Suomen suurin matkablogiyhteisö

Budjettimatkailu – miten se näkyy reissussa vai näkyykö?

Budjettimatkailu. Kyseinen sana on kuvannut aina hyvin tapaani matkustaa, sillä miulla ei ole koskaan ollut halua tai edes varaa laittaa tuhansia euroja yhteen reissuun. En kuitenkaan voi ihan täysin sentinvenyttäjänä pitää itseäni enää, sillä jonkinlainen mukavuus- ja laatutaso on ilmaantunut, kun ei tässä enää parikymppisiä olla.

Tasaisin väliajoin oon saanut pyyntöjä teiltä, että kertoisin tarkemmin millainen rahankäyttäjä olen matkoilla ja mitkä ovat omia parhaita vinkkejä edullisempaan matkailuun.

Jonkin aikaa oon ollut pienimuotoisessa identiteettikriisissä, sillä en tiedä voinko nimittää itseäni tai tätä blogia täysin budjettimatkailuun sopivaksi. Välillä tulee törmättyä todellisiin budjettimatkaajiin, niin alkaa tuntua kohtuuttomalta kutsua itseään budjettimatkaajaksi, kun vetää sikeitä mukavasti ilmastoidussa bungalowissa valkoisissa pehmeissä lakanoissa sekä nauttii herkullisen aamiaisen suoraan pöytään tarjoiltuna.

Ennen ei ollut niinkään väliä, mihin sitä päänsä aamuyön pikkutunneilla painoi (nykyään tuohon aikaa tulee melkein herättyä) tai kuinka pitkän matkan voi kävellä rinkka selässä. Nyt mukavuus on astunut esiin jossain määrin.

 

 

 

 

Huomioin kuitenkin edelleen hintoja ja olenkin löytänyt täydellisen yhdistelmän mukavuudenhaluiseen budjettireissaamiseen:
 • Ostan usein kaukolennot vaihdoilla, koska ne ovat lähes poikkeuksetta halvemmat. Edellyttäen toki, että vaihtoaika on kohtuullinen (alle neljä tuntia) sekä lennot menee järkevään suuntaan eikä poukkoile minne sattuu – pienentää hiilijalanjälkeä. Euroopan sisäiset lyhyet lennot lennän suorana.
 • Lyhyille lennoille en koskaan osta lentokoneesta mitään ruokaa, vaan otan eväät mukaan. Vesipullo kulkeutuu lentokentälle tyhjänä, jonka täytän vessassa – edellyttäen että kohdemaan hanavesi on juotavaa.
 • Kotimaan matkailu on nostanut suosiota meillä, tosin en tiedä voiko sitä budjettimatkailuksi sanoa. Helposti kalliimmaksi tulee viikon loma Suomessa kuin kaksi viikkoa vaikkapa Sri Lankassa.
 • Lentokentältä yleensä matkaan julkisilla matkakohteeseen, koska silloin ei yleensä ole niin kiire – matkahan on vasta edessä.
 • Majoitun suurimman osan matkoista suhteellisen halvasti (esimerkiksi Aasiassa noin 15-30 euroa/yö) ja sitten loman keskivälillä ja lopussa hemmottelen itseäni pari yötä kunnolla (esimerkiksi Aasiassa noin 50-150 euroa/ yö). Kriteereinä on lähes poikkeuksetta aina oma vessa, ilmastointi, hyvät arvostelut, sijainti ja siisteys. Hemmottelussa uima-allas ja/tai ranta on ihan must.
 • Matkustan helpot matkat edullisesti julkisia käyttäen, pyöräillen tai kävellen – vastapainoksi aamuyön matkaamiset lentokentälle, julkiset joissa on monet vaihdot ja vastaavat taittuu mukavasti taksissa tai omalla kuljettajalla.
 • Pyrin varamaan majoituksen, johon kuuluu aamiainen tai että pystyn itse säilyttämään esimerkiksi jääkaapissa aamu- ja iltapalatarpeita. Joka päivä reissussa tulee syötyä ravintolassa, mutta suosin paljon myös kauppoja ja etenkin toreja, joissa on huomattavasti edullisempaa kuin kaupoissa.
 • Oon huomannut, että ravintoloissa ei reissun päällä yleensä pihtailla, sillä halutaan syödä oikeasti hyvää ruokaa sitten kun ravintolassa ollaan.
 • Suosin reissussa ilmaisia tai edullisia aktiviteettejä, paitsi jokaisella reissulla teen jotain vähän kalliimpaa – esimerkiksi jokiristeilyjä, safareja, viininmaisteluja, vesiurheilua tms. Haaveilen täällä edelleen kuumailmapallosta.
 • Harvoin kellahdan enää pyyhkeen päälle rannalla, vaan nautin rannasta mielummin aurinkotuolista, jos sellaiseen on mahdollisuus. Dubain kuudenkymmenen euron aurinkotuoleille jostain syystä kuitenkin sanoin ei kiitos.
 • En yleensä tee älyttömästi ostoksia, jokaiselta reissulta pitää kuitenkin vähintään yksi kotijuttu tuoda matkamuistoksi. En osta koskaan mitään perus turistirihkamaa vaan jotain, joka sopii kotini sisustukseen.

Niin kuin huomaatte, ihan täysin en voi enää itseäni kutsua budjettimatkaajaksi. Siellä se jossain kuitenkin vielä piilee, sillä haluan matkustaa mielummin usemman kerran pienemmällä budjetilla kuin reissata tyyliin kerran-pari vuoteen ja ladata siihen sitten kaikki paukut.

 

 

Millainen rahankäyttäjä sinä olet matkassa? Mitkä on asioita, joissa yleensä säästät ja missä et?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Suunnaton 5.8.2018 at 13:07

  Näistä melkein jokainen kohta täsmäsi mun tapaani matkustaa! Mäkin oon kokenut pientä identiteettikriisiä, kun en ole ihan budjettimatkaaja, mutta yritän kuitenkin valita mahdollisimman edullisia vaihtoehtoja, jotka kuitenkin ovat mulle riittävän mukavia.
  Majapaikoista valitsen mielelläni suht edullisia vaihtoehtoja, mutta kyllä niiden täytyy olla siistejä, huoneen oma sekä ilmastoinnilla ja omalla kylppärillä varustettu. Viime vuoden Kalliovuorten reissulla matkustin ekaa kertaa teltan kanssa ja ihastuin siihen ihan täysillä. Telttailu on usein paljon halvempaa (Yellowstonen muut majoitukset oli ihan törkyhintaisia) ja etenkin kansallispuistoissa on ihana herätä luonnon keskeltä. Sitä paitsi omassa teltassa ei tarvitse panikoida bed bugien kanssa. Paljon rentouttavampaa!
  Tykkään käyttää julkisia ja seikkailla muuten omatoimisesti jo senkin takia, että silloin matkakohteesta saa paljon enemmän irti. Sillon joutuu tutustumaan ympäristöön ihan eri tavalla ja pääsee paremmin kiinni kulttuuriin kuin taksin kyydistä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.8.2018 at 09:32

   Sama homma täällä, ihastuin viime vuonna Balkanilla telttailuun! Tai no rantakohteissa en, mutta luontokohteissa telttailu oli ihan parasta. Toi on kyllä niin totta ja oon niin samaa mieltä sun kanssa, omatoimisesti saa matkakohteesta paljon paremmin irti.

 • Reply Anni | Rajatapaukset 5.8.2018 at 19:00

  Tutunoloisia ajatuksia budjettimatkustamisesta. En itsekään ole valmis ihan mihin vaan penninvenyttämisen nimissä, mutta pyrin kyllä edelleen löytämään edullisia hinta-laatusuhteeltaan hyviä lentoja, majoituksia, ruokapaikkoja.

  Elämykset ovat matkaillessa se juttu, joten erilaiset aktiviteetit esim. Koskenlasku, liitovarjoilu ym. ovat sellaisia joista olen valmis maksamaan. Siitä kuumailmapalloilusta haaveilen minäkin.

  Ehkä budjettitietoisuus olisi hyvin kuvaava sana, ainakin itselleni on tärkeää se että tiedän mihin rahat kuluvat ja pystyn siten myös suuntaamaan kulutusta paremmin.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.8.2018 at 09:33

   Jep totta, elämyksistä oon itekin valmis maksamaan – muissa tulee yleensä säästettyä senttejä. Voi että, toi kuumailmapalloilu olis niiiiin siisti! Hyvä ajatus Anni toi budjettitietoisuus, jonka allekirjoitan myös itse täysin.

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa 5.8.2018 at 19:49

  Täälläkin todella samantapaisia ajatuksia!
  Jos matkustan yksin, voin hyvin nukkua dormeissakin. Silloin tutustuu helposti muihinkin reissaajiin. Kahdestaan onkin sitten paljon kivempi panostaa hieman parempiin huoneisiin. Annin kanssa olen aivan samaa mieltä noista elämyksistä, niistä voin helposti maksaa hieman enemmän. Toki vertailen hiukan hintoja, mutta elämykset ovat usein se, minkä matkalta päällimmäisenä muistaa vielä vuosien jälkeenkin. Eikä niihin aina tarvitse mennä edes rahaa! 🙂 Ruoka on reissussa usein edullista jos suosii paikallisten paikkoja.
  Ja toi kuumailmapallolento olisi niin siisti! Tai joku super korkea benji tai laskuvarjohyppy!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.8.2018 at 09:35

   Ohh, laskuvarjohyppy! Se on kyllä yksi mun haaveista kanssa. Haluaisin kovasti opettaa itseni noihin dormeihin, mutta jostain syystä tällainen ei-sosiaalinen ihminen ei vain yksinkertaisesti nauti siitä että on tuntemattomien ihmisten ympäröimänä yön. :’D

 • Reply Susanna 5.8.2018 at 23:37

  Säästän yleensä aamupalassa, jos aamupalasta tulisi vaikka lisähintaa 10e niin en ota ja en yleensä muutenkaan käy aamupalalla vaikka se kuuluisi koska ne ovat usein todella makeita. En yleensä varaa neljän tähden hotelleja, koska myös kolmen tähden voi olla samaa laatua. Itseasiassa nyt olen 4 tähden hotellissa ja en näe mitään eroa kolmen tähden majoituksiin verrattuna. Nyt kesällä olen myös huomannut että hotellit on halvempia joissain kohteissa kuin loma-asunnot, joten olen varannut nyt hotelleja viime aikoina asuntojen sijasta. Näin siis ainakin Espanjassa suosituissa kohteissa. Loma-asuntoja voi jostain löytää edullisemmin, mutta jos majoitus loma-asunto maksaa 70-150e ja siihen lisämaksut vielä siivouksesta ja palvelumaksu niin lopullinen hinta on paljon enemmän kuin hotelleissa

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.8.2018 at 09:37

   Totta, miekään en ota lisähinnallisia aamiaisia majoituksissa. Silloin se vaikuttaa päätökseen jos on kaksi samanhintaista majoitusta ja toisessa on aamiainen – lähes aina valitsen sen, missä on aamiainen samaan hintaan. Ai kappas, en ole koskaan ajatellut tuota loma-asuntojen ja hotellien eroja kesäisin, pitääpäs tulevaisuudessa tutkailla asiaa sillä silmällä myös.

 • Reply Elsa/Hakunamalife 5.8.2018 at 23:53

  Tutun kuulloisia ajatuksia, joita paljolti myös itse toteutan usein yksin matkatessani. Nyt varsinkin veljen kanssa matkaillessa on mennyt enemmän todella halvan budjetin matkustelun puolelle. Ollaan nukuttu hostellien dormeissa ja kokkailtu aina, kun vain mahdollista. Muutenkin ollaan aika huolettomasti lähdetty seikkailemaan ympäriinsä, esimerkiksi telttailtu ilman kunnon varusteita. Tiesin etukäteen aikaisemmista matkoista jo, että tämmöisestäkin matkailusta pystyn todella nauttimaan (ihan vähän vähemmän kyllä kuin joskus alle parikymppisenä). Vain kerran tällä Etelä-Amerikan matkalla on pieni itku tullut, kun veli oli mennyt varaamaan hostellin, joka osottautui likasimmaksi paikaksi, missä olen koskaan yöpynyt? Itsekin tykkään mielummin nauttia syömästäni ruoasta fancymmässä paikassa, kuin syödä halvimmassa paikassa, jossa ei tiedä kunnolla edes mitä suuhun pistää. Tästä meillä ehkä pikkusen ollut vääntöä matkallamme, mutta vihdoin on kultainen keskitie ehkä löytynyt?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.8.2018 at 09:39

   Tunnen niin myötätuntoa sua kohtaan tosta likaisesta hostellista, meillä kävi sama Sri Lankassa. Elämäni hirvein yö ja nukuin niiin huonosti, kun näin painajaisia liasta ja torakoista. :’DD Hahah, no mutta hyvä että teille on löytynyt kultainen keskitie fancyn ja epämääräisen ruokailun välistä!

 • Reply Mimmu 6.8.2018 at 09:52

  Mä oon juurikin ollut pohtimassa tota samaa- mimmonen matkailija olen-.
  Miellän itseni budjettimatkailijaksi vaikka en yövykkään hostelleissa tai muuten kaikkein edullisimissa paikoissa (leirintäalue tms), mutta en tuhlaa hotelliin/asuntoon myöskään satoja euroja rahaa eli sinne mennään mihin rahat riittää / missä on hyvä hinta-laatusuhde.
  Mulla on aikalailla tarkka budjetti mielessä minkä käytän majotukseen/minkä matkaan/minkä ruokaan yms. ja sen mukaan sitten mennään. Mä en raaski laittaa 100e hotelliin, ainakaan tässä rahatilanteessa 😀
  Mutta ei me silti missään murjuissa olla yövytty.
  Me reissataan yleensä Itä-Euroopassa ja Balkanilla koska tykätään kovasti niistä paikoista ja ne sopii hyvin meijän lompakolle.
  Joku kerran kirjotti et aito budjettimatkaaja on semmonen joka liikkuu rinkan kanssa ja reilaa /liftaa mm. Aasiassa. Njääh!!
  Miksei budjettimatkaaja sais nauttii hotellista tm?!
  Mä en myöskään paljoa lennä, mennään ehkä pari reissua vuodessa jos sitäkään lentäen ja loput autolla.. sekään ei kuulemma sovi kuvaan 😀
  Kun me lennetään niin syynätään kyllä noita lähtöpäiviä ja majapaikan hintoja eli en suostu maksaa 500e enemmän lennosta jotta pääsen haluamaani kohteeseen (ellei oo pakko, harvoin on.)
  Moni laittas noi autorahat sivuun, mutta autolla mennessä on se vapaus ja pääsee näkee niin paljon enemmän kun lentäen!! Eli vaikka omaan autoon menee rahaa niin oon päässyt sen ansiosta näkemään ja kokemaan mahtavia paikkoja ja juttuja, mitä en pääsis lentäen..
  Pyritään yleensä bookkaa asunto, kuin hotelli jossa aamupala koska se jää yleensä aina syömättä (en lomalla jaksa herää kelloon), ja monesti asunnot on ollut hippasen edullisempia kun hotellit ja hotelleissa on lisäksi monissa paikkaa myös parkkimaksu, mikä taas useissa asunoissa saattaa kuulua hintaan.. oma jääkaappi on iso plussa, syödään aamiaista/lounasta siellä tai nautitaan paikallisia viinejä ja juustoja omassa huoneessa… Ihanaa ja edullisempaa.
  Oon siis budjettitietoinen matkailija, mutta myös hieman mukavuuden haluinen: nykyään oma kylppäri on must, samoin ok sijainti josta pääsee kätsästi menee ja tulee ”mihin vaan”, autolle pitää olla joku hyvä parkki.. Meillä on Balatonilla ja Kotorissa bookatut huoneistot parvekkeella.
  Se on semmosta omaa hemmottelua, pientä luxusta meille…
  En shoppaa hirveesti Suomessa, käy muutenkaan täällä paljoa missään koska niin pirun kallista.
  Mä mielummin säästän ne rahat ja käyn ulkomailla sitten ulkona, shoppaamassa jne.
  Kotimaan matkailua en harrasta, mulla ei oo siihen varaa! Ollaan lähössä nyt neljäksi viikkoo autolla Europpaan ja Suomessa ois kevyesti mennyt pari tonnia enemmän jo pelkkään majotukseen..

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 7.8.2018 at 09:43

   Siulla oli monta hyvää ajatusta Mimmu! 🙂 Itä-Euroopalle ja Balkanille ääni myös täältä, ne on kyllä super kivoja matkakohteita. Jostain syystä itsekin tulee aina lähdettyä sellaisiin matkakohteisiin, jotka on rahapussille miellyttäviä. Joku aika sitten haaveilin paljon Dominikaanisesta tasavallasta, mutta matkakohteena se on niin pirun kallis, joten taisi jäädä haaveeksi.

   Auto kyllä tuo vapauden matkustamiseen. Meillä on niin paljon erilaisia reissusuunnitelmia nyt, kun kesäkuussa ostettiin meille auto. Suomei ja Norja, Viro, Latvia ja Liettua sekä Euroopan road trip kiinnostaa. Teltta takakontiin ja menoksi tulevaisuudessa!

 • Reply Sini 7.8.2018 at 21:49

  Säästän majoituksessa. Metsästän lentotarjouksia. Tutkin netistä etukäteen, mitä ilmaista (/edullista) nähtävää on tarjolla. Esim ilmaisia kaupunkikierroksia löytyy hyvin ainakin isoimmista ja / tai suosituista kohteista. Ruuan suhteen olen aika säästäväinen, mutta joskus tykkään satsata siihen. Panostan myös elämyksiin. Esim hyvä opastettu kierros mielenkiintoiseen paikkaan tai jotain erikoista tekemistä.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 8.8.2018 at 10:15

   Lentotarjouksia on kyllä kiva metsästää, saa niin hyvän fiiliksen kun löytää todella edullisia lentoja jonnekin! Elämykset on kyllä sellainen, johon itsekin tykkää panostaa.

 • Reply Sandra 10.8.2018 at 08:02

  Mä allekirjoitan ihan kaikki paitsi viimeisen rantatuolikohdan. En pidä itseäni minään budjettireissaajana, mutta kyllä huomaan järkevät paikat säästää rahaa. En ole mikään suuri auringonottaja, joten rannalla viihdyn maksimissaan pari tuntia ja osan ajasta uiden. En siis viitsi maksaa rantatuoleista 🙂

 • Reply Marttiina / Onioni.fi 10.8.2018 at 08:36

  Kuudenkymmenen euron aurinkotuoli.. ?? mutta joo samoilla linjoilla mennään aika lailla! Mitä enemmän ikää on tullut mittarin, sitä mukavuudenhaluisempi on vaikka edelleen haluaa reissata säästeliäästi. Tärkeää myös, että saa hyvät yöunet. Viimeksi Kambodžassa tuli melun takia vaihdettua huonetta, kun hostellin baari oli seinän takana.. Kesä tuli vietettyä Suomessa ja kaikki paikat missä oltiin tien päällä yötä (muualla kuin kavereilla tai perheenjäsenillä), vietettiin teltassa. Se on kyllä hyvä säästötapa kotimaassa ja myös ihana nukkua ulkona luonnon helmassa. ??

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.8.2018 at 09:24

   Joo, piti pari kertaa hieraista silmiä että nähtiinkö oikein. Dubaissa kaikki maksaa. :’D Hyvät yöunet on kyllä tärkeät, ilman niitä ei jaksa kunnolla pyöriä päivää reissussa. Telttailu on kyllä kivaa! Täältä ääni kanssa sinne.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi 11.8.2018 at 09:46

  En ehkä ole ikinä voinut kutsua itseäni täysin budjettimatkailijaksi, sillä usein olen haalinut reissuun mukavuuksia; kiva hotelli, aamupala, uima-allas jne. Mutta en todella taas mikään luksusmatkailijakaan koe olevani, eli sellainen kultainen keskitie on hyvä. Jotain mukavuuksia pitää olla, ravintoloissa on kiva syödä jne. mutta vastapainoksi sitten huone jääkaapilla, että voi myös siellä laittaa evästä joinakin päivinä. 😀

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 11.8.2018 at 10:08

  Niin näitä rajanvetoja siihen kuka on budjettimatkailija ja kuka ei, on aika hankala tehdä. Jokaisella kun on ihan erilaiset matkabudjetit ja kulutusmieltymykset. Toinen säästää toisesta asiasta matkalla tai arjessa ollessa. 🙂 Itse olen myös jotakin siltä väliltä. En ole mikään ökymatkailija, mutten myöskään penninvenyttäjä – jostakin niiden välistä olen löytänyt oman kultaisen keskitien matkustaa minulle sopivaan tyyliin. 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.8.2018 at 10:48

   Oon samaa mieltä sun kanssa, näitä on välillä hankala kyllä tehdä. Mulla menee vähän kausittain, jolloin välillä tulee säästettyä arjessa ja sitten välillä taas reissussa. Riippuu aina millainen loma on tiedossa, jotta tietää pitääkö alkaa säästämään kotioloissa etukäteen. :’D

 • Reply Pirkko / Meriharakka 11.8.2018 at 10:17

  Meiltä budjettimatkailu, jos sitä on koskaan ollutkaan, on jäänyt kauan sitten jo iän myötä taakse. Ei niin, että tarkoituksella haemme kalleinta vaihtoehtoa, mutta haluamme asua hyvin, ”saman tasoisesti kuin kotona” ja valitsemme suorat lennot kun niitä on tarjolla ja hyvillä lentoajoilla, jos mahdollista ja uberin useimmiten lentokenttäkuljetuksiin. Jo kahdella hengellä taksi onkin yllättävän usein jopa halvin vaihtoehto. Välilaskullisia lentoja miettiessä (ja hintaa optimoidessa) kannattaa toki myös hetki miettiä hiilijalanjälkeä, suorat lennothan saastuttavat suhteessa vähemmän, sen lisäksi että ne useimmiten ovat mukavampi vaihtoehto. Tosin yli 10 tuntia minäkin mieluiten pätkin kahteen osaan! Tuliaisia, ainakaan kotiin tulevia, ei joka kuukausi matkaileva voi ostaa jo senkään takia, että koti olisi niitä kohta täynnä, jääkaappimagneetti ja syötävät tuliaiset saavat riittää.

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 11.8.2018 at 10:55

   Ei kyllä kuullosta ollenkaan hullummalta teidänkään tyyli matkustaa. 🙂 Kernaasti jos budjettia olisi, niin matkailisin mukavammin. Teillä on kyllä aina niin mielenkiintoisia matkakohteita, joista on tosi kiva lukea!

   Ilman muuta tulee mietittyä tuota hiilijalanjälkeä myös edullisia lentoja etsiessä. Sillä kirjoitinkin tuohon ylemmäksi, että Euroopan sisäiset / muut lyhyet lennot ostetaan suorina jos se on vain mahdollista ja kaukolennot sellaisten vaihtojen kanssa, jotka ei mene ihan eri puolelle maapalloa, vaan loogisesti samaan suuntaan missä lopullinen määränpää on. Luin Finnairin tutkimuksesta, että yli yhdeksän tunnin lennoilla välilaskut pienentää hiilidioksidipäästöjä. Silloin lentokoneen ei tarvitse lentää niin painavan polttoainelastin kera. Esimerkiksi suora lento New Yorkista Delhiin (6600km) kuluttaa polttoainetta 101 tonnia – vastaavasti sama matka Helsingin välilaskun kautta kuluttaa ”vain” 92 tonnia polttoainetta. Eli ei ne välilaskullisetkaan lennot ole aina niin pahasta, mitä moni ajattelee.

 • Reply anmariencfc 11.8.2018 at 13:00

  Itselle se juttu mistä en matkalla tingi on oma vessa (tai ainakin asiallinen wc suht lähellä nukkumapaikkaa). En ole ikinä ollut kovin budjettimatkailija vaan enemmänkin budjettikotoilija, joka säästää kotona monessa mahdollisessa asiassa, jotta reissussa voi sitten tehdä mitä haluaa. Majoituksen valinnassa olen kuitenkin yleensä melko tarkka ja paikka jossa on sänky ja vessa on yleensä itselle riittävä vaikka joskus on toki kiva jokin hieman enemmän luksus paikka. Tykkään myös paljon liikkua luonnossa ja näköalapaikoilla, joista osa on myös budjetille sopivia valintoja.
  Tuli kyllä tosin huomattua joulukuun Thaimaan reissulla, että omassa matkustamisessa ei selkeästi mennä budjetti edellä. Yksi minibussin matkustajista jäi pois hostellissa joka näytti olevan kyhätty jonkinlaisista aaltopelleistä ja jonka ulkovessat ehdin nopeasti nähdä bussin ikkunasta. Matkaseuran kanssa tuli hieman myöhemmin todettua, että molemmat olivat miettineet samaa asiaa – ei meidän juttu.

 • Reply Periaatteen Nainen 11.8.2018 at 21:14

  Hauskaa huomata, että lukuunottamatta muutamia lapsuuden lomia (joiden tarkoitus oli suorastaan nauttia luksuksesta ja tehdä mahdollisimman paljon) on lomat ikään kuin vahingossa olleet budjettilomia. Nyt tietty reissausta helpottaa se, että asuu ulkomailla ja voi helposti mennä pikavisiiteille, mutta ei ole koskaan tuottanut ongelmaa nukkua öitä kentällä tai optimoida yöjunien kanssa yms. Osaisikohan sitä edes lomailla muilla tavoin?

 • Reply Kohteena maailma / Rami 12.8.2018 at 17:54

  Hyviä säästövinkkejä tuossa oli kyllä!

  Itsellä reissuilla tahtoo mennä aina aika vakiosumma päivää kohti, sillä ruoka&juomaelämyksiin kuluu reissussa aika paljon rahaa. Toisaalta se on itselle tärkeä osa matkailua, niin en niistä kustannuksista paljon halua kyllä säästää. Mikäli olisi mahdollisuus reissata hieman enemmän, niin tulisi varmaan enemmän budjettiakin seurattua. Itse säästän oikeastaan siinä, että en osta reissuilta oikeastaan koskaan mitään enkä oikein osta kotimaassakaan, jos en oikeasti tarvitse. Tästä kulutusjuhlasta olen pystynyt luopumaan aika hyvin viimeisen viiden vuoden aikana, osittain siksi, että on ollut varaa reissata enemmän 😀

 • Leave a Reply