Suomen suurin matkablogiyhteisö

Varma valinta talvelle: Dubaissa yhdistyy kaupunki- ja rantaloma

Dubai jakoi mun mielipiteitä, siellä oli paljon asioita joista tykkäsin ja asioita joista en niinkään. Kaupungin yleisfiilis oli ehkä liian kiiltävä ja pramea omaan makuuni, mutta keskellä kylmintä talvea se oli silti suosittelemisen arvoinen matkakohde. Dubaihin pääsee edullisesti, nopeasti ja lämpötilat ovat oikein miellyttävät talvella.

Parasta Dubaissa oli mielestäni se, että täällä yhdistyi vaivatta kaupunki- sekä rantaloma. Korkeita pilvenpiirtäjiä, maailman suurimpia ostoskeskuksia, jäätävän kalliita autoja. Puhtaita rantoja, turkoosia vettä ja palmuja. Kaikki nuo seitsemän tunnin lentomatkan päässä ja lentojen hinnat pyörii siinä 200 euron molemmin puolin.

Me oltiin Dubaissa tammikuussa ja lämpötilat oli aivan täydelliset, keskilämpötilat ei ole koskaan alle kahtakymmentä. Kesäkuukausina Dubaihin ei kannata mennä, sillä siellä saattaa olla jopa liian kuumaa (onko se edes mahdollista) – ainakin itselleni 48 astetta olisi ihan liikaa. Loka-toukokuu onkin Dubain parasta matkailusesonkia. Muistathan Dubaihin matkatessa noudattaa paikallista kulttuuria muun muassa pukeutumisella – lämmöstä huolimatta.

 

 

 

Eksoottista tunnelmaa, aavikkoa ja herkullista ruokaa

Mielikuvana Dubai vaikuttaa eksoottiselta kaupunkilomalta, sillä itselleni tulee Dubaista ja sen ympäröivästä aavikosta mieleen Aladdin sekä tuhannen ja yhden yön tarinat. Tällaista puolta on näkyvissä etenkin Bur Dubaissa (etenkin Al Fahidin historiallisella alueella) ja Deirasta, josta löytyy myös basaareja. Täältä kotiutin muun muassa ihanan maton pitkän tinkimisen jälkeen meidän makkariin. On muuten aika haastavaa tuoda iso matto kotiin matkalaukussa.

Bur Dubain / basaarialueen vastapäätä Dubai Creekin (kaupungin vilkkain vesiväylä) toiselta puolelta löytyy toinen basaarialue, josta löytyy esimerkiksi spice souk, perfume souk ja golden souk. Joen ylittää helposti paikallisella abras-veneellä, joka on myös kiva pieni elämys.

Lisää tietoa basaareista löydät täältä.

 

Spice souk

 

Bur Dubain puolelta abras-veneellä Deiraan

 

Täältä Deiran puolelta löytyi myös maailman ihanin afganistanilainen ravintola, jota kyllä muistelen edelleen lämmöllä. Ruoka oli niin hyvää täällä, että meidän oli pakko käydä kahtena eri iltana täällä. Sattumalta meidän kaverit oli Dubaissa osittain samaan aikaan meidän kanssa, joten tuotiin heidät syömään myös Afgan Khorasan Kababiin – iso suositus paikalle!

Tykkään niin paljon enemmän reissussa syödä tällaisissa paikoissa, joissa paikalliset käy ihan heidän normaalin arjen keskellä. Hienommat ravintolat ei niinkään oo se miun juttu, vaan juuri paikalliset aidot maut.

 

 

 

Dubai on rakennettu käytännössä keskellä aavikkoa ja ei tarvitse kauan ajaa Dubain ulkopuolelle kun tuntuu, että olisit keskellä Saharan aavikkoa. Me käytiin tutustumassa aavikoille vauhdikkaalla jeeppisafarilla, joka oli todella hauska kokemus. Ehdottomasti rahan arvoinen!

Safarin jälkeen mentiin beduiinileirille, jossa meillä oli ohjelmassa ruokaa ja erilaisia esityksiä. Oli myös mahdollista nousta kamelin selkään. Tää oli kyllä niin turisteille suunnattu paikka, sillä itsellä oli mielikuva pienestä beduiinileiristä, jonne tulisi vähän ihmisiä mutta tyyliin koko sen illan jeepit (joita muuten riitti) oli kokoontuneet samaan leiriin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin safarista jäi todella hyvä fiilis.

Tästä Rantapallon artikkelista löytyy lisää fiilistelyä aavikkosafarista. 

 

 

Pilvenpiirtäjiä, maailman suurimpia ostoskeskuksia, kalliita merkkivaatteita ja jäätäviä autoja

Tää puoli Dubaita oli se, mikä jakoi mun mielipiteitä pahasti. Samaan aikaan olin ihan hämmentynyt kaikesta siitä hienoudesta, mutta samaan aikaan mua ällötti se, miten raha oli aistittavissa Dubaissa. Tuntui, että sheikki toisen perään oli rakentanut hienon pilvenpiirtäjän ja toinen sheikki on pistänyt paremmaksi ja rakentanut viereen vielä hienomman pilvenpiirtäjän.

Ostoskeskukset oli täynnä kalliita merkkivaateliikkeitä ja niiden kerrosten vessatkin oli jotain ihan käsittämätöntä, ihme kun vessanpöntön istuin ei ollut kullattu. Naiset oli todella näyttäviä kalliissa merkkivaatteissaan ja Lamborghineja tuli vastaan enemmän kuin missään muualla.

 

Burj Khalifan korkeuksista Dubai

 

Bur Dubain suunnilta Dubain keskusta

 

Mitä ostoksiin tulee Dubaissa, ne ovat kyllä ihan oma lukunsa. Kannattaa varata useampi päivä ostosten tekoon, sillä ne ei lopu kesken. Me koluttiin pelkästään jo Dubai Mall -ostoskeskusta kolmena iltana (auki puolille öin, plussaa) ja tuntuu, että sekään ei riittänyt. Toisaalta en ihmettele, sillä onhan Dubai Mall maailman suurin ostoskeskus.

Toinen vähän pienempi ostoskeskus, mistä tykättiin oli Mall of the Emirates. Tää oli huomattavasti helpompi hallita ja silti löytyi kaikki tarpeellinen. Lähinnä se miksi haluttiin tulla tänne, oli sen laskettelurinteet. Luit oikein, laskettelukeskus ostoskeskuksen sisällä. Mikä vain on mahdollista Dubaissa.

Tavallaan tämä kaikki oli erilainen elämys tällaiselle minunlaiselle budjettimatkajaalle, mutta samaan aikaan mua kuvotti. Tuntui, että joillekin raha on kaikki kaikessa.

 

 

Rantalomalle keskellä kaupunkia

Se miksi me eniten haluttiin Dubaihin oli se, että lyhyehkön ja edullisen lentomatkan päässä on rannat. Ja ne yllätti todella positiivisesti meidät. Dubain rannat oli todella siistit ja turvalliset. Uskalsi helposti jättää omia tavaroitaan pyyhkeelle kun kävi uimassa ja rannalla ei tarvinnut pelätä, että astuisi lasinsiruihin.

Rantalomaa ajatellen Dubai on varmasti hyvä kohde siinä mielessä juuri lapsiperheille, sillä aallot eivät ole isoja ja rannat eivät ole äkkisyviä.

Me oltiin Dubaissa kymmenen päivää ja lähes joka päivä käytiin rannalla jossain. Duhaihan on siitä ihana paikka, että voit hyvillä fiiliksillä olla rannalla koko päivän, käydä hotellilla ja sitten vasta lähteä iltajuttuihin, sillä esimerkiksi ostoskeskukset on auki puolille öin saakka – ostoksiin kannattaa varata siis aikaa, koska ne ovat maailman suurimpia (totta kai) täällä.

Itselläni rannoista yksi oli reilusti ylite muiden: Al Mamzar Beach Park, joka on tosin pienen ajomatkan päässä Dubain ytimestä. Meidän hotellilta oli joka päivä kuljetukset tänne, joten käytettiin sitä hyväksemme parina päivänä. Paikka oli ihanan rauhallinen, sillä se koostui monesta eri lahdenpoukamasta / laguunista, joten tilaa riitti kaikille.

 

Al Mamzar Beach Park

 

Al Mamzar Beach Park

 

Myös Sunset Beach, josta näkyy hyvin kuuluisa Burj Al Arab eli yksi Dubain kuuluisimmasta maamerkeistä ja yksi maailman hienoimmista hotelleista. Toinen hyväksi todettu ranta oli Jumeirah Beach Recidencessa (JBR) The Beach. Erityisesti tätä suosittelen lapsiperheille, sillä täältä löytyy parhaiten kaikkia palveluita ja ranta-aktiviteetteja.

Täältä bongasin myös tähän mennessä kalleimmat rantatuolit ikinä, sillä yksi rantatuoli varjon kanssa maksoi yli viisikymmentä euroa. Voitte arvata, oltiinko pyyhkeen päällä vai ei..

Lisää vinkkejä Dubain rantoihin löydät täältä. 

 

Jumeirah Beach Recidencen (JBR) The Beachin takana on iso kasa pilvenpiirtäjiä

 

Dubain must see -nähtävyydet

Dubaissa on paljon erilaisia nähtävyyksiä ja me ei ehditty käydä kaikkia läpi edes kymmenessä päivässä – okei, meidän rantapäivien määrä vähän verotti tätä. Muutamat sellaiset kuitenkin on mitä en jättäisi välistä (ja yhden itse asiassa jätin mikä harmittaa vähän) Dubaissa:

 • Burj Khalifa on maailman korkein rakennus (kolme kertaa  Eiffel-tornin pituinen ja melkein tuplasti Empire State Buildingin pituinen) ja suosittelen ehdottomasti käymään siellä. Maisemat on todella mielenkiintoiset korkeuksista, sillä turistit pääsee tässä 828 metriä korkeassa pytingissä jopa 555 metriin 148. kerrokseen. Yleensä perusturistit tulevat kerroksiin 124 ja 125 eli reiluun 400 metriin.
 • Dubai Fountain ja sen suihkulähdenäytös, joka on myös maailman suurin omassa luokassaan.
 • The Palm Jumeirah -palmutekosaari, jossa ei jonkun ihmeen aivopierun takia saatu aikaiseksi käydä.
 • Burj Al Arab -hotelli, maailman hienoimpia hotelleja ja yksi Dubain maamerkeistä.
 • Jeeppisafari Dubain aavikoilla, tämä on yksi turistien suosituimpia aktiviteetteja. Eli lähdet Jeepin kyytiin aavikolle, kun kuski pyörittää autoa miten sattuu – ei kannata syödä juuri ennen autoon hyppäämistä, kyyti on nimittäin pomppuista. Safarin jälkeen yleensä mennään aavikkoleirille syömään ja katsomaan erilaisia esityksiä.

 

Burj Al Arab näkyy hyvin sunset beachilta

 

Dubai Fountain

 

Yhteenveto Dubain matkasta

Kannattaa muistaa, että vaikka Dubaihin lennot ovat edulliset – voi matkalle silti tulla hintaa. Esimerkiksi hotellit ovat suhteellisen kalliita – keskimäärin sadasta eurosta ylöspäin. Ravintolat on melkein Suomen tasoa, ellei nyt olla Bur Dubain tai Deiran tyyppisillä alueilla. Taksilla kulkeminen on tosin halpaa kuin saippua, joka oli ihan pelastus pitkien ja raskaiden ostoskeskus reissujen jälkeen.

Vaikka meidän reissusta Dubaihin on pari vuotta, oon edelleen vähän hämillään Dubaista enkä osaa sanoa mitä mieltä olen kaupungista. Matkakohteena ei ehkä sellainen, jonne haluaisin heti uudestaan mutta ehdottomasti käymisen arvoinen ainakin kerran elämässä.

Ennen Dubain matkaa meitä mietitytti ne perus asiat, jotka mietityttää varmaan useampaa muutakin ennen ensimmäistä matkaa Dubaihin. Miten kannattaa naisena pukeutua, jotta kunnioitat paikallista kulttuuria? Onko julkiset hellyydenosoitukset tai käsi kädessä kävely ok? Voidaanko majoittua samassa hotellihuoneessa poikaystävän kanssa vaikkei  olla naimisissa? Näihin ja seitsemään muuhun kysymykseen löydät loistavasti vastauksia Elämää ja Matkoja -matkablogista. 

Jos haluat fiilistellä lisää Dubaista, niin tässä lisää luettavaa:

 

 

Millaisia ajatuksia Dubai herättää siussa?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Mama 5.10.2018 at 15:11

  Itselle jäi Dubain vanhasta osasta tosi huono maku suuhun. Ollaan siskon kanssa molemmat blondeja ja oltiin matkalla vanhempiemme kanssa. Pikku ostoskujilla miehet tuijottivat kun mitäkin julkkista ja huutelivat shakiraa/beautiful tms. Todella ahdistavaa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.10.2018 at 08:45

   Aijaa voi miten ikävä kuulla, että jäi huono maku. Meille tuli kanssa jotain huutelua siellä basaareilla, mutta jotenkin ajatelen että se kuului heidän kauppakulttuuriin ja yrittävät siten avata kaupanteon. Tää toki vain se, miten itse koin huutelun. Ikävä jos teitä on ahdistanut. 🙁

 • Reply Tepa 5.10.2018 at 17:28

  Matka varattu maaliskuulle Dubaihin. Hotelli varattu JBR:n alueelta ja vähän hirvittää kuinka kallista syöminen tuolla päin on? Löytyyköhän kohtuuhintaisia ruokapaikkoja? Mielenkiinnolla kyllä odotan mulle uutta kohdetta, tosin aika menee eniten rantaleikeissä ja uidessa, koska matkaan 5-vuotiaani kanssa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.10.2018 at 08:47

   Maaliskuussa on varmaan ihan täydellistä mennä! Hmm, veikkaan kyllä että tuolla alueella ollaan ihan Suomen hinnoissa ravintoloiden suhteen tai vain ihan pikkaisen edullisempaa on pitkälti. 5-vuotiasta odottaa ihana ranta ihan siinä heti kulmilla! 🙂

 • Reply jossu 6.10.2018 at 11:00

  Minusta Dubai oli täydellinen matkakohde. Löityi sekä must see-nähtävyyksiä että minulle tuntemattomia joten Wafi Mall ja Iranian Hospital. aurinko paistoi joka päivä ja rannat oli ihanat.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.10.2018 at 12:43

   Ihana että tykkäsit! 🙂 Tuo Iranian hospital on ihan uusi juttu, pitää käydä tutkailemassa millaisesta paikasta on kyse ihan mielenkiinnosta.

   • Reply jossu 7.10.2018 at 19:56

    Oli minullekin, löysin sen sattumalta kuin se oli minun hotellin lähellä. Minua kiinostaa arkkitehtuuri joten kauniit rakennukset ja moskeija oli todella positiivinen yllätys.

 • Reply Piyya 6.10.2018 at 21:35

  Minulle Dubai ja Emiraatit oli myös hyvin ristiriitainen kokemus.
  Helppo talvikohde, lyhyet lennot ja aika takuuvarma aurinkoloma tiedossa.
  Minulle oli vaikeaa nähdä kaikki ne väsyneet vierastyövoimalaiset, joiden hymy kesti juuri sen asioinnin hetken eikä yhtään kauempaa. Nukkuivat ja nukahteluvat metroissa, busseissa, kuorma-aurojen lavoilla,
  Tosin minulla oli matkallani keuhkoputkentulehdus ja olin tosi huonossa kunnossa, joka todennäköisesti on vaikuttanut negatiivisesti kokemukseeni. Pitää todennäköisesti antaa vielä toinen mahdollisuus Emiraateille ?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.10.2018 at 12:48

   Nyt itse asiassa kun sanoit tuosta vierastyövoimasta, niin muistan itsekin kamppailleeni niiden kanssa. Muun muassa meidän hotellin vieressä rakennettiin isoa hotellia, johon tuli joka aamu bussilastillinen ulkomaalaisia raksatyyppejä, olivat työmaalla pitkän päivän ja heidät haettiin illalla takaisin bussilla. Kaikki oli tosi uupuneen näköisiä eikä ollut tietoakaan mistään turvallisista työvaatteista. 🙁

 • Reply Jenna / Citylights & sunsets 7.10.2018 at 19:14

  Me oltiin miehen kanssa Arabiemiraateissa tammikuussa 2015. Tukikohtana viikon reissulla oli Dubain naapuriemiraatti Sharjah, joka olikin astetta eksoottisempi ja todella vanhoillinen paikka. Vietettiin paljon aikaa myös Dubain puolella ja tehtiin päiväretki Abu Dhabiin (Sheikki Zayedin moskeija oli upea!). Mulla on Dubaista myös tosi ristiriitaiset fiilikset, koko paikka tuntui isolta kulissilta ja ihmisoikeusasiat tietty myös ahdisti. Toisaalta taas loistokohde keskellä talvea, koska samassa paketissa saa kaupunki- ja rantaloman, paljon ainutlaatuisia ennätyksiä rikkovia nähtävyyksiä jne. Ehkä Dubai oli just sellainen once in a lifetime -kokemus. Abu Dhabiin voisin mennä uudelleen pidemmäksi aikaa, jos keskellä talvea tulee tarve päästä lämpimään!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 8.10.2018 at 18:05

   Me pohdittiin kanssa yhtenä vaihtoehtona tuota Sharjahia, mutta kuulosti ”liian tiukalta” meidän makuun. 🙂 Abu Dhabiin meidän itse asiassa piti mennä ja oli siihen hyvin aikaakin (10 päivää Dubaissa), mutta se jotenkin jäi ihan viimeisille päiville ja sitten ei jostain syystä vain jaksettu lähteä sinne. Se valkoinen moskeija on kyllä niin upea siellä ettei mitään järkeä1 Toi on hyvin kuvaavasti sanottu, että Dubai tuntui isolta kulissilta.

 • Reply Katariina/Maisemajahdissa 7.10.2018 at 20:33

  Olen käynyt Dubaissa kerran, kun lapset olivat pieniä (olisivat olleet silloin 4 v., 4 v. ja 1v.). Tuollaisen katraan kanssa Dubai tarjosi helppoa lomaa kohtuullisen lentomatkan päässä ja varmoilla kesäkeleillä. Tykästyin siihen, että lasten kanssa kaikki toimi hyvin ja paikat olivat siistejä. Lisäksi hyvää ruokaa oli helppo saada. Muuten Dubai ei isommin puhutellut minua, joten voipi olla, etten sinne toiste päädy.

 • Reply Antti Kanto / Lanttimatkat 7.10.2018 at 20:33

  Kiinnostus Dubaihin ja Dohaan kasvaa hetkihetkeltä. Kuulin mahdollisuudesta ilmaiseen hotelliin layoverin yhteydessä ja sekös maistuisi.

  Oli kiva lukea paikasta!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 8.10.2018 at 18:07

   Doha on kiinnostanut täälläkin ja layoveri on ollut täällä päässä myös mielessä, harmi kun kaikki lennot Dohan kautta lähtee niin nopeasti ettei layoveriin ole ollut itsellä ainakaan mahdollisuutta.

 • Reply traveldreamer17 8.10.2018 at 09:50

  Käytiin Dubaissa päiväretkellä maaliskuussa 2015 pojan kanssa, kun vietettiin viikko rantalomaa Ras Al Khaimahissa. Olisin mielelläni kyllä nähnyt kaupunkia enemmänkin, sillä nyt ehdottiin vain Dubai Mallin akvaarioon, Burj Khalifaan ja ajelemaan metrolla palmusaarelle ja takaisin. Soukit jäivät täysin käymättä. Mutta kyseessä oli pojan 7-vuotismatka ja hän sai päättää mitä tehdään. Nyt mennään marraskuussa Fujairahiin, mutta taas on tarkoitus lähinnä uida ja nauttia auringosta ja valosta. Siihen Arabiemiraatit sopiikin hyvin, koska lentomatka on kohtalainen ja sää loistava marraskuussa, jolloin taas monessa muussa kohteessa on jo/vielä epävakaata. Noin muuten Arabiemiraatit ei sykähdyttänyt, mutta ei ollut negatiivinenkaan kokemus.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 8.10.2018 at 18:08

   7-vuotiaalle matka on ollut varmasti unohtumaton! 🙂 Se Dubai Mallin akvaario oli kyllä hurjan näköinen – me ei menty sinne sisään, mutta sitä sai tutkailla onneksi vähän ostoskeskuksenkin puolelta.

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas 10.10.2018 at 20:27

  Jostain kumman Dubai ei oikein vielä kiinnosta. Toki kai sillekin voi tilaisuuden antaa ja joskus käydä katsomassa noita mielettömiä pilvenpiirtäjiä!

 • Reply Ne Tammelat 11.10.2018 at 17:44

  Dubai kiinnostaa kovasti ja herättää samalla ristiriitaisia tunnelmia kulttuurinsa vuoksi. Mutta Burj Khalifa olisi ehdottomasti listalla ykkösenä ja toisena se laskettelukeskus 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.10.2018 at 16:16

   Jep sama homma täällä, ristiriitaiset fiilikset kaupungin / maan suhteen. Se laskettelukeskus oli kyllä todella pieni, vaikka onhan se aika siistiä (ja hullua) että tuollainen löytyy keinotekoisena ostoskeskuksesta, siinä mielessä mielenkiintoinen.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 12.10.2018 at 18:31

  Dubai ei koskaan ole kamalasti houkutellut, mutta sitten taas tuo basaari sekä aavikkopuoli siitä kylläkin. 🙂 Ainakin Abu Dhabissa haluaisin käydä, joten eiköhän tuolakin ainakin päivän reissu joskus tule heitettyä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 16.10.2018 at 14:12

   Basaari ja aavikkopuoli olivat ainakin omat suosikit tuolta eli jos ne kiinnostaa, niin uskoisin että tykkäät! Abu Dhabissa olisi kyllä kanssa hurjan mielenkiintoista päästä käymään.

 • Reply Laura Laakso / Matka maailman ympäri 80 vuodessa 12.10.2018 at 19:17

  Muutaman viikon päästä lennetään Dubaihin, mutta jatketaan melkein heti Omanin puolelle. Mua kiinnostaisi jutella ja kuvata työvoimaa, jotka omasta selkärangastaan rakentavat tollasta järjetöntä mestaa.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 16.10.2018 at 14:13

   Oman, mielenkiintoinen matkavalinta. Toivottavasti siitä tulee blogin puolelle juttua, ootan innolla! 🙂 Olisi kyllä mielenkiintoista varmaan tuo työvoiman kuvaaminen ja keskustelu heidän kanssaan.

 • Reply New York Bucket List 12.10.2018 at 21:48

  Täälläkin ristiriitaiset fiilikset Dubaista. Jos ajattelen paikkaa vain lomakohteena unohtaen eettiset asiat, niin kaupungista löytyy ihan kaikkea mitä voi toivoa ja juuri tuo loputon aurinko ja lyhyet lennot. Toisaalta paikasta jäi myös kovin muovinen fiilis, kun kaikki, siis kaikki, on ihmisen rakentamaa saarista lähtien. Pidän ja en pidä, mutta voisin harkita Dubaita vielä tulevaisuudessa esim. perhelomakohteena siisteyden, rauhallisuuden yms. tekijöiden vuoksi. Asiaa pitää tosiaan harkita sitten vielä uusiksi, koska ahdistaa kyllä nuo ihmisoikeusasiat jonkin verran.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 16.10.2018 at 14:16

   Hyviä pointteja oli paljon sulla. Toi on kyllä niin totta, että kaikki on Dubaissa ihmisen rakentamaa – saaret ehkä yksi suurimmista älyttömyyksistä. Oliks se Dubaissa vai jossain muuaalla, että he rakentaa mereen johonkin siihen holleille pienoiskoossa maapallon saaria / mantereita tms. Muistankohan ihan väärin.

 • Reply Travelloverin Annika 13.10.2018 at 10:30

  Minullakin on Dubaista vähän kaksijakoisen fiilikset. Se on ehkä kerran nähtävä -paikkoja, mutta en koe kaipaavani takaisin. Olin pari vuotta sitten toukokuussa, ja silloin oli jo liian kuuma, yli 40 astetta. Minulle Lähi-idän keittiö on ehkä suosikki kaiken maailman keittiöistä. Dubaissa ollessa tuli syötyä liian kansainvälisesti, mutta kuvistasi on kyllä melkoisia herkkuja.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 16.10.2018 at 14:17

   Huhhuh! 40 astetta todellakin on jo liian kuuma, itsellä kipuraja alkaa olla siinä noin 35 asteessa ja silloinkin on jo kiitettävän tukalaa. 😀 Totta, Lähi-idän keittiö on kyllä herkullinen.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 13.10.2018 at 13:55

  Dubaissa en olekaan vielä käynyt, vaikka jo monena keväänä olen sinne matkaa suunnitellut, mutta sitten se on aina syystä tai toisesta jäänyt. Ehkäpä ensi keväänä sitten? Ja juuri tuo kaupunki-ranta-aavikko -yhdistelmä olisi täydellinen suunnitelma.

 • Reply muuttolintu 14.10.2018 at 10:13

  En oo koskaan haikaillut Dubaihin, en tykkää siitä että se on sellanen orjien selkänahkojen kustannuksella rakennettu rikkaiden leikkipaikka… Mutta nyt lentoja etsiskellessä Marokosta Ausseihin se näyttäis olevan suosittu välipysäkki, ja ollaan mietitty josko mentäis sinne uuden vuoden viettoon. Saa nähdä. Kelit olis ainakin vissiin kohdillaan. Hyviä vinkkejä!

 • Leave a Reply