Kesän kuulumiset ja kun suunnitelmat muuttui useampaan otteeseen

Mites näiden mun ’kuukauden kuulumisten’ kanssa on mennyt? Useamman kuukauden on ollut niin hiljaista sen osalta täällä, että melkein voisi jo hävettää. Eipä hävetä, sillä tämä kesä on yksi parhaimpia ja oon mielelläni unohtunut täysin kesäisin puuhiin, kuin blogin päivittämiseen. Syksyllä sitten taas ruotuun.

En oikein edes tiedä mistä tarkalleen aloitan. Kesään on mahtunut paljon vaikka periaatteessa ei olla kauheasti tehty yhtään mitään.

Alkukesä meni reissatessa Napolissa, Roomassa sekä muutamilla Tallinnan päiväreissuilla. Sen jälkeen kotoinen Suomi onkin maistunut. Kerroin teille aikaisemmin vauvakuulumisista ja meille piti aluksi tulla koiranpentu heinäkuun lopussa. Noh, se pentue ei sitten koskaan selvinnyt tähän maailmaan ja alettiin suunnittelemaan erilaista kesää, koska luultiin että ollaan kahdestaan.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Napoli

 

Rooma

 

Tallinna

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Meidän oli tarkoitus lähteä meidän uudella autolla (ai niin, ostimme auton jokunen kuukausi sitten koska ajateltiin, että koiran kanssa on helpompi kulkea Helsinki-Joensuu väliä autolla kuin junalla ja olen muutenkin aivopessyt Jussia autoon vuosia) road tripille Suomeen ja Norjaan. Suunnitelmat oli aika ihanat ja oltiin ihan valmiita starttaamaan heinä-elokuun vaihteessa useiden tuhansien kilometrien telttaseikkailu.

Viikon varoitusajalla suunnitelmat muuttui meille mieluisaksi, sillä saatiin Asikkalasta ilouutisia ja meille oli tarjolla fluffy corgipentu. Lähdettiin katsomaan hauvavauvaa ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä, viikko myöhemmin haettiin Kyösti meille kotiin.

Aikamoista vauva-arkea ollaan eletty nyt kolme-neljä viikkoa ja ainakin tuntuu että oma insta on muuttunut enemmän koirapainotteiseksi kuin matkailupainotteiseksi. Hups. Ihan käsittämätöntä miten onnelliseksi voi tulla yhdestä karvaisesta makkarasta.

Jos vauvakoira-arki kiinnostaa, niin etenkin miun IG Storyja kannattaa seurata.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Kotimaan matkailu on tämän kesän teema

Suomen ja Norjan road trip jäi nyt ensi kesällä, kun Kyöstikin on sen verran iso sitten, että hänetkin voi ottaa mukaan reissuun. Kyöstistä tulee aikamoinen reissukoira, sillä aiotaan kyllä ottaa Kyösti mukaan kaikille mahdollisille reissuille. Nyt  tämä kesä mennään sitten kotimaan matkailulla.

Takana on Ilosaarirock, joka on itelle aina sellaisia kesän kohokohtia ja sitä se oli kyllä edelleen. Ihan paras kesätapahtuma Suomessa. Kyöstin ehdoilla ollaan tehty myös pieniä päiväretkiä Keravalle ja Fiskarsiin – wihuu, nyt on hurjaa ollut! :’D Sekä ollaan ihan puhtaasti nautittu vain kesäisestä Helsingistä.

Jussin kanssa juuri puhuttiin, miten kiva on ollut viettää ihan aikaa vain Helsingissä. Yleensä, jos meillä on enemmän kuin kaksi päivää vapaata, lähdetään aina johonkin. Kivaa vaihtelua tutustua lisää kesäiseen Helsinkiin, johon löydät ideoita täältä.

 

Regattan pullakahvit

 

Fiskarsin ruukilla päiväretkellä

 

Ägräs Tap Roomin terassi ja perinteinen gin tonic

 

Kirjoittelen tällä hetkellä Pohjois-Karjalasta Rikkarannan mökiltä tai no veljeni kotoa nykyisin, sillä he myivät omakotitalonsa ja muuttivat mökilleen, mutta mulle tämä paikka toimii mökkinä. Keskellä ei mitään ja oma järven ranta. Aivan täydellistä.

Edessä on nyt reilu viikko mökkeilyä sekä kesäloma huipentuu Kolin kansallispuistoon ja Sokos Hotel Koliin, jonne lähdetään testaamaan uudistettuja hotellihuoneita pariksi yöksi sekä samoilemaan upeissa kansallismaisemissa. Tästä lisää varmasti myöhemmin!

Eli vähän erilainen kesä ollut tänä vuonna kuin muut kesät aikaisemmin, sillä ollaan aina lähdetty jonnekin ulkomaille. Nyt on kyllä tullut huomattua, että eihän kesäloma Suomessakaan oikeasti ole huono idea. Tälle piti vain antaa mahdollisuus, jotta tähän voi ihastua.

PS. Niin ja vähän katkerana olen vielä siitä, että enhän mä mihinkään opiskelemaan päässyt. Ensi vuonna yritetään sitten uudestaan.

 

 

Miten siun kesä on mennyt? Mikä on ollut oman kesäsi kohokohtia?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Terhi | VAGABONDA 11.8.2018 at 11:24

  Voi jösses, kuinka söpö koira! ? Minun kesä Kreetalla on mennyt vain töitä tehden ja sisällä hellettä pakoillen. Onneksi meillä on kesää jäljellä vielä jopa 2,5 kk, joten kunhan lämpötilat hieman laskee pääsee tekemäänkin jotain 🙂

  Uskon, että tämä kesä on ollut oikein mainio kesä viettää vain Suomessa! Onneksi roadtrippailemaan pääsee myöhemminkin – ja sitten pääsette tekemään unohtumattoman reissun kolmistaan 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 12.8.2018 at 09:01

   Eikö ookkin! <3 Siellä on varmaan ollut kanssa ihan hullut helteet vai yltikö ne uutisoidut helteet Kreetalle myös? Olisipa itselläkin kesää jäljellä vielä 2,5kk. Jotenkin tuntuu, että tää kesä vain vilahti ohi ja loppusuora häämöttää.

 • Reply Suunnaton 12.8.2018 at 21:38

  Onnittelut Kyöstistä! Kivaa, että sopiva pentu kuitenkin löytyi, kun olitte siihen jo ehtineet varautua.
  Huippua, että teillä on vielä luvassa Kolin lomailua! Mä kävin siellä tänä kesänä ensimmäistä kertaa vähän pidemmän kaavan kautta. Siellä Sokos Hotellilla oon yöpynyt muutamankin kerran, mutta sen kummemmille Kolin patikoinneille ei ole aiemmin ollut aikaa. Nyt sit pääsin kiertelemään Kolin vaaramaisemissa parin päivän verran. Yllätyin siitä, miten paljon Kolilta löytyy reittejä päiväretkille.
  Harmi, ettei opiskelupaikka natsannut. Ensi vuonna sitten paremmalla tuurilla! Saako udella, minne hait?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.8.2018 at 10:59

   Kiitos! 🙂 Oli kyllä onni onnettomuudessa, että meidän pikku vauva löytyi kuitenkin. Koli pidemmän kaavan kautta kuullostaa kyllä hyvälle! Odotan kyllä innolla tuota hotellihuoneiden uusimista, sillä ainakin se toinen puoli on ollut tosi kiva jo entuudestaan. Olitko Kolilla juhannuksen jälkeen, silloin ilmeisesti remontti valmistunut. Kolilta löytyy kyllä tosi kivoja reittejä päiväretkiin, Ukko-Kolin huipun maisemat on kyllä ihan parhaat. Hain Haaga-Heliaan journalismin koulutukseen, pitää yrittää ensi vuonna uudestaan! Ärsyttävä tuo ensikertalaiskiintiö mikä nykyisin on, kun on niin hankala päästä sisään kun on jo yksi tutkinto alla. :c

   • Reply Suunnaton 17.8.2018 at 23:10

    Ne ensikertalaiskiintiöt on ihan järjettömän suuria! Ehkä sillä vältetään nuoren väliinputoamista ja syrjäytymistä, mutta toisaalta mun mielestäni ei ole hyvä myöskään vaikeuttaa liiaksi aikuisten uudelleenkouluttautumista.
    Olin Kolilla heinäkuun alussa. Tällä kertaa yövyin teltassa. Oliskin kiva päästä näkemään ne uusitut huoneet!

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.8.2018 at 07:29

     Niin on kyllä! Siihen toiseen mihin hain, niin otettiin vain kaksi ei-ensikertalaista. Yritä siinä sitten parhaasi. :’D Toki se on hyvä, että sillä estetään sitä että porukka ottaa vastaan paikan, jossa ei aio olla koko aikaa vaan hakee aktiivisesti samalla joka vuosi esimerkiksi lääkikseen tms. Oi telttailu Kolilla kuulostaa kivalle kanssa, itse pötköttelen mukavasti hotellin lakanoissa juuri. ?

 • Reply Riikka 13.8.2018 at 04:52

  Voi mikä ihana vauvakoira! Onnea uudesta perheenjäsenestä! Meillä tuli eilen vuosi yhteiseloa meidän karvaisen vauvan kanssa ja kyllä koira vaan tuo niin paljon iloa elämään. Itse hurahdin niin pahasti että koiralla on nyt ihan oma instagram. 😀

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.8.2018 at 11:03

   Kiiitos Riikka! <3 Todellakin sitä se tuo elämään. Toivottavasti tulee ihanat, pitkät ja terveet vuodet meille. Puntaroin samaa tuon instan suhteen, mutta sitten tulin siihen päätökseen ettei mulla oo aikaa/kiinnostusta siihen, kun on työn puolesta somet sekä omat somet blogin takia. Kolme olisi jo liikaa. :’D Mikä sun koiran insta on?

 • Reply Anni | Rajatapaukset 13.8.2018 at 15:08

  Voi jestas mikä söpöliini! Näyttää vähän joltain pokemonilta 😀
  Hauskaa että olette käyneet pennun kanssa jo lähimatkoilla, onnea vauva-arkeen!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 13.8.2018 at 16:31

   Hahah, Kyöstiä on luultu muun muassa kissaksi ja pesukarhuksi mutt tää Pokémon oli jo ihan uutta. :’DD

 • Reply Jenna / Huge passion for life 13.8.2018 at 21:26

  Ihana Kyösti! Corgit ovat vaan niin suloisia. Kivoja reissuja ootte ehtineet tehdä kotimaassakin ja kyllähän tänä kesänä kannatti olla ja lomailla Suomessa. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 15.8.2018 at 08:39

   Corgit on kyllä aivan huikeita tapauksia, pelkkää rakkautta. <3 Tää kesä Suomessa oli kyllä aikamoinen onnenpotku, ei kyllä ollut ikävä Euroopan rantakohteiden helteisiin. :’D

 • Reply Janni / Lentopelko 16.8.2018 at 11:55

  Tuo koiranpentu on kyllä niin söpö. ❤ samaistun koulupaikkakatkeruuteen, jäin ekalle varasijalle ja voi ärsytyksen määrää.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.8.2018 at 07:25

   Ohh voi hitsit, siulla on kyllä pienestä jäänyt kiinni. ?

 • Reply Elsa/Hakunamalife 19.8.2018 at 02:34

  Kuullostaa, että teillä ollut mahtava kesä! Onneksi vastoinkäymisten jälkeen saitte koirankin, hän on kyllä niin ylisöpö. Poden niin järjetöntä koirakuumetta, ettei mitään rajaa?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 19.8.2018 at 07:31

   Onhan tää kyllä ollut! Hyvin erilainen kuin aikaisemmat, mutta samalla myös tajunnut ettei aina tarvitse lähteä minnekään kauas reissuun. Kyösti on kyllä ylisöpö, ihan kuin pehmolelu. :’D Miulla oli kanssa aivan jäätävä koirakuume vuosia ja tässä nyt sitten tulos.

 • Reply Sofia / Project Forever 19.8.2018 at 19:45

  Kyösti-neidin alkutaivalta on ollut ihana seurata Instastoriesin kautta! Ihan pentukuume itselläkin kasvaa vaikka meidän oma corgineiti on 7v ja pitkään olen ajatellut etten tämän jälkeen toista koiraa ottaisi hetkeen. Juuri katselin klippejä teidän Kolin-matkasta ja paikka näyttää todella huikealta! Itä-Suomi on jäänyt itseltäni toistaiseksi kokonaan näkemättä. Pohjanmaalaisena se oli jotenkin hankalassa suunnassa Suomea Pohjanmaalta nähden, ja nyt taas autottomuus on tehokkaasti estänyt kaikki Suomiseikkailut. Toiseen blogiin juuri kirjoittelin että kaipa nuo junatkin kulkisi, että ehkä osa tästä on ihan omaa laiskuuttakin! 😉

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.8.2018 at 10:42

   Kyösti-neiti on kyllä ollut ihana ja kasvaa vauhdilla! Oon halunnut ahkerasti kuvata sinne tarinoihin, niin on itsellä sitten kivasti muistoissa kun pikkuisesta tulee isompi ja isompi koko ajan. Oioi, onko teillä myös corgineiti! Ihanaa! <3 Tää on kyllä ihan paras rotu.

   Koli on itselle ihan suosikkeja koko Suomesta, siellä on niin kaunista. Voin kyllä samaistua suhun, sillä mulle taas tuo Länsi-Suomi on Poria ja Raumaa lukuun ottamatta aivan tuntematonta seutua, kun se on juuri ollut niin hankalassa suunnassa Pohjois-Karjalasta katsottuna. Sama homma toimii siis molemmin päin! :'D

 • Reply Emilia 21.8.2018 at 10:11

  Näillä keleillä Suomi-kesä on varmasti ollut paras mahdollinen! Olisin itse jopa toivonut voineeni viettää enemmän aikaa Suomessa, viikon loma meni reissussa ja parhaat hellekelit dunireissuilla… No toivotaan, että saataisiin jatkossakin yhtä upeita kesiä! Ja eikä, harmi ettei opiskelupaikka auennut! 🙁

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.8.2018 at 10:45

   Totta totta, ei olisi kyllä voinut parempia kelejä toivoa enää edes Suomeen. Ihan uskomattoman lämmintä ollut. On siullakin kyllä ollut aivan huikeita reissuja, etenkin se siun soolomatka oli kivaa ja rohkaisevaa seurattavaa. 🙂

  Leave a Reply