Suomen suurin matkablogiyhteisö

8x tätä et tiennyt minusta

Useammassa matkablogissa kiertää tällä hetkellä hauska haaste kahdeksasta faktasta, joita muut ei välttämättä tiedä. Bongasin itse haasteen Hätälasku -matkablogista ja innostuin tarttumaan aiheeseen myös itsekin. Nämä on mukavaa vaihtelua reissutarinoihin ja pääsette samalla tutustumaan muhun lisää.

Olisi myös ihan superia, jos sinä kertoisit vaikka edes pari asiaa kommenttikenttään – olis kiva tutustua lisää myös teihin! Nonni, tässä tulee seuraavaksi kahdeksan asiaa joita kaikki eivät tiedä miusta:

 

1. Olen ollut aikamoinen röökimuija ja tänään on tasan vuosi siitä, kun lopetin tupakoinnin

Aika harva lukuun ottamatta mun läheisiä tietää, millainen röökimuija olenkaan ennen ollut. Parhaillaan saattoi mennä jopa kaksi askia päivään – okei, silloin kun tuli juhlittua sauhusi noin monta. Aloitin tupakoinnin jo 13-vuotiaana (hyi, ei kannata) ja viime vuoden kesäloman lopussa Balkanin road tripillä päätin 27-vuotiaana, että hemmetti nyt riittää.

Neljätoista vuotta on aika pitkä aika aktiivista tupakointia tässä iässä. Kulunut vuosi ei ole tehnyt tiukkaa käytännössä kertaakaan ja olen niin ylpeä itsestäni, kun en enää myrkytä omaa kehoani. Itse asiassa tänään on tarkalleen vuosi siitä, kun Kroatiassa päätin että lopetan.

 

Tupakan valmistusta Myanmarissa

 

2. Jännitän joskus todella turhia asioita

Ulospäin muut ei välttämättä tajua aina millainen jännittäjä olen – etenkin kaikissa uusissa tilanteissa. Piilottelen sitä turhanpäiväisellä höpöttelyllä usein, vaikka todellisuudessa sisälläni on jäätävä paniikkitila. Saatan joskus miettiä hyvin pitkälle erilaisia tilanteita miten miun tulisi käyttäytyä ja sitten alan jännittämään vielä enemmän, kun pohdin asiaa liikaa.

Samaan aikaan olen innoissani kaikista uusista jutuista ja mahdollisuuksista, mutta samaan aikaan mietin aina uusissa tilanteissa, että pitäisikö jäädä vain pois jostain. Esimerkiksi vaati alussa erittäin suuria pinnistelyjä osallistua matkabloggaajien yhteisiin tapahtumiin ja näin jälkeen päin se naurattaa. Kaikki on tosi ihania ihmisiä ja voi vitsit, miten paljon olisin menettänyt jos olisin jäänyt kotiin nysväämään.

 

Rantapallon 10-vuotisjuhlat / Kuva: Inka Khanji

 

3. Minulla ei todennäköisesti koskaan ole biologisia lapsia

Tää nyt on vähän hassu kohta ja mietin hetken, pitäisikö tätä kirjoittaa ollenkaan. Kohta varmaan päädyn jonnekin vauva.fi -keskustelupalstalle. Mutta mutta, en usko että saan koskaan biologisia lapsia, sillä en voisi ikinä maailmassa kuvitella, että mun sisällä kasvaisi uusi elämä. Ajatus on jopa karmiva ja ällöttävä.

Sen sijaan voisin hyvin kuvitella, että antaisin mahdollisuuden parempaan elämään adoptoidulle lapselle. En tiedä, saattaahan sitä ajatukset muuttua joskus, mutta tähän mennessä olen aina ollut sitä mieltä.

 

Kyösti menee hyvin vauvasta nyt.

 

4. Herkuttelen välillä oudoilla asioilla

Jokainen meistä varmasti herkuttelee kummallisilla asioilla, joita ei nyt välttämättä jakaisi vaikkapa instassa. Mulla on muutama outous, jota syön vain harvojen ja valittujen seurassa ja mikä huvittavinta, mua vähän hävettää joskus ostaa osa näistä raaka-aineista kaupasta.

Karjalanpiirakoita sienisalaatilla ja meetvurstilla sekä ruisleipää HK:n sinisellä lenkillä (tämä on se osuus mikä mua hävettää joskus 😀 ) ja kunnon kerros sinappia. Joskus koristelen mun lenkkileivät vielä basilikalla.

Miulla on useamman kuukauden ollut pt:n tekemä treeni- ja ruokaohjelma, jossa on herkkupäivä kerran kahteen viikkoon, joilloin saan syödä mitä vain. Voitte vain kuvitella, mitä herkkuja silloin syödään – yhden kerran laitoin itselleni herätyksen aamulla, jotta pääsen syömään mun riisipiirakkaherkkua.

 

 

5. Olen ollut soolomatkalla Indonesiassa ja Thaimaassa  tahtomattani ja sain siitä kammot

Vuosia vuosia taaksepäin lähdin silloisen heilan kanssa matkalle Thaimaaseen ja Indonesiaan reissuun ja kesken reissun meille tuli ero. Lähdin Gilien saarelta pikaveneellä takaisin Balille ja järkkäsin lennot takaisin Suomeen Bangkokista aikaisemmin, sillä en tykännyt yhtään olla yksin. Muistan, miten mua pelotti kävellä yksin illalla sekä hotellihuoneessa yksin nukkuminen oli aivan kauheaa, eikä siihen auttanut yhtään kauhuelokuvat, joka tuli telkkarista.

Oon saanut tämän takia vähän kammoja yksin matkustamisesta, mutta oon tässä puolisen vuotta pohtinut, että pitäisi vain lähteä joskus yksin jonnekin. Jos lähtisin, haluaisin ehdottomasti jonnekin kaupunkilomalle, jossa on niin paljon tekemistä etten kunnolla tajuaisi olevan yksin.

 

Bangkokin kattojen yllä

 

6. Mun on pakko siivota aina kun meille tulee vieraita

Mulla on kauhea pakkomielle kodin suhteen, sillä en tykkää yhtään että tänne tulee kukaan ellen ole ehtinyt siivota. Yleensä vähintään pitää kuurata vessa, jotta siellä on raikas tuoksu sekä imuroida ettei ole roskia lattialla sekä järjestellä kaikki tavarat paikoilleen.

Tyynyt pitää olla ojennuksessa niin sohvalla kuin makkarissa ja jos pyykkejä on ollut kuivumassa, niin ne pitää viikata kaappiin. Astiat pitää olla astianpesukoneessa ja tiskipöytä tyhjä.

Ja ei sillä, että meillä olisi jotenkin sotkuista. Täällä on aina varmaan siistimpää kuin keskiverto monen muun suomalaisen kotona, mutta silti. Se häiritsee muuten liikaa.

 

 

 7. Ylistyslause Emännän jalkavoiteelle

Pari vuotta sitten törmäsin Sokoksella Emännän jalkavoiteeseen ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Lähes joka ilta levitän (okei, vikisen usein Jussia levittämään) Emännän jalkavoidetta ja se on niin paras fiilis, kun päivän päätteeksi virkistävä mentoli alkaa rauhoittaa jalkoja. Seisomatyön pelastaja.

Tästä rasvasta on tullut vähän sellainen vitsi meille, sillä onhan toi nyt vähän huvittava nimi. Näitä on myös Emännän käsivoide olemassa, mutta sitä en oo testannut. Kannattaa käydä ostamaan kotiin tämä, moni mun läheinen on ostanut tämän tuotteen itselleen mun suosituksien perusteella. Eikä maksa kuin tyyliin 4-5 euroa!

Mitä muuten tulee lisää jalkoihin, mulla on pieni fetissi jalkakuviin. Rakastan ottaa kuvia omista jaloistani reissun päällä. Älkää kysykö miksi, en osaa vastata.

 

 

8. Suunnittelen matkoja (ja kaikkea muutakin) paljon etukäteen

Tykkään suunnitella paljon matkoja etukäteen ja selvitellä erilaisia ravintoloita, kahviloita, putiikkeja, nähtävyyksiä ja kaikkia erikoisuuksia mitä tulevassa matkakohteessa on. En varmaan koskaan ole ollut reissussa silleen, että en tietäisi tyyliin mitään tulevasta. Sama oikeastaan kyllä pätee hyvin moneen asiaan ihan arkielämässäkin. Elämässä pitää olla suunnitelmia.

Vitsaillaan aina Jussin kanssa, että toimin meidän matkanjohtajana. Olisi kyllä tavallaan joskus mielenkiintoista kokeilla miltä tuntuu lähteä reissulle, jonka joku muu olisi suunnitellut puolestani.

Joskus ihan kouraisee mahasta, kun kuulen ystävieni lähtevän reissuun ilman, että he tietävät tulevasta mitään. Yleensä oon kirjoittanut ylös paikkoja, joissa haluan käydä syömässä ja asioita, joita haluan nähdä tai kokea. Ruoka etenkin on tärkeää, sillä kiukustun hemmetisti, jos joudun maksamaan reissussa huonosta ruuasta.

Ostan yleensä vielä matkaopaskirjan matkakohteeseen, sillä samalla se tulee olemaan myös eräänlainen matkamuisto kotona. Lisäksi joka reissulta ostetaan joku kotijuttu, joka ei ole siis perinteinen turistimatkamuisto vaan esimerkiksi huonekaluja, mattoja tai muuta sisustukseen liittyvää.

 

 

Nyt on siun vuoro – paljasta itsestäsi jotain mitä muut ei välttämättä tiedä!

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 30.8.2018 at 21:58

  Kiva lukea paljastuksia myös sinusta! 🙂 Onneksi olkoon hienosta päätöksestä lopettaa tupakointi ja hieno saavutus tuo vuosi! Ja heh, HK:n sinisellä vuorattu ruisleipä on kyllä erityisen hyvää! 😛 Jos nyt olisi kaapissa näitä kahta, niin tulisi varmaan heitettyä melkoiset iltapala voileivät. Onneksi ei ole! 😀

 • Reply Terhi 30.8.2018 at 22:08

  Pakko jakaa, että mun paheeni on raaka Camping-makkara. Voin syödä sellaisenaan suoraan paketista! ❤️ Sen sijaan HK:n sinisestä en tykkää. Siinä on outo koostumus.

 • Reply Riikka 31.8.2018 at 07:51

  Aivan mahtavaa että oot pystynyt olemaan eroon tupakasta! Muistan sen postauksen kun vasta lopetit, ja uskon ettet enää vuoden jälkeen uudestaan aloita. 🙂 Onnea, sä teit sen!
  Samankailtaisuutta löytyy kohdista 1, 2, 3, 6 ja 8! Itse olin kyllä röökimuija vaan viisi-kuusi vuotta, stressaan ja jännitän aivan KAIKKEA, jos aviomies ei haluaisi lapsia, en edes harkitsisi niiden tekemistä vaan ottaisin vaan karvaisia eläinvauvoja, meillä ei oo normaalisti siistiä, mutta en voi sietää jos vieraat tulee niin lyhyellä varoitusajalla etten ehdi siivota! Ahdistaa ja hävettää päästää vieraita likaiseen kotiin… Ja olen haaveilija ja suunnittelija joka haluaa varautua vähän kaikkeen ennalta. Ennalta suunnittelu on osa kokemusta!

  Kysyit aiemmin mun koiran instaa, niin hänet löytää sieltä nimellä chihuaharu 🙂 Yhtenä faktana siis että olen aivan totaalisen crazydoglady ja koira on mulle maailman rakkain vauva. <3 Ja tervetuloa soolomatkalle vaikka tänne Etelä-Koreaan! Itsekin tulin ensimmäisen kerran yksin, mutta en kyllä selviäisi yksin muualla kuin tällaisessa hyvin toimivassa kaupunkikohteessa.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 31.8.2018 at 13:01

   Jep! Ei kyllä oo pelkoa että uudestaan aloitan, on niin hölmön hommaa. Mahtavaa, että täällä on muitakin jotka samaistuvat miun fiilikiin. 🙂 Voi että miten söpö koiruus sulla! Innostuin tänään tekemään kyöstille kanssa oman ig:n @kyostithecorgi ? Pistetään Etelä-Korea mieleen, se onkin aina kiinnostanut.

 • Reply Sunna 31.8.2018 at 15:20

  Onnea tupakasta eroon pääsemisestä, jee! Kun vielä söin lihaa, HK:n sininen oli ehdoton lemppari. Sitä ruisleivälle, päälle reilusti Oltermannia ja mikron kautta ääntä kohti. Nykyisin tungen maapähkinävoita ja banaania kaikkialle.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.9.2018 at 10:49

   Kiitos Sunna! Okei, juuston unohdin tuosta omastani mainita koska sehän on ihan itsestäänselvyys. :’D Pitää kokeilla joskus tuota maapähkinävoita ja banaania.

 • Reply Frida Ingrid 1.9.2018 at 14:54

  Siis apua! Aivan jäätävät samastumisvibat tuli monessa kohtaa! 😀

  Mä en sanoisi, että olen perinteinen kova jännittäjä, mutta tiedostan tosi paljon ympäristöstäni, itsestäni ja muista ihmisistä asioita ja joskus tuntuu, että sen takia alkaa jännittämään.

  Ja siis tää biologinen lapsi- asia – oot ensimmäinen mun lisäkseni, joka kertoo, että ajatus uudesta elämästä oman kehon sisällä ällöttää. 😀 Mä oon aina vähän häpeillyt tätä ajatusta, koska en ole koskaan aiemmin törmännyt siihen. Samoilla linjoilla, mutta mistäs sitä senkään suhteen koskaan tietää.

  Ja joo, kun sanotaan omituiset herkut, niin täällä nousee käsi! 😀 Milloin mitäkin, mut sitruuna ja persilja on mun sellaisia omituisia addiktioita, joita saatan syödä hirveen määrän yhtäkkiä. Ja onhan näitä ollut – joskus mun lemppariherkku oli paahdettu ruisleipä margariinilla ja banaanilla. Mut käsittääkseni toi yhdistelmä on luultua paljon suositumpi kun olen aiheesta ihmisten kanssa keskustellut. 😀

  Ja siis mä rakastan SUUNNITTELUA!! 😀 Oli se sitten matkojen, pakkauslistan, juhlien tai minkä vain suunnittelua – mun suurin rakkauteni. Rakastan kirjoittaa listoja ja hahmotella asioita tosi tarkkaankin. Mun mielestä on jotenkin ehkä jopa hassua, että ainakin jossakin kohti oli kauheen ihannoitavaa lähteä reissuun takki auki ja sillä mentaliteetilla, että meen minne haluun ilman _mitään_ suunnitelmia. Rehellisesti sanottuna kuulostaa aivan mielettömän typerältä. 😀 Lähteä nyt johonkin toiselle puolelle palloa ilman minkäänlaista visiota siitä, että mitä niiltä paikoilta voi odottaa, mitä näkemisen arvoisia juttuja siellä on ja mihin esimerkiksi oma aika ja rahat riittää. Luonnollisesti jokainen matkailee tyylillään, mutta itse nään asian myös tietyllä tavalla matkan sisällön ja katteen kannalta tärkeenä, eli haluan nähdä siinä mun rajaamassa ajassa ja budjetissa mahdollisimman paljon ja olla mahdollisimman perehtynyt niistä jutuista, mitä mulle on niihin kriteereihin tarjolla. Kyllä silti voi ottaa rennosti ja mennä fiiliksen mukaan, mutta kun koittaa se hetki ettei tiedä mitä tekis, muistaa kaiken mitä on ennakkoon ottanut selville ja on helppo lähteä ettimään sitä hyvää ravintolaa, kahvilaa, nähtävyyttä tai patikointireittiä. Lisäksi oikeasti kohteissa, joissa on korkeampi turvallisuusriski matkailla tai kulttuuri poikkeaa voimakkaasti omasta, on ihan jo fiksua ja kohteliastakin tutustua vähän syvemmin paikkaan ennalta.

  Ja hei onnea vuoden tupakoimattomuudesta! 🙂

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid

 • Reply Ne Tammelat 5.9.2018 at 15:21

  Näitä postauksia on tosi hauska lukea ja meillä on paljon samoja ajatuksia, esim. kohdasta kolme. Onnea tupakoinnin lopettamisesta, se on paras päätös mitä voi tehdä! Oudoista herkuista on pakko mainita lanttukukko pestolla.. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 20:01

   Tää kohta kolme kyllä yllätti, sillä oon oikeesti luullut että miussa on jotain vikaa kun tällaisia ajattelen. Onneksi avasin suuni ja huomasin, etten oo ainoa! 🙂 No ohhoh, lanttukukko pestolla. Taidan tietää mitä testaan ensi kerralla Joensuussa. :’DD

 • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 6.9.2018 at 00:55

  Oi miten ihana, aito ja rehellinen postaus! Olen monta näitä jo lukenut, mutta en ole vielä rohjennut kirjoittaa itse. Mä samaistuin kans noihin ruokajuttuihin, vaikka ei omani ehkä niin outoja kuuitenkaan ole. Tykkään syödä maksalaatikon ketsupilla (silloin kun sitä saa, nyt Saksassa ei ole niin ollaan vieraiden tuliaisten varassa) ja lapsena suosikkini oli Saarioisten broilerpullat kylmänä Valion vanilja- tai banaanijugurtin kanssa… Guten Appetit vaan! 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 20:02

   Voi kiitos Jenni, ihana kuulla. <3 Tartu siekin ihmeessä tähän haasteeseen, tätä oli hauska tehdä! Nyt on kyllä kummallinen halu sun lapsella, alkoi ihan ällöttämään broileripullat ja vaniljajogurtin yhdistelmä jo pelkästä ajatuksesta. Haha.

 • Reply Eve, Jetlaggies 6.9.2018 at 11:55

  Ihan ensiksi rapsutukset söpölle Kyöstille. Mikä ihastuttava otus <3! Olipa mielenkiintoista lukea ihmisestä tekstien, kuvien ja reissujen takaa! Tuo suunnitelmallisuus on jotain, jonka tunnistan myös vahvasti itsestäni. Me oikein ahmitaan tietoa ennen ja jälkeen kohteen valinnan. Tykätään skautata kaikki maailman mahdollisuudet ja paikat, jotta vain mikään kiva ja itsellemme sopiva ei jää kokematta. Voi kuinka monta tuntia ollaan istuttu koneidemme ääressä sohvalla inspiroitumassa tuntikausia viimeiset yli 10 vuotta:D:D:D Liika ohjelmointi on jäänyt nyt lapsen myötä, kun aika ei yksinkertaisesti riitä liian yksityiskohtaiseen suunnitteluun. Tunne on sekä ahdistava että vapauttava ja antaa ihan uudenlaista perspektiiviä matkusteluun;)

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 6.9.2018 at 20:04

   Kyösti kiittää rapsutuksista! Itse asiassa nyt kun rupesin miettimään, niin itsellä on sama myös reissujen jälkeen. Etenkin kaikista nähtävyyksistä ja historiasta alkaa tutkimaan kotiinpaluun jälkeen, kun haluaa tietää lisää asioita.

 • Reply miraorvokki 7.9.2018 at 09:31

  Mä oon surkee kaveri, kun mä aina luen nää sun jutut ja sit unohdan kommentoida tai sit palaan kommentoimaan näitä tosi myöhään.. 😀 Röökimuija <3 <3 <3 Tää oli hyvä postaus ja mullakin on oma luonnoksena, josko löytäis vielä hyvät kuvat siihen niin laitan jutun ulos!

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 15:27

   Haha, voi ei – ei siitä kannata stressaa. :’DD Mutta eiks sellainen sanonta oo että parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Siulla oli kanssa hauskoja faktoja ja meissä on jotain samaa: myös mä RAKASTAN hammaslääkäreitä.

 • Reply Periaatteen Nainen 8.9.2018 at 16:58

  Hei jee, nyt iso käsi röökinlopetukselle, huikee suoritus!
  Itse lopetin ekaan lapseen satunnaispolttelun ja sen jälkeen olen polttanut ehkä viisi savuketta (9 v aikana), ja se maistuu aina niin kamalalle… mutta näyttää niin houkuttelevalta! Toisin kuin basilikan ja HK:n yhdistelmä…

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 15:28

   Kiitos, eikö ookki! En olisi kyllä reilu vuosi sitten vielä uskonut että tämä on mahdollista. Toisaalta, kaikki on mahdollista jos vain niin haluaa. Hehe, mikä ihmeen vika kun HK:ssa ja basilikassa on? ;’DD

 • Reply Anu /Matkataan Mutkitellen 9.9.2018 at 22:16

  Ihana miten olet löytänyt itsestäsi kirjoitettavaa ja hauskaa miten ihminen blogin takaa saa ihan uuden persoonan. Hienoa, että olet päässyt tupakasta eroon, se ei ole helppoa. Tsemppaan sinua myös joskus kokeilemaan yksin matkustamista; se on aika erilaista kun kaverin tai kavereiden kanssa hyvässä ja pahassa. Mutta kannattaa aloittaa lyhyellä matkalla ja mielluummin silloin, kun on elämässä muutenkin positiivisella fiiliksellä.

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 12.9.2018 at 15:39

   Tätä oli kyllä hauska tehdäkin ja näyttää vähän erilainen puoli samalla itsestä. Pitäisi kyllä oikeasti joskus kokeilla, nyt kun positiivinen fiilis, niin siitä voisi saada ihan erilaisen kokemuksen irti. Just joku viikonloppumatka isompaan kaupunkiin voisi olla mun juttu.

 • Reply Mimmu 9.10.2018 at 17:48

  Näitä on hauska lukea!
  Just tekemässä omaa vastaavaa postausta 🙂

  Ei noissa sun ruokajutuissa ole outoa, herkullisia paitsi en tota basilikaa oo kokeillut??
  Karjalanpiirakat sienisalaatilla + juustolla ja meetvurstilla on ihan huippuja! Samoin tumma leipä ja HK:n sininen sinapilla <3
  Johtuuko noi sit sukujuurista, mun mummon puolen suku on P.Karjalasta 😉
  Mua on joskus katottu oudosti kun tykkään keittää nakkeja ja sipulia samassa kattilassa, ne nakit saa kiehuu siellä silleen et ne rupee nauraa 😀 Ja mä tykkään juoda mun viinin jääpalojen kanssa etenkin kesällä 😀

 • Leave a Reply