Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aamiaisvinkit Bukarestiin

Bukarestin reissulla yksi suurin yllättäjä oli kyllä kaupungin ruokakulttuuri ja sen tarjonnan laadukkuus. Miulla oli pitkä lista ravintoloita ja kahviloita, joissa haluaisin käydä – eihän aika riittänyt mitenkään niihin kaikkiin. Bukarestissa oli laaja aamiaistarjonta (ah, ihan lemppari ruokahetki reissussa) ja oli hankalaa päättää niistä vain muutamat. Minne Bukarestissa kannattaa mennä aamiaisella – kaksi suosikkiani jakoon!

Ajattelin valita teille kaksi hyvin erilaista: toinen on enemmän terveellisyyteen painottuva, paremmalla sijainnilla sekä super kuvauksellinen. Toinen on vähän syrjemmässä keskustasta, jonne kävelymatkaa oli puolisen tuntia. Jälkimmäinen oli enemmän sellainen paikallisten suosikki ja kunnon herkuttelu aamiainen, joten oli ehkä ihan hyvä kävellä sinne ja takaisin, sillä poltettavia kaloreita kertyi rutkasti. 😀

 

1. Artichoke  (45 Calea Victoriei)


Hallelujah mikä paikka! Tämä oli kaikista selkein paikka itselle etukäteen, minne halusin päästä syömään. Törmäsin Artichokeen jonkun paikallisten suosikkikahviloiden suositusten perusteella ja ei tarvinnut kyllä pettyä. Kahvila sijaitsee aivan keskeisellä paikalla Bukarestin keskustaa, joten tänne pääsee helposti.

Artichoke painottuu selkeästi enemmän terveellisyyteen ja tuotteet menussa vaihtelevat kausittain. Me päädyttiin ottamaan breakfast platet, johon kuului avocadoa, tomaattia, keitetty kananmuna, herkullista paikallista juustoa (muistutti paljon manchegoa), voita ja aivan ihanan rapsakkaa leipää.

Otin myös mehun, joka kyllä ihan rehellisesti sanottuna maistui liikaa terveydelle. Se oli joku appelsiini-inkivääri, jossa oli erittäin hassuja sivumakuja. Se maku paljastui kittivahaksi – hah, me luultiin Miran kanssa aluksi että se on jotain rakentamiseen liittyvää kittivahaa, mutta se paljastuikin mehiläisten tuottamaksi luonnontuotteeksi. Oli mitä oli, mutta pahaa se oli. 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamianen oli todella hyvää ja laadukkaista raaka-aineista tehty. Tykkäsin tuosta ideasta, että sain itse koota raaka-aineista mieleisen leivän tai syödä niitä erikseen. Tosi kiva, ettei ollut sitä perinteistä avocadoleipää (joka kyllä on namia, ei sillä) vaan toteutus oli vähän erilainen.

Miljöö Artichokessa oli kyllä todella kiva, tykkäsin sisustuksesta aivan hulluna. Viherkasvit vaan toimii niin täydellisesti sisustuksessa vai mitä? Terassi oli tosi kiva kanssa – tosin se olisi ollut varmaan miellyttävämpi ei-sateisena päivänä ja nyt siinä oli vähän viileä. Jatkoon!

Kannattaa huomioida paikan aukioloajat, sillä Artichoke on auki vain torstaista sunnuntaihin 9.30-18.

 

 

 

Oikoreitti Artichokeen

 

2. Rue Du Pain (Calea Floreasca 111-113)


Jos jonnekin haluat mennä kunnon herkutteluaamiaiselle, jossa kalorit paukkuu, niin se on tämä. Ai että, oli kyllä niin maistuvaa ettei mitään järkeä. Floreascan asuinalueella (täällä on paljon laadukkaita ravintoloita, kahviloita ja clubeja) sijaitseva ranskalainen artisaanileipomo, joka tarjoilee myös aamiasta. Rue Du Painin aamiaiset ovat kuuluisia etenkin paikallisten keskuudessa.

Samassa yhteydessä toimii myös siis leipomon puoli, josta voit ostaa helposti mukaan tai paikan päällä syötäväksi leivonnaisia. Pakkohan näitä oli maistaa ja otin aamiaiselle kaveriksi suklaisen unelman – se oli niin hyvää, mutta todella makeaa.

 

 

 

Tämän jogurtti-granolahässäkän perusteella pakkomielle syntyi Rue Du Painiin ja halusin tulla tänne. Toi on niin kaunis annos!

 

 

Aamiaseksi menulta valikoitui eggs benedict, jonka kanssa tuli pieni vihersalaatti sekä jogurttia myslillä ja marjoilla, tuorepuristettua appelsiinimehua ja se suklaaunelma. Itselleni iski kevyt ahneus, mutta halusin maistaa montaa eri sorttia ja eihän siinä sitten ollut toivoa jaksaa syödä ihan kaikkea.

Aamiaisen raaka-aineista maistui laadukkuus ja sillä itseasiassa myös Rue Du Pain markkinoi itseään. Tuntui, että jokaisen annos on rakennettu laadukkaasti ja huolella ajan kanssa. Nam.

Bongasin Rue Du Painin instan kautta: @foodofbucharest – itsellä ainakin tulee monesti bongailtua paikkoja juuri matkakohteen ruokatilien kautta, ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa.

Mitä kautta sie yleensä bongailet matkakohteeseen ruokapaikkoja?

 

 

 

 

Kumman sinä valitsisit: Artichoken vai Rue Du Painin aamiaisen? Onko siulla jakaa jotain ruokavinkkejä Bukarestiin?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 11.11.2018 at 18:41

  Uuh, varsinkin tuo jälkimmäinen on omaan mieleen. Aamiaspaikat valikoituu fiiliksen ja esim googletettelun perusteella.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 12.11.2018 at 09:13

  Itse olen niin hotelliaamiaisten ystävä kuin olla voi, että ainakaan tuolla ensimmäisellä aamupalalla en selviäisi kuin tunnin. 😀 😀 Toisen paikan aamiaisessa on jo ytyä! 😀
  Herkullisiltahan nuo näyttää ja pitäisi joskus oikeasti testata eri vaihtoehtoja reissussa, mutta aina tulee ruksittua se aamiainen siihen majoituksen yhteyteen mukaan. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.11.2018 at 22:34

   Hotelliaamiaset on kyllä kivoja kanssa, itsellä tulee vaan syötyä ihan liikaa niissä. Mä taas tykkään, jos on vähän tuollaisia kevyempiä niin voi reissun päällä käydä mahdollisimman monta paikkaa testaamassa. ?

 • Reply heidi 12.11.2018 at 14:05

  Aamiainen on mun suosikkiruoka 😀 Ihanan näköisiä annoksia. Bukarest tuntuu olevan nyt jokin trendipaikka? Paljon nähnyt postauksia sieltä. Itse kävin siellä 2008, ja voin kertoa ettei ollut kyllä tuollaisia aamiaispaikkoja silloin ;D Rehellistä rappioromantiikkaa kylläkin! Mahtavat muistot jäi kaupungista ja Romaniasta ylipäätään, haluttaisi kyllä palata tutkimaan maata enemmän.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.11.2018 at 22:35

   Jee ollaan samiksia Heidi! ? Siltä vaikuttaa, kun niin moni on nyt sinne matkannut / matkaamassa. Heh, voin kuvitella että meno on ollut erilaista 8 vuotta sitten. Varmasti nätti silti!

 • Reply Sanna 12.11.2018 at 15:35

  Hei kiitos näistä vinkeistä! Ravintolasuositukset on aina ihan parhaita, niin ei itse tarvitse käyttää aikaa ihan niin paljon kohteessa ruokapaikkojen valitsemiseen 😉 . Meillä yleensä käytössä ihan Tripadvisor sekä Espanjassa El Tenedor, joka enemmän paikallisten suosiossa ja näin ollen suosituksetkin ovat vähän erilaisia 🙂 .

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2018 at 16:52

   Ole hyvä Sanna, ihnaa jos voin olla apuna tulevaisuuden reissuissa. Tuo El Tenedor on ihan uusi tuttavuus, pitää laittaa mieleen tuo tulevaisuuden Espanjan matkojen varalta. Paikallisten vinkit on aina ihan parhaita. 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen 17.11.2018 at 11:12

  Vaikkei Bukarest ole mitenkään ajankohtaisena listalla, niin rakastan lukea aamiaisista. Onneksi söin juuri kasan churroja, muuten näitä postauksia olisi myös vähän tuskaista lukea 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 17.11.2018 at 16:53

   Oi churroja, nams! Aamiaista on kyllä mielenkiintoista lukea, niistä saa hyvin inspiraatiota vaikkapa ihan kotiinkin jos ei ole juuri kyseiseen paikkaan heti suunnitelmissa mennä.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 17.11.2018 at 18:44

  Juuri eilen palasin takaisin Helsinkiin Bukarestistä – sieltä kyllä löytyy trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita vaikka millä mitalla, kun vähän panostaa etukäteen tutkiskeluun. Harmi, että tällä reissulla minulla ei ollut niinkään aikaa tutustua uusiin aamiaispaikkoihin, mutta ehdottomasti seuraavaan kertaan jää paikka jos toinenkin. 🙂

 • Leave a Reply