Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkablogi kaksi vuotta – 20 asiaa minusta matkabloggaajana

Järkyttävää miten nopeasti aika menee. Tasan kaksi vuotta sitten perustin Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogin tulevan Vietnamin ja muun Kaakkois-Aasian valloituksen kuvat silmissä. Töistä on irtisanouduttu, reissussa on käyty, takaisin Suomeen on palattu ja uudet työkuviot on löydetty. Yksi asia on kuitenkin ollut pysyvä: Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa jäi ja pysyi.

Bongasin viime kuussa yhdestä suosikkiblogistani, Adalmina’s Adventuresista mielenkiintoisen ”20 paljastusta minusta (matka)bloggaajana -postauksen” ja päätin silloin, että voisin rakentaa samantyylisen postauksen ympärille oman matkablogini 2-vuotissynttäreiden fiilistelyn. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan!

 

1. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Kerroinkin jo tuossa ylempänä, että blogini täyttää tänään 2 vuotta. Lasken synttäripäiväksi sen päivän, kun olen julkaissut ensimmäisen postaukseni. Muistan, että vääntelin ja kääntelin blogini ulkoasua tovin (joka ei muuten ollut aivan piece of cake miunlaiselle keltanokalle), joten lasken vuosipäiväksi ensimmäisen postauksen julkaisun eli 17.9.2016.

 

 

2. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Olin pitkään pyöritellyt ajatusta matkablogista, mutta jotenkin en sellaista kehdannut laittaa pystyyn. Mietin, että mitähän kaikki kaverit ja tutut ajattelee. Valitettavasti Joensuusta kun on lähtöisin, niin siellä ei välttämättä olla niin avarakatseisia kuin Helsingissä ja mietitään heti, että tuokin yrittää joku onnenonkija olla. Voi kuinkahan monta ’kettuilua’ olen saanut Joensuussa käydessäni entisen elämäni tutuilta matkablogiini liittyen.

Parhaiten mieleeni tulee Joensuun yökerhossa yksi viime talvelta, kun vanha tuttava tuli vastaan ja ilkkui ilkeään sävyyn ”Uu, mitä se maailman matkabloggaaja tänne Joensuuhun on oikein eksynyt – ei täältä löydy mitään kirjoitettavaa”. Tällaiset tilanteet on sellaisia, jolloin huomaa taas miksi kytkimen nostaminen kohti Helsinkiä oli elämäni parhaita päätöksiä.

Miulle sattui elämäni tilaisuus eteen 2016 syksystä, sillä päätin yllättäen lähteä avopuolisoni perään Vietnamiin. Meillä oli ollut tiedossa ensitapaamisesta asti, että hän aikoo lähteä jonakin vuonna vaihtoon ja 2016 syksyyn osui sitten vaihto Keski-Vietnamiin Hueen.

Olin noihin aikoihin hirmuisen ei-tyytyväinen elämääni työn puolesta ja Jussin lähtö antoi hyvän potkun itselleni sanoa epämiellyttävä työsuhde irti ja pakata rinkka myös. Niinpä sitä laitettiin sitten asunto vuokralle ja lähdin Jussin perään kuukautta myöhemmin. Aurinkorasvaa aloe Veeraa -matkablogin oli siis tarkoitus olla aluksi reissupäiväkirja perheelle ja ystäville, mutta tälle tielle sitä on sitten jääty.

 

Kutsuttiin meidän kavereita Huessa meidän kotiin illalliselle.

 

 

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.

Mitään aivan todella rajattua aihetta ei löydy, mutta matkailu painottuu pitkälti Aasiaan, Eurooppaan sekä uuteen ihastukseeni: kotimaahan. Matkabudjetti ei yleensä ole tuhansien eurojen luokkaa reissua kohden, joten se rajoittaa vähän matkakohteita ja matkustustyyliä – mukavuutta unohtamatta kuitenkaan. Aasia (etenkin Vietnam ja Sri Lanka) on itselleni rakkaimpia paikkoja maapallolta.

Olen aina ollut henkeen ja vereen rantalomien perään, jonka perusteella myös Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa on saanut nimensä. Nyt parin vuoden aikana olen entistä enemmän menettänyt sydäntä myös luontomatkailulle.

Meidän yksi suurimmista matkahaaveista on oman reissupakun ostaminen ja rakentaminen, joten toivon että vielä tulevaisuudessa siihen puoleen blogi voisi painottua entistä enemmän. Elämänmakuisia reissutarinoita tien päältä yhdessä Jussin ja meidän Kyösti-corgin kanssa.

 

 

 

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Ihanteellinen tavoite olisi 3-4 kertaa viikossa, mutta päivittäminen elää niin käsi kädessä sen hetkisen elämäntilanteen kanssa. Meillä on elämä muuttunut aika paljon, sillä heinäkuussa saatiin uusi perheenjäsen eli koiranpentu ja se vähän väistämättä vie paljon huomiota. Eikä haittaa yhtään, sillä rakastan kyseistä karvapalloa niin paljon.

Vähintään pyrin kuitenkin viikottain pitämään ääntä blogin puolella ja olen laskenut tavoitetta toistaiseksi 1-2 kertaan viikossa. Mutta niinkuin sanoin, tämä elää niin elämäntilanteen mukaan ja välillä on mukava pitää lomaviikkoja kaikesta – myös matkablogista.

 

 

5. Kumman valitset kuvat vai teksti?

Apua. Molemmilla on kyllä merkitystä. Ehkä ajatukset kaartuu 60-40 kuvan kannalle, sillä en tykkää kovin kirjoittaa jostain aiheesta jos siihen ei ole mitään sopivia kuvia. Lisäksi kuvat kertoo klisesesti enemmän kuin tuhat sanaa, joten yleensä rakennan postaukset kuvien ympärille.

Mulla olisi niin paljon reissujuttuja menneiltä vuosilta, mutta mulla on ollut vasta pari vuotta kunnollinen kamera ja jotenkin häiritsee liikaa jakaa täällä kuvia, jotka olisi otettu puhelimella. Toki niitäkin joskus vilahtelee, mutta 99,9% blogini kuvista on otettu Olympuksella.

 

 

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Milloin mistäkin, riippuu niin paljon mitä sillä hetkellä elämässä tapahtuu.  Omilta matkoilta pitkälti ja tykkään kirjoittaa samasta matkakohteesta useampia postauksia. Kirjoitan aina reissun päällä puhelimeen tai vihkoon muistiinpanoja ylös tulevia postauksia varten, joita sitten selailen myöhemmin läpi ja mietin mihin tarttuisin tällä kertaa.

Välillä etenkin tämän tyylisissä postauksissa tykkään lainata ideoita muilta bloggaajilta sekä erilaisiin haasteisiin on kanssa hauska osallistua. Tämän tyyliset jutut ovat vähän kevyempää luettavaa sekä antaa myös jotain muuta miusta persoonana lukijoille. Itse ainakin olen sen verran utelias ihminen (lue: Ulla Taalasmaa) ja koukutun tällaisiin postauksiin myös, sillä haluan kurkistaa pintaa syvemmälle välillä.

Mitä mieltä te ootte? Pelkkiä reissujuttuja vai myös kurkistuksia bloggaajan persoonaan?

 

 

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Ehdottomasti aamut. Iltaisin en pysty keskittymään tarpeeksi kirjoittamiseen. Korkeintaan voin hienosäätää, muokata kuvia,  laittaa SEO:t kuntoon ja vastaavat, mutta varsinainen kirjoittaminen pitää tapahtua tyyliin ennen puolta päivää tai muuten päässä ei liiku kyllä yhtään mitään.

Illat ovat itselle vapaa-aikaa, jolloin tykkään käpertyä sohvalle hyvän tv-sarjan ääreen, tavata kavereita, tehdä Jussin kanssa jotain kivaa, hillua somessa (tätä pitäisi kyllä vähentää), vastailla kommentteihin ja lukea muita matkablogeja.

 

 

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Kyllähän tämä joka päivä vie aikaa ja yleensä useampana eri ajankohtana. Tykkään vastata lukijoiden kommentteihin mieluiten yhden vuorokauden sisään. Jos on oikein kiireistä muuten elämässä, niin silloin istahdan ajan kanssa alas ja alan purkamaan kommentteja ajatuksen ja ajan kanssa.

Mulla ei ole valmiina monia luonnoksia, oon ennemmin sellainen yksi postaus kerrallaan -tyyppiä. Toki jos ja kun en yhdeltä istumalta saa postausta valmiiksi, palaan siihen myöhemmin.

Kuvien muokkaaminen on kanssa oma juttunsa, siihen saa yllättävän paljon aikaa kulutettua kun alkaa viilaamaan mieleiseksi. Tähän vielä päälle sitten Facebookissa ja Instagramissa aktiivisuus. Kyllähän tässä riittäisi vaikka päivätyöksi puuhaa, jos haluaisi.

 

 

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen / selailen aktiivisesti noin kymmenkuntaa muuta matkablogia viikottain sekä sitten ’sunnuntai-striimiin’ osallistuvia blogeja. Kieltämättä voisin lukea vielä enemmän muita blogeja, mutta ihan oikeasti aika ei aina vain riitä kaikkeen. Mikä on tosi harmi, sillä Suomesta löytyy niin inspiroivia matkablogeja.

Itselleni matkablogeissa on tärkeää se, että ne saa miut tuntemaan kuin olisin itse juuri paikan päällä kokemassa samat asiat mitä luen. Irtioton arjesta. Luvan haaveilla. Ehkä kuulla jostain sellaisesta paikasta, josta en ole ennen osannut haaveillakaan. Useampiin omiin matkoihin olen saanut inspiraatiota muista blogeista.

Lue täältä lisää matkablogeista, jotka inspiroivat minua.  

 

 

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Huomaan uppoutuvani itse usein sellaisiin blogeihin, jotka ovat houkuttelevia myös visuaalisesti tekstin ohella. Eli ulkoasulla on ainakin itselleni merkitystä.

Mitä bloggaajaan tulee henkilönä, niin haluan lukea ja nähdä kuka siellä blogin takana on. Eli tykkään, että on myös kuvia itse bloggajaasta eikä välttämättä vain maisemakuvia. Lisäksi persoona on itselleni ainakin se, joka minut saa koukuttamaan eli havaittavissa on jotain ’pintaa syvemmältä’. Ei nyt tarvitse ihan yksityiskohtiin mennä, mutta kunhan saan edes pienen palasen jotain.

Minut saa lukijaksi iloisilla, inspiroivilla ja positiivisilla asiolla. En halua lähteä lukemaan huonoista päivistä, valittamisesta ja muusta negatiivisesta. Maailmassa on valmiiksi niin paljon kaikkea negatiivista. Toki niitäkin asioita on hyvä tuoda esiin matkailun puitteissa, sillä monet sellaiset asiat herättävät uusia asioita ja lisää tietoisuutta.

 

 

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

1)  Lukijat. Ihan paras fiilis on se, kun joku kertoo menneensä vaikka jonnekin minun postauksien perusteella tai saaneen jotain todella hyödyllisiä vinkkejä. Eli auttaa ja inspiroida muita. Lisäksi lukijoiden kanssa vuorovaikutus on ihan parasta, miusta on niin superia lukea ja vastailla kommentteihin. Tulee sellainen hyvä fiilis, kun huomaa että joku oikeasti lukee näitä miun juttuja.

2) Itsensä ilmaisu. Matkabloggaaminen antaa hyvän kanavan ilmaista itseään ja jakaa hyvää fiilistä muille. Elättelen myös kovasti toivoa, että matkablogin avulla voisin joskus saada unelmatyöni matkailualalta. En siis halua blogata elääkseni, mutta sen kautta toivoisin joskus löytäväni oikeat ihmiset ja oikean työpaikan itselleni. Huom, en valita nykyisestä työstäni yhtään. Tykkään siitä kovasti, mutta palo matkailualalle on myös kova.

3) Matkablogin tuomat mahdollisuudet ja uudet tuttavuudet. Enpä olisi pari vuotta sitten uskonut, miten upeisiin ja mielenkiintoisiin ihmisiin olen päässyt blogini kautta tutustumaan. Olen saanut kokonaan ihan uusia ystäviä (joita ei muuten tällä iällä synny enää kovin usein) sekä olen päässyt tekemään mielenkiintoisia blogiyhteistöitä.

 

 

12. Entä kolme huonointa?

1) Ilkeät kommentit. Olen ollut sen verran onnekas, että saan harvoin ilkeitä kommentteja. Niitäkin kuitenkin tulee ja joka ikinen kerta jään miettimään niitä moneksi päivää. Mun päähän ei vain mahdu se ajatus, että miten joku ihminen voi niin pahoin, että pitää tulla sanomaan jotain ilkeää, jolla ei ole mitään järkevää merkitystä.

Rakentavat kommentit on asia erikseen, mutta sarjassa ”paskat kuvat”, ”oot ihan passee”, ”ootko raskaana kun näytät nykyisin siltä” ja kaikki vastaavat voisi mun mielestä jättää näpyttelemättä tai ainakin sitten tulla esiin muutoin kuin anonyymisti.

2) Välillä stressaan liikaa omasta aktiivisuudesta. Tunnen välillä huonoa omatuntoa ja riittämättömyyttä, jos en joka viikko kirjoitan blogiini jotain vähintään pari kertaa viikossa. Tulee laiska olo, jos mielummin haluankin vaikka pötkötellä sohvalla ja levätä, kun saman ajan voisi käyttää hyödyllisesti uutta postausta kirjoittaen.

Onneksi olen päässyt eroon vähän ajatuksesta ja kesällä oli niin rentouttava fiilis, kun pidin pari kertaa blogivapaita viikkoja.

3) Ei ole niin paljoa rahaa ja aikaa mitä haluaisi. Matkabloggaamisen myötä olen ruvennut seuraamaan muita matkablogeja huomattavasti ahkerammin ja tämä on tuonut esiin paljon uusia matkakohteita, joissa haluaisin käydä. Tämä ei siis sinänsä oo missään nimessä huono, mutta kyllähän se välillä alkaa ketuttaa, kun tajuaa ettei kaikkeen vain yksinkertaisesti ole rahaa ja/tai aikaa. :’D

 

 

13. Oletko mielestäsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa, eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Ehdottomasti kyllä, vuorovaikutus lukijoiden kanssa on nimenomaan niitä parhaimpia asioita matkabloggaamisessa ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman nopeasti – yleensä alle vuorokaudessa.

Vastaan ja julkaisen myös kaikkiin ilkeisiin kommentteihin, mutta niihin joudun joka kerta nieleskelemään sanojani, sillä en halua vajota yhtä alas ilkeiden ihmisten kanssa. Vaikka houkutus olisi kova haistattaa pitkät tai jättää vastaamatta.

 

 

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Ei periaatteessa. Olen myös Twitterissä, mutta käytän sitä niin rikollisen harvoin. Instagram (@veerapirita) ja Facebook-sivu ovat ehdottomasti sellaiset, jossa blogia päivitetään eniten.

Toki Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi löytyy myös Blogit.fi:stä ja Bloglovinista, mutta ei niitä suoraan lasketa varmaan somekanaviksi?

 

 

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia, vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Erittäin harvoin mulla on enemmän kuin yksi luonnos meneillään, sillä tykkään hoitaa yhden jutun kerrallaan pois alta. Ihanteellisin tavoite olisi se, että saisin yhdeltä istumalta tehtyä postauksen alusta loppuun saakka.

Kuitenkin yhteen postaukseen menee helposti useita tunteja, pidemmissä vielä enemmän, joten harvoin täysin yhdeltä istumalta saan valmiiksi. Joskus saatan tehdä parin vapaapäivän aikana valmiiksi pari postausta, jotka ajastan sitten lähi päiville.

 

 

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Bloggaan avoimesti, aluksi mietin pitkään kehtaanko jakaa blogini esimerkiksi omassa Facebookissa tai kehtaanko tehdä Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogille oman Facebook-sivun. Onneksi tein, sillä Facebookin kautta tulee iso osa lukijoista blogiini.

Tietyissä yhteyksissä välttelen kertomasta matkablogistani, mutta yleensä siitä on ollut enemmän hyötyä kuin haittaa.

 

 

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Kyllä ja kyllä. Tosin hyvin pienimuotoisesti, mutta kuitenkin. Blogini on alusta alkaen ollut ajatuksella harrastus, joten tuhansia euroja kuukaudessa tällä ei ole tarkoitus takoa.

Jos minulle tarjotaan sopivaa blogyhteistyötä, olen siihen tarttunut sekä vielä enemmän olen kieltäytynyt, sillä en halua tarttua mihinkään vain rahan kuvat silmissä, jos en kyseistä palvelua tai tuotetta käyttäisi muutenkaan. Lisäksi jos itse haluan lähestyä jotain yritystä blogiyhteistyön merkeissä, olen niin myös tehnyt. Tarkoitus on kuitenkin tehdä tätä hommaa ihan harrastuspohjalta ja välillä tarttua hauskoihin mahdollisuuksiin, mitä minulle tarjotaan.

 

 

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Kääntelin ja vääntelin erilaisia matkablogille sopivia nimiä ja kaikki tuntui jotenkin todella hölmöiltä. Sitten jotenkin lamppu syttyi, kun vääntelin aurinkoon liittyviä nimiä, sillä aurinko ja lämpö on vahvasti ollut aina osa matkojani. Ajatus syntyi pienellä vitsillä sitten Aurinkorasvaa ja aloe Veeraksi, sillä nimeni on Veera ja matkoillani kuluu paljon sekä aurinkorasvaa ja aloe veraa.

Tasaisin väliajoin kun esittelen itseni blogini yhteydessä jollekin, moni on vasta sitten tajunnut miten nimeni yhdistyy blogin nimeen.

 

 

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Haluaisin kehittyä erityisesti valokuvaajana ja kasvattaa omaa kalustoa kuvaukseen. Kuvat on hurjan tärkeitä itselle bloggaamisessa, joten olisi ihana oppia lisää uutta valokuvaamisesta. Oon katsellut muutamia valokuvauskurssejakin, joille haluaisin ilmottautua. Laiskuuttani tai ajanpuutteen vuoksi en ole vielä saanut aikaiseksi sitä.

 

 

20. Kolme vinkkiä aloittavalle bloggaajalle?

1) Älä epäröi, vaan tee se. Jos joku muu siellä miettii samalla tavalla, että kehtaako laittaa blogia pystyyn vai ei – annan yhden neuvon: tee se. Ei toinna miettiä sitä mitä muut ajattelee, vaan tehdä omista unelmista totta ja ruveta toteuttamaan itseään.

2) Ole aktiivinen ja verkostoidu. Moni on kysynyt multa, miten olen näin lyhyessä ajassa saanut paljon lukijoita. ’Paljon’ on toki suhteellinen käsite, sillä totta kai on minua reilusti seuratumpia matkablogeja, mutta näin parin vuoden bloggaamisen jälkeen 10 000-15 000 uniikkia lukijaa kuussa on ihan kiitettävä määrä – josta kuuluu iso kiitos juuri sinulle ja olen todella kiitollinen jokaiselle teille. <3

En keksi tähän oikein mitään muuta hyvää selitystä kuin sen, että olen ollut suhteellisen aktiivinen koko ajan (muutamia kiirepätkiä lukuun ottamatta) bloggaamisen suhteen. Lisäksi viilaan jokaisen postaukset SEO:t viimeisen päälle ja tämän takia Google on ystävä.

Ole aktiivinen myös verkostoitumisessa, sillä uusien tuttavuuksien kautta olen saanut kivoja yhteistyömahdollisuuksia sekä tavannut todella mielenkiintoisia ihmisiä. Suosittelen rohkeasti menemään erilaisiin tapahtumiin ja illanistujaisiin – ei ne muut matkabloggaajat olekaan niin pelottavia, mitä aluksi pelkäsin. :’D

3) Tuo persoonasi esiin ja ole oma itsesi. Feikkaamalla ei pääse varmasti kukaan pitkälle ja kannattaa olla täysin oma aito itsensä. Valheet ja kehuskelut haiskahtaa kilometriän päähän. Löydä oma juttusi, jolla lukijat kiinnostuu sinusta.

Vautsi. Kaksi vuotta. En malta odottaa millaisiin seikkailun pääsen tulevaisuudessa jakamaan teille. Kiitos, että olette siellä mun kanssa. <3

 

 

Tuleeko sulle mieleen jotain aiheita, joista haluaisit tulevaisuudessa lukea Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogista?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita) , Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply mamatravel 17.9.2018 at 21:06

  Onpa tosiaan hyvät kuvat! Tosi kauniita ja myös oivaltavasti otettuja. Muutenkin kiva postaus.

 • Reply Piyya 18.9.2018 at 09:37

  Hip hip hurraa hip hip hurraa ! Onnea kaksi vuotiaalle blogillesi. Sinun blogistasi kyllä näkee, että teet työtä sen eteen. Helposti uskoisi sinun bloganneen jo paljon pidempään. Olen ihan samaa mieltä siitä, että oman itsensä tuominen blogissa tekee blogista persoonallisemman ja lukijaystävällisemmän. Oman itsensä julkiseksi tuomista joutuu varmasti jokainen puntaroimaan kunnolla ennenkuin itsensä siihen aseaan asettaa. Itsellä vielä hiukan tekemistä sen kanssa 😉
  Sinua on ilo seurata ja jatka samaan valloittavaan malliin.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 19.9.2018 at 19:38

   Hip hip hurraa ja kiitos kauniista ja kannustavista sanoista! <3 Totta, siinä on kyllä varmasti jokaisella puntarointia ja on täysin ok olla myös anonyymina jos ja kun se on esimerkiksi omaan elämäntilanteeseen parempi. 🙂

 • Reply Milla 18.9.2018 at 12:17

  Kuinka ikävää toi kohta 2. Antakoon ankeuttajien jutut mennä samantien toisesta korvasta ulos.

 • Reply Janni / Lentopelko 18.9.2018 at 13:04

  Onnittelut 2 vuotiaalle! Jotenkin luulin, että sun blogi ois paljon vanhempi mutta samaa ikää näyttää olevan meidän blogin kanssa. Meillä kaks vuotta tulee täyteen 4.10 🙂

 • Reply Frida Ingrid 18.9.2018 at 22:33

  Onnea kaksivuotiaalle! 🙂 Mullakin tuli juuri vähän aika sitten 6 kk bloggaamista täyteen, wohoooo. 😀

  Ja hei, pakko sanoa, että siis mulla meni todella kauan, ennen kuin eräs kerta hoksasin sun blogin nimen jujun. 😀 Ja siis tiesin kyllä, että sun nimi on Veera, mutta silti ei jotenkin leikannut mulla. Oikein kunnon voimaantumishetki kun tajusin sen, sillä toi blogin nimihän on älyttömän kekseliäs! 😀

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

 • Reply heidi 25.9.2018 at 14:44

  onnea! Oli kiva lukea näitä juttuja, ns blogin takaa 🙂 itsellä tulee kohta vuosi täyteen (matka)blogia, mukana kylläkin muutakin kuin matkoja. Välillä ahdistaa omien asioiden jakaminen mutta sitten taas kun saa kommentteja kuinka on pystynyt auttamaan esim matkan suunnittelussa, saa taas syyn jatkaa 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 15:56

   Kiitos Heidi! <3 Kiva jos tykkäsit! Toi on kyllä niin ihana fiilis, kun saa lukijoilta palautetta että on voinut auttaa matkan suunnitelussa – saa varmasti jatkamaan tätä juttuu.

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 28.9.2018 at 15:07

  Onnea blogille!! Kiva aina lukea fiilistelyä ja kokemuksia blogin pitämisestä! Olen yllättynyt että ns kotiseudulla olet saanut kettuilua blogista, omalla kohdalla ei ole tullut vastaan tai ehkä ollut sitten vaan tuuria etten ole kuullut 🙂 tosi hyvin lukijoita ja tunnistan tuon riittämättömyyden tunteen kanssa välillä, mutta olen päätynyt että en stressaa blogista ja välillä saatan päivittää sitä vähemmän aktiivisesti, kyse on itselleni kuitenkin harrastuksesta enkä halua mennä elämässä liikaa sen ehdoilla. Itsellä verkostoituminen ehkä jäänyt vähemmälle kun blogin halunnut pitää harrastuksena, mutta voisin toki sitä lisätä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 3.10.2018 at 15:58

   Kiitti hurjasti Jaakko! Joo sieltä on kettuilua tullut muutamaan otteeseen, mikä on ollut kyllä huvittavaa. Pitäisi kyllä ottaa susta mallia ja yrittää olla stressaamatta liikaa blogista ja sen päivitystahdista. Hyvin sanottu tuo että ei liikaa blogin ehdoilla. Kannattaa kyllä verkostoitua jos on vähänkään siihen innostusta, tosi kiva ollut tutustua muihin matkabloggaajiin! 🙂

 • Reply Emilia/Matkan varrella 29.9.2018 at 11:30

  Onnea 2-vuotiaalle!<3 Sä oot upee, inspiroit sun omalla tyylillä ja ennen kaikkea ahkeruudella myös meitä muita ? tosi tylsää että Joensuussa on lähetty kettuilemaan, kateudestahan se vaan kertoo. Älä välitä!

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 29.9.2018 at 12:11

  Onnittelut bloggaajalle! Sulla on tosiaan kiva blogi, jota voisi seurailla enemmänkin kuin tän striimin yhteydessä – jos vain olisi enemmän aikaa.. Itse hautasin oman matkablogini kohta 3v. sitten ja pikkuhiljaa on alkanut tuntua siltä, että voisi alkaa rajata blogin genreä enemmän ja enemmän matkailun liittyväksi. Tehtiin ensimmäinen ulkomaanreissu lapsen ollessa jo 1,5v., joten pitkä tauko tuli matkailuun. Nyt V on yli 2,5v. ja hän on päässyt käymään Sardiniassa, New Yorkissa ja Kroatiassa. Siihen päälle ”lapsivapaat” viikonloppulomat Euroopassa, niin matkoja onkin yllättäen kertynyt ihan kivasti. Ja haaveita on sitäkn enemmän 🙂 Inspiroiduin erityisesti teidän Euroopan roadtripistä, sellainen olisi toiveissa toteuttaa ensi kesänä!

 • Leave a Reply