Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matka-aakkoset ja kesä 2018

Bongasin kesän matka-aakkoset Kohteena Maailma -matkablogista ja ajattelin sen innoittamana tehdä omat aakkoset tästä kesästä. Vielä tässä on kesää jäljellä, mutta kai sitä voisi sanoa että loppusuoralla ollaan ja vahvasti. Pitkästä aikaa on nimittäin joutunut kaivamaan kaapista pitkät housut ja takin, se on kyllä tämän hellekesän jälkeen alkavan syksyn merkki.

Meillä muuttui kesän suunnitelmat useampaan otteeseen, joka on tuonut niin surua (meidän alkuperäinen koiranpentu ei syntynyt tähän maailmaan), innostusta (ruvettiin sen sijaan sitten suunnittelemaan uutta kesää Suomen ja Norjan road trippiä varten, sillä oltiin varauduttu aluksi viettämään kesäloma uuden perheenjäsenen kanssa) kuin myös onnea ja iloa (saatiin reilun viikon varoitusajalla sähköpostia, että Asiakkalassa olisi vapaana yksi pienen pieni fluffycorgi ja voitte arvata kuinka kävi).

 

Kesän aakkoset:

A = Auto

Ostettiin alkukesästä meille auto, joka on tuonut aika kivan vapauden kotimaan matkailuun. Jo parissa kuukaudessa on tullut huomattua, miten helposti tulee lähdettyä nyt esimerkiksi Helsingin lähettyvillä oleville paikkakunnille sekä Helsinki-Joensuu väli taittuu kyllä mukavammin autossa kuin junassa – etenkin nyt kun meillä on tuo Kyösti-koira.

 

B = Borgå

Tehtiin päiväreissu Porvooseen, sillä meidän kaverit on muuttaneet aivan siihen Vanhan Porvoon ytimeen Jokikadulle. Olisipa itselläkin tuollainen kotikatu! Herkuteltiin itsemme ähkyyn Petris Chocolate Roomin suklaakahvilassa – tuollainen paikka olisi petollinen työpaikka itselleni, sillä muuttuisin täysin suklaapalloksi.

Lue täältä lisää Porvoosta. 

 

 

C = C-vitamiini

Jos joku kesä on ollut mansikkakesä niin se on ollut tämä. Tuntuu, että oon ravannut enemmän Hakaniemen torilla kuin missään muualla tänä kesänä. En edes kehtaa myöntää, kuinka monta kymmentä litraa oon mansikoita tänä kesänä itseeni ähtänyt. En tiedä mitä teen, kun tää kesä on ohi ja mansikat pitää ostaa kaupasta.

 

D = D-vitamiini


Jatkataan tällä vitamiinilinjalla, sillä rehellisesti en keksinyt näihin kohtiin mitään muuta. Aloitin elämäntaparemontin keväällä, sillä oon kohta ollut vuoden kohta tupakoimatta ja muun muassa tämä toi ”muutamat” lisäkilot. Ystäväni, joka on myös pt, teki mulle ruoka- ja treeniohjelman, joka on aika paljon rajoittanut erityisesti ruokapuolta tänä kesänä.

Voin sanoa, että d-vitamiinia on mutusteltu kiitettävästi, sillä syön päivittäin useamman purkin rahkajogurttia sekä raejuustoa. On tuonut kyllä tulostakin, sillä periaatteessa olen päässyt tavoitteeseen nyt mutta ajattelin vielä jatkaa ja asetin itselleni uudet tavoitteet.

 

 

E = Enterprise


Vuokrattiin Italiassa alkukesästä auto Enterprisen kautta ja on kyllä pakko sanoa, että oon joka kerta ollut ihan super tyytyväinen kyseiseen vuokrayhtiöön. Iso suositus sille, kaikki toimii aina moitteettomasti ja autot on edullisia.

Oon ihan tykästynyt autonvuokraukseen ulkomailla, sillä se tuo ihan uudenlaisen näkökulman reissuun, kun saa mennä täysin omaa tahtia. Me käytiin autolla Roomassa, Napolissa, Pompeissa, Vesuviuksen tulivuorella ja Sperlongassa.

Lue täältä lisää vinkkejä onnistuneeseen autonvuokraukseen. 

 

F = Fiskars


Monta vuotta oon halunnut käydä Fiskarsilla ja oman auton myötä tänne tulo helpottui kummasti tänä kesänä. Toki paikalle pääsee myös julkisilla. Fiskars oli kyllä juuri sellainen kesäsöpöläinen mitä ajattelinkin – hyvää ruokaa ja juomaa, söpöjä putiikkeja, vehreyttä, aurinkoa ja hyvää fiilistä.

Lue täältä lisää Fiskarsista. 

 

 

 

G = Gabriel 1763


Käytiin Porvoossa ja olin haaveillut vähän kyseisen ravintolan pitsoista, sillä täältä saa ehdottomasti parhaimpia pitsoja Suomessa. Niin hyviä! Loppujen lopuksi ei sitten päädytty tänne, vaan mentiin johonkin pihvipaikkaan ja en tykännyt siitä paikasta paljoa. Harmittelin jälkikäteen, että olisi pitänyt tulla vain Gabrieliin.

 

H = Helsinki


Meillä on ollut aikamoinen Helsinkikesä, sillä ollaan vietetty Helsingissä enemmän aikaa kuin koskaan ennen. Normaalisti jos meillä on tyyliin enemmän kuin kaksi päivää vapaata, lähdetään aina jonnekin. Nyt vietettiin kesälomastakin ensimmäinen viikko Helsingissä, joka oli kyllä super kivaa.

Lue täältä lisää Helsingistä. 

 

 

 

 

I = Ilosaarirock


Joka kesän kohtakohta on Ilosaarirock, jolloin pääsee näkemään kaikkia ystäviä, kuuntelemaan hyvää musiikkia sekä nauttimaan rennosta fiiliksestä. En oo varsinaisesti mikään festarikissa, mutta koska äiti asuu aivan vieressä, on festariviikonloppu miellyttävää taittaa sohvalla nukkuen ja kunnon kylpyhuonetta käyttäen. #kesänparasviikonloppu

 

J = Joensuu


Ketä yllätti, että mun kesän matka-aakkosiin kuuluu Joensuu? Ei varmasti ketään, sillä Joensuu on ihan ehdottomasta yksi rakkaimmista kaupungeista Suomessa. Kaupunki itsessään ei ole niin kummoinen, mutta ihmiset täällä on sitäkin rakkaampia. Onha Joensuu kiva kesäkaupunki, ei sillä. Jos joskus haluat tänne tulla, niin tule kesällä!

Lue täältä lisää Joensuusta. 

 

K = Kolin kansallispuisto


Vietin juhannuksen Kolilla kaveriporukalla ja tuo viikonloppu oli niiiin paljon naurua ja onnea täynnä. Löydettiin itsemme yön pikkutunneilta Ryynäsen pubista tanssimasta humppaa vesisateessa, kun sisällä oli niin kuuma ja porukka lähti humppailee ulos.

Lisäksi kesäloma huipentuu Kolin kansallispuiston maisemiin, sillä olemme tällä hetkellä kaksi yöksi Break Sokos Hotel Kolille nauttimassa kahdenkeskisestä ajasta, rentoutumassa maisemakylpylässä sekä patikoimassa upeissa kansallismaisemissa. Täydellinen loman lopetus Pohjois-Karjalassa.

 

 

L = Lietukka


Tehtiin tällä viikolla Outokummussa kahdentoista järven kierros kanootilla, johon kuului muun muassa Lietukka niminen järvi. Matkaa reitillä oli vajaa kolmetoista kilometriä ja aikaa meillä meni taukoineen viitisen tuntia. Oli kyllä aivan huikea kokemus ja taas sitä tajusi, miten kaunis meidän Suomi onkaan.

Matkan varrella näkyi monia laavuja ja ajateltiin, että ensi vuonna voisi tulla yön yli reissulle tänne kanootin kanssa. Jos tulee mieleen jotain muita kivoja melontareittejä joko tässä Pohjois-Karjalassa tai pääkaupunkiseudulla, niin huikkaa ihmeessä!

 

 

M = Mökki


Jos joku olisi sanonut mulle pari vuotta sitten, että tulen viettämään suurimman osan lomasta mökillä niin olisin nauranut kovaan ääneen. Niin ne ajatukset muuttui ja vietettiin juuri reilu viikko meidän mökillä.

Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että kyllä täällä pääsee rentoutumaan ihan eri tavalla kuin jollain lomareissulla. Ehkä pienen yliannostuksen olen saanut ulkoilmasta ja verkkareista, mutta muuten oikein hyvä. Meidän mökin ympäristö on aivan sinisenä mustikasta ja olen pienillä sormillani saanut varmaan 8-10 litraa mustikkaa pakkaseen.

 

 

 

 

N = Napoli


Napoli on kyllä ollut tämän vuoden reissuihastus! Meillä ei ollut hirveästi odotuksia Napolin suhteen, mutta ne pienetkin odotukset ylittyi täysin. Kaupunki oli aika rosoinen ja likainen, mutta silti se onnistui hurmaamaan miut totaalisesti. Jos et oo aikaisemmin käynyt Napolissa, niin kannattaa kyllä!

Melkein uskaltaisin väittää, että Napoli on oma suosikkini Italian matkakohteista – ainakin tähän mennessä. Seuraavaksi olisi kiva käydä Toscanan alueella.

Lue täältä lisää Napolista. 

 

 

 

O = Olympus


Olympus PEN -kamera on kyllä niin vakiovaruste reissussa, en osaisi lähteä minnekään ilman sitä. Näppärän kokoinen ja helppo käyttää, kunhan aluksi jaksoi opetella kyseisen kameran kaikki nappulat ja härpäkkeet. Tällä hetkellä miulla on kauhea objektiivikuume ja se on noussut niin korkeaksi, että pakko varmaan ihan tässä lähipäivinä suunnata Verkkokauppa.comiin ostoksille.

 

P = Pompeij


Pompeijn rauniokaupunki Italiassa oli kyllä mielenkiintoinen ja oli etenkin kiva nähdä kuinka paljon oma äitini tykkäsi paikasta. Oltiin kesäkuussa ensimmäisellä kunnon perhereissulla ja äitini lensi ensimmäistä kertaa elämässään.

Paikka oli niin jännä, että äiti näki monta viikkoa painajaisia paikasta. Rauniokaupungissa oli esillä kipsiteoksia ihmisistä, jotka ovat jääneet tulivuoren laavan alle ja ne oli ilmeisesti liian pelottavia äidilleni. :’D

Lue täältä lisää Pompeijsta. 

 

 

Q = Qukkuu


Siis tiiättekö, en keksi tähän yhtään mitään vaikka oon miettinyt asiaa kolme päivää. En siiiiis yhtään mitään.

 

R = Rooma


Kaupunkilomien kaupunkikohde! Rooma tuli lyhyessä ajassa hyvinkin tutuksi, sillä käytiin huhti-toukokuussa Jussin kanssa kahdestaan Roomassa sekä perheen kanssa kesäkuussa. Molemmat reissut oli todella kivoja, mutta erityisesti tuo kesäkuun osuus oli siinä mielessä kiva, kun kaikki ’pakolliset’ nähtävyydet oli käyty jo. Kesäkuussa omistauduttiin pitkälti rentoon hengailuun, ruokaan ja juomaan

Lue täältä lisää Roomasta. 

 

 

S = Sperlonga


Pienen pieni rantakaupunki puolivälissä Roomaan ja Napoliin. Pysähdyttiin tänne päiväksi pulikoimaan ja syömään pitsaa, jonka jälkeen jatkettiin perhereissulla matkaa vielä Roomaan.

Sperlonga on hyvä päiväretkikohde tai yhden-kahden yön matkakohde, mutta pidempää lomaa en haluaisi täällä viettää. Sen verran hiljainen paikka, jossa ei loppujen lopuksi ole mitään muuta tekemistä kuin rantalomailu.

Lue täältä lisää Sperlongasta. 

 

 

T = Tallinna


Lähimatkailua Helsingistä parhaimmillaan! Oon jotenkin herännyt ihan uusin silmin Tallinnaan tässä vuoden-parin sisällä ja se on ehdottomasti yksi lähimatkailun suosikkini. Se on niin paljon muutakin kuin kaljakärryjä raahaavia suomalaisia, superalkoa ja Helsinki karaokebaaria.

Käytiin kesällä pariin otteeseen Tallinnassa Jussin kanssa kahdestaan sekä myös Pöndekengissä -matkablogin Miran ja hänen avopuolisonsa kanssa. Tallinna sopii siis monenlaiseen kokoonpanoon!

Lue täältä lisää Tallinnasta. 

 

 

Kivi Paperi Kääridin ruuat oli kyllä hyviä.

 

U= Ukko-Kolin huippu


Ukko-Kolin huippu on kyllä kaunein kohta Suomea. Jos mulla olisi yksi paikka, jonka saisin vain näyttää ulkomaalaisille ystävilleni, niin se olisi tämä.

Joka kerta tuolla kiven päällä nököttäessä meen aivan sanattomaksi, sillä nuo maisemat on niin kauniit.

 

 

V = Vesuvius


Vesuviuksen tulivuori oli tuttu ennen kesäkuuta pelkästään Aku Ankasta. Ei nähty perhereissulla Milla Magiaa, mutta mielenkiintoista oli silti.

En ollut aikaisemmin käynyt koskaan tulivuorella, joten se oli osittain aika kuumottavaa sillä Vesuvius on edelleen aktiivinen tulivuori. Jatkettiin tästä matkaa Pompeijn rauniokylään, jonka Vesuvius tuhosi aikoinaan. Mielenkiintoinen yhdistelmä, suosittelen kokeilemaan.

Lue täältä lisää Vesuviuksen tulivuoresta. 

 

W= Welsh corgi pembroke


Meidän makkaravauva Kyösti on hurmannut meidän sydämet täysin. Pieni karvapallo saapui meidän perheeseen heinäkuun puolessa välin ja en vaan vieläkään voi käsittää, miten onnelliseksi pieni koiravauva voi saada. Erittäin.

Mulla on aikaisemminkin ollut corgi teini-iässä, mutta nyt on ihanaa kun pääsee alusta asti itse kasvattamaan Kyöstin ja kantamaan täyden vastuun siitä. Meidän pallero on nyt kolmisen kuukautta ja juuri ilmoitin Kyöstin pentukouluun. Meidän vauva on tätä menoa iso tyttö (kyllä, Kyösti on tyttö).

Meillä on paljon jo suunnitelmissa tulevaisuuteen reissuja Kyöstin kanssa, sillä kyllähän nyt Kyöstinkin pitää päästä maailmalla. Lentäen ei tosin viedä sitä minnekään, vaan sitä varten meillä on nykyisin auto. Voi että, en malta odottaa meidän tulevia reissuja!

 

 

 

 

Y = Yö riippumatossa


Heinä-elokuun helteet oli ihan kauheat meillä kotona, sillä koko päivän isoista ikkunoista porotti aurinko sisään ja sälekaihtimista ei ollut mitään apua. Iltaisin meidän asunto oli noin 27 astetta ja päivisin 33 astetta, joten voitte kuvitella millaisessa saunassa ollaan jouduttu asumaan.

Yöt oli välillä niin kuumia, että karkasin meidän parvekkeelle nukkumaan riippumattoon peiton kanssa. Jännä, kun heti alkoi helpottamaan.

 

X = Äksänä lepääminen


Tällä kesälomalla on kyllä päässyt hyvin pötköttämään x-asennossa, sillä toisin kuin muina lomina, ei olla säntäilty suuna päänä joka puolelle maailmaa. Tämän kesän teema on ollut kyllä lupa olla, ladata akkuja ja levätä.

 

 

Z = Tie Vesuviuksen tulivuoren huipulle


Aina sitä välillä miettii, miten sitä pystyy ajamaan autolla Euroopassa. Niin monet tiet siellä on niin mutkittelevia ettei mitään järkeä. Mukava, kun Vesuviuksen kapeilla mutkateillä tulee jättimäisiä turistibusseja vastaan ja yritä niitä sitten väistää ilman että menetät henkeäsi. :’D

 

Å = Ålandsmejeriet (Ahvenanmaan meijeri)


Kyseinen juustomerkki on yksi suosikeistani, sillä ne on niin kermaisia ja noh, rasvaisia. Tänä kesänä on joutunut vähän katsomaan mitä suuhunsa laittaa, sillä oon ollut elämäntapamuutoksessa. Toki välillä (okei, nyt viimeiset viikko-pari on ollut kyllä aikamoista herkuttelun ja terveellisesti elämisen tasapainoilua) saa herkutella, mutta valitettavasti tällaiset herkut on jääneet taakse.

Onneksi virallinen herkkupäivä on yhtenä päivänä kerran kahteen viikkoon ja silloin pääsee herkuttelemaan myös tällä juustolla.

 

 

Ä = Äkäslompolo ja kaikki muut mitkä jäi välistä


Meillä oli reissusuunnitelmissa road trip Suomeen ja Norjaan, joista erityisesti Lappi olisi ollut meidän matkakohteissa. Ehdittiin tosi paljon innostua asiasta jo, mutta sitten jouduttiin peruuttamaan kaikki (okei, siirtää vain ensi kesään) suunnitelmat, sillä saatiin tieto Kyöstistä niin äkkiseltään.

Harmittaa eniten maisemien menetyksen lisäksi myös se, että jouduin peruuttamaan muutamia sovittuja sekä kehitteillä olevia blogiyhteistöitä kyseiselle road tripille. Onneksi jäi puheisiin, että toteutetaan niitä sitten ensi kesänä kun on karvainen kaverikin mukana.

Lue täältä lisää meidän road tripistä ja kohteista, joissa meidän piti käydä. 

 

Ö = Örvellys


En oo vuosiin ollut mikään hirmuinen juhlija, mutta tämä kesä tai ylipäätään tämä vuosi on kyllä erikoinen sillä miulle ei yksinkertaisesti ole juhlat maistuneet ollenkaan. Lisäksi sen jälkeen kun oon lopettanut tupakoinnin (josta tulee muuten ensi viikolla vuosi!!), on krapulat muuttuneet ihan uusiin ulottuvuuksiin.

Sanotaanko, että jos otan enemmän kuin puolikkaan pullollisen viiniä, olo on aivan järkyttävä seuraavana päivänä ja oksennan tyyliin koko aamun, päivän ja illan. Tämän takia ei paljoa houkuttele nykyisin alkoholi, sillä en halua pilata seuraavaa päivää. Onko muilla ollut samanlaisia fiiliksiä tai tietääkö joku, mistä toi oikein voi johtua?

 

 

Siinä olisi miun kesän 2018 matka-aakkoset. Millaisia aakkosten kohokohtia sun kesään on mahtunut?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas 19.8.2018 at 16:02

  Tuo Vesuvius ja Pompein retki on ollut varmasti vaikuttava. Piti käydä katsomassa tarkemmin juttua. Kesä on ollut mahtava! Paljon kohokohtia ja suurin niistä kaiketi ollut fillarimatkamme Ahvenanmaalla. Matka-aakkosista olen viime vuoden reissuista tehnyt jutun. Varmasti myös tämän vuoden kohteista saa tehtyä samanlaisen.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.8.2018 at 14:46

   Oli kyllä vaikuttava, ensimmäistä kertaa elämässä tulivuoren huipulla oli jännä kokemus. Oioi, tuo Ahvenanmaa ja pyöräily kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä.

 • Reply Merja 19.8.2018 at 16:05

  Olipa hauska lista ?

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 19.8.2018 at 16:59

  Nämä aakkosjutut on aina hauskoja. Tarraan nyt kiinni tuohon ö-kirjaimeen, vaikka esimerkiksi Napolista olisin voinut sanoa paljonkin. 🙂 En mene arvailemaan, miksi sinulle on noin käynyt, mutta minulla ainakin krapulat ovat pahentuneet ihan selvästi iän myötä. Lisäksi nukun nykyään todella surkeasti jos juon vähänkin enemmän. En osaa sanoa, miten tupakoinnin lopettaminen tähän liittyy, kun en ole koskaan polttanut.

  Sen olen kuitenkin todennut, että vähemmälläkin juomisella pärjää, ja joskus voi jopa olla ihan kokonaan juomatta. 🙂 Siis myös silloin, jos seurueessa muut nauttivat alkoholia. Iloinen tunnelma tarttuu myös limpparia litkivään ihan yhtä hyvin kuin drinksuttelijaankin. Seuraavana aamuna iloisuustasoissa tosin voi olla näiden kahden välillä iso ero. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.8.2018 at 14:49

   Sekin on totta, että iän myötä ne pahentuu mutta nyt viimeisen vuoden sisällä on tapahtunut jotain erittäin kummallista, kun nykyisin niin pienestä määrästä tulee huono olo. Toi on kyllä totta, oon vuosia ollut samaa mieltä että vähemmällä tai jopa ilmankin pärjää – en koskaan mikään örveltäjä oo ollutkaan, mutta sopi tähän ö-kohtaan. ?

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 20.8.2018 at 12:03

  Tämä on kiva haaste! Ja heh, nyt selvisi eräs mieltäni kovasti askarruttanut asia. Kyösti on siis tyttö. 😀 😀 😀 Aivan ihana karvapallo!

 • Reply Frida Ingrid 20.8.2018 at 21:24

  Kivan kuuloiset kesäaakkoset! 🙂 Voi olla, että lainaan teiltä ideaa ja teen itsekin! 🙂

  Ihanan oloinen kesä ollut teillä, ja voi JUKRA, Kyösti on niin söpö. <3

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

 • Reply Liisa 21.8.2018 at 18:30

  Mäkin saatan lainata ideaa, tosin varmaan vasta lokakuussa – Lontoossa kesä jatkuu vähän pidempään, ja yliopistokaan ei käynnisty kunnolla kuin vasta lokakuun ensimmäisellä viikolla. Ukko-Koli ja muutenkin Suomessa patikointi kyllä kiinnostaisi, ulkosuomalaisena Suomen-matkat vain tuppaavat olemaan niin täynnä ohjelmaa, ettei hirveän kauas Helsingistä useinkaan ehdi.. onneksi Stadista löytyy tosiaan toinen toistaan kivempia paikkoja. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.8.2018 at 10:48

   Lokakuuta odotellessa siis! 🙂 Ukko-Koli on kyllä huikea, kannattaa joskus yrittää ehtiä näille suunnille myös. Toisaalta ymmärtää senkin hyvin, kun tänne tulee niin haluaa viettää läheisten kanssa aikaa Helsingissä ja onhan meillä täälläkin upeita paikkoja! 😉

 • Reply Eve, Jetlaggies 22.8.2018 at 14:03

  Olipas hauska kipale! Taidanpa lainata idean omaankin matkablogiimme (kunhan kesä on loppu – kesä ei nimittäin mielestämme koskaan lopu ennen syyskuuta, joskus ei silloinkaan:D). Vaikka reissutahtimme ei ole hidastunut, niin mökki on ansainnut viimeaikoina paikan sydämissämme ja tuosta mökkikohdasta on kyllä ihan samat fiilikset. Mökki on osa suomalaista mielentilaa siinä kuin sisukin<3

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.8.2018 at 10:49

   Kiitti Eve! Se on kyllä totta, mäkin virallisesti ajattelen että kesä loppuu vasta elokuun loppuun. Mutta tiesin myös, ettei mitään erikoista ole luvassa enää näille parille viimeiselle viikolle, niin otin pienen varaslähdön. :’D Mökki on kyllä aivan ihana pakopaikka arjen kiireestä. <3

 • Reply Elsa/Hakunamalife 22.8.2018 at 22:33

  Olipas hauska lista ja selvästi kiva kesä ollut? Aloin heti mielessäni hahmottelemaan omia aakkosiani, pitää siis ehkä vielä lainata tätä ideaa? Ja noista krapuloista vielä, mullakin alkanut olemaan tommoisia krapuloita ja sen takia juhliminen vähentynyt todella paljon. Nyt matkalla välillä mennyt aika hurvittelukso – tosin elimistöni myös näyttää tietävän mun olevan lomalla, eikä niin pahoja krapuloita kuin yleensä Suomessa ole tullut haha. En tiedä mistä nämä pahenevat darrat johtuu, mutta vanhenemisen liittymistä asiaan olen itse epäillyt?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.8.2018 at 10:51

   Kiitti Elsa ja todellakin, on ollut kyllä kiva kesä. Jään innolla odottelemaan siun aakkosia sitten! Mie en suostu laittamaan tuohon vanhenemisen piikkiin, aion nimittäin olla ikuisesti 25-vuotias. :’DD

 • Reply Kohteena maailma / Rami 25.8.2018 at 00:21

  Olipas hauskaa lueskella sun lista ja kiva nähdä, että olin saanut omalla postauksella jonkun tarttumaan ideaan! Äkäslompolot ja muut kyllä tulee vielä eli nautitaan niistä kesän kivoista hetkistä, mitä koitte! Italia Napoli ja Rooma oli kivaa luettavaa, varsinkin, kun Napolissa en ole käynyt. Rooma muuten vaan on niin m a h t a v a!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.8.2018 at 09:01

   Ilomielin tartuin, näihin on niin kiva tarttua. 🙂 Toi oli kyllä hyvin sanottu Rami, pitää nauttia niistä mitä nyt oli. Kyllä sinne Äkäslompoloon vielä ehtii. Samaa mieltä, Rooma on aivan megasupermahtava!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 25.8.2018 at 09:03

  Hauska postaus, ja kuulostaa ihanalta kesältä! Napoli on varmaan kohteena, kun joskus seuraavan kerran Italiaan lähdetään. Toscana on tähän mennessä meidän suosikki siellä. Kolilla käytiin nyt ekaa kerta, ja vau mitkä maisemat! Sinne lähdetään toistekin! Jos saat selville, mistä pahenevat darrat johtuu, kerro ihmeessä miullekin. Miekään en pistäisi sitä vanhenemisen piikkiin 😉

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 25.8.2018 at 10:42

   Toscanaan miulla on kovat odotukset, sinne tai Venetsiaan varmaan seuraavaksi Italiassa. Miten siellä voikaan olla niin monta matkakohdetta, jossa haluaisin käydä? Teidän Koli vaikutti kyllä erittäin huikealle kokemukselle, ihana että tykkäsitte. Toisaalta, pitää olla pari ruuvia löysällä jos ei Kolista tykkää. Mie kerron, sillä eihän me vanheta! 😉

  Leave a Reply