Suomen suurin matkablogiyhteisö

Transilvanian Brasov – loistava päiväretkikohde Bukarestista

Vaikka meidän Romanian reissu kesti vain viisi päivää, haluttiin mahduttaa Bukarestin kaupunkilomaan myös pieni tirkistys muualle ja mikäs siihen olisi parempi vaihtoehto kuin Transilvanian alue. Tuon ajan olisi hyvin saanut kulumaan pelkästään jo Bukarestissa, mutta päädyttiin käyttämään yksi päivä Brasoviin, joka on yksi Romanian tunnetuimpia matkakohteita.

Brasov sijaitsee kuuluisassa Transilvaniassa eli Keski-Romaniassa, noin 160 kilometrin päässä Bukarestista. Romanian pääkaupunkiin verrattuna Brasov on pieni, tosin luultiin Brasovia paljon pienemmäksi mitä se todellisuudessa oli. Mielikuvissa oli pieni söötti romanialainen kylä, mutta täällähän asuikin reilu 250 000 asukasta. Oho.

Junalla ja bussilla pääsee kätevästi Brasoviin, aikataulujen mukaan vajaassa kolmessa tunnissa. Meidän piti alunperin tulla myös junalla, mutta suunnitelmat vaihtui ja haluttiin körötellä Sixtin vuokra-autolla Bukarestista Brasoviin. Matka-aika oli aika sama, noin kolme tuntia – paitsi paluumatkan tunnin ekstra ruuhka keskellä ei mitään söi vähän naista. Päädyttiin omaan autoon sen takia, koska haluttiin pysähtyä rauhassa mieleisille paikoille sekä onhan se paljon kivempaa matkustaa ilman määrättyjä aikatauluja.

Renault Clio kaikkine vakuutuksineen sekä omavastuu nollana irtosi 58 eurolla päivän varoitusajalla ja bensat maksoi kolmisenkymmentä euroa. Ei paha. Ajokulttuuri oli aika samanlaista kuin muuallakin Balkanilla, joka tuli itselle erittäinkin tutuksi toissa kesänä. Eli jos vähänkään on hajua miten sitä autoa ajetaan, iso suositus vuokra-autolle!

Lue täältä lisää autoilusta Balkanilla. 

 

 

 

 

Brasov on Romanian suosituimpia (Dracula-)matkakohteita

Brasov on yksi Transilvanian ja itse asiassa koko Romanian yksi suosituimmista matkakohteista ja sen kyllä huomasi etenkin vanhankaupungin tuntumassa. Turisteja oli kiitettävästi, mielestäni enemmän kuin Bukarestissa tai ainakin turistit oli ahdettuna pienemmälle alueelle.

Miksi Brasoviin matkustetaan? Noh, sanotaan että täältä on lähtöisin Dracula ja kolmenkymmenen kilometrin päässä Brasovista löytyy myös Draculan koti eli Branin linna, jonne meidänkin alunperin piti mennä mutta sitten meistä tuli vähän laiskoja. Eri asia, jos olisimme olleet Brasovissa pidempään kuin yhden päivän. Olin kuullut kaksijakoisia mielipiteitä Draculan linnasta: se on kuulemma hirveän pieni, ahdas ja mielenkiintoisempi on esimerkiksi Pelesin linna Transilvaniassa.

Romania ja etenkin Brasovin seutu on suosittua Dracula-turismin keskuudessa eli jos sellainen kiinnostaa, niin Brasov on siun paikkasi.

Romanian suurin turistinähtävyys on näköjään ollut myös pari vuotta sitten myynnissä 66 miljoonalla dollarilla. Hitto, kun meni tuo myynti-ilmoitus ohi. 

 

 

 

 

Mie lähdin Brasoviin ihan muiden juttejen perässä, sillä pitäähän joka reissulla käydä ihastelemassa maisemia korkeuksista. Oma suosikkini Bravoista on siis Tampa -vuoren huippu, jonka huipulle pääsee kolmella eurolla cable carilla. Vuoren huipulla on Hollywood-tyylinen kyltti Brasovista, joka näkyy hyvin myös esimerkiksi vanhastakaupungista.

Cabel carin sisäänkäynnin edestä menevältä tieltä aukeaa muuten todella kauniit maisemat Brasovin vanhaankaupunkiin. Jos en olisi tiennyt missä olen ja minut olisi laitettu niihin maisemiin, olisin luullut olevani Dubrovnkissa (ilman merta tosin). Brasov on todella kaunis ja värikäs kaupunki!

 

Tampa vuoren cable car

 

 

Tampa vuoren huipulla

 

Tampa vuoren huipulla

 

Brasov -kyltin takana

 

Brasov -kyltti Tampa vuoren huipulla

 

Tampan huipulle pääsee myös polkuja pitkin, kun seuraat näitä merkkejä.

 

Muita suosittuja nähtävyyksiä Bravovissa on Musta linna, joka on Brasovin tunnetuin maamerkki. Vieressä sijaitsee City Hall Square, jonka ympärillä on muun muassa paljon ravintoloita.

Kannattaa lähteä aukiolta vähän kauemmaksi edes, me löydettiin muun muassa ihanan herkullinen Prato -ravintola. Alunperin oltaisiin haluttu syömään Dei Fratiin, mutta piru – se oli niin suosittu paikka että ei ollut toivoakaan lounasaikaan ilman pöytävarausta. Ole sie siis viisas ja varaa paikkasi etukäteen tuonne. Tuoksut olivat aivan taivaalliset!

 

 

 

 

Itselleni tuli kovasti mieleen Brasovista muut Balkanin alueen kaupungit, erityisesti Sarajevo ja Mostar oli itselläni mielessä täällä ollessa. Vanhakaupunki oli tosi nätti ja värikäs, joka toi kivasti vastapainoa Bukarestin ’värittömyydelle’.

Siinäpä allekirjoittaneen vinkit päiväretkelle Brasoviin. Toisaalta täällä kyllä riittäisi enemmänkin tehtävää ja nähtävää kuin päiväreissun verran eli jos sulla antaa aikataulut periksi, niin suosittelen kyllä yöpymään Brasovissa.

 

 

Miltä Brasov vaikuttaa siusta – sisältyisikö se Romanian matkaasi?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Maarit Johanna 26.10.2018 at 15:54

  Vaikuttaa siltä just että tuonne! Mulla tuli Ljubljana mieleen. Ainaki snadisti. 🙂

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 28.10.2018 at 19:24

  Olin lokakuussa kanssa 6 pv bukarestissa, mutta halusin siellä viettää ajan kun tosiaan nähtävää riitti ja 2 päivänä kävin valtavassa kuumalähdekylpylässä, josta kirjoitinkin blogiin. En kanssa usko että tuo draculan linna olisi mikään hillitön elämys, joten varmaan parempi että että sinne päiväretkellä lähtenyt, vaikka toki tunnettu nähtävyys kyseessä 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.11.2018 at 18:07

   Toi kylpylä oli kyllä todella kivan oloinen paikka myös, kelpaisi! Jos olisin ollut pidemmän aikaa Brasovissa, niin sitten varmaan toi Draculan linna olisi ollut kiva mutta en halunnut ’uhrata’ päiväreissulla aikaa tuonne. 🙂

 • Reply Piyya 28.10.2018 at 20:38

  Bukarest, Brasov ja tuo Jaakon mainitsema kuumalähdekylpylä. Kolme hyvää syytä varata lennot ?
  Ja kun saadaan vielä Viitasaaren viinimatkojen suositukset niin voiko sieltä enää olla poissa ?

 • Reply Anni | Rajatapaukset 29.10.2018 at 16:44

  Näyttää tosi symppikseltä! Kaunis ruskakin!
  Eniten Romanian reissulla jäi harmittamaan se ettei viikonlopussa ehditty muualle kuin Bukarestiin, olisin halunnut juuri johonkin vähän sievempään kylään ja luontokohteisiin mielummin kuin ankeaan pääkaupunkiin. Oh well, ens kerralla sitten!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.11.2018 at 18:09

   Toi ruska oli kyllä todella kaunis, hyvään aikaan satuttiin tuonne. 🙂 Sanoinkin Miralle tuolla, että kiva nähdä tällainen luonto kun yleensä tulee reissailtua luontokohteissa ihan talvella tai sitten vehreimpään aikaan kesällä.

 • Reply Stacy Siivonen 29.10.2018 at 22:09

  Brasov on paikkoja, jossa olen käynyt, mutta silloin oli sosialistinen Romania, eikä siellä ollut ainakaan turisteista haittaa. Mutta kun olin vasta lapsi, ehkä noin viiden-kuuden ikäinen, niin en siitä kuitenkaan paljon mitään muista. Pelesin linna oli kuitenkin hieno. Kävimme myös syvemmällä Transilvaniassa Tirgu Muresissa ja Sibiussa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.11.2018 at 18:10

   Ei varsinaisesti nytkään turisteista ollut haittaa (vaikka varmasti enemmän kuin sinun reissussi aikana), mutta kontrasti oli niin iso kun pienemmälle alueella oli turistit ahtautuneet tänään. Tuo Sibiu kiinnostaa kovasti, olisin halunnut sinne itsekin – ensi kerralla sitten.

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 29.10.2018 at 22:17

  Vaikuttaa niin kivalta, että ehdottomasti sisällyttäisin sen reissuun tuonnepäin.

 • Reply Travelloverin Annika 30.10.2018 at 09:35

  Brasov vaikuttaa ehdottomasta paikalta, johon pitäisi päästä. Tykkään niin tuollaisista vanhoista, kauniista kaupungeista.

 • Reply Anu/ Matkataan Mutkitellen 31.10.2018 at 19:48

  Kivan ja idyllisen näköinen kaupunki. Ehdottomasti sisältyy matkaan, kun joskus Romanian reissu saadaan aikaiseksi. Tuli todellakin Baltian monetkin kaupungit mieleen mutta hyvä niin, se on yksi suosikkialueistani Euroopassa.

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 2.11.2018 at 15:07

  Oi, juuri tuollaisena muistan Brasovin. Itse vietin siellä seitsemän vuotta sitten viikonlopun juuri tähän aikaan vuodesta. Kyseessä oli opiskelijoiden Halloween-matka 😀 Asuin tuolloin Serbiassa, josta matkasimme bussilla Draculan linnaan ja osallistuimme Halloween-naamiaisiin Brasovissa. Se linna oli tosiaan aika pieni ja mitäänsanomaton. Brasov taas oli minustakin idyllinen, värikäs ja viihtyisä kaupunki.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.11.2018 at 18:13

   Heh hauska Halloween-matka. 😀 Serbiassa olisi kiva käydä joskus, vaikuttaa mielenkiintoiselta matkakohteelta myös se. Brasovin parhaita juttuja oli kyllä tuo värikkyys, siellä oli niin kaunista.

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 2.11.2018 at 18:03

  Brasovin olen bongannut ja pohdin että jos Romaniaan ja Bukarestiin, niin voisi olla kiva toinen kohde. Kiitos kuvista ?

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 3.11.2018 at 09:54

  Kiva postaus Brasovista ja ihania kuvia. ☺️ Sai muistelemaan myös omaa matkaa. Vietettiin tuolla useampi päivä ennen Sibiuun siirtymistä, ja kaupunki on kyllä sopiva rentoon olemiseen ja noiden kauniiden katujen kiertelyyn!

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 3.11.2018 at 10:06

  Näyttääpä symppikseltä paikalta ❤️ Bukarest on ollut mielessä jonkin aikaa. Saataisiinpa joskus Romanian reissu tehtyä!

 • Reply Johanna | into the mystic 3.11.2018 at 16:57

  Ei vitsit, Romania matkakohteena on alkanut viimeaikoina kiinnostaa enemmän ja enemmän. Tuo Brasov vaikuttaa kivalta kaupungilta, etenkin kun vertasit sitä Sarajevoon, josta tykkäsin kovasti. Kiitti siis vinkeistä! 🙂

 • Reply Emilia 3.11.2018 at 17:58

  Ompa symppiksen olonen kaupunki ja nätti ruska sielläkin! Itse olen sen verran epävarma kuski etten todellakaan uskaltaisi ajaa noilla seuduilla, välillä kuumottaa istua rattiin ihan Helsingissäkin 😀 Kiva että sinne pääsee myös junalla. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.11.2018 at 18:18

   Ruska oli kyllä nätti, tykkäsin kovasti. <3 Heh, mua pelottaa melkeinpä enemmän ajaa täällä Helsingissä – lähinnä sillä, että joku tuttu voi nähdä kun törttöilen. 😀 Oon huomannut hyväksi nyrkkisäännöksi ulkomailla, että pitää pikkaisen unohtaa suomalainen ajokulttuuri sekä liikennesäännöt ja mennä paikallisten tyylillä, niin sillä pärjää pitkällä. 😀 Mutt joo, tuo juna on kanssa hyvä vaihtoehto!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.11.2018 at 17:58

  Kävimme niin Draculan linnassa kuin Brasovissa, kuitenkin edellistä enemmän painottaen – ja tosiaan, Brasovissa olisi voinut viettää enemmänkin aikaa. Jos joskus palaamme Romaniaan, niin voisin hyvin valita tukikohdaksi Brasovin.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 3.11.2018 at 19:24

  Hei jee, olipas mahtava nähdä näitä kuvia kun ensi viikolla olen Romaniaan suuntamassa ja tällä kertaa juurikin Buckarestin ulkopuolelle ja myös Brasoviin! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 9.11.2018 at 15:48

   Oioi, kiva lukea ja seurailla sun Romanian reissua siis. Sainkin sun blogista kivoja vinkkejä meidän Romanian reissulle – se The Urbanist kahvila oli todella kiva!

 • Reply Outi / Maa Quzuu 3.11.2018 at 21:12

  Brasov oli kyllä yksi lempikohteistani Romaniassa. Nätti, paljon nähtävää ja hyviä ravintoloita, mikä ei ole ollenkaan sanottu Romaniassa. Me oltiin Brasov 2 yötä ja se tuntui juuri sopivalta ajalta.

 • Reply Eve, Jetlaggies 3.11.2018 at 21:20

  No hohhoijaa, mitkä näkymät tuolta vuorelta! Upea paikka ja vierailun väärti:)

 • Reply Ruth 10.6.2019 at 23:21

  Toukokuun 2019 lähes kahden viikon kiertomatka Bulgariaan ja Romaniaan, nimenomaan Transsilvanian ihaniin kaupunkeihin oli huikea kokemus. Sinne voisi palata vaikka uudestaan! Historian, kulttuurin, arkkitehtuurin ja luonnon aarreaitta! Ennakkoluulot on syytä haudata ja lähteä katsomaan silmiähiveleviä, tarunhohtoisia keskiaikaisia kaupunkeja ja satulinnoja Draculan maahan.

 • Leave a Reply