Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavinkit Roomaan – viisi parasta

Rooma on kuin yksi iso ulkoilmamuseo, kaikkialla on jotakin nähtävää, koettavaa, ihmeteltävää ja herkuteltavaa. Kävin kaksi kertaa tässä keväällä-kesällä Roomassa ja ei voi muuta sanoa kuin, että kaupunki on yksi suosikkejani Euroopassa.

Etenkin toisella kertaa tykkäsin Roomasta, silllä päästiin kaupungin tunnelmaan paremmin kiinni kun oltiin ehditty käydä kaikki pakolliset nähtävyydet – kannattaa siis varata myös aikaa pelkälle hengailulle Roomassa. Mitkä asiat ja fiilikset näistä kahdesta reissusta jäi parhaiten mieleen, olkaa hyvä:

 

 

Piazza di Navona

 

Piazza Navona

 

Via Margutta

 

Fontana di Trevi

 

1. Toinen toistaan kauniimpia taloja, aukioita ja kujia

Ahh, voi että miten kaunista Roomassa on! Mie oon aina tykännyt mutkittelevista kujista sekä kauniisti ränsistyneistä taloista kukkineen ja vaatekuivauksineen – näitähän riittää Roomassa. Kannattaa kuljeskella vailla määränpäätä Trasteveressä sekä espanjalaisten portaiden lähellä on Via Margutta, joista molemmat on toiminut myös useiden elokuvien kuvauslokaationa.

Näillä kapeilla kujilla asuu myös paljon ihmisiä ja olikin super mielenkiintoista seurailla paikallisten menoa, kun papparaiset polttaa tupakkaa ikkunasta, lapset leikkii kadulla ja matamit kattoo telkkaria. Mitä näitä nyt on.

Roomassa on paljon kauniita aukioita ja mikä parasta, monessa niissä on erilaisia kahviloita, ravintoloita ja pubeja, joten maailman menoa on hyvä tarkkailla terassilta. Piazza Navona ja Campo di Fiori. Jälkimmäisen piazzan lähellä on paljon mielenkiintoisia pieniä putiikkeja, joten niihin kannattaa kanssa tutustua. Trevin aukio on kuin turistihelvetti, mutta sieltä löydät maailman upeimman suihkulähteen, Fontana di Trevin.

 

Italialaista pienpanimo-olutta ja pitsaa – nam!

 

 

 

Piazza Navonalla aamiasella

 

Giolittista saat Rooman parasta gelatoa

 

2. Roomassa ruoka vie kielen mennessään, gelato on namia ja chianti maistuu

Rooma on kyllä ruokamatkailijan unelma, sillä täällä on niiiiiiin paljon hyviä ravintoloita! Yhtä asiaa en tosin voi painottaa tarpeeksi: ota etukäteen selvää ravintoloista, sillä Roomassa on erittäin paljon myös huonoja turistiravintoloita. Mun suosikki ravintola-alue on ehdottomasti Trastevere. Pöytävarauksia suosittelen kyllä ravintoloihin, sillä poikkeuksetta kaikkiin hyviin pitää jonottaa, jos varausta ei ole.

Lue täältä ravintolavinkit Trastevereen. 

Aidot italialaiset gelatot kannattaa napata esimerkiksi Fatamorganasta, Fior di Lunasta ja parhaimman jätän viimeiseksi: Giolittistä, joka on Rooman vanhimpia gelatopaikkoja. Jos et noissa kaikissa ehdi  käydä, niin herkuttele ehdottomasti vähintään Giolitin syntisen herkullisilla gelatoilla.

 

Roman Forum

 

Roman Forum

 

Palatino

 

Palatino

 

3. Roman Forum ja Palatine Hill olivat mielenkiintoisimmat nähtävyydet

Voisi kuvitella äkkiseltään, että Colosseum olisi paras nähtävyys Roomassa. Itselleni se ei sitä ollut, mutta älkää käsittäkö väärin – olihan se upea silti. Kuitenkin tykkäsin enemmän Roman Forumista ja Palatine Hillistä, jonne pääsee samalla lipulla kuin Colosseumiin.

Roman Forum on antiikin Rooman tärkein ja vanhin tori. Tämä oli juuri sitä aluetta, minne pystyin kuvittelemaan kaikki legendaariset historian hahmot. Palatine Hill on antiikin keisaripalatsien kukkula sekä puutarha, joka oli todella kaunista aluetta.

Rooma on alun perin rakennettu seitsemälle kukkulalle, joista juuri yksi Patine Hill eli Palatinus on. Kuusi muuta kukkulaa on Quirinalis, Capitolinus, Aventinus, Esquilinus, Caelius ja Viminalis.

 

Pantheon

 

Pantheonin kupoli

 

Pietarinkirkko

 

Pietarinkirkossa on lattialla näyttäviä reikiä alakertaan.

 

4. Kirkot hämmästyttää ja kummastuttaa

Pakko paljastaa, mutta itseäni ei yleensä kiinnosta oikeastaan yhtään mitkään kirkot reissun päällä. Rooma tekee tässä poikkeuksen, sillä Pantheon oli niin siisti.

Pantheon eli kaikkien jumalien temppelissä ei voi muuta kuin ihmetellä, että miten ihmeessä tuollainen on rakennettu joskus 2000 vuotta sitten ja miten se on edelleen pystyssä noin hyvässä kunnossa. Pantheon onkin yksi parhaimmin säilyneistä monumenteista Roomassa.

Omasta mielenstäni katseenvangitsija täällä oli sen upea kupoli, jonka kupoli on 43 metriä läpimitaltaan. Pantheon rakennettiin aikoinaan pyhäköksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille – nykyisin se toimii katolisena kirkkona.

Rooma on vähän niinkuin 2 in 1, sillä Rooman sisällä sijaitsee pieni Vatikaanivaltio. Samalla reissulla saat siis kaksi maata käytyä. Täältä löytyy Pietarinkirkko, joka on yksi maailman suurimpia katolilaisia rakennuksia ja on kyllä upea.

Lue lisää Vatikaanin Pietarinkirkosta täältä. 

En vain käsitä, miten näitä rakennuksia on aikoinaan osattu rakentaa. Kertokaa ja valaiskaa mua!

 

Rooma on aina hyvä valinta pariskuntamatkalle!

 

5. Rooma on täydellinen matkakohde pariskunnalle

Rooma pursuaa mahdollisuuksia romantiikkaan ja kaupunki on mielestäni täydellinen paikka lähteä hemmottelemaan parisuhdetta. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, mutta onhan siinä nyt tunnelmaa istuskella illalla kapealla kujalla ravintolassa, jossa on puna-valkoruutuiset pöytäliinat, viinit ja se maailman tärkein henkilö.

Ensimmäistä kertaa matkaamassa Roomaan? Lue täältä ensikertalaisen vinkit tähän Euroopan kauneimpaan kaupunkiin. 

 

 

Mitkä on siun viisi parasta asiaa Roomassa?

 

Veera


Seuraa AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA -matkablogia:

Facebookin (@Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa), Instagramin (@veerapirita), Twitterin, Bloglovinin tai Blogit.fi:n kautta – olet lämpimästi tervetullut mukaan! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply auringonpaistetta 21.7.2018 at 09:57

  Rooma on kyllö upea <3 Lokakuun Italian matkan suunnittelu saa mut palaamaan uudelleen ja uudelleen sun blogin pariin fiilistelemään Roomaa ja Napolia 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 21.7.2018 at 12:00

   Oiii Italiaan! <3 Millaisia suunnitelmia lokakuulle?

   • Reply auringonpaistetta 22.7.2018 at 10:07

    Joo, täällä odotetaan jo innolla syksyn matkaa 🙂 Nyt lennot on ostettu Roomaan aikaa Italiassa 13 päivää ja muuten suunnitelmat vielä täysin auki 😀 Suunnitelmissa jatkaa joko etelän suuntaan Napoliin tai sitten ylöspäin Toscanaa ja Pisaa kohti.

    • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.7.2018 at 15:52

     Oihh. Kolmetoista päivää Italiassa, kelpais! Napoli oli kyllä kanssa tosi ihana, tykkäsin erittäin paljon. Itseä kiinnostaisi kovasti myös tuo Toscanan seutu.

 • Reply Aino 21.7.2018 at 18:48

  Oon kattonut yhden ulkomaalaisen matka vloggaajan videoita Roomasta plus muutenkin viime aikoina Italia on alkanut kiinnostelemaan enemmän! Täytyy kyllä lähteä romanttiselle rakkauslomalle Roomaan asap 😀 Söittekö muuten vain italialaista ruokaa, vai tuleeko siihenkin ähky jossain vaiheessa?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.7.2018 at 15:51

   Rakkauslomalle Roomaan mars! <3 Pitkälti syötiin vain italialaista, se on niiin hyvää Roomassa kun tietää minne mennä. Ensimmäinen loma, kun en kertaakaan kaivannut burgeria. :’D

 • Reply Piyya 22.7.2018 at 11:09

  Rooma Oi Rooma ?
  Kuljeskelu, ruoka, jäätelö ja ihan vaan kaupungin menoa ihastellen siinä minun listaani ja tässä omaa kaipuutani Rooman kujille :
  https://www.rantapallo.fi/piyya/2018/04/08/kaipuu-rooman-kujille/?preview_id=60&preview_nonce=727d2e8fd1&post_format=standard&_thumbnail_id=61&preview=true

 • Reply Maiju 22.7.2018 at 12:45

  En voisi enempää olla samaa mieltä italialaisesta ruuasta ja hengailusta Roomassa. Itsekin kävin 2017 keväällä. Keli oli täydellinen, ruoka vei menessään ja kaupunki oli nätti. Niin nätti.

 • Reply Frida Ingrid 22.7.2018 at 20:55

  Oi, vitsi! Rooma vaikuttaa niiiin mun mestalta! <3 En ole sinne vielä ennättänyt, mutta alkukesän Euroopan roadtripillä vietettiin reilu viikko Pohjois-Italiassa, ja siellä tuntui olevan läsnä nuo samat lainalaisuudet: joka paikassa hirveästi nähtävää, sairaan hyvää ruokaa ja tunnelmallista meininkiä noin yleisesti lähes kaikkialla.

  Meillä olikin Italian stopista inspiroituneena jo suunnitteilla syysreissu, jossa oltaisiin yhdistetty Rooman ympäristöä, Keski-Italiaa ja hiukan ehkä etelääkin, mutta ollaan nyt kallistuttu Espanjan ja Lontoon yhdistelmään. Hitto, kun riittäisikin aika kaikkiin näihin matkahimoihin. 😀

  Kiitos ihanista tunnelmista! <3

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid

 • Reply Anni | Rajatapaukset 23.7.2018 at 13:44

  Ihana tunnelma välittyi tästä <3
  Olen käynyt Roomassa vain kerran, muutaman tunnin pyrähdyksellä, jonka aikana ehdin ihmettelemään Pietarin kirkkoa, kärsimään jumalattomasta kuumuudesta ja syömään sairaan hyvää gelatoa. Uusintakierros olisi selvästi paikallaan 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 24.7.2018 at 15:57

   Tuntuu, että etenkin kesäisin tuo jumalaton kuumuus on läsnä aina. Itsekin ’kärsittiin’ samasta. Tekeekö mieli nyt italialaista gelatoa! Milloinkohan mie saisin uusintakierroksen?

 • Reply Elsa/Hakunamalife 23.7.2018 at 22:03

  Rooma on kyllä yksi munkin lempparikaupunkeja Euroopassa ja allekirjoitan kyllä kaiken mitä kirjoitit. Lukiessa tuli monta ihanaa muistoa mieleen omalta Rooman matkalta?

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 26.7.2018 at 17:43

  Oon kyllä hyvin monesta asiasta ihan samaa mieltä! Nyökyttelin chiantille, Giolittille ja Palatiumille, joka oli mun mielestä vaikuttavampi kuin Colosseum. 🙂 Näiden lisäksi mainitsisin ainakin Giardino degli Arancin, joka on ihanan rauhallinen appelsiinipuutarha. Meidän kolmen pävän reissulla jäi kyllä selvästi uupumaan se pelkkä joutilas käyskentely siellä täällä. Sitä seuraavalla kerralla sitten lisää!

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.8.2018 at 20:05

   Ei vitsit, tiiäkkö. Mulla on ollut tuo appelsiinipuutarha ylhäällä ja unohdettiin ekalla kerralla käydä siellä. Tarkoitus oli käydä tokalla reissulla, mutta nyt muistin sun suosituksien perusteella, että eihän me täällä taaskaan muistettu käydä. :’D Ensi kerralla!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 26.7.2018 at 22:51

  Rooma on niin ❤ viikon päästä uudestaan ja ootan sitä kyllä niin innolla! Mun lemppari oli Vatikaani, pizza ja jäätelö. Myös vaeltelu tyhjillä kaduilla seiskalta aamulla ?

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi 27.7.2018 at 00:57

  Roomasta tuli kerta heitolla myös mun yksi suosikeista Euroopassa, kun kävin siellä tänä keväänä. Ihmetytti, kun kirjoitin samantyyppisen postauksen, jossa luettelin syitä, miksi Rooma on niin ihana, ja moni kommentoi, että suorastaan vihaa Roomaa? Miksi??
  Mun listalla oli aika samoja juttuja kuin sulla https://eevagamunda.com/2018/04/15/miksi-kaikkien-tiet-vievat-roomaan/

 • Reply Merja / Merjan matkassa 27.7.2018 at 14:54

  Mun piti tehdä Roomaan useampi reissu ennenkuin ihastuin siihen. Siis tykkäsin ensimmäisistäkin kerroista, mutta ei siitä silloin vielä lempparikaupunkia tullut. Viimeisimmällä reissulla sen sijaan se kolahti jotenkin. En osaa edes selittää mitä tapahtui. Jotkut kaupungit näköjään tarvitsevat useamman käynnin. Me käytiin viimeksi Pantheonilla kuuntelemassa jotain lapsikuoron konserttia (osuttiin siis vahingossa paikalla just kun se oli alkamassa) ja se oli upean kuulosta. Vatikaanista tykkäsin myös ihan hirmusti. Se on niin upea, ettei mitään rajaa. Kahvilat, rakennukset ja ne pienet kapeat mukulakivikadut on myös parasta 🙂

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.8.2018 at 20:07

   Ehkä jotkut kaupungit tosissaan tarviivat joillekin useamman kerran ennen kuin sille syttyy täysin, totta. 🙂 Oi toi lapsikuoro on ollut varmaan kaunista kuultavaa!

 • Reply Sandra 28.7.2018 at 08:09

  Ah, tämä ei yhtään sitten hillinnyt Italia- ja Rooma-kuumetta. En ole itse vielä Roomassa käynyt, mutta luulisin, että se voisi olla seuraavana vuonna kohdelistalla. Pariisi tuli koettua tänä keväänä, joten jos ensi keväänä olisi Rooman vuoro?

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.8.2018 at 20:09

   Italia on kyllä ihana, siellä on niin paljon ihania paikkoja jossa olisi kiva käydä. Seuraavaksi ite haluaisin Toscanaan ja Venetsiaan! Miulla on tuo Pariisi käymättä, se kyllä kiehtoisi kanssa kovasti.

 • Reply Kohteena maailma 29.7.2018 at 11:19

  Rooma on kyllä huikea kaupunki, omalla tavallaan Euroopan paras! Kyllä itsestä Roomassa on ihan parasta se, että ihmiskunnan historia on läsnä jokaisella askeleella. Tai istuessa paikalla vaikkapa Campo di Fiorilla ja katsella ympärilleen. Tässä noita onia parhaita kokemuksia sieltä pidemmän kaavan mukaan listattuna: https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/rooman-nahtavyydet-mita-nahda-ja-tehda-roomassa/

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 1.8.2018 at 20:10

   Ehdottomasti samaa mieltä Rami sun kanssa, omalla tavallaan Euroopan paras! Sulla oli kyllä paljon hyviä vinkkejä kanssa listattuna, oihh Rooma kuume nousi taas.

  Leave a Reply