Romania – odotan sua jo kovasti

Pääsen toteuttamaan yhden pienen reissuhaaveen ensi kuussa, sillä Romanian pääkaupunki Bukarest kutsuu pidennetyn viikonlopun verran. Ihastuin toissa kesänä täysin Montenegroon, Kroatiaan, Albaniaan ja Bosnia-Hertsegovinaan, joten oon valehtelematta enemmän kuin innoissani lähdössä takaisin noille suunnille.

Alun perin oon haaveillut erityisesti Romanian luonnosta sekä Transilvanian pikkukylistä. En todellakaan valita Bukarestin kaupunkilomasta, kun sellainen mahdollisuus tuli eteen. Bukarest ei ehkä ole se perinteisin matkakohde kaupunkilomalle, joten odotukset ovat uteliaat ja lähden reissuun täysin avoimin silmin. Bukarest on noin kahden miljoonan asukkaan kaupunki ja samalla myös Romanian suurin kaupunki, jossa kohtaa uusi sekä vanha.

Yksi tulevan reissun kohokohta on se, että lähden Bukarestiin Pöndekengissä -matkablogin Miran kanssa. Oon pidemmän aikaa pohtinut, että olisi kiva lähteä tyttöjen matkalle (kaikella rakkaudella Jussi, siun kanssa reissatessa ei ole mitään vikaa <3 ) ja nyt sitä sitten ollaan menossa – jei! Mitä yhtään Miraa tunnen, niin luvassa on ainakin hyvää ruokaa, viiniä, ostoksia ja naurua. Mahtava kombo tyttöjen matkalle.

 

 

Toiveissa olisi Bukarestin lisäksi käydä jossain suhteellisen lähellä päiväreissulla, sillä ollaan perjantaista tiistaihin reissun päällä. Onko antaa vinkkejä tähän? Pohdittiin vähän Brasovia, jonka lähettyviltä löytyy muun muassa Draculan linna.

Tuttuun tapaan miulla on pakkomielteenä kartoittaa tuleva matkakohde ja etsiä kaikenlaisia paikkoja etukäteen, jossa haluaisin käydä. Oon nyt selaillut miljoonat eri matkablogit, matkailusivustot ja vastaavat. Tässä muutama blogipostaus, joita oon fiilistellyt Bukarestin reissun kuvat silmissä:

Ai että, menisipä aika nyt nopeasti jotta pääsisi reissuun Miran kanssa. Bukarest, viini, hyvä ruoka, ostokset ja nauru – täältä tullaan aivan pian!

 

 

Oletko käynyt Bukarestissä jo – millaisia vinkkejä antaisit ensikertalaiselle ja missä kannattaa ehdottomasti käydä?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 30.9.2018 at 17:15

  Olen kanssa lähdössä pian Bukarestiin lomalle ja odotan jo innolla. Paljon kanssa kuullut hyvää etukäteen ??

 • Reply Outi / Maa Quzuu 30.9.2018 at 22:29

  Bukarestista minä en välittänyt, mutta Transilvania on vaan aivan upea! Brasov on ihana, mutta Draculan linna pettymys. Sen sijaa Sinaiassa, joka on lähempänä Bukarestista kuin Brasov, sijaitseva Pelesin linna oli jo niin hieno ulkoapäin, että harmitti kun ei sisälle päästy. Monien mielestä Pelesin linna onkin se hienompi näistä kahdesta. Lisäksi Sinaiassa voi tehdä aivan mahtavan kaapelihissiajelun korkealle vuorille, mistä näkymät ovat aivan kreisin hienot. https://www.rantapallo.fi/maaquzuu/?s=Romania

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 16:12

   Kiitos vinkeistä Outi, pitää tutkia tuota Belesin linnaa tarkemmin. Törmäsin siihen jossain myös. Mua kiinnostaa siellä Brasovissa enemmän se itse pikkukylä kuin se linna, se on lähinnä kiva bonus vain. 🙂 Noi sun Romania-postaukset olikin jo syynin alla mulla, kivaa oli fiilistellä niiden parissa tulevaa reissua.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 1.10.2018 at 09:01

  Bukarestista ei ole kokemuksia eikä vinkkejä antaa, mutta veikkaanpa että teille tulee kyllä loistomatka noilla eväillä mitä tässä luettelit! 😀 Kivaa reissua!

 • Reply heidi 1.10.2018 at 09:15

  Moi! Kävin Romaniassa 2008, joten mulla ei ihan enää paikkansapitävä tietoa ole 😀 Bukarest oli mahtava, silloin ainakin todella rosoinen ja turisteja ei kyllä tarvinnut potkia jaloissa. Brasov oli ihan kiva, tuolloin jo ehkä se Romanian turistirysä.. Draculan linna on sitten todella pieni, siis oikeasti todella pieni ja 2008 sen ympäristö täynnä turistikrääsän myyjiä, joten melkein sanoisin että jos aikaa on vähän ei sinne kannata sitä lähteä tuhlaamaan.. Itsellä on ollut nyt pidempään haaveissa uusia tuo Romanian kiertoreissu, juurikin eilen maan karttaa tuijottelin sillä silmällä. Sighiroasa ja Sibiu on ainakin kaupunkeja joissa haluaisin käydä! Mutta ne voi olla vähän kaukana jos päiväretkeä miettii..

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 16:14

   Kiitos vinkeistä Heidi! Nuo Sighiroasa ja Sibiu oli sellaisia missä haluaisin käydä, mutta koska aikaa on vain viisi päivää niin ei kehdata varmaan niin kauas lähteä tällä kertaa. 🙂

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 1.10.2018 at 12:58

  Ihanaa! Kiva, kun pääset reissuun. 🙂 Tykästyin Romaniaan tosi paljon, kun käytiin siellä pari vuotta sitten keväällä. Bukarestista ei ole kokemuksia, mutta Brasov on mielestäni tosi viehättävä kaupunki; Tampa-vuorelta avautuu kauniit näkymät kaupunkiin! Mentiin sinne semmosella vaijerihissillä. Sibiu on toinen tosi kiva ja kaunis kaupunki, jossa oli paljon kauniita vanhoja taloja ja kujia. Toki hieman kauempana. Branin linna eli Dracula-linna sen sijaan oli pienoinen pettymys. Linna itsessään ei omasta mielestä ole mitenkään erityisen ihmeellinen ja paikka oli muutenkin tuohon aikaan vuodesta turisteja täynnä.

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle 1.10.2018 at 14:57

  Oi, Bukarest on kyllä ihana kaupunki ja varmaan tähän aikaan vuodesta vielä kelitkin on hyvät. Ja tyttöjen reissut harvemmin menee pieleen, joten toivottavasti teille tulee ihan loistoreissu! Mä tykästyin kaupunkiin viime vuonna tosi paljon ja siitä asti oon haaveillut paluusta Romaniaan, olisi ihana päästä tutustumaan maahan vähän paremminkin. Me oltiin tuolla vaan viikonloppu, joten ei ehditty muualla kiertämään, mutta jos olis ollut päiväkin enemmän aikaa, niin oltais lähdetty varmasti Brasoviin retkelle, Bukarest kuitenkin on yllättävänkin pienen tuntuinen ja parin päivän jälkeen varmasti on hyvä laajentaa jo reviiriä.

  Vinkkeinä nyt tietysti vanha kaupunki kuppiloineen ja parlamenttitalo, jossa kannattaa ehdottomasti mennä kierrokselle sisälle, meillä ainakin oli tosi hyvä opas ja kuultiin kaikkia aivan käsittämättömiä tarinoita. Toi kierros kannattaa melkein ottaa ekoille päiville, koska siinä sai aika hyvin tietoa kaupungista ja maan historiasta muutenkin ja ehkä paikkoja katsoi sen jälkeen vähän eri silmin. Lisäksi Piata Obor oli aika hauska kanssa, siellä näki vähän enemmän sitä paikallisten menoa.

  Ihanaa reissua ja kiitti linkkauksesta 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 16:18

   Kiitos! Toivotaan, että olisi hyvät säät. Hyvältä ainakin näyttää tällä hetkellä ja yksi vähiten sateisemmista kuukausista on menossa, joka kuulostaa täydelliseltä. Kiitos vinkeistä Laura, pitää tutkailla erityisesti tuota Piata Oboria. 🙂

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 1.10.2018 at 16:20

  Bukarestista en voi valitettavasti antaa vinkkejä, mutta ihailen tarmokkuuttasi millä olet ryhtynyt selvittämään Romanian ja Bukarestin nähtävyyksiä. Hyvää matkaa!

 • Reply Mimmu 3.10.2018 at 18:40

  Muakin kiinnostas tuo Brasovin linna ja Romania muutenkin.
  Bukarestissä en siis myöskään oo käynyt mutta oon kuullut hyvää!! Teillä tulee varmasti hauska ja vauhdikas reissu!!!
  Kuvia ja postauksia odotellaan, hauskaa matkaa!!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 4.10.2018 at 10:44

  Me kävimme juuri tuolla Draculan linnassa ja Brasovissa ja suosittelisin molempia! Brasov on tosi symppis ja onhan tuossa Draculan linnassa sitä jotain! Kävimme Bukarestissa jo 7 vuotta sitten, joten juttumme siitä on sen aikaiseen ”matkablogityyliin” melko lyhyt, mutta tuskin nuo kohteet ovat paljoa muuttuneet.
  https://meriharakka.net/2011/08/14/romania/

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 4.10.2018 at 20:14

  Oih, toi aika ennen matkaa, kun odottaa sitä kuin kuuta nousevaa, on vaan niin parasta mitä tiedän!! Itse en ole Romaniassa käynyt, joten vinkkejä en osaa antaa. Pitäkäähän kiva reissu ja nauttikaa!!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 6.10.2018 at 08:09

  Romania on siintänyt silmissä jo pitkään. Jossain vaiheessa oli tyrkyllä halpoja lentoja sinne. Nyt vaan kävi niin, että seuraava mahdollisuus lähteä on marraskuussa ja silloin tuolla lienee jo kylmää. Eli siirtyy keväälle. Seuraan kiinnostuksella kyllä tätä teidän matkaa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 6.10.2018 at 08:49

   Sama homma, pakko oli tarttua tilaisuuteen kun sellainen tuli ja lähteä Romaniaan. 🙂 Keväällä sitten Anna! Lokakuu varmaan kanssa aika rajoilla noiden lämpötilojen suhteen. Toisaalta paremmat säät siellä pitäisi olla kuin Suomessa.

 • Reply Jenna / Huge passion for life 6.10.2018 at 13:01

  Teille tulee niin kiva reissu! 🙂 Mä olin keväällä viikonlopun Romaniassa ja blogistakin löytyy juttua siitä. Bukarestia en jaksanut pitkään katsella, mutta kyllä sieltä nähtävää löytyy. Village museum ja Herastrau park olivat ihastuttavia. Parlamenttitalon edustalla oli mun visiitillä food market ja se oli tosi kiva. Toivottavasti teille sattuu myös kivat säät. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.10.2018 at 12:44

   Oo food marketit on todella kivoja, kiitti vinkistä! Pitää tutkailla olisko meidänkin reissun aikana jotain sellaista. Pidän peukkuja hyvien säiden suhteen. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 10.10.2018 at 13:27

  Tästä tulee kyllä varmasti huippureissu! Itse ajattelin mennä Romaniaan seuraavaksi juuri kesällä tai syksyllä, saa ehkä parhaan mahdollisen kuvan sillä tavalla. Eipä silti, oli loskanharmaa tammikuukin siellä mukavaa aikaa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 10.10.2018 at 18:05

   Oi kesäinen Romania ei kuulosta yhtään hullummalta – toivottavasti meillä on edes pieni pilkahdus lämpöä, nyt näyttää että olisi 20 astetta lämmintä. 🙂

 • Reply miraorvokki 15.10.2018 at 13:08

  P I A N ! ! ! ! <3

 • Leave a Reply