Suomen suurin matkablogiyhteisö

10x miksi sinun kannattaa matkustaa Sri Lankaan tänä talvena

Sri Lanka matkakohteena on aivan huikea valinta ja jos sulla ei ole vielä varmistunut se jostain kumman syystä, niin toivottavasti on tämän postauksen jälkeen. En äkkiseltään keksi mitään pahaa sanottavaa Sri Lankasta tai ainakaan mitään niin suurta negativiista,  että sinne ei kannattaisi mennä.

Oon saanut useita viestejä ja kysymyksiä liittyen Sri Lankaan, josta voisi vähän haistella, että moni on sinne suuntaamassa tänä talvena. Lisäksi myös ollaan matkabloggaaja piireissä keskusteltu, että Sri Lanka on pienoisessa nosteessa tällä hetkellä. Voi kunpa miekin pääsisin pian taas! Seuraavana kymmenen syytä, miksi Sri Lankaan kannattaa matkustaa:

 

1. Jokaiselle matkaajalle jotakin

Sri Lanka on monipuolinen kohde, sillä tälle saarivaltiolle mahtuu vaikka ja mitä. Rantakohteita, kulttuuria, uskonnollisia käyntikohteita, historiaa, kaupunkielämää, paikallista elämää ja luontoa. Siitä vain pohtimaan ja miettimään, mikä kaikkea haluat omalta Sri Lankan lomalta vai haluatko pelkästään köllötellä rannalla.

Suosittelen kyllä näkemään muutakin Sri Lankassa, kuin pelkät rannat. Kaikista upeimmat paikat omasta mielestäni on sisämaassa. Kannattaa myös pohtia oman loman pituutta ja sitä, mitä kaikkea siinä ehtii nähdä ettei mene ihan täysin juoksemiseksi ympäri maata.

Me oltiin reissussa reilu kaksi viikkoa ja meidän reitti oli Kandy-EllaUduwalawen kansallispuistoTangalle-Galle-BentotaColombo. Olisin kovasti halunnut myös Horton Plainsille, Sigiriyaan sekä Yalan kansallispuistoon. Pohdittiin pitkään Yalan ja Uduwalawen välillä, mutta Uduwalawe osui paremmin meidän reitin varrelle ja olin lukenut jonkun verran huonoja kokemuksia Yalasta.

 

Kandy

 

2. Ruoka on taivaallista – myös kasvissyöjälle

Apua, srilankalainen ruoka on niin taivaallista ja se ansaitsi keväällä kokonaan oman postauksen. Harvoin olen ollut niin fiiliksissä jonkun maan paikallisesta keittiöstä kuin täällä. Sri Lankalla on yllättävän monipuolinen ruokakulttuuri, se on paljon muutakin kuin intialaista tulista ruokaa vaikka Sri Lankassa on vaikutteita naapurimaastaan. Srilankalaiseen ruokaan on vaikuttanut myös maan eri valloittajat ja kauppiaat – kuten esimerkiksi hollantilaiset ja portugalilaiset.

Hiljaiseksi miut kuitenkin veti nimenomaan alkuperäiset srilankalaiset ruuat, joissa suositaan paljon riisiä, jonka kanssa tarjoillaan yleensä noin kymmenkunta erilaista lisuketta – currya, chiliä, kookosta sen kaikissa mahdollisissa muodoissa, papuja, perunaa sekä iso liuta muita vihanneksia. Lihaa oli hyvin tarjolla myös, mutta kasvissyöjälle ei tee tiukkaa olla Sri Lankassa – itsekin päädyin useammin syömään kasvisvaihtoehtoja vaikka lihaa syönkin.

 

Kana kottu

 

 

Neljä erilaista vegecurrya

 

Jos miun pitäisi kuvailla srilankalaista ruokaa yhdellä sanalla se olisi curry. Paikalliset syövät parhaillaan kolme kertaa päivässä currya – aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi. En olisi ikinä uskonut, että curryruuat vie niin mun kielen mennessään, mutta niin pääsi käymään.

Hyvin usein Sri Lankassa kohtaat etenkin lounasaikaan currynoutopöytiä, jossa jokainen ruokalaji on omassa saviastiassa. Sama päti myös meidän homestayssa – kaikki ruuat oli pikkuisissa kipoissa, joita sitten annosteltiin omalle lautaselle. Oli erilaisia perunoita, papuja, kaalia, kurpitsaa, sipulia, kanoja, kaloja ja vastaavia omissa curryliemissään sekä lisäksi erilaisia mausteisia sooseja, jotka oli usein kookospohjaisia. Lisäksi yleensä tulisuutta lieventämässä on rapeat papadamit tai rottua.

Yksi ravintola oli kyllä heittämällä ylitse muiden meidän Sri Lankan reissulla ja se oli Ellassa Matey Hut. On suorastaan rikos jättää käymättä tämä paikka, jos olet Ellassa. He järkkää myös kokkauskursseja, jotka vaikutti todella suosituilta myös.

 

 

3. Paikallinen kulttuuri on mielenkiintoinen

Sri Lankassa voi helposti aistia kulttuurillisen rikkauden, sillä maassa elää niin singaleesit (suurin osa buddhalaisia), tamilit (suurin osa hinduja) kuin myös islamilaiset. Buddhalaisuus on selkeästi pääuskonto ja helpoiten nähtävissä – oranssipukusia munkkeja näkee katukuvassa.

Tältä ihanalta saarelta löydät paljon temppeleitä, jotka ovat isossa osassa srilankalaista kulttuuria. Nämä ovat suosittuja paikkoja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Kannattaa vaan muistaa kunnioittaa paikallista kulttuuria tarpeeksi peittävillä (olkapäät ja polvet) vaatteilla.

Srilankalainen kulttuuri on mielestäni todella värikäs monin eri tavoin. Heillä on paljon erilaisia juhlia, paikalliset pukeutuu värikkäästi, ovat todella iloisia ja äänekkäitä.

Äänekkyydellä tarkoitan musiikkia, sillä hyvin useasti bongattiin paikallisia musiikin parissa. Esimerkiksi junalla matkustaessa paikallisilla oli kaiken maailman rumpuja, kitaroita ja rytmimunia joilla he viihdyttivät itseään matkan ajan soittaen ja laulaen. Todella mielenkiintoista seurattavaa – etenkin vielä kun he pyysivät meidät juhlimaan heidän kanssaan.

 

Ykkösluokan bileet

 

4. Rantalomalla rantaviiva ei lopu

Rantalomalle ei ole ongelmaa päästä Sri Lankassa, sillä lähes koko saarta ympäröi hiekkaranta joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Me oltiin Bentotan ja Tangallen rantakohteissa, jotka oli molemmat suosittelemisen arvoisia. Sri Lankassa Colombon lähiseudut ja siitä aina saaren eteläkärkeen saakka on maan suosituimmat rantakohteet.

Suosittuja rantakohteita Sri Lankassa on muun muassa Hikkaduwa, Arugam Bay, Tangalle, Bentota, Negombo, Unawatuna Beach, Mirissa, Nilaveli ja Uppuveli. Länsi ja etelä on suosituinta aluetta rantalomien suhteen, mutta itäinen Sri Lanka nostattaa koko ajan suosiotaan. Me oltaisiin kovasti haluttu ennemmin itään rantaloman perässä, koska siellä olisi varmaan vielä rauhallisempaa ja koskemattompaa rantaa kuin idässä.

Lue täältä lisää Tangallesta ja Bentotasta.

Se hyvä on kuitenkin muistaa rantakohdetta valittaessa, että aallokko saattaa olla suhteellisen kova joissakin kohteissa, eikä sen puolesta sovellu turvalliseen uimiseen. Kastautumaan pääsee kyllä varmasti, mutta turvallisuuden nimissä ei kannata kaikkialla lähteä kauas rannasta.

 

 

 

5. Hintataso on erittäin edullinen

Oli se sitten ruoka, juoma, matkustaminen, aktiviteetti, majoitukset tai ostokset – se on edullista Sri Lankassa. Hyvätasoisen hotellin saat helposti alle viidelläkymmenellä eurolla, meillä yhden yön hinta oli noin 40-50 euroa ja majoituttiin erittäin kivoissa paikoissa. Ravintolassa saat mahan täyteen viidellä eurolla helposti ja junamatka irtoaa muutamilla kymmenillä senteillä.

Aktiviteetit on myös edullisia, sillä esimerkiksi Uduwalwen kansallispuiston eläinsafari maksoi 65 euroa, joka on erittäin halpa hinta safarista. Toki se muihin ostoksiin verrattuna oli kallis Sri Lankassa, mutta suomalaiselle rahapussille halpaa kuin saippua.

Meidän matkakulut yhteensä kahden hengen Sri Lankan reissulta oli yhteensä 2 303 euroa – lukuun ottamatta ruokia, sillä niistä en ehtinyt / jaksanut pitää kirjaa. Ei ollenkaan paha vai mitä?

Lue täältä aikaisempi postaukseni ”Mitä maksoi kaksi viikkoa Sri Lankassa”.

 

 

6. Upeita luonto- ja eläinkohteita

Siinä missä rannat ovat Sri Lankan valttikortti, sitä on myös Sri Lankan luontokohteet. Kaikkialla on vehreää ja vihreää on niin kauas kuin silmät vain jaksaa kantaa. Vesiputouksia, teeplanteeseja, palmuja, vuoria – kaikkea mahdollista.

Saarivaltion keskellä erityisesti luonto on upeimmillaan hill countryn alueella – niistä parhaimpana on kyllä Ella ja sen lähiseudut itselleni. Usealle turistille syy tulla Ellaan on muutamat sen upeat luontonähtävyydet, joita ovat esimerkiksi Little Adam’s Peak ja Ella Rock. Luonto onkin heittämällä Ellan valttikortti, sillä se oli käsittämättömän kaunis. Ellan ympärillä on paljon myös teeplantaaseja ja niillä vierailu on suosittua puuhaa matkailijoille.

 

Ella

 

Ella

 

Teetehtaalla Ellassa

 

Sri Lankan luonnossa elää paljon myös erittäin mielenkiintoisia eläimiä, joita pääset tarkkailemaan safareilla autosta käsin. Sanotaan, että Sri Lanka on kelpo haastaja Afrikan upeille safareille ja se on ehdottomasti yksi parhaimpia vaihtoehtoja Aasiassa.

Me käytiin Uduwalawen kansallispuistossa, jossa norsut ovat se pääjuttu. Täällä voit olla kyllä aivan varma että heitä tulet näkemään täällä. Uduwalawen kansallispuisto onkin yksi maailman parhaimpia paikkoja nähdä luonnossa vapaana eläviä norsuja – nimenomaan srilankannorsuja, jotka ovat aasiannorsujen uhanalainen alalaji. Srilankannorsuille on muuten hyvin ominaista se, että vain alle viidellä prosentilla heistä on syöksyhampaat.

Lue täältä lisää kokemuksiani Uduwalawen kansallispuiston safarista ja eläimistä, mitä me nähtiin. 

 

 

 

Yalan kansallispuito on Sri Lankan suosituin kansallispuisto ja siellä on parhaimmat mahdollisuudet nähdä juuri leopardeja. Me kuultiin vähän ristiriitaisia kokemuksia Yalasta, joten sen takia vaihdettiin Yalan kansallispuisto Uduwalawen kansallispuistoon.

Kovasti jäi kiinnostamaan myös Horton Plains, jonne kyllä seuraavalla reissulla suuntaan ehdottomasti. Itse asiassa Adalmina’s Adventuresin blogista löydät kolmen luonnonpuiston esittelyn (Horton Plain, Yala ja Minneriya), jotka silloin solmi mulle päätöksen matkustaa Sri Lankaan.

Siitä vain sitten valkkaamaan missä luontokohteissa sie haluaisit käydä – valinnanvaraa on, mutta yleensä ei yhdellä reissulla valitettavasti aikaa kaikkiin.

 

 

7. Täällä koet maailman upeimman junareitin, joka on kerran elämässä -materiaalia

Huhhhuh, Sri Lankassa pääset kokemaan kerran elämässä -materiaalia, sillä kannattaa ehdottomasti hypätä junaan hill countryn alueella. Suosituin junamatka on heittämällä Kandy-Ella väli ja matkustajamäärät voi välillä olla myös sen mukaisia. Meillä kävi tuuri ja hypättiin ykkösluokan junaan, joka oli sinä päivänä neitsytmatkallaan ja loisti tyhjyyttään turisteista.

Maisemat on jotain ihan käsittämätöntä tuon junareitin varrella. Olin aivan lumoutunut ja ensimmäistä kertaa Aasian hidas matkustustyyli (junamatka kesti 6-7 tuntia) ei haitannut mua tippaakaan. Olisin halunnut jatkaa matkaa ja ihailla maisemia lisää ja lisää. Ehdottomasti sellainen juttu, mikä on koettava kerran elämässä. 

Lue täältä lisää kokemuksia maailman upeimmasta junareitistä Kandysta Ellaan. 

 

 

 

 

8. Lennot Suomesta edullisesti ja helposti

Yksi erittäin iso syy siihen miksi valittiin Sri Lanka meidän matkakohteeksi, oli lentojen hinnat. Meidän lennot Suomesta Sri Lankaan maksoi 1078 euroa eli reilu 500 euroa per naama – ei huono. Lennot eivät olleet tosin suorat, vaan meillä oli välilasku Dohassa.

Itse tykkään välilaskuista, sillä pitkät suorat lennot ovat puuduttavia. Inhoan istua lentokoneessa yhdeksää tuntia pidempää yhtä putkeen. Välilaskullisia lentoja solvataan usein, mutta tiesittekö että joskus voi olla ekologisempaa valita pitkä lento vaihtojen kanssa? Edellyttäen toki, että lento etenee oikeaan suuntaan.

Finnairin mukaan yli yhdeksän tunnin lennoilla välilaskut pienentää hiilidioksidipäästöjä. Silloin lentokoneen ei tarvitse lentää niin painavan polttoainelastin kera. Esimerkiksi suora lento New Yorkista Delhiin (6600km) kuluttaa polttoainetta 101 tonnia. Vastaavasti sama matka Helsingin välilaskun kautta kuluttaa ”vain” 92 tonnia polttoainetta.

Sri Lankaan lentää ainakin Qatar Airways Helsingistä, joka on muuten yksi suosikki lentoyhtiöitäni. Olin ihan onnesta soikeana, kun vaihtoehdoissa järkevintä ja edullisinta oli lentää kyseisellä yhtiöllä.

Lue täältä kokemuksia Qatar Airwaysista. 

 

 

9. Homestayssa pääset kokemaan paikallista elämää

Sri Lankassa pääset edullisesti nauttimaan laadukkaankin hotellin lakanoista, mutta suosittelen antamaan mahdollisuuden myös homestay-majoituksille. Näissä pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin paljon paremmin sekä lähes aina homestayssa pääset herkuttelemaan heidän tekemällä ruuallaan. Joka on muuten poikkeuksetta aina parempaa kuin ravintolan pöperöt!

Bonuksena myös se, että homestay-majoitus on edullista sekä tuet paikallisia pienyrittäjiä. Itse ainakin mielummin annan heille rahani kuin isoille hotelliketjuille.

 

Auringonnousu meidän homestaysta

 

Homestayn ruuat on aina niin herkullisia, nam

 

10. Pystyt käymään monessa paikkaa samalla reissulla eli kulkeminen Sri Lankassa on helppoa

Sri Lankan julkinen liikenne on todella hyvä ja halpa – toki aasialaiseen tapaan aika hidasta, mutta siihen on hyvä henkisesti varustautua, että tiellä nyt ei pääse yhtä nopeaa tahtia kuin Lahden motarilla. Junaverkosto on hyvä ja kattava.

Junaraiteet rakennettiin Sri Lankaan vuonna 1864 alun perin kuljettamaan kahvia hill countryn alueelta Colomboon. Vuonna 1871 iso osa plantaaseista tuhoutui ja kahvin tilalle alettiin viljelemään Sri Lankan kuuluisaa teetä. Ceylon tee oli syntynyt. Junan kyydissä istuessa oli välillä sellainen olo, että olisin matkustanut oikeasti vuonna 1800-luvulla, sillä junat ovat hyvin vanhoja, ruosteisia, hitaita ja erittäin kovaäänisiä. Toisaalta, juuri siinä on se ihanuus.

 

 

Lisäksi bussilla matkustaminen on oma kokemuksensa, sillä musiikki soi niissä täysillä, ne on todella värikkäitä, bussit on täynnä porukkaa ja kuski ajaa kuin hullu. Ei ehkä mukavin vaihtoehto monien satojen kilometrien matkoihin, mutta esimerkiksi Tangalle-Bentota väli oli sopivan lyhyt.

Sekä bussilla ja junalla matkustaminen on todella halpaa, ihan ykkös euroja – jos sitäkään. Oma kuljettajakaan ei paljoa maksa, taidettiin maksaa 25 dollaria Ellasta Uduwalawen kansallispuistoon ja matkaa kesti kuitenkin useita tunteja ja samalla reissulla pysähdyttiin muun muassa vesiputouksille.

Omatoimisesti matkaaminen on siis helppoa Sri Lankassa, joten ainakaan itse en suosittele valmiita pakettimatkoja. Ne tulee kuitenkin kalliimmaksi kuin omatoimiset reissut. Sri Lankaan myydään useita eri pakettimatkoja, jos omatoiminen matkailu ei oo sun juttu.

 

 

Kuinka monella on suunnitteilla matka Sri Lankaan? Te jotka olette sinne jo ehtineet, tuleeko mieleen jotain muita syitä miksi Sri Lankaan kannattaa matkustaa?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 23.9.2018 at 11:07

  Hyvin informatiivinen postaus ja hyviä vinkkejä! Sri Lanka kiinnostaa kyllä, joten pidetään mielessä 🙂

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas 23.9.2018 at 20:52

  Kiitos vinkeistä! Kiinnostaa kovin Sri Lanka. Se tuli jollain tavoin tietoisuuteen viime talvena. Mutta kaikki aikanaan.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 26.9.2018 at 22:17

  Sri Lanka on kyllä ihana – jäi mulla ehdottomasti syvälle sydämeen. Minä nostaisin listalle vielä srilankalaiset ihmiset, jotka olivat äärimmäisen ystävällisiä, vaikkei yhteistä kieltä usein ollutkaan. Ehdimme tavata kaikenlaisia hahmoja, ja kaikki ottivat sydämellisesti vastaan ja auttoivat parhaansa mukaan. Rantakohteista vielä mainostan Kalpitiyan aluetta, joka kaipaisi lisää turisteja muutamien hiljaisten vuosien jälkeen: siellä sai olla rauhassa, vaikka palvelut silti pelasivat.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 16:03

   Sama täällä – osui ja upposi! Joo olisin halunnut kirjoittaa siitä myös, mutta päätin rajata postauksen kymmeneen seikkaan ettei tule liian pitkää. Mutta ah, srilankalaiset olivat kyllä hurjan sydämmelistä ja ystävällistä porukkaa. 🙂

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 29.9.2018 at 09:00

  Hyvia pointteja ja hyva yhteenveto! (Pahoittelut paikallisesta nappiksesta puuttuu suomalaiset aakkoset 😀 ) Sri Lanka vei kylla meidatkin mennessaan, ja menisin sinne mieluusti joku paiva uudelleen. Teidan reitilta jai Uduwalawe ja Galle uupumaan, mutta kiinnostaisi myos Sri Lankan itarannikko. ^_^

 • Reply Anni | Rajatapaukset 29.9.2018 at 18:42

  En olisi varsinaisesti enää tarvinnut lisäsyitä haluta Sri Lankalle, mutta erittäin hyvät perustelut! Itseäni kiinnostaa erityisesti luontokohteet, mutta onhan se myös plussaa jos siihen saa yhdistettyä vaikka pari päivää rantailua.
  Ja ruoka! Yks parhaista matkailun puolista on päästä kokemaan erilaisia ruokakulttuureja. Tykkään niin paljon tosta että on helppo kokeilla monia erilaisia ruokalajeja saman aterian aikana! ?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 16:06

   Sri Lankan luonto on kyllä se pääjuttu mun mielestä maassa vaikkei ne rannatkaan kyllä huonot ole. Pääsisipä pian taas takaisin Sri Lankaan. <3 Sama homma täällä, monet eri ruokalajit ruokailun aikana on paljon kivempi kuin yksittäinen iso annos vain minulle. Pääsee enemmän herkkujen makuun.

 • Reply Eve, Jetlaggies 29.9.2018 at 20:36

  Voi Sri Lanka! Se on yksi rakkaimmista kohteistamme – maa toimi inspiraationa jopa lapsemme kolmannelle nimelle ihastuksemme vuoksi. Kuulostaa ihanalta tuo teidän reittinne. Just itsekin kirjoiteltiin tuosta vuoristojunareissusta. Kävimme myös Tissamaharamassa ja Yalassa. Onneksi huomasimme, että safarimeininkiä oli kohtuullistettu, vaikka siitä on blogimaailmassa paljon puhuttu (tai ehkäpä juuri siksi). Horton Plains on niin äärettömän hieno muisto, ettei mitään rajaa. Aina välillä tulee Sri Lanka -ikävä ja silloin aletaan katsoa edullisia lentoja <3

  Kuvauksellista Yalasta ja Horton Plainsista löytyy muuten juttua meidän blogin kattavassa Sri Lankan osiossa, kun haluat fiilistellä seuraavaa matkaanne: https://www.jetlaggies.com/category/sri-lanka/

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 16:08

   Oi miten kiva kuulla, teihin on kyllä siinä tapauksessa Sri Lanka iskenyt ja lujaa. 🙂 Toi oli kiva kuulla, että sitä on kohtuullistettu – tekee varmasti hyvää. Harmittaa kyllä, ettei jäänyt aikaa tuohon Horton Plainsiin.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 30.9.2018 at 07:38

  Kiitos tästä (kin)!

  On toiaan hienoist matkakuumetta Sri Lankan suuntaan. Katselin jo lentoja marraskuulle, mutta taitaa tulla liian äkkiä. Pitää Matka messuilta kurkkia, olisiko kellään hyviä lentotarjouksia tuonne.

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 3.10.2018 at 14:50

  Oi vitsi! Sri Lanka houkuttelisi kovasti, etenkin tämän kirjoituksen jälkeen. Nyt kylläkin hieman liian myöhään, kun ostin juuri pari viikkoa sitten liput Balille (taas), niin täytyy se käydä ensin pois alta 😀

 • Reply Mirva 18.10.2018 at 00:02

  Me ollaan kovasti arvottu Balin ja Sri Lankan välillä. Oltiin Balilla viime talvena ja ihastuttiin hienoon luontoon, siihen että siellä oli helppo liikkua itsenäisesti skootterilla ja ns. terveysturismiin; eli syötiin pari viikkoa ihania monipuolisia terveysruokia -ja juomia, käytiin joogassa ja kaikenlaisissa hoidoissa edullisesti päivittäin jne. Ihanaa oli myös että Balilla sai edullisesti tosi tasokkaita ja erilaisia majoituksia ja hyvää palvelua 🙂 Kun talvelle saa mahdutettua sen yhden reilun parin viikon loman niin haluaisi että kohde osuisi nappiin! Mitä luulet, olisiko Sri Lanka ”pettymys” edellä mainittujen seikkojen suhteen vai paikoittain jopa parempi? 🙂

  • Reply Mirva 18.10.2018 at 00:08

   Heh, nyt huomasin Sri Lanka -postauksiasi lukiessa että olinkin jättänyt sulle saman tyyppisen kyssärin jo aikasemmin ja olit näköjään vastannutkin, joten kiitos siitä ?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 24.10.2018 at 16:04

   Balin luonto on kyllä aivan ihana – niin on toisaalta kyllä myös Sri Lankankin! Tuo terveysturismi on kyllä ihan oma juttunsa Balilla, en muista ihan äkkiseltään törmänneeni noin hyvään terveysturismiin mitä Balilla on. Hmm, veikkaan että Sri Lanka voisi viedä ehkä voiton – se on mun mielestä autenttisempi kuin Bali. Toisaalta, tämä vain miun mielipide. 🙂

 • Reply Ei ihanaa 21.4.2019 at 17:36

  Terrori iskuja, tosi kurja paikka Mieluummin vaikka Irakiin.

 • Leave a Reply