Suomen suurin matkablogiyhteisö

Heavens Seven homestay Ellassa on aitoa Sri Lankaa parhaimmillaan

Yksi Sri Lankan parhaimmista majoituksista on vielä jakamatta teille, nimittäin Heavens Seven -homestay Ellassa. Mielestäni kertoo paljon, että tein Sri Lankan matkan lopputalvesta ja edelleen mulla riittää kerrottavaa tästä ihanasta Aasian maasta. Heavens Sevenissä pääset kurkistamaan aitoon srilankalaiseen elämäntapaan, joka hyvien yöunien lisäksi on myös unohtumaton kokemus.

Heavens Seveniä pyörittää kolmihenkinen perhe (nyt en enää kuollaksenikaan muista nimiä, apua) – isä, äiti ja noin 10-vuotias tyttö sekä heidän perheeseen kuuluu ihana koira Pinky. Meidän aikaan Pinkyllä oli koiranpentuja syntynyt, joka kyllä tuplasi homestayn pisteet meidän mielestä.

Perhe on todella lämmin, ystävällinen ja auttavainen. Saimme paljon apua ja vinkkejä, mitä Ellassa kannattaa tehdä sekä miten jatkaa matkaa Ellasta Uduwalawen kansallispuistoon. Perheen isä piirsi jopa kartan meille Ella Rockia sekä teeviljelmiä varten, joka muuten näkyy suoraan homestayn terassilta. Meillä oli kaiken kaikkiaan erittäin tervetullut olo heidän kotiinsa.

 

Pinky ja yksi pennuista

 

Kartta Ella Rockille

 

 

Heidän kautta saatiin myös helposti skootteri päiväksi, jolla sitten omatoimisesti ajeltiin teetehtaalle ja Little Adam’s Peakille. Oikeastaan kaikki mitä vain tarvitset, hoituu homestayn kautta.

Homestayn majoitus on heidän talonsa vieressä oleva pieni talo, joten käytännössä saat oman talon ja sen kautta myös kivasti omaa rauhaa. Täällä on yksi huone, jonka yhteydessä on oma vessa suihkuineen, ruokailutila (syötiin ruuat tosin heidän kodissaan, tänne he yleensä tarjoili vain teetä) sekä pieni keittiö.

 

Meidän oma koti

 

Hedelmiä, keksiä ja teetä meidän ruokailutilassa

 

 

 

 

Hintaan (20 euroa/yö) kuului maistuva aamiainen, johon kuului teetä, banaanilettuja sekä hedelmiä. Sri Lankassa aamiainen on usein makeamman puoleinen, jonka fani en välttämättä aina ole.

Lisäksi otettiin joka ilta perheen äidin valmistama srilankalainen illallinen. Tätä ei kannata jättää välistä, se oli todella runsas, monipuolinen ja ennen kaikkea herkullinen. Ahh, pääsisimpä takaisin Sri Lankaan herkkujen perässä.

 

Aamiainen

 

Illallinen

 

Sijainti homestaylla on mainio – sinne pääsee helposti junarataa pitkin kävelemällä. Eli junalla saapuessa älä lähde teitä pitkin kiertämään niinkuin me, vaan kävele junarataa pitkin kohti Ella Rockia. Kävelymatka on noin viisitoista minuuttia. Ellan keskustaan kävelee myös noin viidessätoista minuutissa, joten sijainti on ihan mahtava. Sopivasti omaa rauhaa ja meille oli tärkeää, että sijaitaan vähän rauhallisemmalla sijainnilla ”viidakon” keskellä.

Auringonnousulle kannattaa herätä ainakin yhtenä aamuna, se on upea ja näet sen suoraan omalta pihalta. Kauas ei siis tarvitse lähteä. Sri Lankassa oli kyllä todella upeita auringonnousuja, ne on ihan parhautta reissussa.

 

 

 

Oi että, miulle tuli super lämmin olo, kun muistelin homestayn perhettä. Istuimme heidän kanssa iltaisin kuunnellen tarinoita paikallisesta elämästä ja heitä kiinnosti paljon myös meidän elämä Suomessa. Paikka ei ehkä ole sisustettu viimeisimmän muodin perusteella, mutta on sitäkin upeampi kokemus. Suosittelen lämpimästi Heavens Seveniä Ellassa, jos haluat kurkata aitoon srilankalaiseen kulttuuriin.

Lue täältä viisi vinkkiä, mitä Ellassa kannattaa tehdä.

 

 

Millaisia kokemuksia siulla on homestay -majoituksista?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Anni | Rajatapaukset 9.10.2018 at 19:02

  Ai että kuulostaapa tosi ihanalta! Mahtavaa päästä syömään ihan oikeeta kotiruokaa 🙂

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 14.10.2018 at 12:49

  Sri Lanka on jossain vaiheessa koettava ja juuri jotain tämmöisiä kokemuksia olisin vailla. Homestayt on niin eri asia kuin yöpyä perus hotellissa tai vastaavassa.

 • Reply Rosaliina Frantti 14.10.2018 at 18:59

  Vitsi sun blogi on aiheuttanut mulle hirveen himon lähtee seuraavaksi Sri Lankaan ( tai ees jonnekkin päin Aasiaa uudelleen, Thaimaa tuli nähtyä tänä vuonna) ?! Meillä oli kans ihana homestay Prachuap Khiri Khanissa Thaimaassa,Thaimex cafe and homestay tais olla nimi. Meillä kans kaks paikan päällä asustavaa kissaa anto paljon lisäpisteita majapaikalle haha! Aamuisin kans syötiin omistajan tekemiä lettuja ja smoothie bowleja ❤️

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 16.10.2018 at 14:32

   Heh, kiitos Rosaliina! :’D Mulla on kanssa jatkuva Aasia-kuume päällä. Täällä kovasti pohdinnassa minne mentäisiin alkuvuodesta, haluttaisiin jonnekkin rantalomalle Aasian ulkopuolelle mutta jotenkin veikkaan, että jostain Aasian ihanalta rannalta löydämme kuitenkin itsemme. Noista eläimistä saa kyllä hyvät lisäpisteet aina! 😉

 • Reply Elisa-Maria 15.10.2018 at 18:40

  Olin Sri Lankassa ja Ellassa viime vuonna marraskuussa. Ai että, se oli ihana kokemus! 🙂 Itse majoituin Ellassa hostellissa (nimeltä Tomorrowland), mikä oli minulle silloin oikea ratkaisu – mahtava tunnelma, henkeäsalpaavat näkymät ja nukkuminen terassilla teltassa.

  Nauti täysillä! <3

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 18.10.2018 at 22:18

  Homestayt ovat kyllä usein niitä parhaimpia majapaikkoja, kun pääsee samalla edes pienesti osaksi paikallisen perheen elämää ja heidän kotiaan. 🙂

 • Reply Christa /Traveldreamer 20.10.2018 at 14:21

  Tuo illallinen näyttää ihan mahtavalta! Voin vain kuvitella miten hyvää se on ollut.
  Meidän 5-henkinen perhe ei oikein homestayhin mahdu, kun niissä yleensä on vain se yksi huone varattavissa. Muuten kyllä tykkäisin sitä käyttää, kun pääsisi ihan eritavalla uuteen kulttuuriin tutustumaan.

 • Reply Emilia 20.10.2018 at 19:41

  Vitsi miten ihana majoitus ja ei tosiaan hinnallakaan pilattu! Ihania kuvia, nousi kauhea tropiikkikuume!

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen 21.10.2018 at 10:20

  Hei! Täällä kans yksi homestay -fani. Tykkään siitä, että on mahdollisuus vähän kurkistaa paikalliseen arkeen, mutta silti olla sopivasti omissa oloissaan. Vaikutti oikein viehättävältä paikalta tämä teidän homestay. Perheen lemmikit tuovat aina pari tähteä lisää arvosteluun 😀 Tuo luonnonläheinen sijainti ja miljöö vaikutti kans oikein ihanalta. Oliko täällä siis vain tämä yksi vierashuone?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 24.10.2018 at 16:17

   Mahtia, peukut homestay-majoituksille! <3 Joo yksi huone / talo eli siis käytännössä kaksi ihmistä mahtuu majoittumaan Heavens Seveniin. Tuolla siis saa oman pienen mökin omaan käyttöön, aika kiva juttu.

 • Reply Tiia 25.10.2018 at 08:29

  Kuulostaa ihanalta paikalta! Osaatko sanoa, kuinka turvallista noilla junaraiteilla on kävellä? Ja mistä näkee mahdolliset junan aikataulut, että ei tule yllätyksiä mutkan takaata.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 27.10.2018 at 14:25

   Jos on perus kuuloaisti tallella niin on turvallista, sillä junat pitävät erittäin kovaa ääntä jo hyvin kaukaa ja liikkuu sellaista vauhtia että hölkäten saisi kiinni. Eli kuulin hyvissä ajoin junaradalla kävellessä, joten ei oo kun siirtyä raiteen viereen kävelemään. Aikatauluista en osaa sanoa, sillä Ellan läpi tulee myös paljon rahtijunia matkustamisen lisäksi, karkea arvio olisi noin kerran tuntiin. Sen kyllä kuulee, kun ne tööttäilee torvea pitkin matkaa juuri sen takia, että ihmiset osaa siirtyä raiteilta sivuun.

  Leave a Reply