpalomehushotit – ihana idea. Lisäksi tarjolla oli erilaisia mehuja, maustettuja vesiä ja tuollainen hmm – jännä holiton aamupaladrinkkipöytä (apua, onko se oikea sana tuolle).

 

 

 

Kokin valmistama poromunakas

 

 

 

Tälläista asiakaspalvelua aina kiitos


Olisin ollut todella tyytyväinen jo pelkän ruokapuolen suhteen Radisson Blu Plazan Super Breakfastiin, mutta pisteet ropisi vielä aamiasen henkilökunnan puolesta lisää. Kun saavuttiin aamiaissaliin, meidät otti hattupäinen herra vastaan ja hän oli super ihana. Niin symppis ja ohjasi meidät kassalle. Aamiaiset maksettua (25 euroa/hlö) meidät ohjeistettiin ottamaan mieleistä pöytää.

En yhtään tajunnut painaa mieleen meitä palvelleiden henkilöiden nimiä, mutta kaksi miestä ja nuorempi harjoittelijapoika oli kyllä niin ihania. Harvoin on noin lämmin ja tervetullut olo kuin tällä kertaa. Kun kävin napsimassa aamiaisen loppupuolella kuvia esillelaitosta, yksi heistä tuli sanomaan että voi tulla esittelemään parhaimmat kuvauspaikat. Perinteisesti suomalaisena olin ihan että kiitos, mutta ei kiitos – pärjään kyllä. Mutta oli ihanaa, että hän huomioi miut noin.

Jos saisin joka kerta edes sellaista asiakaspalvelua kuin puolet tästä, olisin super tyytyväinen. Ihan kummasteltiin ääneen tuolla, että miten me saadaan niin super hyvää asiakaspalvelua.

Radisson Blu Plaza tarjoilee Super Breakfastia maanantaista perjantaihin 6.30-10 ja viikonloppuisin 7.30-11 hintaan 25 euroa hotellin ulkopuolisille asiakkaille. Aamiaisen hinta kuulosti alkuun vähän hintavalta mielestäni, mutta unohdin koko asian tuon herkullisen ja runsaan aamiaisen nauttimisen jälkeen. Iso suositus paikalle!

 

 

 

Loppukevennyksenä aamun onnistunein kuva miusta. Ah, olen niin valokuvauksellinen.

Tuleeko siulla käytyä koskaan hotelliaamupalalla ilman yöpymistä? Miltä vaikuttaa – kelpaisiko Super Breakfast?

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Jonna 15.11.2018 at 17:22

  Kuulostaa ja näyttää järkyttävän hyvältä! Super Breakfast on uusi konsepti minulle ☺️ Ihana, että on ns. freesimpiäkin vaihtoehtoja tarjolla. Mun mielestä hotelliaamupalaa kannattaa käydä syömässä muulloinkin kuin vain yöpymisen yhteydessä. Jää muuten monet hyvä aamupalat syömättä : D

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2018 at 17:02

   Sitä se Jonna todellakin on – järkyttävän ekstra hyvää! Mulle oli ihan uusi juttu tää, että aamiaiselle voisi mennä ilman yöpymistä. Toki siis tiesin, että se on mahdollista mutta aina ajatellut ettei mitään järkeä oo lähteä ’mättöaamupalalle’ vaan ennemmin meen johonkin kivaan kahvilaan aamiaiselle. Täällä hotelliaamiainen on kyllä niin fresh ettei ollut ikävä yhtään kahviloiden aamupaloja.

 • Reply Radisson Blu Plaza / Annukka 16.11.2018 at 11:02

  Hei Veera!
  Voi miten ihanasti olet kirjoittanut aamiaisestamme – ei voisi perjantai paremmin alkaa kuin kauniilla sanoillasi. Kiitos niistä.

  Olemme panostaneet vahvasti viime vuosina esillepanon ja ravinnon lisäksi myös vieraidemme viihtyvyyteen ja on hienoa huomata, että toimenpiteemme ovat tuoneet teille erinomaisen asiakaskokemuksen Radisson Blu Plazassa. Meille saa ehdottomasti tulla nauttimaan hyvästä ruoasta vaikkei majoittuisikaan.

  Olethan myös tsekannut Plaza Restaurant -ravintolamme tarjonnan – se on huikea! Meillä on vielä 14.1.2019 saakka menossa Miehen elämää -taidekokonaisuus, suosittelen lämpimästi tutustumaan myös siihen. 🙂

  Ihanaa perjantaita koko Plazan tiimin puolesta.
  Ystävällisesti,
  Annukka / Social Media Manager

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2018 at 17:05

   Hei Annukka! 🙂

   Vitsit miten siistiä, ihanaa että perjantai on saanut ihan uutta potkua tästä postauksesta. Lämmittää mieltä todella paljon.

   Tuo Miehen elämää -taidemenu pistikin itse asiassa silmään tätä postausta kirjoittaessa ja vaikutti kyllä mielenkiintoiselle, erityisesti se nokkosvohveli herätti miun mielenkiinnon. Jännä jälkkäri!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.11.2018 at 11:12

  Paljon matkustavana – ja usein neljän, jopa viiden tähden hotelleissa asuvana – alan suhtautua näihin mahtaviin aamiaisbuffeteihin kuitenkin siten, että niillä on tarjolla kaikkea, jotta jokainen löytää sen oman juttunsa ja tapaan keskittyä vaan niihin ”omiin juttuihini”. Toki usein sitten sen oman perusaamiaiseni lisäksi syön jonkun paikan erikoisuuden, vaikka äskettäin Bangkokissa aamiaisella tarjolla ollutta naanleipää ”perusleivän” sijaan. Reissussa aamiaisella ähkyyn syöminen on huono idea, sillä toisaalta on kuitenkin kiva pitää päivän mittaan taukoja ja syödä silloinkin jotain.
  Kavereiden tapaamisen myötä voisin ajatella Helsingissäkin joskus vaikka hotelliaamiaista, mutta useimmiten ne tapaavat ajoittua mieluummin vaikka iltapäiväteen aikoihin, joita niitäkin on hyvin Helsingissäkin tarjolla nykyisin.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.11.2018 at 20:09

   Hyviä pointteja Pirkko! Oon samaa mieltä reissussa itsensä ähkyyn syömisestä – tällä kertaa tämä ähky oli oikein sallittua, sillä kotisohva oli alle kilometrin päässä minne pääsi koomailemaan. Ei olisi kyllä ollut ihan heti asiaa kaupungille pyörimään, jos olisin ollut reissussa.

 • Reply traveldreamer17 18.11.2018 at 19:01

  Olen käynyt ystävien kanssa useammassa Helsingin hotellissa ihan vain aamiaisella tai brunssilla. Ne tuovat kummasti hohtoa päivään. Hinta niissä vain on aina tuon yli 20€. Radissonin aamiainen on kokeilematta, mutta laitetaan korvan taakse, sillä kuulosti hyvältä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 19.11.2018 at 20:02

  Nam, näyttipäs hyvältä! Super Breakfast -konsepti ei ollut tuttu entuudestaan. Mulla on ollut muuten samat ajatukset, ettei hotelliin voi mennä aamiaiselle, ellei siellä yövy (tai siis voi mennä, mutta jotenkin hassua). Olen kuitenkin pari kertaa käynyt duunin puolesta, kun ollaan oltu jossain hotellissa asiakastilaisuudessa ja kun asiakkaat ovat menneet kuuntelemaan omia luentoja, me ollaan kurvattu aamiaispöytään siksi aikaa. Not bad at all 🙂

 • Reply Päivi/KultturelliMatkalaukussa 19.11.2018 at 21:12

  Aamiainen näyttää ihanalta! Olen käynyt täällä Oulussa paikallisessa Radisson Blussa Super breakfastilla ja hyvää on ollut täälläkin. Kyllä joskus pitää hemmotella itseään!

 • Reply Sanna 20.11.2018 at 20:56

  Siis apua! Rakastan aamupalaa ja erityisesti hotelliaamupaloja ?. Ulkomailla on usein tullut käytyä hotelleissa syömässä ilman majoittumista, mutta Suomessa en muista niin tehneeni koskaan… Tämä on kyllä pakko käydä kokeilemassa!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.11.2018 at 20:13

   Täällä on kanssa yksi suuri aamiaisfani – etenkin reissussa ne on ihan ylivoimainen suosikki ruokahetki sekä kotioloissa tuo arkeen pientä luksusta. Kannattaa käydä Sanna testaamassa tää. 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 22.11.2018 at 20:25

  Aamupala hotellissa on yksi paras juttu. Ja se, että sinne voi mennä vaikka yötä ei olisikaan. Tuolla näyttää olevan melko kattava aamiainen. Luksusta on se, että siellä on jotain paikallista. Viime kesänä Ahvenanmaalla oli kai paras aamiaiskokemus tähän mennessä. Se ei ollut jokaiselle jotakin runsas kattaus. Tarjolla oli perustarvikkeet mutta näihin tarvikkeisiin olikin sitten panostettu toden teolla. Tuo hotelli tai pensionaatti on melko uusi tuttavuus http://www.stalldalen.com/

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.11.2018 at 20:14

   Jep – opin sen tämän jälkeen! Mullehan aukeni ihan uusia paikkoja nyt Helsingissä, kun tajusin että hotellissakin voi käydä aamupalalla ilman majoittumista. Oivoi, tulee kiireisiä kuukausia syömisen merkeissä. :’D Kiitos vinkistä Ahvenanmaalle – se itse asiassa on pitkään ollut yksi reissuhaave.

 • Reply Martta / Martan matkassa 25.11.2018 at 18:07

  Mä oon niin aamiais ihminen että ei mitään rajaa ja kehnot hotelliaamiaiset saavat huonolle tuulelle! Reissussa voin hyvin korvata lounaankin kunnon aamiaisella! Kävisin ehdottomasti usein nauttimassa aamiaista muualla mikäli kodin lähellä olisi joku paikka! Aamiaisbrunssinin on vielä kokeilematta…

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 19.11.2019 at 19:34

  Näyttääpä hyvältä ja runsaalta aamiaiselta! Kävin testaamassa täällä Tampereella Radisson Blu Grand Hotel Tammerin vastaavan Super Breakfastin ja täytyy sanoa, että ainakin näiden kuvien perusteella se vähän häviää tarjonnassaan tälle Plazalle. Täytyy ehkä käydä tääkin joskus testaamassa!

  Linkitin sun aamiaiskokemuksen omaan Super Breakfast -postaukseeni: https://www.rantapallo.fi/seikkailumielella/2019/11/19/tammer-aamiainen-super-breakfast/ 🙂

 • Leave a Reply