Suomen suurin matkablogiyhteisö

Majoitusvinkki Bukarestiin ja miksi suosin usein huoneistoja

Majoitusvinkkiä pukkaa Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin! Meidän kaupunkiloman neljän yön tukikohtana toimi Super Central Boutique Apartment, joka sijaitsi aivan pelipaikoilla. Pohdittiin hetki tämän asunnon ja Hilton -hotellin välillä, mutta valinta osui sitten loppujen lopuksi tähän söpöläiseen.

Bukarestin majoitusten hintataso on edullinen– esimerkiksi kahden hengen hotellihuone Hiltonista olisi irronnut neljäksi yöksi kolmella sadalla eurolla, mikä on mielestäni edullinen hinta Euroopassa. Jos on budjetilla reissaamassa, irtoaa helposti myös ihan ok tasoinen majoitus ykköskympeillä.

Miksi valita ennemmin huoneisto kuin hotelli?


Vaikka hotellihuoneissakin on puolensa, kuten esimerkiksi sen helppous aamupalan suhteen, suosin silti itse usein huoneistoja. Mutta miksi?

 • Huoneisto on yleensä edullisempi.
 • Hinta-laatusuhde on hyvä. Välillä eteen saattaa tulla ansoja, sillä sama majoittaja saattaa vuokrata useampaa huoneistoa ja kuvat saattaa olla harhaanjohtavia eri huoneistosta.
 • Huoneisto on tilavampi kuin hotellihuone ja niissä saa paremmin ’omaa tilaa’. Olin ensimmäistä kertaa reissussa Pöndekengissä -matkablogin Miran kanssa ja oli kiva, että meillä oli omat sängyt sekä toinen nukkui olohuoneessa ja toinen makuuhuoneessa. Saatiin mummoilla ihan rauhassa, sillä oltiin joka ilta tyyliin 9-10 välillä jo peiton alla. 😀
 • Huoneistot ovat mielenkiintoisia, sillä niissä pääsee vähän kurkistamaan millaisia voisi olla paikalliset asunnot. Toki ne on yleensä sisustettu aika neutraalisti, mutta on siellä silti autenttisempi tunnelma kuin hotellihuoneessa.
 • Huoneistossa on yleensä hyvät keittiöt, jossa voi valmistaa ilta- tai aamupalaa ja miksei kokata myös ihan ruokaakin. Tässä säästää hyvin rahaa, kun ei kaikkia ruokia tarvitse syödä ravintolassa. En ole vielä itse kokannut koskaan reissun päällä, mutta jääkaappiin tulee ostettua aina perus elintarvikkeita aamuja ja iltoja varten. Täältä löydät kaksi aamiaisvinkkiä Bukarestiin, jotka olisi jäänyt käymättä jos oltaisiin kökitty hotellin aamupalalla.
 • Huoneistoja pyörittää yleensä paikalliset ja tuen mielummin paikallista yrittäjää kuin isoja hotelliketjuja.

Mitä sinä lisäisit tähän listaan – puuttuuko jotain, miksi kannattaa suosia ennemmin huoneistoja kuin hotelleja? 

 

 

Super Central Boutique Apartment on ehkä kaunein huoneisto missä olen ollut


Meille Bukarestin neljän yön tukikohdaksi valikoitui Booking.comin kautta Super Central Boutique Apartment aivan ytimestä. Asunto ei sijaitse ihan vanhassakaupungissa, vaan noin viiden minuutin kävelymatkan päässä. Metrolla pääsee myös helposti kulkemaan, sillä asunto on aivan Universitate-metroaseman vieressä. Parasta asunnon sijainnissa oli kyllä ravintolat, sillä aivan lähellä on paljon mielenkiintoisia kahviloita ja ravintoloita.

Emme nähneet kertaakaan meidän majoittajaa, vaan saimme ohjeet miten löydämme asunnon sekä oven vieressä oli avainlaatikko, jonka saimme koodilla auki. Itse koen tämän tosi näppäräksi ja helpoksi, sillä en tykkää yhtään sisään- ja uloskirjautumisesta hotelleissa ja ’turhista höpinöistä’.

Tämän asunnon valttikortit ehdottomasti on sijainnin lisäksi sisustus. Rakastin sitä! Modernisti sisustettu ja todella valoisa. Meidän asunnossa oli mielenkiintoisia pieniä yksityiskohtia – esimerkiksi keittiön kultainen välitila oli tehty romanialaisista kolikoista, jonka Mira tarkkasilmäisenä bongasi heti. Vitsit miten siisti idea.

Ja mites toi lattia? Aaaaw, haluaisin tuollaisen kalanruotoparketin kyllä joskus niin omaan kotiini. Aivan super kaunis.

 

 

 

 

 

 

Yöunet oli loistavat, sillä sänky oli hyvä ja talo oli rauhallinen. Asunnossa on siis yksi makuuhuone sekä olohuone, jossa oli todella söötti syvennys sängylle. Kerrankin oli mukavan lämpimät yöunet, sillä tosi useasti Euroopassa on ollut todella kylmä ei-kesäkuukausina asunnoissa. Nyt ei ollut sitä ongelmaa, sillä täällä oli ihanan lämmin.

Ainoa pieni miinus asunnossa oli oma tyhmyys. Nimittäin tässä kun tutkailin tätä postausta varten uudestaan tätä asuntoa, pisti silmään että se löytyy myös Airbnb:stä ja mitä – PUOLET HALVEMPANA piru vie. Vaikkei hinta ollut todellakaan paha Booking.comin kauttakaan, oli se ainakin nyt Airbnb:ssä 32 euroa yöltä. Eli mitä opimme tästä? Vertaile aina hintoja.

Onhan tuossa aika iso ero kun neljä yötä maksoi 300 euroa vaikka se olisi voinut maksaa myös 16o euroa. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis (lue rahapussi). Eipä sillä väliä, ihana toi asunto oli eli isot suositukset Super Central Boutique Apartmentille, joka sopii maksimissaan neljälle reissaajalle.

 

 

 

 

 

Maisemat ikkunasta

 

 

Kumman kannnalla sie oot yleensä – hotellihuone vai huoneisto?

 

Veera


Seuraa Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Lotta 13.11.2018 at 12:25

  Itse tykkään kyllä kanssa huoneistoista paljon enemmän! Lyhyillä alle viikon reissuilla kyllä tulee syötyä melkeenpä aina ulkona, mutta jos on pidemmän aikaa samassa paikassa niin itse alan ainakin jo vähän kaivata ”kotiruokaa”. Ja on ihanaa käydä paikallisella torilla tai kauppahallissa ja kokkailla jotain uutta ja mielenkiintoista.
  Hotellit on myös monesti aika persoonattomia – tavallisessa kerrostaloasunnossa voi hyvällä tuurilla päästä vähän tutustumaan naapureihin ja tuntee jotenkin paremmin pääsevänsä osaksi sitä paikallista kulttuuria.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2018 at 17:08

   Toi on totta, tulee pidemmillä reissuilla yliannostus ravintolaruuista ja on välillä tietää tarkalleen mitä suuhunsa pistää ja helpompaa syödä terveellisemmin. Täältä kanssa hehkutukset paikallisille toreille ja kauppahalleille ruuan puolesta sekä ne on ihan super kuvauksellisia. Yksiä mun suosikki kuvauskohteita reissuissa.

 • Reply miraorvokki 13.11.2018 at 12:33

  Vahva suositus kyllä tälle ja mummoilulle. :–D <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka 15.11.2018 at 09:17

  Huoneistoja pyörittävät ehkä paikalliset, mutta se huoneisto on poissa paikallisten asuntomarkkinoilta. Bukarestin ongelman laajuudesta en ole kuullut, mutta monessa Euroopan kaupungissa, esimerkiksi Lissabonissa, Prahassa, Barcelonassa, Venetsiassa … Airbnb:n tapaiset toimijat ovat vieneet paikallisilta asukkailta asunnot, sillä vuokraamalla niitä turisteille muutaman päivän pätkissä niistä saa paljon enemmän kuin vuokraamalla niitä jatkuvalla sopimuksella pysyville asukkaille.
  Ainoa eettinen Airbnb lienee sellainen, jonka siellä oikeasti asuva asukas vuokraa poissaolonsa ajaksi muutaman kerran vuodessa tai asunto, josta siellä asuva asukas vuokraa yhden huoneen, mutta tämä ei tainnut olla sellainen.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 15.11.2018 at 11:09

   Tuokin hyvä pointti, mutta en ehkä lähtisi pelkästään moittimaan Airbnb:tä, sillä yhtälailla asunnot löytyy usein muualtakin kuin sieltä – kuten bookingista. Harmillinen seuraus Airbnb:stä kyllä juuri noissa mainitsemissasi kaupungeissa, muutamassa kaupungissa oon törmännyt samaan. Usein ollaan oltu myös sellaisissa, jossa majoitutaan vain asunnon yhdessä huoneessa jolloin myös omistaja on itse paikalla – muun muassa juuri tuolla Barcelonassa oltiin paikallisen työhuoneessa yötä.

  • Reply Frida Ingrid 19.11.2018 at 23:10

   Mä en ole samaa mieltä, että ainut eettinen majoitusvalinta Airbnb:ssä olisi nämä kaksi Pirkon mainitsemaa vuokraustapaa. Kirjoitin täällä https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/onko-airbnbssa-hyva-kate-esittelyssa-6-airbnb-vuokrausta-espanjasta-ja-portugalista/ postauksen Airbnb:n katteesta ja esittelin muutaman vuokrauksen viime reissulta. Siinä esimerkiksi Dumbrian pikkukaupungin majoitus on hyvä esimerkki positiivisesta vuokrauksesta, sillä kyse on pienestä, todella ruraalista paikalliskylästä, jonka asuntomarkkinat eivät häiriydy siitä, vaikka perhe vuokraisi oman asuntonsa erillistä alakertahuoneistoa läpi vuoden satunnaisille turisteille. Kohteen vuokraus ainoastaan tukee paikallista elämää. Oon iloinen, että moni on havahtunut Airbnb:n negatiivisiin puoliin, mutta myös minusta on vähän hupsua tuomita koko Airbnb-toiminta ”epäeettiseksi” tai muuten vain pahaksi sen vuoksi, että suosituissa kaupunkikeskittymissä Airbnb tuottaa ongelmia. Tärkeää olisi keksiä keinoja (säädökset, lait), jotta Airbnb-olisi kestävää myös paikalliselämän kannalta. Ja lisäksi, matkailija tosiaan voi ihan itsekin valita niitä majoituksia, jotka eivät tuota haittaa paikalliselämälle (mm. keskustan ulkopuolelta, pelkkä huone asunnon sijaan, suosittujen sijaintien sijaan pikkukylistä tai -kaupungeista, vuokraamalla paikallisasunnon sijoitusasunnon sijaan, jne.).

   Mutta joo, ei ole simppeleitä juttuja nämäkään, mutta itse käytän melkein pelkästään Airbnb:tä. Joko otetaan asunto tai huone paikallisen himasta. 🙂

   https://www.rantapallo.fi/fridaingrid

 • Reply Sateenmuru 18.11.2018 at 18:23

  Aikamoinen hintaero bookingin ja airbnb:n välillä! … Mistäköhän se johtuu? Tiedän, että molemmat vetävät välistä provikat, mutta viekö Booking noin paljon enemmän? Tykkään itsekin huoneistohotelleista, etenkin pidemmpien pysähdysten aikana. Yhdyn listaukseesi huoneistohotellin hyvistä piirteistä (ja lisään, että huoneistohotelleissa yöpyessä on myös rennompi olo, kun tällaisena savolaisintroverttinä ei tarvitse hymyillä respalle ja toivotella hyviä iltoja jos sattuu illalla väsyneenä ohi kulkemaan jne.), mutta tuo Pirkon kommentti on harmillisen tosi, ja jotenkin se alkuaikojen Airbnb:n autenttinen tuntu on alkanut hukkua rahanteon alle.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 23.11.2018 at 20:18

   Joo eikö! Yllätti itsenikin miten on eroa noin paljon – toki Bukarestissa on voinut olla jotain isompaa tapahtumaa tuolloin jolloin hinnat on nousseet – en nähnyt enää mitä kyseiseltä ajalta olisi ollut Airbnb;n kautta tuo kyseinen asunto tuolloin. En tiedä mistä johtuu noin iso ero, voiko oikeasti olla niin isoista provikoista kyse että hinta tuplaantuu? En tiedä, en osaa sanoa.

   Ps. Myös ei-savolaisena introverttinä yhdyn tohon mielipiteeseen täysin, jää turhat ’jaarittelut’ pois.

 • Reply Päivi/KultturelliMatkalaukussa 19.11.2018 at 21:19

  En ole koskaan yöpynyt yksityishuoneistossa/airbnb:n kautta, jotenkin aina tulee mentyä hotelliin. Täytyy joskus kokeilla huoneistoa, tämä kyseinen huoneisto on viihtyisän näköinen.

 • Reply Heidi 24.11.2018 at 13:51

  Ehdottomasti huoneisto tai asunto! En viihdy hotelleissa yhtään. Kun on oma keittiö voi rauhassa syödä kun huvittaa ja ite ruokaa laittamalla säätää niin paljon rahaa. Matkustetaan yleensä kahden lapsen kanssa ja ihan niidenkin takia on niin paljon kivempi olla asunnossa kuin jossain hikisessä hotellihuoneessa. Plus kaikki asunnot mitä ollaan reissussa vuokrattu on niin halpoja. Useimmiten tapaa vielä asunnon omistajan ja oikeasti näät kenelle se raha menee. Esim Bosniassa majoituttiin paikallisen pakallisen perheen omistamaan asuntoon (Trebinjessä) ja ne vuokratulot oli perheen äidin ainoat tulot, sillä hän ei maahanmuuttajana saanut töitä, koska ei kuulunut mihinkään paikalliseen puolueeseen. Tässä taas näkee kuinka tärkeää on paikallisten tukeminen. Kerran vuodessa käydään puolison kanssa Tallinnassa muutaman yön reissu ja jostain syystä kahdestaan tullut otettua hotelli. Kolme kertaa ollaan oltu ja joka kerta petytty, jotenkin vaan niin tylsää. Ens kerralla otetaan airbnb, ja kivan kämpän esim Telliskivestä saa muutamalla kympillä yö 🙂

 • Leave a Reply