Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yksi matkahaave ylitse muiden – mistä sä haaveilet?

Tiedätkö sen tunteen, kun huomaat haaveilevasi jostain matkasta tuntitolkulla useita kertoja? Matkahaaveilu on ainakin itselle ihana rentoutumiskeino ja se on tärkeää omaa aikaa. Miulla on kolme matkahaavetta, joiden parista etenkin löydän usein itseni (tai löydetään yhdessä Jussin kanssa) ja yksi niistä on reilusti ylitse muiden.

Unelmia tulee ja unelmia menee. Olisihan se kiva käydä vaikka koko maapallo läpi, en pistäisi pahakseni. Mutta nämä kolme seuraavaa matkahaavetta on sellaisia, jotka satavarma haluan toteuttaa.

 

1. Matka maailman ympäri – yllättikö ketään?

Niin kliseistä kun se onkin, niin maailman ympäri haluan kerran elämässä matkustaa. Vähintään tälle unelmalle haluaisin pyhittää 3-4  kuukautta ja sellaisia paikkoja, jotka ehdottomasti haluan tälle reitille ovat Uusi-Seelanti, Australia, Kanada, Botswana, Tonga, Mongolia, Nepal ja Madagaskar.

Haaveissa olisi aloittaa matka Trans-Siperian junamatkalla, jolla ei ole kuin kevyet 10 000 kilometriä pituutta. Eipähän tarvitsi lentää niin paljoa! Lisäksi myös Adalmina’s Adventuresin maailmanympärimatka on mulle märkä uni, jota käyn kuolaamassa säännöllisin väliajoin.

 

 

2. Reppureissu Etelä-Amerikkaan

Mikähän siinä on, etten osaa haaveilla viikon-parin matkoista ollenkaan? Seuraava unelma on useamman kuukauden mittainen myös, sillä haluaisin reppureissulle Etelä-Amerikkaan. Alettiin itse asiassa Jussin kanssa säästämään tähän jo ja tarkoitus oli lähteä ensi vuonna pitkälle reppureissulle. Elämäntilanne muuttui ja nyt meillä on Etelä-Amerikan sijasta toistaiseksi Kyösti-corgi (jolle tein muuten oman IG:n – käykää seuraamassa jos karvainen vauva-arki kiinnostaa).

Toistaiseksi Etelä-Amerikan haaveet siirtyi kauemmaksi tulevaisuuteen, muttei varmasti ole pois suljettu. Kyösti voi aina mennä mummolaan pidempiä matkojamme varten, sitten kunhan raaskitaan se jättää pitkäksi aikaa.

Tälle reissulle halutaan opetella espanjaa ja ollaankin suunniteltu, että ainakin Jussi menisi espanjan alkeisiin. Niin moni on sanonut, että Etelä-Amerikka on helpompi, kun osaa espanjaa. Täältä erityisesti Bolivia, Galapagossaaret, Machu Picchu, Chile sekä Amazonin sademetsän seikkailu kiinnostaa.

 

 

 

3. Matkahaaveiden matkahaave eli oma reissupaku

Tää on reilusti tärkein matkahaave, josta haaveilen paljon ja olen suunnitellut erittäin pitkälle. Haaveissa olisi siis ostaa joku söpön värinen (kyllä, värillä on väliä eikä mitään tylsää valkoista, mustaa tms) pakettiauto – mieluiten ehkä VW Trasnporter -paku, jota saa ajaa ihan tavan ajokortilla ja on sopivan pieni, mutta sinne mahtuu kaikki tarvittava.

Mitään öky reissupakua ei haluta, vaan riittää hyvin että siellä on sänky, pieni keittiötaso (ei juoksevaa vettä, hellaa tms – trangia ja vesikanisterit riittää) sekä pieni ruokapöytäpatentti. Ehdottomasti reissupakussa pitää olla paljon ikkunoita, koska rakastan luonnonvaloa. Niihin sitten sellaiset söpöt verhot, jotka saa yöksi vedettyä esiin. Ja no, ehdottomasti myös peti Kyöstille.

Oon aikamoinen sisustaja, joten miulle olisi todella tärkeää se, että reissupaku olisi viihtyisä, siisti ja syötävän söpö. Mitään isoa budjettia tähän ei ole suunnitteilla laittaa, vaan auto noin 2000-3000 eurolla ja remonttiin noin 1000 euroa. Siinä olisi vähän niinkuin sitten kesämökki pyörien päällä!

Tässä on mun reissupakun märkäuni eli @nordicamper

 

 

Millaisia matkasuunnitelmia reissupakulle sitten olisi? Miljoonia, mutta ehdottomasti haluttaisiin rahtilaivalla laittaa reissupaku Yhdysvaltoihin ja siellä sitten ajettaisiin vähintään kuuluisa road 66. Tälle reissulle pitäisi varata aikaa, jotta pakun vieminen rahtilaivalla tulisi järkevämmäksi kuin vuokra-auto + hotelli. Mitä nopeasti katsottiin, niin edestakaiset rahdit Yhdysvaltoihin lähtee 3000 eurosta ylöspäin.

Euroopassa haluaisin koluta kaikki paikat, mutta ainakin haluaisin ajaa Euroopan halki Balkanille, koska rakastuin viime kesän road tripille täysin Montenegroon, Albaniaan, Bosnia-Hertsegovinaan ja Kroatiaan. Lisäksi suunnitelmissa on paljon kotimaan matkailua ja Norjaa. Lista voisi jatkua vain.

Tää viimeisin ja rakkain haave on tällä hetkellä lähimpänä toteutusta, sillä lähes päivittäin katselen meille netistä sopivaa reissukotia, mutta sitä ei ole tullut vielä vastaan. Meidän haaveissa on, että ensi kesänä meillä olisi valmis remontoitu reissupaku, jolla pääsisimme toteuttamaan Jussin ja Kyöstin kanssa unelmia.

 

 

Millaisia matkahaaveita sulla on? Kerro niitä miulle ja haaveillaan yhdessä!

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Jossus Travelpics 31.8.2018 at 12:14

  Minä haaveilen etelä-Amerikasta ja olen jo tehnyt kauan, onneksi haave toteutuu 3 kuukauden päästä.
  Haaveilen myös paratiisi-saaresta, esim. Seychellit, ja road trip Euroopassa olisi mahtavaa.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 31.8.2018 at 13:02

   Oi oi, odottavan aika on varmaan pitkä! Millaisia suunnitelmia sulla on sinne ja ootko pitkään? Paratiisisaaren kuuluu myös omiin haaveisiin, ihana olisi mennä Malediiveille.

 • Reply Frida Ingrid 31.8.2018 at 20:04

  Hehe, no meillä on aika samoja juttuja listalla! 😀

  Maailmanympärysmatka totta kai, vielä en tiedä milloin ja miten, mutta joskus ja jotenkin – aivan varmasti! Lattareissa oon käynyt vain Brasiliassa ja Väli-Amerikan maissa muutamissa, jonka vuoksi sekin kiinnostelisi paljon. Jotain alle kuukauden mittaisia kiertoreissuja olisi kiva tehdä suhteellisen lähiaikoina muutamia sinne. Sitten taas toi matkapaku – ai että, kuinka haluisin sellasen! 😀 En oo todellakaan mikään samoilija tai mökkeilijä tai mitään sellaista, mitä monet reissupakun omistajat ehkä on. Tarkoitan siis, että tavallaan kykenee rennosti asumaan pitkiäkin aikoja vaatimattomissa ja askeettisissa oloissa. En oo sellainen, mutta roadtripejä rakastan ja joku minibussi olis unelma niihin ja uskon, että sopeutuisin. Jotenkin saan myös kiksejä siitä, että kaikki tarpeellinen olis sit siinä pienessä tilassa ja silti siellä viihtyisi. 🙂 Ja todellakin ymmärrän ton söpöysaspektin – osittain sen takia haluaisin ite remontoida pakun, että sais kaikkea ihanaa ja kivaa ja käytännöllisiä juttuja tehdä sinne sisälle, koristella se hienoksi ja maalata ulkoa väriksi just joku mattanen pastellikeltainen tai -sininen. 😀 <3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.9.2018 at 10:52

   Täällä ilmottautuu kanssa road trippien rakastaja, ne on niin ihania ja parasta on se vapaus, kun saa mennä omaa tahtia juuri sinne minne haluaa. Sama täällä, reissupakusta irtoaa kiksejä täälläkin. Jotenkin siisti ajatus siitä, että kaikki mitä tarvitset on nätisti pienessä paketissa. Pastelliväreille kanssa pisteet tai sitten joku ihana räikeä keltainen tai oranssi!

 • Reply Sunna 1.9.2018 at 17:38

  Hahaa, meillä on aivan samat unelmat! Tosin en lähtisi trans-Siperian kautta maailman ympäri, vaan siitä sitten Kiinan (Tiibet!) halki Nepaliin, jossa kiipeilisin ja vaeltelisin pari kuukautta, ja siitä sitten ensimmäistä kertaa Kaakkois-Aasiaan biitsille lojumaan ja viidakkoon ryönäämään. Haluaisin myös pakun, muttei pelkästään reissuja, vaan myös asumista varten 😀 Ainakin kesäisin! Kuinka hienoa olis vapaan pakussa asuvan kirjoittajan elämä!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:34

   Oo oo oo, okei lisään Tiibetin kanssa tähän mun haavelistalle samaan matkaan! :’D Tai sitten kävisin muuten vaan siellä eri reissulla. Kesäpaku elämiseen olis kyllä aivan huikea, harmi kun miun työt ei anna periksi sellaisen kanssa koko kesää viettämään.

 • Reply Sini 2.9.2018 at 12:22

  Mulla samoja ovat Nepal ja Trans Siperia – junamatka. Lisäksi safari Keniassa, Perun inkatrail, Game of Thrones – kierros Islannissa, Laos, Myanmar, Japani. Onhan noita.. Edellä mainituista yhden olisi mahdollista toteutua jo ensi vuonna. Nyt reissukalenteri on täynnä ensi vuoden helmikuulle. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:36

   Onhan noita todellakin! Ihania matkahaaveita sulla Sini. Mie haluaisin kyllä safarille kanssa Keniaan, kelpaisi! Mulle on kanssa pieni märkä uni tuo Game of Thrones, tosin ollaan haaveiltu Irlannista sen suhteen. Pitääpäs tutkailla mitä kaikkea Islannista löytyy tuohon sarjaan liittyen.

 • Reply Emma 3.9.2018 at 10:54

  Mahtavia haaveita, toivottavasti ainakin teidän reissupakuhaave toteutuu ensi kesään mennessä! Mulla on matkahaaveita niin jumalaton määrä, että en ole koskaan edes uskaltanut avata sitä Pandoran lipasta ja alkaa listata niitä.. Noin suurinpiirtein niinkuin jokainen maa maailmassa, ykkössijalla tietysti kaikki ne missä en ole vielä käynyt. Mutta jos olisi pakko sanoa vain yksi, niin se olisi kyllä että saisi asua pidemmän aikaa jossain (esim. Itä-Aasia kävisi loistavasti) paikallaan ja olisi aikaa tutkia ja seikkailla (eli ei töitä, opiskelua tms. rajoitteita) 🙂

 • Reply Anni | Rajatapaukset 3.9.2018 at 15:06

  Ihan mahtavia haaveita, itse kuljen kanssa aika samoilla linjoilla. Ainoastaan maailmanympärimatka ei erityisemmin houkuta, koska mun mielestä helpommalla pääsee tutkimalla yhtä maailman osaa kerrallaan, toki niin pitkästi kuin aika antaa periksi. Miksi sitä pitäis turhaan kerralla lähteä kiertämään koko maapalloo kun samaksi ajaksi riittää varmasti näkemistä vaikka juuri siitä Etelä-Amerikasta taikka Oseaniasta, joka minulla on ensi vuoden reissulistalla 🙂
  Etelä-Amerikkaa en ole saanut vielä aikataulutettua, mutta espanjan opinnot on menossa! Nehän on hyvä aloittaa ajoissa niin oon sitten tosi pro espanjan taitaja kun aika vihdoin koittaa 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:39

   Toikin on hyvä pointti Anni, osa kerrallaan. Mua kiehtoo ajatus siitä, että samalla reissulla meen maapallon ympäri, niin sen takia se on haaveena. Oseania, oh. Siitä oon miekin haaveillut useasti. Ihana ensi vuosi siis tulossa sulla! Hah, toi on kyllä totta, aikamoinen lintu madon nappaa vai miten se meni? Pitäis kyllä itsekin mennä sinne opinnon tielle.

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 3.9.2018 at 16:13

  Aina täytyy olla unelmia, usein ne täyttyvät, joskus muuttuvat matkalla. Meillä oli kerran tuollainen reissuTransit, sillä sitten kierreltiin Pohjosmaita. Nyt meillä on reissuvene, sillä ei tietenkään pääse sisämaahan, mutta kiertelytarve tulee tyydytettyä.
  Enkä yleensä lähde moneksi viikoksi reissuun kun on noita koiria eikä niistä voi olla tolkuttoman kauan erossa – eikä nyt ainakaan pennusta!
  Minun haaveeni on varmaankin, että saan olla terveenä ja tutkia uusia maita ja kaupunkeja. Inkatrail kiinnostaa, mutta tänä syksynä on vuorossa Venäjä ja stanit.

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti 3.9.2018 at 18:07

  Ihania ja inspiroivia haaveita! Me haaveillaan tällä hetkellä jenkkien länsirannikon roadtripistä ja Aasian paratiisisaarista. Karibiallekin on päästävä! Lähimpänä toteutumista on kuitenkin roadtrip keski- ja etelä-euroopassa, mutta sitä ennen reissataan varmasti myös pienimuotoisemmin 🙂

 • Reply Soile 3.9.2018 at 18:33

  Maailmanympärimatka on ollut munkin haaveena niin kauan kuin muistan. Luultavasti se vihdoin tapahtuu 1.5 vuoden kuluttua, olen sillon jo reilusti päälle nelikymppinen.
  Tonga oli myös mun listalla, mutta koska valas aika ei ole sillon kun olisin siellä, niin luultavasti menen Samoalle.
  Etelä-Amerikassa olen reppureissannut, Ecuador oli hyvä paikka opiskella Espanjaa, se on hyvin selkeää siellä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.9.2018 at 19:51

  Meilläkin maailmanympärimatka oli sellainen, joka piti kerran tehdä. Oleellista oli nimenomaan mennä pallon ympäri, ei se, että matkalla oltaisiin kuukausitolkulla ja niin sitten teimmekin matkan 5 viikon mittaisena, joka sopi meille oikein hyvin. Olimme jo sitä ennen kierrelleet maailmaa sen verran paljon, että valitsimme reitin, jossa oli vaan kohtuullinen määrä pysäyksiä, sellaisia, joissa ennen emme olleet käyneet, enimmäkseen, jolloin 5 viikossakin ehti kierroksen tehdä ihan mukavasti. Nyt kun kerran on menty pallon ympäri, niin toinen kerta ei ole tärkeä – voi olla, että jonkun reissun yhteydessä tulee ”vahingossa” kierrettyä toisenkin kerran, mutta enää sen ei ole väliä. Niin, ja espanjan alkeet mekin opettelimme ennen Etelä-Amerikkaa, englanti loppuu Meksikoon.
  Reissupaku ei ole meidän haaveissa, mutta ehkä haluat katsoa tätä tuttavani Tomin blogia: https://www.rantapallo.fi/havaintoja/
  Pariskunta laivasi auton muistaakseni Argentiinaan tai Uruguayhin, ajoi Etelä-Amerikan eteläisimpään pisteeseen ja siitä sitten Pohjois-Amerikan pohjoisimpaan – ja reissu jatkuu. Auto joutuu kyllä tuollaisella reissulla koville, eli ehkei ihan vanhalla ja heppoisella kannata lähteä maailman ääriin.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:50

   Tuokin on mielenkiintoinen näkökulma maailmanympäri matkan toteuttamiseen. Viisi viikkoa on kyllä kohtuu nopea aika, tosin pääsee varmasti hyvin tavoitteeseen sillä. 🙂 Kiitos lukuvinkistä Pirkko, pitää tutustua heidän reissuun tarkemmin ihan ajatuksen kanssa. Tallennettu lukulistalle.

 • Reply Janika / Matkamuistoja 5.9.2018 at 12:31

  Haaveilen (salaisesti) myös Etelä-Amerikasta, mutta luultavasti en koskaan sinne uskalla mennä ainakaan yksin 😀 Ehkä jos löytäisi jonkun sopivan reissukaverin, niin lähtisin. Kaksi autolla tehtyä reissua Pohjois-Ruotsiin ja -Norjaan aiheuttivat myös kipinän uusiin roadtrippeihin, ja minuakin kiinnostaisi kovasti esimerkiksi Slovakia ja Slovenia sekä lähimaat, sillä sillä suunnalla Eurooppaa en ole vielä päässyt paljoakaan reissaamaan. Haaveena (tai tavoitteena oikeastaan) on myös kiertää kaikki Suomen kansallispuistot, nyt takana 10, joten vielä olisi muutama edessä, hehe.

  Haaveilu on kyllä ihanaa vaikka kaikki reissuhaaveet eivät koskaan toteutuisikaan 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:53

   Voin vähän samaistua kyllä tunteeseen Janika! Mäkin vähän jännään tota Etelä-Amerikkaa, sitten kun se edes joskus on edessä. Osittain huonoja ja turvattomia mielikuvia alueesta, mutta luotan siihen että terveellä maalaisjärjellä ja tuurilla pärjätään ilman ongelmia – ainakaan isompia. Sen takia juuri haluttaisiin kanssa opiskella kieltä, niin ei jouduttais niin helposti peukalo keskelle kämmentä, jos jotain sattuisikin. Hei toi on aika ihana haave, kiertää kaikki kotimaan kansallispuistot! Aivan mahtia. Mikä on ollut tähän mennessä sun suosikki?

 • Reply Travelloverin Annika 5.9.2018 at 20:41

  Maailmanympärimatka on varmaan monen haave, mutta oikeastaan ei minun. Viime vuonna, kun minulla oli aikaa neljä kuukautta, hetken harkitsin sitä, mutta totesin, etten sittenkään ole valmis laittamaan yhteen matkaan niin paljon rahaa. Siinä kuitenkin kasvaisi nälkä syödessä ja haluaisin sitä ja tätä ja tuota. Tykkään elää mukavaa elämää sekä kotona että reissussa, joten en suostuisi oikein mistään tinkimään. Siksi olen pitkät matkat tehnyt lähinnä Aasiassa, siis ihan hintatason takia. Minulle eivät enää niinkään merkitse kohteet vaan se, että saan olla vapaana tien päällä. Onhan noita kai haaveitakin, mutta tällä hetkellä ei mitään sellaista must do -juttua.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:55

   Vähän saman ajatuksen kanssa ollaan puntaroitu, että ollaanko valmiita laittamaan yhteen matkaan niin paljon rahaa. Hintalaput tällaisille reissuille on aika kiitettävät kuitenkin. Aasia on kyllä siitä niin ihana matkakohde, kun on niin hurjan edullinen meille.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 5.9.2018 at 20:50

  Kyllä toi Kyösti aina yhden Etelä-Amerikan voittaa. Sinne pääsee aina, mutta Kyöstejä on vain yksi 🙂

  Toi reissupaku on ihan huippujuttu. Ei mikään persoonaton matkailuauto. Tuollainen kulkupeli varmasti luo matkoihin sen ihanan vapauden fiiliksen, tunteen, että koko maailma on meille avoin. Toivottavasti unelmastanne tulee piakkoin totta.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:57

   Heh, oon niin täysin samaa mieltä sun kanssa! Kyösti voittaa vaikka kaikki matkat, on se niin ihana otus. <3 Tätä mekin ollaan just fiilistelty, millaisen vapauden se oma reissupaku sitten toisi. Toivottavasti saadaan toteutettua!

 • Reply Eve, Jetlaggies 6.9.2018 at 13:56

  Paljon jo on ehditty unelmia toteuttaa, silti tuo haavelista on ja pysyy pitkänä. Johtuiskohan siitä, että sinne tulee koko ajan paikkoja lisää ja loppuelämälle riittääkin tuossa meidän bucket listassa koluttavaa:D Jos ei lopu aika, niin sitten rahat, heh. Kunnianhimoisimmalta haavelistalta löytyy mm. Galapagos, Nepal, Koreat, Antarktis, Färsaaret, Grönlanti, Tansania, Kenia, Uganda, muutamia Tyynenmeren saaria, Aussit, Havaiji. Koitetaan seikkailumielellä valloittaa koko maailma ja onnistuu se näin yksi pala kerrallaankin <3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 19:59

   Se on kyllä jännä, että se haavelista ei koskaan lyhene vaikka kuinka reissuja saisi tehtyä. Nälkä kasvaa syödessä. :’D Ihania matkahaaveita kyllä sielläkin, voisin allekirjoittaa lähes kaikki itsekin. Täydellisesti sanottu – yksi pala kerrallaan.

 • Reply Emilia 7.9.2018 at 19:54

  Ihanan inspiroiva teksti Veera! Jaan kanssa tuon ykkösen ja kakkosen – ensin reppureissu Etelä-Amerikassa pahinta reissunälkää tyydyttämään ja sitten maailmanympärimatka kun rahaa on säästetty tarpeeksi. Suosittelen muuten lämmöllä espanjan kielen opiskelua – sen lisäksi että se helpottaa menoa Lattareissa, sitä on kiva opiskella helpon ääntämisen ja yksinkertaisen kieliopin vuoksi. Kielten opiskeluun on muuten kätsyjä sovelluksia, esim Duolingolla saa alkeet haltuun! 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 14:49

   Ihana kuulla! Jep juuri näin, eka Etelä-Amerikkaan ensihätään ja sitten kunnolla rälläten maailmanympärimatkalle! :’D Kiitti vinkistä, pitääpäs ladata kyseinen sovellus.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 8.9.2018 at 09:25

  Matkaunelmia pitää aina olla, ne pitää reissunaisen tiellä, hehhe! 🙂 Ja hei mahtista, että maailmanympärimatkani on inspiroinut, se on kyllä heittämällä ollut paras asia elämässäni mitä olen tehnyt, joten kannustan todellakin tähtäämään näiden reissu-unelmien toteuttamiseen. <3 Ja tuo oma paku kuulostaa ihan täydelliseltä, omalla haavelistallani on vielä kiertää Australian surffirantoja sellaisella. Surffilaudat vain katolle ja menoks!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 14:50

   Uskon kyllä, että menee kyllä heittämällä elämän parhaisiin asioihin. Niin menisi mullakin tuollainen The Matka. <3 Australian surffirannat reissupakulle, ei ollenkaan huono idea.

 • Reply Sandra 8.9.2018 at 11:07

  Paljon samoja juttuja omalla listallani (voisin itsekin tehdä vastaavan postauksen jossain vaiheessa). Trans-Siperia, New York, Etelä-Manner, Euroopan interrail, Road66. Näitähän riittää 😀

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 14:52

   Ja näitähän riittää, todellakin. 😀 New York on itsellä kanssa ollut pitkään sellainen märkä uni. Olisi kyllä mielenkiintoista päästä Etelä-Mantereelle, se olisi todella erikoinen matkakohde jossa ei ihan kuka vain ole käynytkään.

 • Reply Periaatteen Nainen 8.9.2018 at 20:17

  Huomaan, että omat haaveet ovat aika sellaisia ”ei kovin suuria”, tarkoittaen, että olen onnellinen jos ne toteutuvat mutta nyt en oikein osaa sanoa ehtiikö sitä edes tehdä kaikkea…

  Ehdottomasti tahtoisin päästä Saharaan, viedä lapset Islantiin ja käydä itse Istanbulissa. Nyt expat-elämän pyörteissä tuntuu, että isoja matkoja ei edes jaksa ajatella – paitsi Suomeen, vaikkeivat ne ehkä ole ihan ”unelmien matkoja”.

 • Reply Jonnahah / Allergic to Kiwi 8.9.2018 at 20:59

  Listattiin puolitoista vuotta sitten oikein kirjallisesti kummankin lähitulevaisuuden pienempiä matkahaaveita ja kas suurin osa on toteutettu. Jotain taikaa siinä on konkreettisesti kirjata haaveita ylös, eiköhän teidän lista ala ihan itsestään toteutua ☺️ (hitsi muuten tuo rahti jenkkeihin on kallis, samalla rahalla saa jo auton omaksi sieltä)

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 15:23

   Hei onpas hauska idea! Pitäisikön meidänkin Jussin kanssa kirjata yhdelle paperille meidän reissuhaaveet ja siitä sitten lähteä toteuttamaan niitä. Toisaalta, molempien meidän haave on tuo reissupaku, Etelä-Amerikka ja maailmanympärimatka. 😀 Joo onhan se suolaisen hintainen, mutta toisaalta sellaisen olisin itselleni rakentanut (nyt ei ole kyseessä siis perinteinen matkailuauto tms), niin mielummin sillä reissaisin jos se olisi suurin piirtein samoissa hinnoissa vuokrauksen / ostamisen suhteen.

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 9.9.2018 at 08:09

  Olipa kiva lista!☺️ Mulla on kans haaveissa tuo Trans Siperian junamatka, joka olis oikeastaan helppo toteuttaa jossain vaiheessa kotimatkan muodossa, kun jo asuu valmiiksi täällä Kiinassa suunnilleen toisessa päässä reittiä. Ja Etelä-Amerikan reissu olisi upea myös; olen käynyt Brasiliassa, ja kaipuu takaisin kova, joten olisi kiva aloittaa matka sieltä.. Euroopassa kiinnostaa Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja Färsaaret eli jylhän kauniit ja karut rannikot ja merimaisemat. <3

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 15:24

   Nonni, sieltä sitten toiseen päähän Suomen suunnille. :’D Pohjois-Irlanti kiinnostaa paljon myös täällä, se luonto on jotain käsittämättömän kaunista siellä(kin).

 • Reply Vilukissat 6.10.2018 at 13:25

  Ihan mahtis unelmalista! Mekin ollaan keretty kerran jo pallo kiertää, tuosta reissusta matkahaaveet senkuin kasvoivat. Nyt olemme sellaisella ”syventävällä” reissulla täällä Kaakkois-Aasiassa. Tuosta pakumatkustuksesta meillä on parin kuukauden kokemus Australiassa ja aina ei kaikki mennyt meillä kuten Strömsössä. No, missäpä aina oikeastaan menee (paitsi siellä Strömsössä) mutta todettiin reissun jälkeen, että jos liitto kestää kahden kuukauden reissun pakuautolla Australian erämailla, kestää se silloin mitä vaan. Mukavaa syksyä ja Kyöstille rapsutus!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 7.10.2018 at 12:45

   Haha, pitää laittaa haastetta Jussille – jos kestetään toisiamme reissupakussa viikko/kuukausi tolkulla, kestämme mitä vain. :’D Kuulostaa kyllä aivan ihanalle kokemukselle kaksi kuukautta Ausseissa pakulla kierrellen. Hyvää syksyä sinne myös ja Kyösti kiittää rapsutuksista! <3

  Leave a Reply